👌در ماه #رمضان "شربت #خاکشیر" بنوشید🔺️
✍دانههایی همچون خاکشیر و تخم شربتی چندین برابر وزن خود آب جذب میکنند و برای ذخیرهسازی و جبران آب بدن بخصوص در وعده #سحری توصیه میشود.
Join > @pezeshkbarta
#اخطار❗️
🔺شکستن قلنج گردن بسیار خطرناک است !
✍این کار ممکن است باعث پارگی شریان های گردن در اثر گیر کردن بین مهره ها شود که عواقبی مانند سکته ، کما یا مرگ را در پی دارد
Join > @pezeshkbartar
✅تسهیل روزه داری با تدابیر #طب_سنتی (قسمت دوم)
7⃣ روش نگهداری غذا برای وعده سحری
اکثر افراد غذای سحری را شب هنگام تهیه نموده و در زمان سحر، آن را گرم و میل مینمایند. برای حفظ غذا تا زمان سحر، باید غذا را بعد از پخت، بدون برداشتن درِ ظرف، در محیط آشپزخانه (که خیلی گرم نباشد) بگذارند(البته به شرطی که در محیط خنک باشد و بیش از 4-3 ساعت تا سحر فاصله نباشد)؛ بنابراین بهتر است از قرار دادن غذا در یخچال و گرم نمودن مجدد آن در سحر جلوگیری شود، زیرا در این صورت، غذای مانده به حساب میآید.
8⃣ملینها، مسهلها و مدرها
کلیه ملینها، مسهلها و مدرها مثل چای بهتر است در هنگام افطار استفاده شوند، نه در هنگام سحر، مگر به مقدار کم، اما مصرف ملینهای ضعیف در هنگام سحر مشکلی ایجاد نمیکند و میتوانند برای جلوگیری از یبوست در هنگام روزهداری مورد استفاده قرار گیرند.
9⃣ فاصله بین غذا خوردن و خواب
فاصله بین افطار و شام تا خواب اهمیت زیادی دارد. فاصله غذا تا هنگام خواب باید خیلی کم نباشد و بسته به نوع غذا این فاصله متغیر است. مثلاً اگر غذا سنگین و دارای گوشت و نان باشد (که البته برای افطار خیلی توصیه نمیشود)، باید 3-2 ساعت تا خواب فاصله باشد و اگر غذا سبک باشد، 2-5/1 ساعت فاصله کافی است. در حقیقت، قاعده کلی این است که معده پر و سنگین نباشد و معده بعد از اینکه کمی سبک شد، شخص بخوابد. پس از خوردن سحری نیز طبق همین قاعده نباید بلافاصله فرد بخوابد بلکه بهتر است هم راستا با توصیه های دینی بینالطلوعین (1 تا 2 ساعت بعد از اذان صبح) بیدار باشد و در صورتی که خیلی خسته باشد، بعد از مختصری استراحت، بیدار شود و کار روزانه را شروع نماید، پس با شکم پر نخوابید (چه هنگام شب و چه هنگام سحر).
🔟 کلام پایانی
همواره به یاد داشته باشید آنچه را در ایام معمول پزشکان منع یا توصیه نمودهاند، در زمان روزهداری نیز باید رعایت شوند مثلاً افراد گرممزاج نباید در مصرف مواد گرم (چه در ایام روزهداری و چه در سایر ایام)، زیادهروی نمایند و یا افراد سرد مزاج نباید در مصرف مواد سرد (مانند کاهو، ماست و یا دوغ) در تمام ایام افراط نمایند. با رعایت این موارد میتوان دوران روزهداری راحتتری را سپری نمود و ضمن دستیابی به فواید معنوی، از سلامت جسم و روان نیز بهره برد.
🆔 @pezeshkbartar👩⚕️👨⚕️