🥀▪️🥀▪️🥀
☑️پرسش:
چرا حضرت علي علیه السلام بعد از مرگ حضرت زهرا سلام الله علیها از قاتلين انتقام نگرفتند؟
🔘پاسخ:
چند دليل را ميتوان بيان کرد:
1. 📌اول اينکه حضرت علي يار و همراهي براي قيام يا انتقام نداشتند . روزي اشعث بن قيس گفت: يا علي! چرا شمشير نکشيدي؟ علي(علیه السلام) به او فرمود: همه اهل بدر و پيش کسوتان مهاجر و انصار را به کمک خواستم ولي از آن همه مسلمان فقط چهار نفر پاسخ مثبت دادند: سلمان، ابوذر، مقداد و زبير و از اهل بيت خودم هم کسي نداشتم که با آن بتوانم حقم را بگيرم چون حمزه در احد به شهادت رسيد و برادرم جعفر هم در موته شهيد شد و کسي برايم نماند مگر دو نفر ذليل، خوار، عاجز و ناتوان، عباس و عقيل. به خاطر نبودن يار و ياور حقم را گرفتند.»(1)
پس حضرت ياوري براي انتقام نداشت.
2. 📌حضرت علي براي بقاي دين مامور به صبر بود. امام على(علیه السلام) در پاسخ به حضرت فاطمه(سلام الله علیها) فرمود: «اگر مىخواهى نام پدرت[رسول الله(صلی الله علیه و اله)] همچنان باقى بماند، بايد صبر كنيم». براساس روايتى ديگر، امام على(علیه السلام) فرمود: «به خدا قسم، اگر خطر نابودى دين و بازگشت كفر و پراكندگى مسلمانان در ميان نبود، اين گونه صبر نمىكردم». (2)
3. 📌مصلحت سنجي که حضرت علي داشتند و سعي ميکرد اوضاع جامعه اسلامي آرامش خود را داشته باشد اتفاقات مهم سياسي و ضد ديني در ان برهه به وجود امده بود لذا حضرت مصلحت ديد دست به قيام نزند اين تحولات عبارت بود از خطر مرتدين، ظهور پيامبران دروغين، خطر حمله روميان و... لذا حضرت علي علیه السلام مصلحت را در سکوت داست و دست به قيام نزد.
🔹در نهجالبلاغه نيز مىخوانيم كه آن حضرت فرمود: «من رداى خلافت را رها ساختم و دامن خود را از آن درپيچيدم و كنار رفتم، در حالى كه در اين انديشه فرو رفته بودم كه آيا با دست تنها و بدون ياور به پا خيزم و حق خود و مردم را بگيرم و يا در اين محيط پر خفقان و ظلمتى كه پديد آوردهاند، صبر كنم؟ محيطى كه پيران را فرسوده، جوانان را پيرو مردان با ايمان را تا واپسين دم زندگى به رنج وا مىدارد. عاقبت ديدم بردبارى و صبر، به عقل و خرد، نزديكتر است، لذا شكيبايى ورزيدم، ولى به كسى مىماندم كه خار در چشم و استخوان در گلو دارد، با چشم خود مىديدم ميراثم را به غارت مىبرند».(3)
📌 آرى، حضرت على(علیه السلام) درانتقام از ظالمان و غاصبان کاري نکرد، تا زحمتهاى 23 ساله پيامبر و خون شهدايى چون حمزه، جعفر طيار و... به هدر نرود. ايشان به جهت حفظ اسلام از انتقام خودداري کرد تا اصل اسلام باقى بماند.
پي نوشت:
1. بحارالانوار، ج 29 ص 465 ح 55
2. بحارالانوار، مجلسى، ج 32 ص 61
3. نهج البلاغه خطبه 3
@pbsb14 💥💥💥
#فاطمیه
#شهادت
#تاریخی
#سیره
#حضرت_زهرا
10.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 این کار به عهده شماست! بسم الله ..
👈🏼 الان جای #حلقه_میانی خالی است.
🔻بچههای دبیرستانی با این کار صاحب درآمد خواهند شد!
💪🏼 این راه قوی شدن ماست
#تصویری
@pbsb14 💥💥💥
11.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 انیمیشن تماشایی| آزادی قدس نزدیک است
@pbsb14 💥💥💥
7.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥اگر رای ندهم یا بد رای بدهم......
@pbsb14 💥💥💥
11.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مروري بر خودکفايي در صنعت نفت ايران پس از پيروزي انقلاب
🔹خودکفايي ۹۵ درصدي کشورمان در اين صنعت راهبردي
@pbsb14
AUD-20200126-WA0043.mp3
5.95M
┈•꧁stic༼﷽༽ker꧂•┈
@pbsb14
🎙بوی گل سوسن ویاسمن آید 💐
🌹سالروز ورود امام به خاک ایران و آغاز دهه فجر مبارک 🇮🇷
درخت طوبی و درخت زقوم رابط چه کسانی با بهشت و جهنمند ؟ استاد دهشت.mp3
1.68M
🔒 درخت طوبی و درخت زقوم رابط چه کسانی با بهشت و جهنمند ؟
🔓 پاسخ توسط استاد : دهشت
@pbsb14 💥💥💥
شنبه 12/11/1398 ظهر و عصر
موضوع: #ولایت_فقیه
مناسبت: بازگشت حضرت امام خمینی به ایران(1357ه ش)، آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی ؛ انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره)، ولایت فقیه و رهبری
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن تبریک و بزرگداشت دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی. حضرت ولی عصر ارواحنا فداه در روایتی می فرمایند: ...وأَمَّا الْحَوادِثُ الْواقِعَةُ فَارْجِعوُا فیها إِلى رُواةِ حَدیثِنا، فَإِنَّهُمْ حُجَّتی عَلَیْکُمْ وَأَنَا حُجَّةُ اللّهِ عَلَیْهِمْ... . و اما در رخدادهایی که پیش می آید، به راویان حدیث ما (علما) رجوع کنید. آنان، حجت من بر شمایند و من، حجّت خدا بر آنانم. ( وسائل الشیعة، ج27، ص140، ح33424 )
حضرت امام خمینی (ره) می فرمایند: بزرگترین آرزوى من این است که مردم ایران از چنگال ظلم نجات پیدا کنند و صاحب کشورى باشند آزاد و مستقل، داراى نظامى اسلامى که در آن حقوق انسانها آنچنان که اسلام دستور داده است رعایت شود و در راه پیشرفت و ترقى و سعادت انسانى سرمشق براى همه ملتها باشند... .) (صحیفه نور ج 5، ص 417)
چند نکته درباره ولایت فقیه:
1. ولایت فقیه یعنی حکومت و ادارهى جامعه اسلامى، توسط مجتهد جامع الشرایط.
2. فقیه در سه مورد صاحب اختیار می باشد:الف: قضاوت. ب: فتوا دادن و استخراج حکم خداوند از آیات و احادیث ج: اجرای دستورات الهی و اداره امور جامعه.
3. اطاعت از دستورات حکومتی ولی امر مسلمین بر هر مکلفی و لو فقیه باشد واجب است، اما در مسائلی که مربوط به اداره امور جامعه نبوده و مربوط به مسائل فردی می باشد مثل نماز و روزه و خمس، هر مکلفى باید از فتواى مرجع تقلیدش پیروى نماید. (اجوبه س52 و56 و 59 و62 و63 و65 ، فاضل جامع المسائل ج1 ص225س910 و 911 و912و 913 -مکارم استفتائات ج3 س19 ، صحیفه امام ج10ص58). بهجت استفتائات ج1 س57، عروةالوثقی الاجتهاد والتقلید م57، تبریزی استفتائات ج2س48منهاج م 26تقلید).
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام تقلید خصوصا مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.