هـر روزیـک صفحـه قـرآن برای:
◾️سلامتی و تعجیل درفرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه
🌷هدیه به شهــدا
◾️هدیه به روح پدران ومادران ازدست رفته
◽️آمرزش گناهان
◾️سـلامتی تمـام مـریضها🤲
صفحه/۴۹
@pellake8
🌸سه شنبه ها
🎇درمحضرقرآن
برنامه ایمان آورده ها👇
🌅بِسْمِ اللَّه الرَّحْمَنِ الرٍَحِيمْ
یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذا نُودِیَ لِلصَّلاةِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلى ذِکْرِ اللّهِ وَ ذَرُوا الْبَیْعَ ذلِکُمْ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ تَعْلَمُونَ
جمعه/۹
اى کسانى که ایمان آورده اید! هنگامى که براى نماز روز جمعه اذان گفته شود، به سوى ذکر خدا بشتابید و خرید و فروش را رها کنید که این براى شما بهتر است اگر مى دانستید!
✍شأن نزول:
در شأن نزول این آیات، یا خصوص آیه وَ إِذا رَأَوْا تِجارَةً روایات مختلفى نقل شده که، همه آنها از این معنى خبر مى دهد.
⬅️در یکى از سال ها که مردم مدینه گرفتار خشکسالى، گرسنگى و افزایش نرخ اجناس شده بودند، دحیه با کاروانى از شام فرا رسید و با خود مواد غذائى آورده بود، و این در روز جمعه بود و پیامبر(صلى الله علیه وآله) مشغول خطبه نماز جمعه ، طبق معمول، براى اعلام ورود کاروان طبل زدند و حتى بعضى دیگر آلات موسیقى را نواختند، مردم، با سرعت خود را به بازار رساندند.
⬅️مسلمانانى که در مسجد براى نماز اجتماع کرده بودند، خطبه را رها کرده و براى تأمین نیازهاى خود به سوى بازار شتافتند، تنها دوازده مرد و یک زن در مسجد باقى ماندند (آیه نازل شد و آنها را سخت مذمت کرد)
☀️پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: اگر این گروه اندک هم مى رفتند از آسمان سنگ بر آنها مى بارید.
تفسير
✍بزرگ ترین اجتماع عبادى سیاسى هفته
⬅️در آیات مورد بحث، به گفتگو پیرامون یکى از مهم ترین وظائف اسلامى، که در تقویت پایه هاى ایمان تأثیر فوق العاده دارد، و از یک نظر، هدف اصلى سوره را تشکیل مى دهد، یعنى نماز جمعه و بعضى از احکام آن مى پردازد.
⬅️نخست، همه مسلمانان را مخاطب قرار داده، مى فرماید: اى کسانى که ایمان آورده اید! هنگامى که براى نماز روز جمعه اذان گفته مى شود، به سوى ذکر خدا (خطبه و نماز) بشتابید و خرید و فروش را رها کنید، این براى شما بهتر است اگر مى دانستید (یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذا نُودِیَ لِلصَّلاةِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلى ذِکْرِ اللّهِ وَ ذَرُوا الْبَیْعَ ذلِکُمْ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ تَعْلَمُونَ).
نُودِى از ماده نداء به معنى بانگ برآوردن است، و در اینجا به معنى اذان است; زیرا در اسلام، ندائى براى نماز، جز اذان نداریم، چنان که در آیه ۵۸ سوره مائده نیز مى خوانیم: وَ إِذا نادَیْتُمْ إِلَى الصَّلاةِ اتَّخَذُوها هُزُواً وَ لَعِباً ذلِکَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لایَعْقِلُونَ:
هنگامى که مردم را به سوى نماز مى خوانید (و اذان مى گوئید) آن را به مسخره و بازى مى گیرند، این به خاطر آن است که آنها قومى هستند بى عقل .
⬅️به این ترتیب، هنگامى که صداى اذان نماز جمعه بلند مى شود، مردم موظفند کسب و کار را رها کرده، به سوى نماز، که مهم ترین یاد خدا است، بشتابند.
جمله ذلِکُمْ خَیْرٌ لَکُمْ... اشاره به این است که: اقامه نماز جمعه و ترک کسب و کار در این موقع، منافع مهمى براى مسلمانان در بردارد، اگر درست پیرامون آن بیندیشند، و گرنه، خداوند، از همگان بى نیاز و بر همه مشفق است.
⬅️این جمله، یک اشاره اجمالى به فلسفه و منافع نماز جمعه است.
البته، ترک خرید و فروش، مفهوم وسیعى دارد که، هر کار مزاحمى را شامل مى شود.
اما، این که چرا روز جمعه را به این نام نامیده اند؟ به خاطر اجتماع مردم در این روز براى نماز است،
⬅️قابل توجه این که: در بعضى از روایات اسلامى، در مورد نمازهاى روزانه آمده است: إِذا أُقِیْمَتِ الصَّلوةُ فَلا تَأْتُوها وَ أَنْتُمْ تَسْعَوْنَ وَ أْتُوْها وَ أَنْتُمْ تَمْشُونَ وَ عَلَیْکُمْ السَّکِیْنَةُ:
⬅️هنگامى که نماز (نمازهاى یومیه) برپا شود براى شرکت در نماز ندوید، و با آرامش گام بردارید.
⬅️ولى، در مورد نماز جمعه آیه فوق مى گوید: فَاسْعَوا (بشتابید) و این، دلیل بر اهمیت فوق العاده نماز جمعه است.
⬅️منظور از ذِکْرِ اللّهِ در درجه اول، نماز است، ولى، مى دانیم که خطبه هاى نماز جمعه هم که آمیخته با ذکر خدا است، در حقیقت، بخشى از نماز جمعه است، بنابراین، باید براى شرکت در آن نیز تسریع کرد
☀️کسى خدمت رسول خدا(صلى الله علیه وآله) آمد، عرض کرد: یا رسول الله بر تو باد به نماز جمعه که حج مستمندان است (اشاره به این که بسیارى از برکات کنگره عظیم اسلامى حج، در اجتماع نماز جمعه وجود دارد
وسائل الشیعه ، صفحه ۵، حدیث ۱۷
تفسیرنمونه /ذیل آیه
🎇🎇🎇
☀️🌈 مفاتیح الحیات
شماره۳۲👇
🌈#برخی_از_علوم_مورد
_نیاز
☀️ امام صادق (علیه السلام) می فرماید: ای شیعیان! به فرزندانتان #شعر عبدی را بیاموزید، چرا كه او بر دین خداست.[۱]
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: به فرزندانتان #تیراندازی بیاموزید.[۲] در حدیثی دیگر می فرماید: به فرزندانتان #شنا بیاموزید.[۳]
🔶🔶🔶
[۱] . یا مَعْشَرَ الشِّیعَةِ! عَلِّمُوا أَوْلادَكُمْ شِعْرَ الْعَبْدِىِّ فَإِنَّهُ عَلَی دِینِ اللَّهِ (رجال الكشی، ص۴۰۱). درباره اشعار عبدی ر.ك: الغدیر، ج۲ ص۴۲۹
[۲] . عَلِّمُوا أَبْنَاءَكُمُ الرَّمْىَ... (نوادر راوندی، ص۴۹).
[۳] . عَلِّمُوا أَوْلادَكُمُ السِّبَاحَةَ (الكافى، ج۶، ص۴۷).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص ۸۶
@pellake8
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تقدیم به همه کسایی که دوست داشتن این ایام و اربعین کربلا باشن و نرفتن و نمی تونن برن😔
جامانده ها
اربعینی ها
التماس_دعا🤲
@pellake8
🏴علامه حسن زاده آملی: انقلاب اسلامی ایران، بین الطلوعین حکومت جهانی امام زمان(عج) است. اگر ظهور دفعی واقع می شد، بشریت ظرفیت تحمل نور وجودی ایشان رانداشت.
پ ن: تصویری دیده نشده از حضور علامه #آیت_الله_حسن_زاده_آملی در عملیات کربلای ۵ در #دفاع_مقدس
@pellake8
✳️ چگونه انتظار داشته باشم که پاسخ دهی...
🔻 [جابربنعبدالله انصاری از صحابهی بزرگوار رسول خدا و از شیفتگان اهلبیت علیهم السلام که نابینا شده بود، توانسته بود خود را به #کربلا برساند. او در کوفه مهمان عطیه بود و همراه وی به کربلا آمده بود. عطیه نقل میکند:]
🔸 همراه جابربنعبدالله انصاری به قصد زیارت قبر #امام_حسین علیه السلام حرکت کردیم. به نهر فرات که رسیدیم جابر نزدیک چشمه شد و غسل زیارت انجام داد و با دو لباس خود را پوشاند. سپس کیسهای را که حاوی مُشک بود باز کرد و بر بدن خویش مالید. جابر در هر گامی که برمیداشت خدای متعال را یاد میکرد تا نزدیک قبر رسید و به من گفت: دست مرا روی قبر بگذار. من نیز چنین کردم اما جابر طاقت نیاورد و بیهوش روی قبر افتاد. مقداری آب به صورتش زدم. وقتی به هوش آمد سه بار گفت: حسین! حسین! حسین!... سپس افزود: دوستی که پاسخ دوستش را نمیدهد. و به خودش پاسخ داد: چگونه انتظار داشته باشم که پاسخ دهی در حالی که رگهای گردنت بریده و خونش بر گلویت ریخته و میان بدن و سرت جدایی افتاده است...
📚 کتاب #حسین_از_زبان_حسین
📖 صفحات ۲۷۵ و ۲۷۶
👤 #حجت_الاسلام_محمدیان
@pellake8