🔴علائم بیماری ام اس
🔸بیماری اماس ممکن است بر هر قسمتی از بدن تاثیر بگذارد و طیف وسیعی از علائم مختلف را میتواند ایجاد کند. هر یک از بیماران به شکل متفاوتی با بیماری اماس درگیر میشوند. علائم اصلی بیماری اماس عبارتند از:
🔸خستگی مفرط ✔بیماران اغلب اظهار میکنند که به طور غیرعادی و بیش از حد، احساس خستگی زیاد میکنند، به طوری که حتی انجام دادن سادهترین کارها برایشان مشکل و خستهکننده است.
🔸اختلالات بینایی
ممکن است مشکلات زیر را پیدا کنید:
✔از دست دادن قدرت بینایی در چشمی که درگیر بیماری شده است که این حالت بین چند روز تا چند هفته ادامه پیدا میکند.
✔کور رنگی
✔درد چشم که که معمولا با حرکت دادن چشمها بدتر میشود
✔دیدن بارقهی نور در هنگام حرکت دادن چشم
✔دو بینی
✔داشتن حس غیرعادی در بدن
🔸این مورد تغلب شامل احساس گزگز و سوزن سوزن شدن یا خواب رفتن و بی حسی اعضای مختلف بدن از جمله دست، پا یا تنه میشود که این حالت معمولا ظرف چند روز شدیدتر میشود و به نقاط دیگر بدن گسترش مییابد.
✔گرفتگی، خشکی و احساس ضعف در عضلات
🔸بیماری اماس میتواند اثرات زیر را بر عضلات داشته باشد:
✔منقبض شدن شدید و دردناک عضله (اسپاسم)
✔خشک شدن عضله و مقاومت آن در برابر حرکت
✔احساس ضعف
🔸مشکلات حرکتی
ممکن است با مشکلات زیر رو به رو شوید:
مشکل در اجرای درست حرکات ( مانند حرکت در جهت نادرست و انداختن اشیاء)
✔مشکل در حفظ تعادل و هماهنگی بین اعضای بدن
✔لرزش دست و پا
✔سرگیجه
✔سبکی سر
ادامه دارد
@pezeshkbartar
🔴قسمت دوم علائم بیماری ام اس 🔸برخی از افراد مبتلا به اماس دچار درد میشوند که این دردها به دو صورت میتواند باشد:
✔️درد ناشی از خود بیماری اماس (درد نوروپاتیک) – این درد ممکن است به صورت دردی تیز و تیرکشنده در صورت و یا به صورت انواع دردهای مختلف در دست و پا و تنه باشد. برای مثال ممکن است شخص احساس سوزش، گزگز و سوزن سوزن شدن، احساس گرفتگی یا احساس تنگی و تحت فشار بودن بکند. اسپاسمهای عضلانی نیز میتواند بسیار دردناک باشد.
✔️دردهای اسکلتی-عضلانی- ممکن است بیماری اماس به طور غیر مستقیم موجب بروز درد کمر، درد گردن و درد در سایر مفاصل بدن شود.
🔸برخی از بیماران مبتلا به اماس دچار مشکلات ادراکی میشوند از جمله:
✔️مشکل در یادگیری و به خاطر سپردن اطلاعات جدید، کند بودن در پردازش اطلاعات زیاد یا فکر کردن به چند چیز به طور همزمان
✔️محدود شدن میزان تمرکز
✔️تکلم در هنگام صحبت کردن
✔️مشکل در برنامه ریزی کردن و حل مشکلات
✔️مشکل در استدلال کردن به طور مثال در حل مسائل ریاضی یا حل یک پازل
🔸مشکلات روحی
بسیاری از افراد مبتلا به ام اس، دورههایی از افسردگی را تجربه میکنند. این بیماران همچنین ممکن است دچار اختلالات اضطرابی شوند.
🔸مشکلات جنسی
ام اس میتواند بر عملکرد جنسی فرد نیز تاثیراتی داشته باشد. هم مردان و هم زنان مبتلا به ام اس، معمولا متوجه میشوند که میل جنسی کمتری نسبت به قبل دارند.
🔸مشکل در کنترل ادرار و مدفوع
ابتلا به مشکلات مربوط به دفع، در افراد مبتلا به اماس شایع است. برخی از این مشکلات عبارتند از:
✔️ابتلا به تکرر ادرار
✔️احساس اضطرار شدید و ناگهانی برای ادرار کردن که ممکن است منجر به ریزش ادرار شود.
✔️چندین بار بلند شدن از خواب در طول شب برای رفتن به دستشویی
✔️ابتلای مکرر به عفونت مجاری ادراری
@pezeshkbartar
🔸 🔸 علت بروز بیماری اماس چیست؟
در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن به لایهی محافظی که اطراف عصبها را پوشانده است حمله میکند. نام این لایهی محافظتی، غلاف میلین است. حملهی سیستم ایمنی بدن به میلین موجب آسیب دیدگی و زخم شدن خود میلین و احتمالا عصبهای داخل آن میشود که این موضوع میتواند در انتقال پیامهای عصبی اختلال ایجاد کند و یا سرعت انتقال پیامها را کاهش دهد.
دلیل این عملکرد غیرعادی سیستم ایمنی بدن نامشخص است، اما برخی از عواملی که تصور میشود در این زمینه دخیل باشند عبارتند از:
✔️ژنتیک- بیماری اماس به طور مستقیم به ارث نمی رسد اما شانس ابتلا به اماس در افرادی که یکی از نزدیکانشان به این بیماری مبتلا است، بیشتر است.
✔️ کمبود ویتامین D و نور خورشید- کمبود ویتامین D و عدم قرار گرفتن در برابر نور خورشید به اندازهی کافی، میتواند در ابتلا به این بیماری موثر باشد. البته هنوز مشخص نیست که با توجه به این موضوع، مکملهای ویتامین D میتوانند در پیشگیری از ابتلا به اماس موثر باشند یا خیر.
✔️ سیگار- افرادی که سیگار میکشند دو برابر سایرین در معرض ابتلا به بیماری اماس هستند.مصرف دخانیات، مواد مخدر و مشروبات الکلی نیز باعث تشدید بیماری ام اس میشوند که باید به شدت از مصرف آنها خودداری کرد.
✔️عفونت ویروسی- تصور میشود که برخی از انواع عفونتهای ویروسی خصوصا عفونتهای ایجاد شده بر اثر ویروس Epstein-Barr میتوانند سیستم ایمنی بدن را به نحوی تحریک کنند که منجر به ابتلا به بیماری اماس شود.علاوه بر آن هر نوع عفونتی مانند عفونت دستگاههای تنفسی، ادراری، پوستی و سایر عفونتها میتواند حداقل به صورت موقت باعث تشدید بیماری شود.
✔️استرس یکی از عوامل تشدید کننده ام اس بوده و بیماران باید از آن دوری کنند. به همین دلیل اطرافیان کمتر سر به سر او گذاشته و بیاموزند که چطور بدون استرس با او زندگی کنند.
به طور کلی تحقیقات نشان داده است که رژیم گیاهخواری تاثیر چندانی در ابتلا به ام اس ندارد اما کسانی که کمتر گوشت قرمز مصرف کرده، یا اصلا از آن استفاده نمیکنند در دراز مدت پیش آگهی بهتری نسبت به بیماری ام اس دارند.
@pezeshkbartar
🔸 تشخیص بیماری ام اس
تشخیص بیماری اماس پروسهی پیچیدهای است چرا که هیچ تست منفرد و مشخصی برای تایید قطعی ابتلا به اماس وجود ندارد و لازم است که پزشک تمامی علل احتمالی دیگری که ممکن است موجب بروز علائم شدهاند را بررسی کند تا مطمئن شود که به مشکل یا بیماری دیگری مبتلا نیستید.
برخی از تستهایی که برای تایید ابتلا به بیماری اماس ممکن است انجام شوند عبارتند از:
✔️آزمایشات عصبی (نورولوژیکی)
متخصص اعصاب شما را معاینه میکند و در حین معاینه به دنبال علائمی مانند تغییر در دید، ضعف دید، حرکات غیرعادی چشم، ضعف در دست و پاها، اختلال در هماهنگی اعضای بدن، مشکل در صحبت کردن و واکنش نشان دادن به محرکها میگردد.
✔️عکسبرداری ام.آر.آی
اسکن ام.آر.آی میتواند وجود آسیب یا زخم در غلاف میلین در مغز و یا طناب نخاعی را نشان دهد. در اغلب افرادی که به بیماری ام.اس مبتلا هستند، انجام این عکسبرداری به تایید تشخیص پزشک (در ابتلا به ام اس) کمک زیادی میکند.
✔️آزمون پتانسیل برانگیخته
این آزمون یک آزمون کاملا بدون درد است که در ان مشخص میشود که مغز شما، پیامهای عصبی را دیرتر از زمان نرمال دریافت میکند یا خیر.
✔️پانکسیون کمری (نمونه برداری از مایع مغزی-نخاعی)
در تست پانکسیون کمری، یک سوزن در قسمت پایینی کمر قرار داده میشود و مقداری از مایع مغزی نخاعی برای نمونه برداشته میشود. تست پانکسیون کمری برای دریافت اطلاعات بیشتر از وضعیت شما و در صورتی انجام میشود که علائم شما یا نتایج به دست آمده از اسکن مغزی، غیرعادی باشند.
✔️آزمایش خون
آزمایشات خون معمولا برای بررسی ابتلای بیمار به سایر مشکلات و بیماریها مانند کمبود ویتامین B یا ابتلا به بیماری عصبی نادر به نام نورومیلیت اپتیکا، تجویز میشوند.
@pezeshkbartar
درمان طبیعی تنبلی تخمدان
👈مصرف مکمل دارچین به منظم شدن سیکل قاعدگی در تنبلی تخمدان کمک میکند و همچنین مقاومت به انسولین را بهبود میبخشد.
✍️روزانه 1ق.چ همراه با 1لیوان آب گرم
@pezeshkbartar🌺🍃
هدایت شده از تبلیغات پیشروو
عکس ها و فایل های پاک شده را
به گوشی خود بازگردانید 🗑
از اینجا دانلود کنید👇👇👇
هدایت شده از ســــکانــــــس چــی🎬😂
Restore.E-v43.apk
4.96M
پلیکیشن ریکاوری عکسهای پاک شده 🗑
به راحتی عکسهای پاکشده رو به گوشیتون برگردونید 💡
از همین جا دانلود کنید 👆👆👆👆