⚘﷽⚘
#فحش و #لعن مخالفان از نظر امام صادق علیه السلام
🔹قِیلَ لِلصَّادِقِ -عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ: یَا اِبْنَ رَسُولِ اَللَّهِ، إِنَّا نَرَی فِی اَلْمَسْجِدِ رَجُلاً یُعْلِنُ بِسَبِّ أَعْدَائِکُمْ وَ یُسَمِّیهِمْ. فَقَالَ: «مَا لَهُ- لَعَنَهُ اَللَّهُ-یَعْرِضُ بِنَا».
به امام صادق علیه السلام گفته شد:
یابن رسول الله، شخصی است که در مسجد علنا به دشمنان فحش میدهد و اسم آنها (خلفا) را نیز میبرد.
حضرت فرمودند:
خدا لعنتش کند که برای ما دردسر درست میکند. (باعث زحمت ما و شیعیان ما میشود)
اعتقادات شیخ صدوق ص۱۰۶
♦️به نظر شما کسی که مورد لعن امام صادق علیه السلام باشد، چه عاقبتی دارد؟
💠 خداوند بحران کرونا را چگونه تدبیر میکند؟
✍️ علیرضا ملا احمدی؛ طلبه سطح ۴ حوزه و دانشجوی دکتری فلسفه تطبیقی
⏱ زمان مطالعه: ۳ دقیقه
"و تسبّبَت بِلُطفِکَ الأسباب"
👆 این عبارت، فقرهای از دعای هفتم صحیفه سجادیه است که آیتالله خامنهای یکبار برای رهایی از این ویروس منحوس کرونا به آن سفارش کردند و دیروز همبار دیگر با استشهاد به آن، نقش کلیدیِ #دعا را در مهار این بیماری بیان نمودند. این دعا و عبارت چرا اینقدر مهم است؟
🔅 ترجمهٔ عبارت این است: "و سببهای مادی و فرا مادی، بهواسطهٔ لطفِ توست که تأثیرگذارند."
از همین جملهٔ کوتاه، چند نکتهٔ مهم استفاده میشود:
1️⃣ توسّل جستن به اسباب مادی نهتنها منافاتی با توحید ندارد، بلکه اساساً مسیر تحقق ارادهٔ تکوینی الهی در عالم ماده، جز از این راه میسّر نیست. بله استثنائاتی همچون معجزه و بعضی کراماتی که از اهلبیت (علیهمالسلام) یا بعضی اولیاء الهی مشاهده میشود جای خوددارند که اینها هم به اذن الهی هستند؛ اما اصولاً سنّت الهی در این عالمِ ماده، بر این تعلقگرفته که امور را از مسیر اسباب عادیشان پیش ببرد.
2️⃣ اما این اسباب عادی در بنبستها و شرایط بحرانی، چگونه و ذیل کدام اسم از اسماء حسنای الهی عمل میکنند؟ طبق این دعای شریف، برای مشکلات لاینحل دنیوی و مادی، این اسم "لطیف" حقتعالی است که امور عالم را تدبیر میکند و پیش میبرد. ؛ ما (با تمسک به امام سجاد علیهالسلام) با توسّل جستن به این اسم الهی از خداوند میخواهیم این گرِه را باز کند.
❓اما لطیف به چه معناست؟
🔹 وقتی چیزی آنقدر ظریف و نازک باشد که بتواند به درون هر چیزی نفوذ کند، در عرب از آن تعبیر به "لطیف" میشود. در معارف توحیدی وقتی بخواهند به آن جلوهٔ قدرت و احاطهٔ علمیِ خداوند بر عالَم اشاره کنند که به چیزهایی نفوذ میکند که فراتر از توان و درک بشر است، با اسم "لطیف" از این قدرت و احاطه یاد میکنند.
🔸 مثلاً حضرت یوسف (علیهالسلام) پس از همهٔ آن ماجراهای عجیب و شگفتِ چاه و بردگی و زلیخا و زندان و عزیزیِ مصر و برادران و دیدار پدر و غیره، دقیقاً به همین اسم خداوند اشاره میکند و جریان مشیّت الهی در متن اسباب مادی طی این سالها را متکی به اسم "لطیف" خداوند میداند. (جهت توضیح بیشتر مراجعه شود: المیزان، ج ۱۱، ص ۴۴۴)
3️⃣ در عقلانیت توحیدی، بین دو امرِ ظاهراً ناسازگار جمع میشود: از طرفی توسّل به علم و قدرتِ لایتناهی الهی برای خروج از بحران و چالش بزرگ. ؛ و از دیگر سو حرکت از مسیر اسباب عادی و مادی برای جریان مشیّت الهی در متن و بطنِ این اسباب.
📌 پ.ن ۱: یکی از این اسباب مادی، "علم پزشکی" است که واکسن یا داروی درمان این بیماری بهواسطهٔ پزشکان کشف و تولید شود.
📌 پ.ن ۲: یکی از کار ویژههای ولی جامعه، این است که ایمان و عقلانیت ایمانیِ جامعه را ارتقاء بدهد. ببینید با سفارش به یک دعا، چگونه دارد حرکت ایمانیِ امّت را هدایت میکند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❣️ #سلام_امام_زمانم❣️
روزتون بخیر
دل را پر از طراوت عطر حضور کن آقا تو را به حضرت زهرا ظهور کن🍃🌸
آخر کجایی ای گل خوشبوی فاطمه برگرد و شهـر را پر از امواج نور کن🍃
شعری زیبا در باب ضرورت وحدت و تجلیل رهبر عزیز از شاعر جوان و خوش ذوق !۲👇👇🏻👇👇🏻
Kashani-Goftogoo-Dehbashi-13990808~1.mp3
30.06M
🔖مناظره🔖
#استاد_کاشانی
📌درباره شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها و توییت های اخیر؛ بین حامد کاشانی و حسین دهباشی
پنجشنبه ۸ آبان ۹۹
#حسین_دهباشی
#دهباشی
#حامد_کاشانی
#کاشانی
#سلسله_شبهات_فاطمیه
⁉️سؤال 9
حسین دهباشی مستند ساز وپژوهشگذ تاریخی ( سازنده مستند تبلیغاتی حسن روحانی به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری و مستند دربار) طی توییتی با اشاره نحوه شهادت حضرت زهرا (س) نوشت: خانههای حجاز در صدر اسلام جز پارچهای حائل اساساً در نداشتند، چه رسد به درِ چوبی که آتش بگیرد و مسمار داشته باشد و شکسته شود و اینها. امام علی (ع) نیز به خلفا مشورت داده و تحت فرمانشان به جهاد میرفت. شیعه و سنی، شاخههای یک درختاند. و تفرقه میان مسلمین، سرچشمه شطی از خون!
این مطلب سالهاست در شبکه های وهابی مثل کلمه و... بیان میشود
✔️پاسخ:
در احادیث بسیاری از کتب شیعه و سنی به مناسبتهای مختلفی در بیان رخدادهای مختلف بستن درب با تعابیری مانند " اغلاق الباب" ، "ردّ الباب" و " إجافة الباب" آمده است که همگی به معنی "بسته نمودن درب" است و برای پرده و نظایر آن به کار نمیرود .
در احادیث دیگری از تعابیر "دق الباب" ، "طرق الباب" ، "ضرب الباب" و "قرع الباب" استفاده شده است که همگی به معنای "در زدن" هستند و درباره دری که پرده داشته باشد به کار نمیروند. زیرا واضح است که پرده ، قابلیت دق الباب ندارد
علاوه براینها تعابیر دیگری هم در احادیث هست که نشان میدهد خانه های مدینه در داشته و بلکه قفل نیز داشته است بالاخص که مدینه همیشه بستر جنگهای قبیله اوس و خزرج بوده و امنیت منازل اهمیت خاصی داشته است
🍁🍂🍁
🍂
🍁یک حدیث قدسی هست که خیلی عجیبه
🎇خداوند تبارک و تعالی میفرماید:
يا مُطْلَقاً فِي وِصٰالِنا، اِرْجِع؛ وَ يا مُحلفا عَلِيِّ هجرنا، كَفَر؛ أَنَّما ابعَدنا اِبْليس لِانَه لَمْ يَسْجُدُ لَكَ، فَواعَجَبا كَيْفَ صَالَحَتْه وَ هَجَرتَنا
🍁ای كسی كه وصال ما را ترك كردهای، برگرد.و ای كسی كه بر جدايی از ما سوگند خوردهای، سوگند خود را بشكن.
🍁ما ابليس را برای اين از خود رانديم كه بر تو سجده نكرد، پس چقدر عجیب است كه تو او را دوست خود گرفتهای و ما را ترك كردهای....
📚بحرألمعارف، جلد ۲، فصل ۶۲
🍁🍂🍁