🎇🎇🕊
🎇
🌸سه شنبه ها
درمحضرنهج البلاغه
حکمت ۱۹۰👇
🌅قال علی علیه السلام
وَا عَجَبَاهْ! أَ تَكُونُ الْخِلاَفَةُ بِالصَّحَابَةِ وَ (لاتَكُونُ ِالصَّحَابَةِ وَ) الْقَرَابَةِ؟ قالَ الرَّضِيُ وَرُوِىَ لَهُ شِعْرٌ في هذَا الْمَعْنى: فَإِنْ كُنْتَ بِالشُّورى مَلَكْتَ أُمُورَهُمْ * فَكَيْفَ بِهذا وَالْمُشيرُونَ غُيَّبٌ وَإنْ كُنْتَ بِالْقُرْبى حَجَجْتَ خَصيمَهُمْ * وَغَيْرُكَ أوْلى بِالنَّبِيِّ وَأَقْرَبٌ
امام(عليه السلام) فرمود: عجبا! آيا خلافت با همنشينى پيامبر حاصل مى شود; ولى با همنشينى و خويشاوندى حاصل نمى گردد؟ مرحوم سيد مى گويد: از آن حضرت شعرى در همين زمينه نقل شده است كه (خطاب به خليفه اوّل) مى گويد: اگر تو به سبب شورا مالك امور مردم شدى اين چه شورايى است كه طرف هاى مشورت (امثال من و جمعى از بنى هاشم و ديگران) غايب بودند؟ و اگر از طريق قرابت با پيامبر در برابر مخالفانت استدلال كردى ديگرى (اشاره به شخص امام است) از تو به پيامبر سزاواتر و نزديك تراست.
✍نخستين بيت شعرى كه سيد رضى در ذيل اين كلام پرمعنا به آن حضرت نسبت داده و در بسيارى از كتب تاريخ و شعر و ادب نقل شده است اشاره به داستان سقيفه است كه به اصطلاح گروهى از صحابه به مشورت نشستند و ابوبكر را به خلافت منصوب نمودند در حالى كه اگر منظور آنها شوراى صحابه پيغمبر اكرم(صلى الله عليه وآله) بوده است اكثريت قاطع صحابه غايب بودند شورايى بود بسيار محدود و شتاب زده كه با نقشه قبلى ترسيم شده بود.
امام(عليه السلام) مى فرمايد: به فرض اين كه خلافت نياز به نص پيغمبر از سوى خداى متعال نداشته باشد و از طريق شورا انجام شود شوراى سقيفه هرگز صلاحيت براى اين كار نداشت.
بيت دوم اشاره به استدلالى است كه عمر در برابر طايفه انصار داشت.
آنها گفتند: ما براى خلافت پيغمبر اكرم(صلى الله عليه وآله) شايسته تريم و به فرض كه اصرار داشته باشيد شما هم در خلافت سهيم باشيد يك نفر از سوى ما و يك نفر از سوى شما امر خلافت را اداره كنند; ولى عمر براى عقب راندن گروه انصار گفت: كسى اولويت دارد كه با پيغمبر(صلى الله عليه وآله) قرابت داشته باشد و ما قرابت و خويشاوندى با آن حضرت داريم نه شما.
امام(عليه السلام) در برابر اين سخن مى فرمايد: اگر قرابت معيار اولويت باشد فرد ديگرى (اشاره به خود آن حضرت است) از ابوبكر بسيار نزديك تر و اقرب است.
امام(عليه السلام) در خطبه ۶۷ نيز به اين معنا اشاره كرده مى فرمايد: «آنها به شجره (درخت)استدلال کردند.اماثمره ومیوه اش را ضایع نمودند
🎇🎇🎇
🌅🌅
🌅
✨رسول کرم صلی الله علیه و آله
وقتى مرد به زن خودنگرد
و زنش بدو نگرد
خداوند بديده رحمت بر آن ها مى نگرد.
📚 نهج الفصاحه. ۶۲۱
🌅🌅🌅
🌸سه شنبه ها
🌅درمحضرقرآن
برنامه ایمان آورده ها👇
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَقْرَبُوا الصَّلَاةَ وَأَنتُمْ سُكَارَىٰ حَتَّىٰ تَعْلَمُوا مَا تَقُولُونَ وَلَا جُنُبًا إِلَّا عَابِرِي سَبِيلٍ حَتَّىٰ تَغْتَسِلُوا ۚ وَإِن كُنتُم مَّرْضَىٰ أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ أَوْ جَاءَ أَحَدٌ مِّنكُم مِّنَ الْغَائِطِ أَوْ لَامَسْتُمُ النِّسَاءَ فَلَمْ تَجِدُوا مَاءً فَتَيَمَّمُوا صَعِيدًا طَيِّبًا فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَأَيْدِيكُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَفُوًّا غَفُورًا
نساء/۴۳
اى کسانى که ایمان آورده اید! در حال مستى به نماز (و جماعت در مسجد) نزدیک نشوید، تا بدانید چه مى گویید. و همچنین در حالى که جُنُب هستید ـ مگر در حال عبور (از مسجد) ـ تا غسل کنید. و اگر بیمارید، یا مسافر، و یا یکى از شما از محل پستى آمده (و قضاى حاجت کرده)، و یا با زنان آمیزش جنسى داشته اید، و در این حال، آب (براى وضو یا غسل) نیافتید، بر زمین پاکى تیمّم کنید. (به این طریق که) صورتها و دستهایتان را با آن مسح نمایید. خداوند، بخشنده
و آمرزنده است.
👈از این آیه، چند حکم اسلامى استفاده مى شود
1⃣ تحریم نماز در حال مستى
یعنى افراد مست نمى توانند مشغول اداء فریضه نماز شوند و نماز آنها در این حال باطل است، فلسفه آن هم روشن است، زیرا نماز گفتگوى بنده و راز و نیاز او با خدا است و باید در نهایت هوشیارى انجام گردد و افراد مست از این مرحله دور و بیگانه اند.
این موضوع نیز لازم به یادآورى است که در روایات متعددى که در کتب شیعه و اهل تسنن وارد شده، آیه فوق به مستى جخواب تفسیر شده، یعنى در حالى که هنوز کاملاً بیدار نشده اید، شروع به نماز نکنید، تا بدانید چه مى گوئید.(۱)
.... تَعْلَمُوا ما تَقُولُونَ .
از جمله تا بدانید چه مى گوئید استفاده مى شود، نماز خواندن در هر حالى که انسان از هشیارى کامل برخوردار نباشد، ممنوع است، خواه حالت مستى باشد یا باقى مانده حالت خواب.
در ضمن از این جمله نیز مى توان استفاده کرد: بهتر است در حال کسالت و کمى توجه نیز انسان نماز نخواند; زیرا حالت فوق به صورت ضعیف در او وجود دارد و شاید به همین جهت است که طبق روایتى، امام باقر(علیه السلام) فرمود:
2⃣ باطل بودن نماز در حال جنابت
مى فرماید: همچنین در حال جنابت به نماز نزدیک نشوید (وَ لا جُنُباً).
سپس استثنائى براى این حکم بیان فرموده، مى گوید: مگر این که مسافر باشیدودرمسافرت گرفتاربی آبی شوید (إِلاّ عابِری سَبیل).
که دراین حال نماز خواندن به شرط
تیمم جایز است.
3⃣جواز نماز خواندن یا عبور از مسجد بعد از غسل کردن
چنان که مى فرماید: به نماز نزدیک نشوید تا غسل کنید (حَتَّى تَغْتَسِلُوا).
4⃣ تیمم براى معذورین
در جمله بعد که در حقیقت تمام موارد تشریع تیمم جمع است، موارد عذر براى غسل کردن را بر شمرده است:
⬅️ نخست به موردى که آب براى بدن ضرر داشته باشد، اشاره کرده، مى فرماید: اگر بیمار باشید و یا در سفر
⬅️پس از آن به مواردى که انسان به آب دسترسى ندارد، یا استعمال آب برایش ممکن نیست، اشاره کرده، مى فرماید: یا هنگامى که از قضاى حاجت برگشتید و یا با زنان آمیزش جنسى داشتید.
و دسترسى به آب نداشتید.
در این موقع با خاک پاکیزه اى تیمم کنید.
⬅️ سپس طرز تیمم را بیان فرموده، مى گوید: سپس صورت و دست هاى خود را مسح کنید.
⬅️و در پایان آیه اشاره به این حقیقت مى کند که دستور مزبور، یک نوع تسهیل و تخفیف براى شما است، چون خداوند بخشنده و مهربان است (إِنَّ اللّهَ کانَ عَفُوّاً غَفُوراً).
نکاتی ازتفسیرنمونه/ذیل آیه
🎇🎇🎇
☀️🌙☀️🌙☀️🌙☀️🌙
چهارشنبه است و روز زیارتی ولی نعمتمان امام رضا علیه السلام
دلهامون رو روانه حرم مطهرش کنیم و عرضه بداریم:
صلی الله علیک یا علی ابن موسی الرضا...
🌅🌅🌅
5.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#صلوات_خاصه
#امام_رضاعلیهالسلام
☀️«اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»🤲
🌄 وقتی بایا در اصل متعلق به یک شرکت یهودی آمریکایی و انگلیسی به نام بتریش یاماهو است و پشت این نمایندگی تعدادی آقازاده دولتی است و با متهمان اقتصادی و سیاسی ارتباط دارد.
#نفوذ_اقتصادی