قدرتنمایی و بازیگری یاران منطقهای ایران در جهان (۱)
روزگاری نه چندان دور بلکه همین 10 سال قبل، چین امیدوار بود که با از بین رفتن دولت قانونی سوریه و سقوط شخص بشار اسد، یک دولت همفکر اتحاد عربی غربی عربستان سعودی روی کار بیاید و اینگونه میتوانست مسیر های کریدوری جدید را در کنار از بین بردن انحصار کریدوری ایران تعریف کند.
توجه بفرمایید در حال حاضر ایران، نقطه ضعف چین است زیرا که کریدور شرق به غرب و در واقع چیزی بالای 80 درصد از کل تجارت زمینی آینده چین از کریدور شرق به غرب و یا از خاک ایران عبور میکند،برای چین این یک کابوس است.
نه تنها ایران بلکه هر کشور دیگری نیز که چنین امتیازاتی را داشته باشد علنا میتواند اقتصاد چین را به گروگان بگیرد.
فراموش نکنید که در گذشته چین میتوانست یک مسیر کریدوری از روسیه به اروپا تعریف کند ولی چرا هرگز این کار را نکرد؟ و بجای یک مسیر آماده که همیشه وجود داشته به سمت ایجاد سلسله راه ها و شبکه های ریلی در کل آسیا، رفته است تا بتواند طرح کریدور احیای راه ابریشم جدید را اجرا کند و اقتصاد خود را از محاصره دریایی آمریکا نجات دهد وگرنه هرگز دارای یک استقلال اقتصادی نخواهد بود و مانند گذشته در چنگال آمریکا و غرب گیر می افتد و بازیگر اقتصادی آنها میشود و مردم چین باید برده های کارخانجات تولیدی غرب باشند.
اما چرا چنین کریدوری را از روسیه به اروپا نکشید؟
دليل آن واضح است، با این کار چین کلید تمام تجارت زمینی خود به اروپا و حتی آفریقا را به دستان روسیه میدهد و روسیه هر گاه صلاح میدانست، با یک تحریم میتوانست کل این اقتصاد چین را تعطیل کند.
همین شرایط برای ایران مطرح است اما چین چه کند که چاره ای ندارد. (تا زمانیکه سطوح تکنولوژی تغییر کند و جابجایی بار به وسیله تکنولوژی جدیدی از مسیر دیگری سریعتر انجام شود که این حداقل یک قرن زمان می برد)
در گذشته در تحلیل ها بارها اثبات کردم که چین راهی برای دور زدن کریدور عبوری از ایران ندارد و هر رقیب دیگر که بجای ایران معرفی کند باید بتواند چند شرط اصلی و حیاتی ابر کریدور شرق به غرب را تامین کند تا در ادامه استقلال اقتصادی چین از آمریکا و غرب کلید بخورد.
1-سرزمین جایگزین ایران که کریدور اصلی چین از آن عبور میکند نباید تحت تسلط غرب و ناتو یا رقبای اقتصادی آتی چین نباشد
٢_کم هزینه ترین مسیر عبوری باشد تا قیمت نهایی کالا کاهش یابد و چین در بازار رقابتی توان رقابت را داشته باشد
٣_دسترسی کامل به محور های مهم و اصلی و فرعی دیگر و... البته از همه مهمتر امنیت این مسیر باید تامین شود
همانطور که میبینید کشور یا حتی اتحادیه از کشورها که تمامی شروط فوق را همزمان داشته باشند و ایران در میان آنها تعریف نشده باشد، قابل تعریف نیست.
به علت موقعیت ژئوپلیتیکی ایران در بین دو دریا تنها مسیر زمینی عبوری از چین به اروپا مجبور است که یا از روسیه و یا از ایران عبور کند.
این خط خطی هایی که عده ای بی سواد به اسم کریدور اصلی شرق به غرب روی نقشه میکشند و میگویند ایران دور زده شده است، به هیچ وجه این شرایط را ندارد و در بهترین حالت یک کریدور جانبی و فرعی در دسته سلسله راهای فرعی که به کریدور اصلی مرتبط میشوند، جای میگیرند.
در واقع این کریدور های فرعی به مانند مویرگ هایی هستند که باید خون را از سرخ رگ اصلی (که کریدور اصلی شرق به غرب و شمال به جنوب ایران است) گرفته و به نوعی تجارت های منطقه ای را براه می اندازند که باز همگی آنها در تحت تسلط ایران است.
مخاطبان گرامی باید به 2 نکته بسیار مهم دیگر نیز توجه داشته باشند.
نکته ١:ایران با معرفی محور مقاومت (اتحاد کشورهای عضو حوزه تمدنی گذشته ایران) توانسته است که محدودیت های سرزمینی و ژئوپلیتیکی تعریف شده برای چین با سایر کشورهای دیگر را بیشترکند و آنها مجبور شوند سایر مبادلات و کریدور های مهم تجاری خود را نیز از حوزه ژئوپلیتیکی محور مقاومت و یا ایران عبور دهند که سود آن در آینده نزدیک به جیب همه کشورهای عضو محور مقاومت میرود.
درواقع شاهکاری که ایران کرده این است که مجموعه ای از کشورهای بدون استقلال واقعی، تحت استعمار غرب و شرق،که مجری منازعات نیابتی ابرقدرت ها بوده است را ظرف 2 دهه به سمت یک اتحاد و استقلال سوق داده و سپس با اجرا کردن برنامه اخراج قدرت های بزرگ از این کشورها و یا منطقه توانسته یک محور ژئوپلیتیکی یا محور تمدنی را به نام محور مقاومت ایجاد کند.
این روند با مخالفت تمامی کشورهای قدرتمند روبرو است اما شاهکار اینجاست که شرایطی را به وجود آوردیم که چین مجبور به تسلیم شود، روسیه مجبور شود جلوی ما دست اتحاد ژئوپلیتیکی دراز کند.
کشورهای عربی مجبور شده اند برای حفظ استقلال و تامین امنیت آینده اقتصادی و اجتماعی خود به سمت ایران کرنش کرده و در مقابل محور مقاومت تسلیم تمدنی شوند.
ادامه دارد...
🍃🍃🍃🍃🍃
@peyke_ashena
قدرتنمایی و بازیگری یاران منطقهای ایران در جهان (۲)
داستان امروز سوریه نیز همین است که ایران بعد از 4 دهه جنگ مستقیم و غیرمستقیم با ابرقدرت ها توانسته به جایگاهی برسد که امروز میوه و ثمره این زحمات بدست خود و یاران محور مقاومت بچیند.
امروز دیدار بشار اسد با مقامات چین درواقع قدرت نمایی ایران و کشورهای همپیمان(واقعی) ما در محور مقاومت است که چگونه چینی ها مجبور هستند آینده اقتصادی خود را در گرو موجودیت ایران قدرتمند و یا قدرت فرا منطقه ای جدید با عنوان ایالات متحده مقاومت قرار بدهند.
یک نکته مانده و عرض کنم شرایط در طی 2 دهه آینده به شدت تغییر میکند به عنوان مثال کاری با دلقک بازی کشورک های کوچک و جعلی منطقه مانند بحرین، باکو و حتی امارات متحده عربی نداشته باشید.
سرنوشت آنها این است که جزو خاک کشورهای بزرگتر شوند. مابقی کشورهای منطقه نیز به مرور تمام تلاش خود را میکنند که به نوعی در این محور مقاومت عضو شده (مانند عمان) و یا اگر به دلیل رقابت های هژمونیک هرگز نمیتوانند عضو رسمی ما شوند، سعی میکنند تا به هر نحوی خود را به نزدیک ترین جایگاه اتحادی با ایران و یاران ایران برسانند(مانند روسیه و در آینده نزدیک چین و هند).
به هرحال راه سختی آمدیم و تا نتیجه گیری و تثبیت نهایی طرح احیای حوزه تمدنی ایران بزرگ، راه زیادی نمانده است
تمام صحبت های رهبری ایران درباره پیچ تاریخی و رسیدن به قله بر این موضوع استوار است ، کافی است چند اتفاق دیگر را رقم بزنیم و آنگاه همه منطقه از ثروت زیاد، امنیت کامل، رفاه سرشار بهرمند شود.
چند چیز کوچک مانند تثبیت بازدارندگی های نهایی متعارف و هسته ای، اخراج آمریکا از عراق و سپس سوریه، آغاز ارسال محموله های تجارتی از چین به دریای مدیترانه (مانند آغاز تجارت محور شمال به جنوب) و... مانده است.
قطعا دشمنان ما هرگز آرام نخواهند نشست.
موجودیت اتحادیه اروپا با تثبیت قدرت برتر منطقه ای محور مقاومت دچار فروپاشی میشود و یا آمریکا دیگر ابرقدرت نخواهد بود و آفریقا را نیز از دست خواهند داد، به همین دلیل هرگز تا آخرین لحظه دست از دشمنی علیه ما بر نمیدارند.
کار ساده نیست اما سختی های اصلی و بزرگتر را طی کردیم و امروز ایران در یکی از بالاترین سطوح قدرت و آمادگی خود در طول تاریخ قرار دارد.
بارها شده که با تحلیلگران خارجی و دوستان روزنامه نگار صحبت میکردم این نکته را بارها عنوان کردند که این راهی که ایران آمده است، به سختی برای آنان قابل هضم است.
امیدوار باشیم که این مسیر اندک باقی مانده را نیز، حداکثر تا 5 سال آینده طی کنیم و به مقصد برسیم.
یا علی
شهریور 1402
🍃🍃🍃🍃🍃
@peyke_ashena
🔴 باید بریم دنبال جوانها!
✍...گفت: «تیر و توپ و تفنگ دیگه تموم شد! ما باید توی شهر خودمون، کوچهبهکوچه، مسجدبهمسجد، مدرسهبهمدرسه، دانشگاهبهدانشگاه، کار کنیم. باید بریم دنبال جوانها؛ باید پیام اینهایی که توی خون خودشون غلتیدند رو ببریم توی شهر.»
گفتم: «خب! اگه این کار رو بکنیم چی میشه؟!» برگشت و با صدایی بلندتر گفت: «جامعه بیمه میشه. گناه در سطح جامعه کم میشه. مردم اگه با «شهدا» رفیق بشن، همه چی درست میشه؛ اونوقت جوانها میشن یار «امام زمان» (عج).»
بعد شروع کرد توضیح دادن: «ببین! ما نمیتونیم چکشی و تند برخورد کنیم؛ باید با نرمی و آهستهآهسته کار خودمون رو انجام بدیم. باید خاطرات کوتاه و زیبای شهدا رو جمع کنیم و منتقل کنیم. نباید منتظر باشیم که ما رو دعوت کنند؛ باید خودمان بریم دنبال جوانها. البته قبلش باید روی خودمان کار کنیم. اگه مثل شهدا نباشیم، بیفایده است؛ کلام ما تأثیر نخواهد داشت.»
📚 از کتاب #علمدار | زندگینامه و خاطراتی از سردار #شهید_سیدمجتبی_علمدار
📖 صفحات 88 و 89
🍃🍃🍃🍃🍃
@peyke_ashena
5.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀 سینهچاکان مغروق استخر فرح، و اسطورهی دروغ و فریب و تزویر، بارها و بارها این بیانات رهبر انقلاب رو ببینن و مرور کنن، شاید به قدر کمی براشون تفهیم بشه که این دو موجود،جز خطا و انحراف و ضرر،عقبگرد، برای این انقلاب و کشور چیزی نداشتن.
☘ دم سازنده این کلیپ گرم بهتر از این نمیشه چند رئیس جمهور غربگدا رو رسوا کرد.
🍃🍃🍃🍃🍃
@peyke_ashena
2 بزرگتر از 8 - قسمت اول
🍃🍃🍃🍃🍃
تیرماه 1397یعنی درست در زمانی که آقای روحانی به اتحادیه اروپا فرصت داده بود تا حُسننیت خود را برای اجرای برجام بدون آمریکا ثابت کند، یک اتفاق بیسابقه افتاد؛ دبیر سوم سفارت ایران در اتریش بازداشت شد. اسدالله اسدی 10 تیر 1397 (1 جولای 2018) در یک استراحتگاه بینراهی در ایالت بایرن آلمان دستگیر و پس از انتقال به بلژیک محاکمه شد. دادگاه[!] در نهایت به اتهام واهی طراحی بمبگذاری در تجمع منافقین او را به 20 سال زندان محکوم کرد.
این «اولین بار» در تاریخ انقلاب بود که یک دیپلمات ایرانی با لغو مصونیت دیپلماتیکش توسط کشورهای اروپایی محاکمه و زندانی میشد.
دولت تدبیر و امید[!] البته از این «اولینها» زیاد داشت؛
مثلا فروردین 1393 برای «اولین بار» در تاریخ انقلاب -درست در دوران ماه عسل توافق ژنو- آمریکا با عدم صدور روادید برای نماینده ایران، او را به سازمان ملل راه نداد و آقای روحانی را مجبور کرد تا گزینه دیگری برای این کرسی انتخاب کند؛ این اتفاق در حالی میافتاد که حمید ابوطالبی (گزینه آقای روحانی برای نمایندگی ایران در سازمان ملل) پیشتر در سال 1373 بدون کوچکترین مشکلی به عنوان دیپلمات در نمایندگی ایران در سازمان ملل فعالیت میکرد!
یا مثلا اسفند 1396 -در روزهای اجرای برجام- برای «اولین بار» در تاریخ انقلاب، فرودگاه مونیخ از سوخترسانی به هواپیمای وزیر خارجه ایران خودداری کرد!
با توجه به این سابقه، اسدالله اسدی از همان روز اول دستگیریاش باید حدس میزد کاری از دستگاه دیپلماسی دولت وقت ایران ساخته نیست و به زودی آزاد نخواهد شد. همین طور هم شد؛ دبیر سوم سفارت ایران سه سال پایانی دولت تدبیر و امید[!] را در زندان بلژیک و در سختترین شرایط سپری کرد. اما کاری که دولت آقای روحانی نتوانست در بیش از سه سال انجام دهد، دولت سیزدهم در کمتر از دو سال انجام داد و دیپلمات کشورمان را در 5 خرداد 1402 به وطن بازگرداند.
بازوی دیپلماسی در دولت آقای روحانی آنقدر ضعیف و ناتوان بود که حتی برای دیپلماتهایش هم نمیتوانست کاری انجام دهد. با این حساب دیگر تکلیف مردم عادی روشن بود.
ماهیگیران چابهاری که سال 1394 در نزدیکی سواحل سومالی به اسارت گروهک تروریستی الشباب درآمده بودند طی 6 سال فعالیت دولت تدبیر و امید[!] رنگ آزادی به خود ندیدند اما 17 ماه پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم در 4 دی 1401 سرانجام پس از 8 سال اسارت به شهر و دیارشان بازگشتند.
سرنوشت مشابهی برای 9 ماهیگیر سیستانی دیگر وجود داشت و آنها نیز پس از رایزنی و توافق وزرای خارجه ایران و سریلانکا در مرداد 1402 توانستند از زندان سریلانکا آزاد شوند و به وطن برگردند. اتفاقی که برای دیگر شهروندان ایرانی زندانی در آمریکا، قطر، کویت، سیشل و... هم افتاد و با رایزنیهای وزارت خارجه دولت سیزدهم آنها نیز به آزادی رسیدند.
25 اسفند 1400 چیزی حدود 6 ماه از استقرار دولت سیزدهم میگذشت که سخنگوی وزارت خارجه خبر از پرداخت بدهی تاریخی انگلیس به ایران در پرونده قرارداد خرید تانکهای چیفتن داد. پروندهای که عمری بیش از 40 سال داشت و علیرغم تلاش دولتهای مختلف، انگلستان از پرداخت بدهی خود به جمهوری اسلامی ایران طفره میرفت. ایران در سالهای 1990 و 1996 میلادی توانسته بود با اقامه دعوی در دیوان داوری اتاق بازرگانی بینالمللی احکامی به نفع خود در این پرونده بگیرد و در سال 2009 نیز یک بار دیگر دیوان به نفع ایران رأی داد اما بدهی انگلستان به ایران در تمامی این سالها پرداخت نشد. با روی کار آمدن دولت آقای روحانی، آنها نیز تلاش برای وصول طلب ایران را آغاز کردند و به همین منظور برای اجرای احکام صادر شده قبلی در اتاق بازرگانی بینالمللی، سال 1393 به دادگاه عالی انگلستان شکایت کردند. نتیجه این شکایت اما غافلگیرکننده بود. برخلاف احکام قبلی، این دادگاه در مرداد 1398(جولای 2019) به نفع انگلستان حکم داد!
محاسبات دولتمردان تدبیر و امید اشتباه از آب درآمد، آنها میخواستند گره را باز کنند اما کورترش کردند و تا پایان عمر دولت خود نیز نتوانستند طلب ایران از انگلستان را وصول کنند.
سرانجام این پرونده چهل ساله در ششمین ماه فعالیت دولت سیزدهم بسته شد و اصل و فرع بدهی انگلستان به ایران که چیزی حدود 400 میلیون پوند(530 میلیون دلار) میشد ابتدا به بانک مرکزی عمان منتقل و سپس به حساب بانک مرکزی ایران واریز شد.
درست سه ماه بعد ایران توانست یکی دیگر از طلبهای معوق خود را در دولت سیزدهم وصول کند.
25 خرداد 1401 جواد اوجی وزیر نفت ایران خبر از تسویه بدهی 1.6 میلیارد دلاری عراق به ایران داد. طلبی که بابت صادرات گاز به این کشور در دولت آقای روحانی ایجاد شده بود و متأسفانه دولتمردان وقت نتوانسته بودند سازوکاری برای وصول آن پیدا کنند.
ادامه دارد...
🍃🍃🍃🍃🍃
@peyke_ashena
2 بزرگتر از 8 -قسمت دوم
🍃🍃🍃🍃🍃
یک سال بعد، یعنی خرداد 1402 دولت سیزدهم توانست بالغ بر 10 میلیارد دلار دیگر از طلبهای معوق ایران از عراق را وصول کند.
همان زمان دولت آقای رئیسی توانست به توافقی برای آزادسازی 6 میلیارد دلار از اموال مسدود شده ایران در کره جنوبی دست پیدا کند. رقمی که حاصل از فروش نفت ایران به کرهجنوبی در دولت آقای روحانی بود، اما به دلیل انجام این معامله در سازوکار برجامی منابع ارزی حاصل از آن مسدود و غیرقابل دسترسی شده بود.
دولت سیزدهم در عمر دو ساله خود جور سالها بیعملی دولت تدبیر و امید[!] در آزادسازی منابع ارزی ایران را میکشید و انصافا از عهده این کار هم خوب برمیآمد. البته دولتمردان سیزدهم فقط اموال مسدود شده در دولت تدبیر و امید[!] را آزاد نمیکردند بلکه آنها بدهی خارجی دولت آقای روحانی را هم تسویه میکردند.
ماجرای بدهی ایران به ترکمنستان یکی از بارزترین نمونههای آن است. دولت آقای روحانی با سوءتدبیر و بدون هیچ توجیهی تعامل گازی ایران با ترکمنستان را در سال 1395 متوقف کرد. اقدامی که منجر به شکایت طرف ترکمن، جریمه حدود 2 میلیارد دلاری ایران و تخریب روابط دو کشور شد.
این اقدام وزارت نفت دولت آقای روحانی آنقدر غیرمعقول بود که حتی صدای مسئولان وزارت خارجه دولت وقت و شخص محمدجواد ظریف را هم درآورد.
با این حال تا پایان دولت تدبیر و امید هرگز این مشکل برطرف نشد، تنها پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم بود که روابط تیره ترکمنستان و ایران مجددا احیا شد و وزیر نفت در 9 خرداد 1402 از پرداخت کامل اصل بدهی یک میلیارد و 650 میلیون دلاری دولت قبلی ایران به ترکمنستان در دولت سیزدهم خبر داد.
13 شهریور 1399 بود که محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور وقت و رئیسوقت سازمان برنامه و بودجه در نشست اعضای شورای توسعه و برنامهریزی همدان با اشاره به تحریمهای آمریکا از وضعیت فروش نفت در دولت وقت گفت: «اجازه فروش یک قطره نفت را نمیدهند.»
کمتر از سه سال بعد با روی کار آمدن دولت آقای رئیسی در شهریور 1400 بیعملی دولت آقای روحانی در فروش نفت به شکل چشمگیری جبران شد.
30 مرداد 1402 خبرگزاری بلومبرگ با استناد به آمار پایگاه «تانکر ترکرز» آمار صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران در 20 روز ابتدای ماه آگوست (مرداد 1402) را 2.2 میلیون بشکه در روز اعلام کرد. این اتفاق در حالی میافتاد که آمریکا همچنان به سیاست تحریمی خود برای اعمال فشار حداکثری ادامه میداد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا 7 شهریور 1402 به خبرنگار تارنمای صدای آمریکا گفت: «دولت بایدن همچنان به اجرای «سختگیرانه» تحریمها علیه جمهوری اسلامی از جمله تحریمهای مربوط به تجارت نفت و پتروشیمی ادامه خواهد داد.»
تنها از می2022 تا ژوئن 2023 (خرداد 1401 تا تیر 1402) وزارت خزانهداری آمریکا 223 تحریم جدید (25 فرد، 148 شرکت و 50 نفتکش) بر شبکه فروش نفت ایران اعمال کرده بود، اما دولتمردان سیزدهم نه تنها هرگز به بهانه این تحریمها فروش نفت را معطل نکردند، بلکه در همین بازه زمانی فروش نفت را چهار برابر افزایش دادند.
آنها حتی برای میعانات گازی تولید شده در دولت آقای روحانی هم مشتری پیدا کردند. محمولهای که بالغ بر 87 میلیون بشکه میشد و به علت ناتوانی دولت تدبیر و امید[!] در فروش آن سالها با ذخیرهسازی در کشتیهای اجارهای بر روی آبهای ایران سرگردان بود. 20 ماه پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم این مشکل نیز حل شد و ذخایر میعانات گازی سرگردان روی آب ایران به صفر رسید.
کارهایی که دولت آقای روحانی در 8 سال توان انجامش را نداشت؛ دولت سیزدهم در کمتر از دو سال انجام میداد.
در منطق ریاضی کمیت 2 کوچکتر از 8 است، اما اگر منطق کمی ریاضی را کنار بگذاریم و در مقایسه دولتها به کیفیت سالها توجه کنیم؛ 2 بزرگتر از 8 خواهد بود.
با تغییر دولت در شهریور 1400 گرهگشایی از کارهای اجرایی آغاز شد و پیشرفت کشور شتاب گرفت که مهمترین جلوه آن اقدامات مؤثر در مسیر خنثیسازی سلاح تحریم بود. مانعسازی دشمن در این مسیر اصلا تعجب نداشت.
اگر در سال 1396 تحلیل دستگاه امنیتی دشمن این بود که با روی کار آمدن آقای روحانی و عملکرد خسارتبارش، مردم به نقطه جوش میرسند، چنین تحلیلی برای آقای رئیسی وجود نداشت. پس باید آن نقطه جوش به شکلی مصنوعی ایجاد میشد. شورش دروغ و ابتذال در پاییز 1401 همین نقطه جوش مصنوعی بود که علت آن نه نقاط ضعف ایران بلکه تخریب نقاط قوت در دوره جدید مدیریت اجرایی کشور بود.
✍ #سید_محمدعماد_اعرابی
🍃🍃🍃🍃🍃
@peyke_ashena
جیغ افراطیون مدعی اصلاحات!
از شکست مزدوران سیا و موساد!
🍃🍃🍃🍃🍃
در حالی که گروهکهای ضدانقلاب خارجنشین و کارفرمایان آنها در سیا و موساد و امآی6، خسارتدیدگان اصلی شکست پروژه آشوبافکنی محسوب میشوند، برخی افراطیون مدعی اصلاحطلبی نیز با آن جبهه سرشکسته خارجی احساس همذاتپنداری میکنند!
ماجرا به فراخوان چندهفتهای گروهکها و رسانههای زنجیرهای بیگانه برمیگردد که خواستار آشوب خیابانی و براندازی به بهانه سالگرد فوت مهسا امینی در تاریخ 25 شهریور شده بودند. برخلاف این عملیات رسانهای پرحجم، هوشیاری مردم در کنار قدرتنمایی عمومی راهپیمایی اربعین و رویکرد حکیمانه نیروهای اطلاعاتی و انتظامی موجب شد که کوه تبلیغات رسانههای معاند حتی موش هم نزاید و سرشکستگی کمسابقهای برای اپوزیسیون مزدور غرب رقم بخورد.
این ماجرا و تودهنی بزرگی که مردم به پروژه سرویسهای جاسوسی آمریکا و اسرائیل و انگلیس زدند، طبیعتا با سرخوردگی گسترده در میان همان محافل کارفرما و کارگزار مواجه شد. اما در این میان، برخی محافل مدعی اصلاحطلبی که دمشان با دم گروهکها گره خورده، با یک روز تاخیر، مشغول عملیات رسانهای به نفع جریان شکستخورده شدند چنانکه روزنامه هممیهن افسردگی گسترده همطیفان سیاسی خود را به مردم نسبت داد و نوشت: «در جریان اعتراضات پارسال و پس از آن، بیماریهای اضطرابی خیلی تشدید شد و اکنون که از شدت حوادث کاسته شده، بیماری در قالب افسردگی ناشی از ناامیدی و ناکامی تشدید شده. این بیماریها علاوهبر آثار مخرب روانی، عوارض سوءجسمی نیز دارند و در امید به زندگی اثر خیلی منفی میگذارند. دچار اضطراب، افسردگی، ناکامی و فقدان شادی باشد، مستعد برداشتن گامهای روبهجلو نیز نخواهد بود».
همچنین روزنامه اعتماد در تحلیلی مینویسد: «جنبش پاییزی سال گذشته چگونه فروكش كرد و آيا جنبش پايان يافته است؟
در اولين يادداشتها پيرامون ناآراميها نوشتم كه اين ناآراميها به دلايل متعددي فروكش خواهد كرد. با توجه به علل، ميزان فراگيري آن، تخليه شدن انرژيها و بسياري از علل سياسي و اجتماعي ديگر، ناآراميها، شورشها و جنبشها زماني از جنبه فيزيكي- نه الزاما ذهني- فرو ميكاهند. با اين وصف بسيار گفتند و شنيديم با تدابيري كه انديشيده شد ماجرا پايان يافت و اصطلاح «جمع شدن» در گفتمان مسئولان امر بسامد شد. بدون اينكه بخواهيم تاثير اقدامات امنيتي صورتگرفته را ناديده بشماريم؛ معتقدم جنبشهايي با اين مختصات و ميزان فراگيري، ظرفيت طولاني شدن و تبديل شدن به اشكالي از انقلابها را نداشته و زمينه تداوم طولاني آن نيز اساسا در جامعه ايران وجود نداشت. از اين جهت اين تاكيد را مهم دانستم كه تحليل پايان يافتن ناآرامي با ابزارهاي فيزيكي موجب برداشتهاي غلط و انحراف در تحليل خواهد شد. سنجشها، مطالعات و شواهد رفتاري حكايت از آن دارد كه بهرغم فروكش كردن در تظاهر فيزيكي ظرفيت ذهني جنبش كماكان باقي است».
همچنین بیانیهای به اسم «جبهه اصلاحات ايران» و تحت عنوان «به مناسبت سالگرد آغاز اعتراضات ١٤٠١» منتشر شده که نشان میدهد اعتراضات منجر به برکناری بهزاد نبوی از ریاست این جبهه توسط تندروهای حزب اتحاد ملت درست بوده است. بهزاد نبوی برخی اصلاحطلبان را متهم به چپروی کودکانه و انفعال و همراهی با اغتشاشگری جریان برانداز کرده بود. در بیانیه جبهه اصلاحات آمده است: سال گذشته در چنین روزهایی جانباختن مظلومانه مهسا امینی در بازداشت پلیس سرآغاز خیزشی خودجوش شد که به سرعت مرزهای تعصبات قومی و زبانی را درنوردید و در فاصله کوتاهی سراسر کشور را دربر گرفت. این جنبش با شعار محوری «زن، زندگی، آزادی» اعتراض به روشها و شیوههای منسوخی بود که حاکمیت میبایست خیلی زودتر از اینها به بیفایده و نافرجام بودن آنها پی میبُرد...
أسفبارتر اینکه گذشت زمان از شدت بیم و هراس نکاسته است و تحقیر معترضان با صدور احکام موهن همچنان ادامه دارد. نگرانی بیشتر این است که حاکمیت، آرامش جامعه در سالگرد آغاز خیزش اعتراضی را به حساب کارآمدی تشدید امنیتی کردن فضای کشور و موج دستگیریها و محدودسازیها طی روزهای اخیر بگذارد و خوشباورانه آن را یک پیروزی و پایانی بر آن تلقی کند. حال آنکه نفس امنیتیسازی بیسابقه در شهرهای کشور در سالگرد این خیزش اعتراضی، خود بهترین دلیل بر زنده بودن و ادامه نارضایتی و اعتراض است».
یادآور میشود روزنامه اعتماد آذرماه سال گذشته، تیتر اصلی خود را به «جنبش مهسا» اختصاص داده و سعی کرده بود از یک شورش و شرارت سازمانیافته تروریستی با مقصد ویرانیطلبی و تجزیه ایران، یک جنبش ملی و مدنی بسازد.
🍃🍃🍃🍃🍃
@peyke_ashena
اعتراف لوموند فرانسه!
🍃🍃🍃🍃🍃
نشریه فرانسوی «لوموند» در گزارشی نوشت: «ایران با موفقیتهای بینالمللی مانع انزوای خود شده است. چالشهای داخلی ایران در سایه موفقیت این کشور در عرصه بینالمللی قرار گرفته و با وجود این چالشها، تهران با موفقیتهای خود در عرصه بینالملل، مانع انزوای اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک خود شده است.»
🍃🍃🍃🍃🍃
عضویت ایران در سازمان همکاریشانگهای
ایران در دولت سیزدهم به عنوان عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای انتخاب شد. پیش از این دولت آمریکا درخواست داده بود که عضو ناظرشانگهای باشد اما این درخواست از سوی این سازمان رد شده بود. جالبتر اینکه حجم اقتصاد اعضای سازمان شانگهای، ۳۲ درصد از حجم اقتصاد اتحادیه اروپا بیشتر است. بر اساس گزارش صندوق جهانی پول، طی پنج سال منتهی به پایان ۲۰۲۳، ظرفیت اقتصادی کشورهای عضو سازمان شانگهای از اقتصاد گروه «جی ۷» پیشی خواهد گرفت.
سازمان همکاری شانگهای دارای 9 کشور عضو کامل، چهار کشور ناظر و ۱۴ شریک گفتوگو است. اعضای شانگهای بیش از ۳۵ میلیون کیلومتر مربع و به عبارتی حدود یک چهارم خشکی کره زمین و ۶۰ درصد از خشکی اوراسیا و همچنین بیش از ۳ میلیارد نفر از جمعیت جهان را در برمیگیرند.
وضعیت فعلی سازمان شانگهای، یکی از مصادیقی است که بر افول روزافزون آمریکا صحه میگذارد. براساس گزارشهای متعدد و به اذعان اندیشکدهها و تحلیلگران غربی، آمریکا درحال از دست دادن قدرت سیاسی، امنیتی و اقتصادی خود است. حذف دلار از روابط اقتصادی و همکاری ویژه کشورهای تحت تحریم آمریکا، دو نسخهای است که تبعات آن مقامات آمریکایی را به وحشت انداخته است.
ایران دقیقا مشابه مسیری که در پیوستن به شانگهای طی کرد، برای پیوستن به سازمان بریکس نیز تکرار کرد. بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی با پیشرفتهای اقتصادی و ژئوپلیتیک خود برای کشورهای دیگر هر روز جذابتر میشود چون از این فرضیه حمایت میکند که هر منطقه بر اساس منطقه جغرافیایی خود نیازها و منافع اقتصادی متفاوتی دارد که باید در توسعه متقابل اعضا به خدمت گرفته شود. نکته اینجاست که آمریکا و کشورهای غربی اعتبار خود را در مقابل این گروه و کشورهای دیگر از دست داده است و تاکنون 40 کشور برای عضویت در این گروه درخواست دادهاند.
🍃🍃🍃🍃🍃
@peyke_ashena
پایان یافتن دیپلماسی التماسی
در دولت قبل کار به جایی رسید که رئیسجمهور سابق در اظهارنظری تأمل برانگیز گفت: «اگر برجام نبود، قدم به قدم حتی یک بشکه نفت را هم نمیتوانستیم صادر کنیم.» در یک نمونه دیگر، معاون رئیسجمهور و رئیسسازمان برنامه و بودجه در دولت سابق در اظهارنظری عجیب گفته بود: «شدیدترین مرحله تحریم، نفت در برابر غذا بود، اما الان در شرایطی هستیم که این بیانصافها و دژخیمان حتی برای غذا و دارو اجازه فروش یک قطره نفت را نمیدهند و اگر هم بهفروش میرسد، امکان تبادل مالی نباشد.» این رویکرد و این دیدگاه در سیاست خارجی، لطمات سنگین و خسارات هنگفتی به کشور و مردم تحمیل کرد.
ظریف در تیرماه ۱۴۰۰ و در پایان کار دولت مدعی اصلاحات و اعتدال، اعتراف تلخی را مطرح کرد. وی گفت: «با خوشخیالی، دوستان دوران سختی را در سراب طمع سرازیر شدن شرکتهای غربی از خود رنجاندیم. اتفاقی که اگر نمیافتاد نه دوستان دوران سختی رهایمان میکردند و نه با فشار حداکثری ترامپ مواجه میشدیم.» نشان به آن نشان که در دولت قبل، بیش از ۸ ماه در هند و بیش از ۶ ماه در چین- دو عضو مهم و کلیدی شانگهای- سفیر نداشتیم!
با این همه بعد از این اعترافات و به وجود آمدن خسارات و بدهیهای گسترده دولت به بخشهای مختلف، همچنان برخی از مدعیان اصلاحات_ اعتدال خواستار پا پیش گذاشتن ایران برای حضور و رایزنی با آمریکا هستند! کشوری که یکطرفه از برجام خارج شد. همچنان افرادی که خود را دلسوز مردم و کشور میدانند مدعی سیب دادن برجامی هستند که الان پا به سن جوانی گذاشته است.
بیاثر شدن تحریم بر صنعت پتروشیمی ایران
جواد اوجی وزیر نفت گفت: تحریم بر صنعت پتروشیمی ایران بیاثر شده و سال قبل ۱۶ میلیارد دلار ارزآوری داشته که حدود نیمی از صادرات غیرنفتی ایران بوده است. تا پایان امسال ۶ میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی اضافه میشود. اگر زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی ایران تکمیل شود، کشور نیازی به درآمد نفتی نخواهد داشت. هماکنون متخصصان ایرانی وارد صنعت پتروشیمی فراسرزمینی شدهاند و برای نوسازی دو پتروشیمی در ونزوئلا قرارداد امضا کردهایم.
همچنین وزیر نفت در یکی از سخنرانیهای اخیر خود اعلام کرد: به هرکجا بخواهیم نفت صادر میکنیم. یک زمان رسم بود که آنها تعیین تکلیف میکردند ایران چقدر نفت و گاز تولید کند اما امروز در شرایط سخت تحریمها ما تعیین میکنیم تولید و صادرات نفت به چه مقدار باشد.
🍃🍃🍃🍃🍃
@peyke_ashena
دستاوردهای بیسابقه در حوزه هستهای
اسلامی رئیسسازمان انرژی اتمی اخیرا اعلام کرد: اکنون آژانس بینالمللی انرژی اتمی با مشاهده دستاوردهای ما به صورت فوقالعاده با احترام تقاضا میکند که این موارد را در اختیار سایر کشورهایی که معرفی میشوند؛ قرار دهیم. این مسئله نشان میدهد که کل زنجیره فعالیت ما در سوخت هستهای خودکفاست.
وی تصریح کرد: اگر ما غنیسازی و سوخت هستهای نداشتیم و نمیتوانستیم هیچ رادیودارویی تولید کنیم؛ همانند برخی کشورها در تهیه این موارد دچار مشکل میشدیم. در حالی که اکنون و به لطف الهی در تمام این زمینهها خودکفا شدهایم.
🍃🍃🍃🍃🍃
@peyke_ashena
برگ برنده سه گانه #رئیسی
یک روز عکس حاج قاسم را روبروی چشم جهانیان بلند می کنی و روزی هم #قرآن عزیز را روی دست می گیری و گفتی " این کتاب هیچ وقت نمی سوزد " و برای اینکه همه بفهمند هیچوقت نسوختن یعنی چه، مثالی از فرعون و نمرود زدی چونکه همه کار کرده بودند برای از بین بردن موسی و ابراهیم اما در نهایت نام آن دو طاغوت در گور و خروارها خاک است و نام آن دو پیامبر خدا در افق اعلی. مثالت عالی بود سید، چون همه ادیان ابراهیمی این دو پیامبر را قبول دارند و داستانشان را می دانند
باز هم مثال از حاج قاسم زدی و تارو مار کردن داعش توسط او، تا همه بدانند حاج قاسمی که سال قبل عکسش را بلند کردی، پیرو و تابع راه همان قرآنی است که امروز آن را روی دست گرفتی. به همه نشان دادی راه قرآن این است، نه آن راهی که #هالیوود و رسانه های غربی آمریکایی نشان می دهند.
کوتاه، اما جانانه از منطق جمهوری اسلامی دفاع کردی و در مقابل هجمه و تهمت سانسور به نظام، سانسور ظلمهایی که به این کشور در جنگ و تحریم و.. شد توسط رسانههای غربی را به رخ آنان کشیدی. از کمک به صدام و اهدای بمب شیمیایی و..
اگر آنان از اعتراض به حجاب در ایران گفتند، تو هم از منع تحصیل افراد با حجاب در فرانسه گفتی
سید جان سخن کوتاه میکنم، اما اوج کلامت آنجا بود که نام موعود را آوردی، وعده آمدن او را دادی، موعودی که همه جهان منتظر آمدنش هستند، خدا خیرت دهد که در مجمع جهانی، هم نام #قرآن را آوردی، هم #حاج_قاسم و هم #موعود_جهانی را.
حضرت حجت (عج) یار و یاورت باشد سید.
✍ #احسان_عبادی
🍃🍃🍃🍃🍃
@peyke_ashena
8.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شک نداشته باشید وزیر دفاع روسیه از دستاوردهای نیروهای مسلح کشورمان بهت زده است، تسلیحاتی که در هیمن دو دهه ایران تلاش کرد تا آن را از روسیه خریداری کند اما با کارشکنی و بدقولی روسها مواجه میشد. اما حالا ایران خودش یک طراح و سازنده بزرگ تسلیحاتی است که به شدت مورد نیاز روسیه و هر کشور دیگریست که این روزها درگیر نبرد است. ایران با کمک گرفتن از انگیزه و اعتبار داخلی خود و همچنین با سرمایهگذاری عمیق و گسترده به تسلیحات و تجهیزاتی رسیده که شاید بسیاری از قدرتهای امروز دنیا نیز فکرش را نمیکردند آرزوی داشتن طیفی از این تسلیحات را دارند.
بازدید ارتشبد شویگو از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه در واقع اعلام قدرت ایران در برابر همسایه شمالیست که با این کار بیشتر و بهتر درک میکند که تا چه میزان به دوستی و همراهی با ایران نیاز دارد.
✍ #کانال_اخبار_سوریه
🍃🍃🍃🍃🍃
@peyke_ashena