🔴 دعاي آخرین جمعه ماه مبارک رمضان
🔵 جابربن عبدالله انصاری نقل می کند که در آخرین جمعه ماه رمضان بر رسول خدا صلّی الله علیه وآله وارد شدم. وقتی حضرتش مرا دید، فرمود: ای جابر! امروز آخرین جمعه ماه رمضان است، پس با آن وداع کن و بگو:
🌕 اللَّهُمَّ لَا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنْ صِيَامِنَا إيَّاهُ، فَإنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْنِي مَرْحُوماً وَ لَا تَجْعَلْنِي مَحْرُوماً
🔹 همانا کسی که این دعارا بخواند، یکی از این دو نتیجه نیکو شامل حالش خواهد شد: یا ماه رمضان سال بعد را درک می کند، و یا به غفران الهی و رحمتش می رسد.
🌷 در این ساعات جمعه پایانی این ماه عزیز دعا برای سلامتی و تعجیل در فرج صاحب این روز ، آقا امام عصر ارواحنا فداه را فراموش نکنیم.
📚 وسائل الشيعة، ج ۱۰ ص ۳۶۵
⏱زمان كنار گذاشتن فطریه
❓زمان کنار گذاشتن فطریه و پرداخت آن، چه موقع است؟
✅ از غروب شب عید فطر (امشب) میتواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابراحتیاط واجب، مکلف باید فطریه را پیش از نماز عید بپردازد، ولی اگر نماز عید نمیخواند، میتواند دادن فطریه را تا ظهر به تأخیر بیندازد و در صورتی که آن را از مال خود جدا کرده و کنار گذاشته، تأخیر در پرداخت چنانچه برای غرض عقلایی باشد و سهل انگاری محسوب نشود، اشکال ندارد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنابراحتیاط واجب ساقط نمیشود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
🔸استفتاء رهبر انقلاب درباره چگونگی پرداخت زکات فطره
❓کارت به کارت کردن زکات فطره برای فقیر
✅پاسخ: اشکالی ندارد، اما اگر زکات فطره را جدا کرده باشد، تعویض آن جایز نیست و اگر در شهرش، فقیر وجود دارد، پس از جدا کردن فطریه، انتقال آن به شهر دیگر هم بنا بر احتیاط واجب جایز نیست.
❓جنس و مقدار فطریه
✅جواب: مکلف باید براى خودش و کسانى که نان خور او هستند، هر نفرى یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکى از اینها را هم بدهد کافى است.
❓پرداخت فطریه با اجناسی غیر از گندم و جو
✅پاسخ: باید همان جنسهایی که در رساله گفته شده یا پول آن به مستحق داده شود. بله اگر از مستحق برای قبول فطریه و خرید جنس دیگر، وکالت بگیرید، میتوانید جنس مورد نیاز مستحق را با فطریه بخرید و به او بدهید.
✅ حفظ دلهای پاک
🔸رهبر انقلاب: سعی کنید نتایج تلاش مبارک خود را در #ماه_رمضان، برای خود #حفظ کنید. دلها را پاکیزه نگهدارید و مشغول مسائلی که شما را از خدا دور میکند، مپسندید. دلتان را مشغول یاد خدا بخواهید؛ آن را قدر بدانید و از نتایج و ثمرات آنچه که در ماه رمضان به دست آوردهاید، #سعادت خود را تا آخر سال تأمین کنید.
✅ زکات فطره (فطریه) واجب تاکید شده و بسیار مهم
🌷 امام على عليه السلام:
هر كه زكات فطره را بدهد، خداوند به سبب آن ، نقص حاصل از زكات مالش را جبران كند.
(وسائل الشيعة،ج۴،ص۱۲۰)
🌸 امام صادق عليه السلام:
تماميت روزه ، به دادن زكات (فطريه) است، همچنان كه تماميت نماز به صلوات بر پيامبر صلىاللهعليهوآله میباشد ؛ زيرا اگر كسى روزه بگيرد و زكات فطره را عمدا ندهد از روزه بى بهره است .
(كتاب من لا يحضره الفقيه، ج۲، ص۱۸۳)
☑️ بر کسی که خودش فقیر نباشد، واجب است برای خود و تمام کسانی که تحت تکفل او هستند زکات فطره را بپردازد.
🌷امام باقر علیهالسلام:
پدرم امام سجاد علیه السلام شب عید فطر تا صبح، با نماز خواندن احیا میگرفت و در مسجد بیتوته میکرد و به من میفرمود:
پسرم، این شب از شب قدر کمتر نیست!
(اقبال الاعمال، ج۱، ص۴۶۳)
✅ شب #عید_فطر را قدر بدانیم و از خدا بخواهیم عیدی ما را تعجیل در #ظهور مولای عزیزمان #امام_زمان قرار دهد. نمازها ، دعاها و اعمال این شب در مفاتیح و اقبال ذکر شده است.
🤲🏻 اللهم عجل لولیک الفرج