👇👇👇
♨️سوال:
🔰منظور پیامبر اکرم از اینکه فرمودند : زماني بر مردم مي آيد که ماندن بر دين حق مانند نگه داشتن گلوله آتش در دست است، چیست؟
✍️پاسخ:
✅عنِ النَّبِيِّ ص أَنَّهُ قَالَ: يَأْتِي عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ الصَّابِرُ مِنْهُمْ عَلَى دِينِهِ كَالْقَابِضِ عَلَى الْجَمْرَةِ.1
👈رسول خدا فرمودند: زماني بر مردم مي آيد که ماندن بر دين حق مانند نگه داشتن گلوله آتش در دست است.
🔺همانگونه که نگه داشتن آتش در دست ،در حد محال است و فقط انسانهایی بسیار قوی و با اراده های خیلی قوی می توانند این کار را انجام دهند؛ زمانی خواهد آمد که دیندار بودن به این سختی خواهد بود.
✍️متدینن مسخره میشوند، یافتن پول حلال و مال حلال بسیار دشوار خواهد شد، تربیت فرزندان بر اساس آموزه های دینی بسایر مشکل می شود، ارتباط با فامیل ، بخاطر رعایت نکردن حدود اسلامی دشوار خواهد شد ، شبهات دینی از هر طرف مومنین را احاطه می کند، انواع گناهان با جلوه های مخصوص خود نمایی میکنند و ....
💥وقتی اینها به صورت مجموعی در یک زمان جمع شود ، مومن در فشار روحی شدیدی قرار می گیرد ؛ و مانند کسی که آتش در دست نگه داشته در فشار و تحمل سختی می باشد.
📚 پی نوشت :
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج22، ص: 454
#قرآن_حدیث
👇👇👇
♨️سوال:
🔰خدا در قرآن ميفرمايد هرکس از ياد من روي گردان شود زندگي سختي خواهد داشت ولي آدمهايي رو ميبينيم که گناه مي کنند و غرق در نعمت هستند !!
✍️پاسخ:
✅(وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْری فَإِنَّ لَهُ مَعیشَةً ضَنْکاً وَنَحْشُرُهُ یَوْمَ الْقِیامَةِ أَعْمی)[1]؛ «و هر کس از یاد من روی گرداند، پس حتماً زندگی (سخت و) تنگی برای اوست؛ و او را روز رستاخیز نابینا گرد میآوریم»
👈درباره این که معیشت ضنک (تنگ) به چه مناست مفسران نظراتی مطرح کردهاند از جمله علامه طباطبایی میفرماید:
👈و اگر فرمود: کسی که از ذکر من اعراض کند «معیشتی ضنک» یعنی تنگ دارد، برای این است که کسی که خدا را فراموش کند، و با او قطع رابطه نماید، دیگر چیزی غیر دنیا نمیماند که وی به آن دل ببندد، و آن را مطلوب یگانه خود قرار دهد، در نتیجه همه کوششهای خود را منحصر در آن کند و فقط به اصلاح زندگی دنیایش بپردازد، و روز به روز آن را توسعه بیشتری داده، به تمتع از آن سرگرم شود، و این معیشت، او را آرام نمیکند، چه کم باشد و چه زیاد، برای اینکه هرچه از آن به دست آورد به آن حد قانع نگشته و به آن راضی نمیشود و دائماً چشم به اضافهتر از آن میدوزد، بدون اینکه این حرص و تشنگیش به جایی منتهی شود.
👈پس چنین کسی دائماً در فقر و تنگی به سر میبرد و همیشه دلش علاقهمند به چیزی است که ندارد، صرف نظر از غم و اندوه و قلق و اضطراب و ترسی که از نزول آفات و روی آوردن ناملایمات و فرارسیدن مرگ و بیماری دارد، و صرف نظر از اضطرابی که از شر حسودان و کید دشمنان دارد، پس او علیالدوام در میان آرزوهای بر آورده نشده، و ترس از فراق آنچه بر آورده شده به سر میبرد.
👈در حالی که اگر مقام پروردگار خود را میشناخت و به یاد او بود و او را فراموش نمیکرد، یقین میکرد که نزد پروردگار خود حیاتی دارد که آمیخته با مرگ نیست و ملکی دارد که زوالپذیر نیست و عزتی دارد که مشوب با ذلت نیست و فرح، سرور، رفعت و کرامتی دارد که هیچ مقیاسی نتواند اندازهاش را تعیین کند و یا سر آمدی آن را به آخر برساند، و نیز یقین میکند که دنیادار مجاز است و حیات و زندگی دنیا در مقابل آخرت پشیزی بیش نیست، اگر او این را بشناسد دلش به آنچه خدا تقدیرش کرده قانع میشود و معیشتش هرچه باشد به رایش فراخ گشته، دیگر روی تنگی و ضنک را نمیبیند(ترجمه المیزان، ج 14، ص 316.
💥تفسیر نمونه:
👈گاهی تنگی معیشت به خاطر این نیست که درآمد کمی دارد، ای بسا پول و درآمدش هنگفت است، ولی بخل و حرص و آز زندگی را بر او تنگ میکند نه تنها میل ندارد در خانهاش باز باشد و دیگران از زندگی او استفاده کنند، بلکه گویی نمیخواهد آن را به روی خویش بگشاید، به فرموده علی(ع) «همچون فقیران زندگی میکند و همانند اغنیاء و ثروتمندان حساب پس میدهد». (تفسیر نمونه، ج13، ص: 328.)
✍️شهید مطهری می گوید:
👈وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنْکاً)؛ آن کسی که از یاد ما اعراض میکند، معیشت سخت و تنگی پیدا میکند. با اینکه لازمه در یاد خدا نبودن این نیست که اسباب و وسایل مادی زندگی انسان (مثل قرض و بیپولی) انسان را تحت فشار قرار بدهد، ولی انسان از ناحیه درون تحت فشار قرار میگیرد برای اینکه چیزی را دارد که مطلوب واقعیاش نیست و از مطلوب واقعی چیزی در آن وجود ندارد. (مجموعه آثار استاد شهید مطهری، ج 4، ص 653.)
👈سختی که در آیه مطرح شده فقط سختی مادی نیست بلکه مطلق است و میتواند شامل دو نوع سختی مادی و روحی باشد. بلکه میتوان گفت سختی و راحتی مسألهای روحی و روانی است که ارتباط صددرصدی با سختی و راحتی جسمی ندارد.
@patoqhe_mazhabiha🍂🍁🕊
#اعتقادی
...
❁﷽❁
✍🏻چهار علت نمازهای روزانه از زبان رسول خدا(صلےاللهعلیهوآله):
✔️چرا نماز صبح مۍخوانیم؟
«صبح آغاز فعالیت شیطان است هرکه در آن ساعت نماز بگذارد و خود را در معرض نسیم الهی قرار دهد از شر شیطان در امان مےماند.»
✔️چرا نماز ظهر میخوانیم؟
ظهر، همه عالم تسبیح خدا مےگویند زشت است که امت من تسبیح خدانگوید. و نیز ظهر وقت به جهنم رفتن جهنمیان است لذا هر که در این ساعت مشغول عبادت شود از جهنم بیمه مےشود.
✔️چرا نماز عصر مۍخوانیم؟
«عصر زمان خطای آدم و حواست و ما ملزم شدیم در این ساعت نماز بخوانیم و بگوییم ما تابع دستور خداییم.»
✔️چرا نماز مغرب میخوانیم؟
«مغرب لحظه پذیرفته شدن توبه حضرت آدم است و ما همه به شکرانه آن نمازمی خوانیم.»
✔️چرا نماز عشا میخوانیم؟
«خداوند متعال نماز عشا را برای روشنایی و راحتی قبر امتم قرارداد.»
📚علل الشرایع ص ۳۳۷
#یک_تست_بسیار_جالب
چه کسی همیشه در قلب شما جای دارد؟
جواب تست را نگاه نکنید
1- عددی دلخواه بین(1-8) انتخاب کنید
2- آنرا با 5 جمع کنید
3- دوباره با 2 جمع کرده
4- بازحاصل بدست آمده را بعلاوه 5 کنید
5-این بار عدد دلخواهی را که ابتدا انتخاب کرده بودید را از حاصل کم کنید
حالا با توجه به لیست زیر شخصی که همیشه در قلبتان جای دارد را بیابید.
1-پدربزرگ 2-پدر 3-مادر 4-خواهر
5-برادر 6-عمو 7-دایی 8-عمه 9-خاله
10-همسر 11-دخترعمو 12-خداوند
13-دختردایی14-پسردایی15-دخترعمه
شاید زیاد جا خورده باشی ولی علم هم نشون داد خداوند همیشه توی قلب شما جا داره.....❤️
اگه شک داری دوباره عدد انتخاب کن
خوشتون اومد👌
🍀 امام حسین علیه السلام :
کسی که در مشکلات سرگردان شده نداند چه باید بکند،و راه و چاره ای ندارد،کلید حل مشکلات او،نرمی و مهربانی و مدارا کردن با مردم است
❗️آب را گِل نکنیم ...
🌱” کمی آرام باش، شلوغ نکن، درگیر نباش، نگران دنیا نباش، حسرت دنیا نخور، به دیگران حسادت نکن. گذشته و آینده را رها کن، به عرض و طول خودت (یعنی اطرافت) کاری نداشته باش. حریصانه برخورد نکن، حرص و جوش نخور، آرام باش و خلاصه در یک کلام آب را گِل نکن تا در زلالی آب، عمق دریای وجود خودت را ببینی که از تو چه میخواهد؟ مدّتی معصیت نکن تا کمکم نیازش را حس کنی. بعد از اینکه مدتی خودت را کنترل کردی و سراغ گناه نرفتی، کمکم نیاز به عبودیت(بندگی) و پرستش مولا در قلبت جوانه میزند. قدم اول ترک محرمات است، به همین دلیل امیرالمؤمنین (ع) فرمودهاند: «اجْتِنَابُ السَّیئَاتِ أَوْلَی مِنِ اکتِسَابِ الْحَسَنَات؛ دوری از گناهان مهمتر از انجام حسنات و خوبیهاست.» “
📗بخشی از کتاب "رابطه عبد و مولا" اثر علیرضا پناهیان
10.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 وقتی اذان میگویند ...
#استاد_پناهیان