445 📌
❓سوال:
سلام و وقت بخیر
اگر لباس نجس نباشد، و در حین نماز خواندن نجس شود،نماز باطل است و باید دوباره وضو گرفت؟
✅پاسخ:
سلام علیکم
س 430: اگر نمازگزار یقین داشته باشد که نجاستی بر بدن یا لباسش وجود ندارد و نماز بخواند، بعداً معلوم شود که بدن یا لباس او نجس بوده است. آیا نماز وی باطل است؟ اگر در حین نماز نجاست حاصل شود، نماز او چه حکمی دارد؟
ج: اگر اصلاً علم به نجس بودن لباس يا بدن نداشته باشد و بعد از نماز متوجه آن شود، نماز او صحيح است و اعاده و قضا واجب نيست. ولى اگر در اثناء نماز نجاست عارض شود، اگر براى وى ازاله نجاست از بدن يا در آوردن لباس نجس بدون ارتکاب عملى که منافات با نماز دارد، ممکن باشد، بايد نجاست بدن را برطرف يا لباس نجس را از خود دور کند و نماز خود را تکميل نمايد و اگر برطرف کردن نجاست با حفظ حالت نماز براى او امکان ندارد و وقت هم وسعت دارد، واجب است که نماز را قطع کند و با بدن و لباس پاک آن را اعاده نمايد.
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
446 📌
#خرید_چک
#چک
#فروش_چک
❓سوال:
حکم خرید و فروش چک چیست؟
✅پاسخ:
سلام علیکم
آیت الله خامنه ای:
س 1950: معامله چک و سفته مدتدار بهصورت نقد به قیمتی کمتر از مبلغ آن که امروزه رایج است، چه حکمی دارد؟
ج: فروش چک مدّتدار به دیگری به کمتر یا بیشتر از مبلغ مندرج در چک جایز است و اشکال ندارد آنچه اشکال دارد و جایز نیست این است که مبلغی از کسی قرض بگیرد و در برابر آن چک مدّتدار به مبلغ بیشتر از مبلغ قرض به وی بدهد. این عمل قرض ربوی بوده و حرام است؛ اگرچه بعید نیست اصل قرض صحیح باشد.
منبع
آیت الله مکارم شیرازی
پرسش : آیا می توان چک را به مبلغی کمتر یا بیشتر از آن چه که در آن آمده است فروخت؟
پاسخ :
چک مانند سفته بر دو قسم است: 1- چك حقيقى و مدّت دار كه نشانه طلب كسى از ديگرى است (مثلًا در برابر خريد جنس از ديگرى به او چك داده است) در اين صورت، چك مدّتدار را مىتوان به مقدارى كمتر از آن با شخص طلبكار نقداً معامله كرد، يا به شخص ثالثى به مبلغى كمتر فروخت. 2- چك دوستانه كه چك در مقابل طلب نبوده باشد. در اينصورت معامله آن اشكال دارد.
منبع
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
447 📌
#چشم_سوم
#چشم_برزخی
#چشم_بصیرت
❓سوال:
سلام وقتتون بخیر میخواستم درباره چشم سوم در اسلام بدانم.
مرجع تقلید هم آیت الله بهجت
✅پاسخ:
سلام علیکم
چیزی به اسم چشم سوم در متون دینی وجود ندارد.
مفهوم چشم سوم هم به صورت کاملا مشخصی تعریف نشده است که بتوان معادل آن را در اسلام بیان کرد.
برخی بصیرت را همان چشم سوم می دانند
برخی چشم برزخی را همان چشم سوم می دانند
اما با توجه به اینکه چشم سوم هیچ مبنا و تعریف و درک درستی از آن ارائه نشده است نمی توان گفت که در دین اسلام نیز چیزی به اسم چشم سوم وجود دارد یا خیر.
آنچه در فضای مجازی به عنوان چشم سوم مشهور شده است، بیشتر به خرافات شبیه است و نمیتوان آن را مبنای وجود چیزی قرار داد.
دین اسلام دارای مفاهیمی از این قبیل وجود دارد که با توجه به لینک ها میتوانید اطلاعات بیشتری به دست آورید:
چشم بصیرت:
http://wikifeqh.ir/%D8%A8%D8%B5%DB%8C%D8%B1%D8%AA%E2%80%8C#%D8%A8%D8%B5%DB%8C%D8%B1%D8%AA%20%D8%AF%D8%B1%20%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86
چشم برزخی:
http://wikifeqh.ir/%DA%86%D8%B4%D9%85_%D8%A8%D8%B1%D8%B2%D8%AE%DB%8C
قدرت تشخیص حق از باطل:
http://kayhan.ir/fa/news/124626
https://www.hawzahnews.com/news/461049/%D9%85%D8%B9%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%B4%D8%AE%DB%8C%D8%B5-%D8%AD%D9%82-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%A7%D8%B7%D9%84
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
447 📌
#صدای_زن
❓سوال:
سلام
اگر خانم باشیم، ولی به آهنگ های خارجی زن گوش بدهیم، گناه هست؟
یا فقط مرد ها نباید خواننده زن گوش بدن؟
✅پاسخ:
سلام علیکم
گوش دادن به خوانندگی زنان، برای مردان حرام است.
گوش دادن به صدای زن طبق فتوای آیت الله خامنه ای حفظه الله
سؤال: گوشدادن به صدای زن هنگامی که شعر و غیر آن را به صورت دکلمه می خواند اعم از اینکه شنونده، جوان باشد یا خیر، مذکر باشد یا مؤنث، چه حکمی دارد؟ و اگر آن زن از محارم باشد، حکم آن چیست؟
جواب: اگر صدای زن بهصورت غنا نباشد و گوشدادن به صدای او هم به قصد لذت و ریبه نباشد و مفسده ای هم بر آن مترتّب نگردد، اشکال ندارد و فرقی بین موارد فوق نیست.
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
448 📌
#ماه_رجب
بهترین اعمال در ماه رجب
❓سوال:
سلام در ماه رجب چه کنیم که بهره ببریم؟
✅پاسخ:
سلام علیکم
بهترین عمل در ماه رجب استغفار کردن و توبه واقعی و روزه داری است. چرا که طبق روایات بهترین ذکر در این ماه «استغفر الله» بوده و این ماه ، ماه ریزش رحمت الهی بر سر بندگان است.
💠 روایات زیر در اهمیت این ماه و استغفار در این ماه است:
عنه صلى الله عليه و آله : خِيَرَةُ اللّهِ مِنَ الشُّهورِ شَهرُ رَجَبٍ ، وهُوَ شَهرُ اللّهِ ، مَن عَظَّمَ شَهرَ رَجَبٍ فَقَد عَظَّمَ أمرَ اللّهِ ، ومَن عَظَّمَ أمرَ اللّهِ أدخَلَهُ جَنّاتِ النَّعيمِ ، وأَوجَبَ لَهُ رِضوانَهُ الأَكبَرَ . (۱)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : ماه رجب، ماه برگزيده خدا از ميان ماه هاست و آن، ماه خداست . هر كس ماه رجب را بزرگ بدارد، فرمان خدا را بزرگ داشته است و هر كه فرمان خدا را بزرگ بدارد ، [خدا] او را وارد بهشت هاى پُرنعمت مى كند و رضايت بزرگ ترِ خويش را براى او واجب مى سازد.
(۱) شُعَب الإيمان : ج ۳ ص ۳۷۴ ح ۳۸۱۳ عن أنس ، كنزالعمّال : ج ۱۲ ص ۳۲۳ ح ۳۵۲۱۷ . دانشنامه قرآن و حديث ۱۲ - جلد ۱۲ صفحه : ۵۰۰ .
💠 سرعت اجابت دعا در ماه رجب:
حديث قدسى : الشَّهرُ شَهري و العَبدُ عَبدي و الرَّحمَةُ رَحمَتي فَمَن دَعاني في هذَا الشَّهرِ أجَبتُهُ و مَن سَألَني أعطَيتُهُ ؛
حديث قدسى :ماه (رجب) ، ماه من ، بنده ، بنده من ، و رحمت ، رحمت من است ؛ هر كه در اين ماه مرا بخواند ، اجابتش كنم و هر كه حاجت آورَد ، عطايش كنم .
(إقبال الأعمال ، ج 3 ، ص 174 .)
💠فضیلت دعا و استغفار و روزه در ماه رجب
رسول اللّه صلى الله عليه و آله : أكثِروا مِنَ الاِستِغفارِ في شَهرِ رَجَبٍ ، فَإِنَّ للّهِِ في كُلِّ ساعَةٍ مِنهُ عُتَقاءَ مِنَ النّارِ ، وإنَّ للّهِِ مَدائِنَ لا يَدخُلُها إلّا مَن صامَ [ شَهرَ] رَجَبٍ . (2)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : در ماه رجب ، بسيار طلب آمرزش كنيد؛ زيرا در هر ساعتى از اين ماه ، خداوند ، عده اى را از آتش مى رهانَد . براى خدا شهرهايى است كه تنها كسانى وارد آنها مى شوند كه [ماه] رجب را روزه بگيرند.
(2) الفردوس : ج ۱ ص ۸۱ ح ۲۴۷ عن الإمام عليّ عليه السلام ، كنز العمّال : ج ۱ ص ۴۸۱ ح ۲۱۰۱ . نهج الذكر با ترجمه فارسي۴ - جلد ۴ صفحه : ۱۲۰
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
هدایت شده از 💖 همسرانه حوایِ آدم 💖
حدیث در سبک زندگی و علت اختلاف و جدایی:
#شهادت_امام_هادي علیه السلام تسلیت باد 🏴
ایشان می فرماید:
«بگو مگو، دوستى طولانى را از بين مى بَرد و رابطه محكم را به جدايى مى كشاند وكمترين اثر بگو مگو اين است كه هر كدام از دو طرف، مى خواهد بر ديگرى پيروز شود وهمين در پى پيروزى بودن، مهم ترين عامل قطع رابطه است.»
امام هادى عليه السلام : اَلْمِراءُ يُفْسِدُ الصَّداقَةَ الْقَديمةَ وَ يُحِلُّ الْعُقْدَةَ الْوَ ثيقَةَ وَ اَقَلُّ مافيهِ اَنْتَـكونَ فيهِ الْمُغالَبَةُ وَ الْمُغالَبَةُ أمتَنُ اَسْبابِ الْقَطيعَةِ ؛ [نزهة الناظر، ص 139، ح 11]
🚩🏴🚩🏴🚩🏴🚩🏴🚩🏴🚩🏴
🖤 به ڪآناڷ #همسرانه حــۏاے آدݦ بپیوندید↙️
🖤 @havayeadam 🖤
هدایت شده از پست اخر رو ببینید
💢 شنبه ۲ اسفند منتشر میشود ؛
💠 « نانوکسن » اولین و تنها مستند سیاسی کرونا در ایران ⚠️
📌 بیل گیتس : اگر خیلی عالی عمل کنیم ، می توانیم ۱۰ تا ۱۵ درصد از جمعیت کره زمین را کم کنیم ..
⚜️ این مستند بدلیل داشتن صحنه های دلخراش برای نوجوانان زیر ۱۰ سال توصیه نمی شود ... 🚫
⬅️مشاهده مستند در لینک زیر👇👇
https://www.aparat.com/v/MoYDb
@mawezah_ir
449 📌
❓سوال:
سلام... کسی اهل نماز شب هست ونماز شبش فوت نمیشود..اما ادم بداخلاقی هست...ایا بیدارشدنش برای نماز شب توفیق است یا از سرعادت استـ...؟؟؟
✅پاسخ:
سلام علیکم
در این موارد نمی توان قضاوتی داشت. چرا که هر کسی به ذات و نیت و حالت خود از دیگران آگاه تر است.
اما آنچه می توان گفت این است که
اگر انسان کار خیری انجام میدهد و توفیقی به او دست می دهد و به هر حال موفق به انجام خیری می شود، باید در همه زندگی شخص تاثیر گذار باشد
نه موجب غرور بشود
نه موجب عُجب بشود
بلکه در عرفان اسلامی هر مقدار که شخص به خداوند نزدیک تر می شود، ساکت تر و سر به زیر تر می شود.
بد اخلاقی گاهی به شیوه تربیت گذشته و عادات رفتاری برمیگردد که در سن های بالا به سختی قابل درمان است و چه بسا قابل تغییر هم نباشد.
لذا به نظر میرسد به این مسائل نباید اینگونه فکر کرد که فلانی عادت کرده یا توفیق است یا فلان.
بلکه نهایتا باید نسبت به تناسب خوبی و کم شدن بدی در رفتار و کردار و نیت ها به شیوه مناسبی گوشزد کرد.
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
هدایت شده از سیره علوی (ع)
#حدیث_کساء در منابع اهل سنت
پرسش : علماى اهل سنت حدیث کساء را در منابع خود با چه مضامینى نقل کرده اند؟
پاسخ تفصیلی:
1 ـ مسلم به سند خود از عایشه نقل مى کند: پیامبر(صلى الله علیه وآله) صبحگاهى از حجره خارج شد، در حالى که بر روى دوش او پارچه اى از پشم خیاطى نشده بود. حسن بن على بر او وارد شد، او را داخل کسا کرد; آن گاه حسین وارد شده، و او نیز داخل در کساء شد. سپس فاطمه وارد شد، او را نیز داخل کساء کرد، بعد على وارد شد او را نیز در آن داخل نمود; آن گاه این آیه را تلاوت کرد: «إِنَّما یُرِیدُ اللهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً».(1)، (2)
2 ـ ترمذى به سند خود از ام سلمه نقل مى کند: پیامبر(صلى الله علیه وآله) روى حسن، حسین، على و فاطمه پارچه اى کشید; آن گاه عرض کرد: بارخدایا! اینان اهل بیت(علیهم السلام) من و از خواصّ من هستند، رجس و پلیدى را از آنان دور کن و پاکشان گردان.(3)
3 ـ همچنین او از عمر بن ابى سلمه - ربیب پیامبر(صلى الله علیه وآله) - نقل مى کند: هنگامى که آیه تطهیر در خانه ام سلمه بر پیامبر(صلى الله علیه وآله) نازل شد، فاطمه و حسن و حسین را دعوت نمود و روى آنان کسائى کشید. على نیز پشت سرش بود; آن گاه کسا را بر روى همه کشید. سپس عرض کرد: بارخدایا! اینان اهل بیت(علیهم السلام) من هستند. رجس و پلیدى را از آنان دور کن و پاکشان گردان. امّ سلمه عرض کرد: اى رسول خدا! آیا من هم با آنانم؟ حضرت(صلى الله علیه وآله) فرمود: تو در جایگاه خود هستى، تو بر خیرى.(4)
4 ـ احمد در مسند به سندش از امّ سلمه نقل مى کند: پیامبر(صلى الله علیه وآله) در حجره او بود، فاطمه(علیها السلام) با ظرفى از آبگوشت بر پیامبر(صلى الله علیه وآله) وارد شد. پیامبر(صلى الله علیه وآله)، درحالى که بر رختخواب خود نشسته و بر چیزى تکیه داده بود، خطاب به فاطمه(علیها السلام) فرمود: همسر و دو فرزندت را نیز دعوت کن. أُمّ سلمه مى گوید: من در حجره نماز مى خواندم، در آن هنگام این آیه بر پیامبر(صلى الله علیه وآله) نازل شد: «إِنَّما یُرِیدُ اللهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً». أُمّ سلمه مى گوید: پیامبر(صلى الله علیه وآله) گوشه کسا را گرفت و بر روى همه کشاند; آن گاه دستانش را به آسمان بلند کرد و عرض کرد: بار خدایا! اینان اهل بیت من و از خواص من هستند، رجس و پلیدى را از آنان دورساز و پاکشان گردان. امّ سلمه مى گوید: به رسول خدا(صلى الله علیه وآله) عرض کردم: آیا من با شما هستم؟ فرمود: تو بر خیرى، تو بر خیرى(5)،(6)
📚پی نوشت: (1). صحیح مسلم، ج 7، ص 130.
اختصاصی کانال سیره علوی
@sireyealavi
هدایت شده از پست اخر رو ببینید
4_5875210666142337685.pdf
6.92M
کتاب مصور اینترنتی « شاه دزد » محصولی از دانشگاه امام حسین بطور رایگان عرضه شد
این کتاب زوایای پنهان و کمتر گفته شده حکومت دیکتاتوری رضاخانی را آشکار می کند ومطالعه آن توصیه می شود
❇️ حتمااااااا بخونید و برای دیگران ارسال کنید
#شاه_دزد
#رضا_خان
@mawezah_ir
موعظه | پاسخگویی به سوالات دینی
شماره تلفن و آدرس پایگاه اینترنتی دفاتر مراجع عظام تقلید را در ذیل برایتان معرفی میکنیم تا شما با تم
☎️شماره تلفن دفاتر مراجع عظام تقلید در استان قم:
دفتر آیةالله خامنهای در قم.
☎️ 02537746666
دفتر آیةالله سیستانی در قم.
☎️ 02537741415
دفتر آیةالله مکارم شیرازی در قم.
☎️ 02537473
دفتر آیةالله نوری همدانی در قم.
☎️ 02537741850
دفتر آیةالله صافی گلپایگانی در قم.
☎️ 02537479
دفتر آیةالله شبیری زنجانی در قم.
☎️ 02537740321
دفتر آیةالله تبریزی در قم.
☎️ 02537744286
دفتر آیةالله فاضل لنکرانی در قم.
☎️ 02537706040
دفتر آیةالله بهجت در قم.
☎️ 02537743271_3
دفتر آیةالله سبحانی در قم.
☎️ 02537743151
دفتر آیةالله وحید خراسانی در قم.
☎️ 02537740611
دفتر آیةالله مظاهری در اصفهان.
☎️ 03134494691
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha