25.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ تمسخر کنفرانس خبری ترامپ درباره کشتن ابوبکر البغدادی توسط کمدین معروف آمریکایی...
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🇮🇷 ادرس کانال ما در ایتا و سروش:
http://eitaa.com/salehinrasad ایتا
http://sapp.ir/salehinrasad سروش
چرايي عدم تعجيل ولي فقيه در عزل منصوبان نالايق
1️⃣ از 2️⃣
✍️حجت الاسلام رحمت الله معظمی
اصل شبهه به صورت واضح و صریح:
چرا ولی فقیه مسئولانی را که عزل و نصب شان به صورت مستقیم در اختیار ایشان است، در صورت انحراف از خط اسلام، از ابتدای مسئولیت و قبل از آنکه باعث مشکلات بزرگ شوند، از کار برکنار نمی کنند؟
🔺 در ابتدا باید دید آنچه به عنوان مشکل، نقطه ضعف و یا انحراف و... نسبت به یک مدیر مطرح می گردد اگر با معیارات اسلامی هم، مورد ارزیابی قرار گیرد؛ باز هم همین عناوین منفی بر آن، منطبق است؟
یعنی آیا اصل انتقاد به مدیر مذکور از نگاه اسلام نیز به او وارد است؟
که البته به دلیل بنای بر اختصار به جواب این موضوع نمی پردازیم.
♦️دوم آنکه دستور اسلام برای حاکم اسلامی در این باره چیست؟
🔸 آنچه از موازین اسلام برای هر پیگیر و دنبال کننده ی بی غرضی فهم می شود این است که فلسفه اصلی حکومت اسلامی، ایجاد زمینه لازم، جهت سعادت دنیوی و اخروی بشر از طریق آگاهی بخشی و ایجاد تحول درونی در اوست و این هدف، زمانی ارزشمند است که عنصر اختیار در این روند، اخذ شود.
یعنی عامل اصلی هدایت انسان که اراده خود اوست نقش اصلی را در این مسیر ایفا کند؛ و حکومت اسلامی فقط دست طغیان و طواغیت را از او دور کند نه اینکه حکومت اسلامی وظیفه مسلمین را نیز انجام دهد!
و این دستاورد مهم منحصرا با رشد فکری و روحی انسان ها حاصل خواهد شد، نه با نگاه آمرانه رهبریت و نگاه بی تفاوت جامعه.
🔺🔺 در این نگاه، مردم واقعا در سرنوشت خود، دخیل هستند؛ چرا که فکر می کنند، تحقیق می کنند، مبارزه می کنند و به نتیجه می رسند و چون رسیدن به نتیجه مطلوب، با هزینه های زیاد، حاصل شده لذا با فداکاری از آن دفاع می کنند.
همچنین در این نگاه، علاوه بر عموم، ورزیدگان فکری و تأثیرگذاران و نخبگان، به عنوان عصاره فضای واقعی جامعه و به عنوان کسانی که مردم از این ها می شنوند نیز در سرنوشت فرد و جامعه دخیل خواهند شد؛ و نمیتوانند به بهانه وجود یک حاکم اسلامی از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند.
(البته زبدگان فکری در جامعه ی مسلمان که تحت زعامت و امامت حاکم اسلامی است، خود به دو دسته تقسیم می شوند؛
دسته ای که ولایت حاکم اسلامی را پذیرفته اند و کسانی که این ولایت را قبول ندارند)
و بنا بر دیدگاه اسلامی که تغییرات را به تنهایی وظیفه رهبر ندانسته و جامعه را نیز در این باره، مکلف می داند هر دو دسته مذکور، در معرض انتقاد و نظارت عموم قرار خواهند گرفت و مجبور خواهند بود به وظیفه خود در قبال جامعه عمل کنند.
حال با این توضیح؛ یک تفکر در جامعه مقابل این تفکر، وجود دارد و و قائلین به این نظریه، تمام کارها را وظیفه رهبری و حاکمیت میداند
💢یعنی نقطه مقابل این نگاه اسلامی(که مردم و نخبگان را نیز مکلّف می داند) نظریات ضد اسلامی یا غیر دینی نیست بلکه نقطه مقابل نظریه اسلامی، یک نظریه، شبیه به دیدگاه اسلام بوده و به دلیل نزدیک و شبیه بودن این نظریه، به نظریه اسلامی، تنها این تفکر، می تواند در مقام عمل با نظریه اسلامی، معارضه کند.
این نظریه، نظریه منتسب به افلاطون است که برای صلاح جامعه، وجود یک رهبر صالح را لازم و کافی می داند.
🔰 ولی نظریه اسلامی اگرچه وجود رهبر صالح را برای هدایت و سعادت جامعه لازم دانسته و حتی شرط اصلی قلمداد می کند اما این شرط را شرط کافی نمی داند و علاوه بر لزوم و ضرورت وجود پیشوای صالح، سعادت انسان ها را مستلزم اقدامات و تکالیفی از جانب عموم مردم می کند.
🔸 اگر با این معیار به اداره جامعه، نگاه کنیم، به طور قطع، وجود زعیم صالح را برای تعالی جامعه کافی نخواهیم دانست ، چه اگر وجود یک انسانِ دارای کمالات نفسانیِ خاص، برای سعادت جامعه کافی بود، انبیای عظام، مشکلات و فشارهای گوناگونی را که در منابع موثق آمده، متحمّل نمی شدند.
منبع: هفتهنامه ۹ دی
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🇮🇷 ادرس کانال ما در ایتا و سروش:
http://eitaa.com/salehinrasad ایتا
http://sapp.ir/salehinrasad سروش
چرايي عدم تعجيل ولي فقيه در عزل منصوبان نالايق
2️⃣ از 2️⃣
✍️حجت الاسلام رحمت الله معظمی
⭕️ اگر صِرفِ حضور رهبری شایسته برای اداره جامعه، کافی بود در دوران حکومت صلحا که در طور تاریخ بسیار معدود است و به خصوص در حکومت نبوی وعلوی، کار در همان زمان به سرانجام قطعی خود می رسید در حالی که حتّی وجود انسان کامل و شخص نبیّ مکرّم اسلام صلی الله علیه و آله و سلّم هم برای به سعادت رساندن معاصران ایشان نیز کافی نبود.
🔶 لذا به نظر می رسد از جمله دلایل اینکه ولی فقیه، مدیران ناصالح یا ضعیف را با تعجیل، عزل نمی کنند و این کار را مشروط و معلّق به اقداماتی میکند، لزوم بیداری آحاد مردم است.
البته نظریه اسلامی در تکمیل لزوم زعیم صالح برای اداره جامعه، بحث دستگاه رهبری و نظام اسلامی را مطرح میکند که در تعریف این دو بین فقها تفاوتهایی در بیان وجود دارد؛ و در واقع رهبر صالح، دستگاه رهبری، نظام اسلامی، مردم ، به خصوص تاثیر گذاران و نخبگان، با هم دیگر شرط کافی تحقق جامعه اسلامی می باشند.
یکی از طرق یا حتّی شروط رسیدن به نتیجه در تحقیقات، بازخوانی و بازتعریف شبهات است به نظر نگارنده اگر شبهه را موقف ندانیم و به آن به عنوان یک معبر نگاه کنیم و حقیقتا به دنبال نتیجه گیری باشیم باید شبهه را به شکلی مطرح کنیم که حکایت از واقع کند و مشکل واقعی را بیان کند نه انچه به نظر ما مشکل است.
❓با این نگاه، شبهه مذکور را اینگونه باید مطرح کرد: چرا مردم یا جامعه، مقدمات عزل ناصالحان و حضور شایستگان را در مسئولیت ها فراهم نمی کنند؟
و حتی با توجّه به میزان تأثیر گذاری نخبگان بر عموم مردم می توان پرسش را اینگونه مطرح کرد:
❓چرا کسانی که شرایط آگاه کردن مردم را در این زمینه آن هم با نگره دینی دارند، این رسالت را انجام نمی دهند؟
(که گروه مزبور، در جامعه ما عبارتند از علما و به تعبیر فراگیر، روحانیت).
و چکیده شبهه می شود:
❓چرا جامعه روحانیت با تربیت صالحان و مطالبه از ناصالحان و وارد میدان کردن مردم، زمینه کنار رفتن نااهلان و نامحرمان را فراهم نمی کنند؟
🔸 در این نگاه اجتماعی، اصلاحات اجتماعی و تحول جوامع، هم از مردم عبور می کند هم بر دوش مردم است و در این نگاه، جایگاه دستگاه رهبری نیز نمایان و برجسته شده و از تسری قصورات و تقصیرات خواص، به امامت جامعه نیز جلوگیری می شود.
در واقع کسانی که انتظار دارند رهبری در حکومت اسلامی افراد را با سرعت، برکنار کند، خواسته یا ناخواسته، عملا به یک نظریه غیر اسلامی معتقدند یا اینکه این نظریه را مطالبه می کنند.
و نتیجه عملی این نگاه رفع قلم تکلیف از خواص است یعنی بیشترین سود از این نگاه نصیب خواص و نخبگان میشود.
در نتیجه مردم نسبت به اموری مهم، غفلت داشته و موجب اغفال دیگران نیز می شوند; اموری مانند:
وظیفه مردم در قبال جامعه، حکومت، حاکم اسلامی و حتّی در قبال خود و اطرافیان،
یا امری مانند وظیفه سازمان و تشکیلات علمی و روحانی که باید زبدگان شان دستگاه هدایت و رهبری باشند،
یا امر مهمی چون عنصر اختیار و انتخاب گری برای مردم ، نخبگان و حتی خود مدیران و مسئولان غیر صالح.
🌀 مطلب مهم دیگر آنکه در این نگاه اسلامی (یعنی مشروط و مرتبط بودن فرآیند تعیین و تغییر مسئولان از جانب ولی فقیه، با آگاهی و عمل جامعه) امر به معروف و نهی از منکر، معنا و عینیت و موضوعیت پیدا می کند والا اینکه یک مدیر در یک جامعه بخواهد بدون رشد فکری و روحی جامعه و بدون حضور و حتی اطلاع آحاد مردم و بدون مبارزه، فقط عزل و نصب کند، اقامه فریضتین و پیگیری ها و اقدامات مختلف از سوی مردم برای حل این معضل، معنا نخواهد داشت.
یعنی مسیر اصلاح ساختار و تغییر افراد عبارت است از اقامه امر به معروف و نهی از منکر توسط آحاد جامعه و تبدیل عدالتخواهی به فرهنگ عمومی
📌 بنابراین اصل این شبهه و پرسش نباید خطاب به ولی فقیه باشد و مخاطب این پرسش مردم ، خواص و به خصوص حوزویان هستند.
دلیل اینکه برخی مطالب به صورت ناقص مطرح شد، رعایت حوصله مخاطب بود.
منبع: هفتهنامه ۹ دی
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🇮🇷 ادرس کانال ما در ایتا و سروش:
http://eitaa.com/salehinrasad ایتا
http://sapp.ir/salehinrasad سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨🔪 فتنه ای از جنس ۸۸
🎥 پولهای سعودی در کف خیابانهای عراق
🔹 دختر به صاحبان موتورهاى سه چرخه كه در نزديكي ميدان التحرير حضور دارند پول مى ده می گه :پول بنزینتان است!!
با ما همراه باشید👇👇👇👇👇👇
@salehinrasad
7.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 لایه های پنهان اغتشاشات عراق
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🇮🇷 ادرس کانال ما در ایتا و سروش:
http://eitaa.com/salehinrasad ایتا
http://sapp.ir/salehinrasad سروش
KayhanNews759797104121485657134404.pdf
13M
بسم الله الرحمن الرحیم
تمام صفحات روزنامه کیهان
امروز پنجشنبه ۹ آبان ۹۸
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 حالا عمق استراتژیک نگاه رهبر رو فهمیدید؟
حوادث امروز #عراق و #لبنان همون فتنه۹۸ی هست که رهبری سال گذشته فرمودند
خبرهای موثقی در دسترسه که #روحالله_زم قرار ملاقاتی با دختر صدام،لیدرهای اغتشاشات عراق وسرشبکههای داخلی خودش داشت که این فتنه رو به داخل ایران بکشه که الحمدلله دستگیرشد.
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🇮🇷 ادرس کانال ما در ایتا و سروش:
http://eitaa.com/salehinrasad ایتا
http://sapp.ir/salehinrasad سروش
29.doc
50.2K
نسخه word
مرگ ابوبکر بغدادی یا نابودی جعبه سیاه جنگ نیابتی؟!
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
.
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🇮🇷 ادرس کانال ما در ایتا و سروش:
http://eitaa.com/salehinrasad ایتا
http://sapp.ir/salehinrasad سروش
آغاز فصل نو در عرصه سیاسی
ماه محرم و صفر، ماه حزن و عزاداري شيعيان جهان به پايان رسيده و ماهي نو که با تولد رحمتللعالمين(ص) و رئيس مکتب شيعه حضرت امام جعفرصادق(ع) همراه است، از راه رسيده است. اين تحول در فضاي مذهبی کشور، سرآغاز فصلي نو در فضاي سياسي کشور نيز خواهد بود. تا انتخابات فرصت کمي نزدیک به چهار ماه باقي مانده و با وجود آنکه فعاليتهاي انتخاباتي از مدتها قبل آغاز شده است، اما پايان ماه محرم و صفر سرآغاز دور جديدي از فعاليتهاي انتخاباتي خواهد بود. در اين ميان، مهمترين موضوع انتخابات در سطح درون اردوگاه جريانهاي سياسي، همچنان مسئله طرحريزي راهبرد براي چگونگي ورود به انتخابات و مسئله همگرايي است. دو جريان سياسي شاخص کشور هر چند برنامههايي براي همگرايي درون اردوگاهي داشتهاند، اما هنوز نتوانستهاند بر اين مسئله غلبه کرده و اختلافات موجود را کنار بگذارند.
هر چند اخبار مثبتي از وحدت اصولگرايان شنيده ميشود و گفته ميشود ديدار برخي اعضاي جبهه پايداري با برخي اعضاي جامعه روحانيت، نويد همگرايي و حل برخي مشکلات را ميدهد، اما هنوز تا تحقق عملي اين ماجرا فاصله وجود دارد.
به نظر ميرسد، اصلاحطلبان يک گام عقبتر بوده و هنوز نتوانستهاند به راهبرد واحدي براي حضور در انتخابات برسند. برخي از آنان از مشارکت مشروط سخن ميگويند که در صورت تحقق آن شروط وارد انتخابات شوند و برخي ديگر از ضرورت مشارکت بدون شرط سخن گفته و در گامي جلوتر، از چگونگي حضور در انتخابات سخن ميگويند. در سطح کلان رقابتهاي سياسي کشور نيز احتمال ظهور جريان سياسي سومي که ميتواند چينش رقابتهاي انتخاباتي مجلس يازدهم را متفاوت از گذشته کند! مسئله قابل ملاحظهاي است که بدون توجه به آن نميتوان روند انتخابات پيشرو را تحلیل کرد. جريان نزديک به دولت گامهايي را براي حضور مستقل در انتخابات برداشته و در حال يارکشي از دو اردوگاه اصولگرايان و اصلاحطلبان است که اگر موفق به اين امر شود، رقابت سه قطبي شده انتخابات ميتواند در نوع خود جالب و جذاب باشد!
حال که ماه وحدت مسلمانان فرار رسيده، جريانهاي سياسي کشور ميتوانند براي با شکوهتر برگزار کردن انتخابات در مسير ائتلاف و همگرايي حرکت کرده و به جاي رقابتهاي بيفايده، براي به قدرت رسيدن شايستگان تلاش کنند؛ صاحبان صلاحيتي که خواهند توانست بر کارآمدسازي مهمترين نهاد قانونگذاري و نماد مردمسالاري ديني تأثيرگذار باشند.
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🇮🇷 ادرس کانال ما در ایتا و سروش:
http://eitaa.com/salehinrasad ایتا
http://sapp.ir/salehinrasad سروش
30.doc
51.7K
نسخه word
یادداشت/ پیامدهای فتنه خیابانی، از بغداد تا بیروت
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🇮🇷 ادرس کانال ما در ایتا و سروش:
http://eitaa.com/salehinrasad ایتا
http://sapp.ir/salehinrasad سروش
🌀 کسی که طمع ریاست دارد نمیتواند اصول چهارگانۀ مدیریت را اجرا کند
🌀 طبق روایت، ضرر ریاستطلبها برای مردم، بیشتر از ضرر گرگها برای گله است!
🔹 به امام کاظم(ع) گفتند: یک کسی هست که حبّ ریاست دارد، حضرت فرمود: میدانید دوتا گرگ درنده اگر بهجانِ گلهای بیفتند که چوپان ندارد، چقدر ضرر میزنند (گرگها به اندازۀ سهم خودشان نمیخورند بلکه گوسفندها را بیهوده، پارهپاره میکنند...) اینکه دوتا گرگ در یک گلهای بیفتند، ضررش کمتر از ریاستطلبی برای مردم است! (کافی/۲/۲۹۷)
🔹 باید یک فکری برای انتخابات کرد که گرگها بالا نیایند؛ این سازوکار انتخاباتی که در کشور ما هست کافی نیست، بلکه ما باید در شیوۀ انتخابکردن رشد پیدا کنیم.
🔹 متأسفانه کسانی صحنهگردان انتخابات میشوند که بعضاً استادهای جنگ روانی هستند یا آدمهای بیبیسیچی و از این قبیل افراد هستند. بساطِ دوقطبیسازی و جنگ روانی در تبلیغات انتخاباتی باید جمع بشود. برای اینکه رئیس بشوی که نباید به دروغ کسی را متهم کنی؛ تو پسفردا با مملکت چهکار خواهی کرد؟
🔹 حالا در این وضعیت، شورای نگهبان باید چهکار کند؟ همانطور که در زمین فوتبال اگر یک کسی قلمِ پای حریف را زد، او را از زمین بازی اخراج میکنند، شورای نگهبان هم اگر دید یککسی در تبلیغات انتخاباتی دروغ میگوید، او را اخراج کند! مثلاً اگر بهدروغ، یککسی را تخریب کرد، به او کارت قرمز نشان بدهد.
👤علیرضا پناهیان
🚩دانشگاه امامصادق(ع)- ۹۸.۶.۱۹
👈🏻متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/5748
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🇮🇷 ادرس کانال ما در ایتا و سروش:
http://eitaa.com/salehinrasad ایتا
http://sapp.ir/salehinrasad سروش