🔶بهترین و بدترین ورزشها برای مفاصل کدامند
⭕️زانو :
👈 ورزشهایی که نباید انجام شود: فوتبال، شمشیربازی، راگبی، ورزشهای مبارزهای ، تنیس
👈ورزشهای مناسب آرتروز زانو: پیاده روی بر روی زمین صاف، شنا
🔶 مفصل هانش :👈ورزشهایی که نباید انجام شوند: ورزشهای با توپ، اسب سواری، پرش، ورزشهای مبارزهای
👈ورزشهای مناسب آرتروز هانش : پیاده روی، شنا، دوچرخهسواری،غواصی، قایقرانی
⭕️مفصل کمر :
👈ورزش هایی که نباید انجام داد: دوچرخهسواری، اسب سواری، پرش، ورزش مبارزهای، گلف، تنیس.
👈ورزشهای مناسب آرتروز کمر: پیاده روی، شنا
@pezeshkbartar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍀 دمپایی انگشتی چگونه باعث درد پاشنه پا می شود ؟
@pezeshkbartar
✅ بالش خوب چطور بالشی است؟
👈خوابیدن روی یک بالش نامناسب می تواند سلامتی شما را به خطر اندازد و شما را به بیماری هایی نظیر تشدید سردردها، بی حس شدن شانه و بازو و خرخر کردن دچار کند. برای جلوگیری از درد کمر و گردن، تنها کافی است کافی است یک بالش بلند زیر سرتان قرار دهید.
💥بالش خواب
🔹بالش باید نرم باشد یا سفت؟
به شیوه خوابیدن خود توجه کنید. کسانی که به پشت یا طاق باز می خوابند، باید یک بالش متوسط و سفت را بدون اینکه سرشان به جلو متمایل شود، زیر سر خود بگذارند. همچنین آنها باید بالشی را بیابند که برای قرار گرفتن گردن، قوس بیشتری داشته باشد.
💠کسانی که به پهلو می خوابند، یک بالش نازک و سفت بهترین تکیه گاه برای آنهاست تا فضای خالی بین گوش و شانه آنها را پر کند.
🔹کسانی هم که روی شکم یا دمر می خوابند، به یک بالش نرم تر نیاز دارند تا از فشار وارده به گردن جلوگیری کند.
👈شما باید خود را به پهلو یا به پشت خوابیدن عادت دهید، چون به روی شکم خوابیدن می تواند مشکلاتی جدی برای کمر و ستون فقرات شما به وجود آورد
💯از بالشی استفاده کنید که باعث گرم کردن سرتان و تعریق نشود. این نوع بالش ها، بالش های خنکی هستند که از دانه های ریزی پُر شده اند که گرما را جذب می کنند و طوری از سطح آن خارج می کنند که صورت را خنک نگه می دارند. با این بالش ها شما مجبور نیستید برای خنک شدن، مرتب بالش خود را برگردانید.
@pezeshkbartar
🔝
#نوشیدنی_مفید🍹🍹🍹
🍯🍋ترکیب جادویی عسل و آبلیمو...
این ترکیب دارای خواص متعددی از جمله پیشگیری از یبوست ، پاکسازی کبد ، سلامت پوست و تسریع روند کاهش وزن است👌💯
@pezeshkbartar
آسپرین:
آسپرین با نام علمی اسید سالیسیلیک (ASA) از جوشانده پوست درخت بید به دست می آید و اثرات ضد تب و ضد انعقادی،این دارو را به عنوان یکی از پرمصرف ترین و محبوب ترین داروها در آورده است.
تقریبا یکی از سوالاتی که روزانه از جانب همکاران و بیماران مطرح می شود، اینست که آیا آسپرین مصرف نماییم؟ آیا مصرف آسپرین مضر است؟
جواب این سوال نسبتا ساده است!
بیماران دچار گرفتگی عروق قلبی اثبات شده ، بیماران دچار گرفتگی عروق مغزی (سکته مغزي) و بیماران دچار گرفتگی عروق اندام تحتانی حتما باید آسپرین مصرف نمایند.
اما آیا فردی که تابحال هیچکدام از شرایط فوق را نداشته، می تواند از مصرف آسپرین سود برد؟
برای تعین اینکه آیا فرد در آینده احتمال ابتلا به نارسایی قلبی، سکته مغزی و سایر بیماری های قلبی-عروقی را دارد یا خیر، وب سایت Reynold risk score تعیین کننده است و تخمینی از این حوادث طی 10 سال آینده را دارد.
جهت تعیین ريسك به سايت
مراجعه و موارد زیر را تکمیل نمایید.
1-سن بر اساس سال
2-آیا در حال حاضر سیگاری هستید؟
3-فشار خون سیستولیک خود را بر اساس میلی متر جیوه بنویسید. مثلا اگر فشار خون شما 120/80mmhgاست، فشار مورد نظر در این قسمت عدد 120 می باشد.
4-کلسترول توتال ؛ میزان کلسترول را بر اساس آزمایشی که انجام داده اید، در این قسمت یبر اساس mg/dl يادداشت کنید.
5-میزان HDL یا چربی خوب را بر اساس میزان ثبت شده در آزمایش خون در جای خالی ثبت کنید.
6-hsCRP از پارامترهايي است كه ازمايشگاهي تعيين ميشود.
7-آیا پدر و یا مادر شما قبل از سن 60 سالگی دچار حمله قلبی شده اند؟ در این قسمت پاسخ این سوال به صورت بله، خیر وارد می شود.
پس از تکمیل مراحل فوق، calculate 10 year risk را انتخاب کنید.
در نهایت میزان ریسک حوادث قلبی برای شما تعیین خواهد شد.
افرادی که میزان ریسک آن ها بالای %10 باشد، از مصرف روزانه آسپرین 80mg سود می برند.
توجه: لازم به ذکر است که برای افراد دیابتی این فرمول صدق نمی کند.
نويسنده : دكتر محمد حسين نجفي
جهت اضافه كردن افراد به اين مجموعه از ادرس زير استفاده نماييد
@pezeshkbartar
سکته قلبی چیست؟
سکته-قلبی
قلب مانند تمام اجزاء بدن جهت بقاء نیازمند اکسیژن و مواد غذایی است.
چنانچه به هر علت خون رسانی به بافت قلب دچار توقف شود بخشی از قلب در معرض از بین رفتن قرار خواهد گرفت و چنانچه طی ۳-۲ساعت رگ باز نشود این آسیب سکته قلبی را در پی خواهد داشت.
@pezeshkbartar
آنژیوپلاستی از دو کلمه آنژیو=رگ و پلاستی=ترمیم تشکیل شده است و یک روش درمانی جهت باز کردن عروق تغذیه کننده قلب و یا سایر اندامهاست.
در روند آنژیوپلاستی، گرفتگی عروق بواسطه بالون و یا استنت ( فنر) باز می شود.
در روش بالون آنژیوپلاستی با باز کردن بالون در محل گرفتگی رگ باز می شود.
@pezeshkbartar
آنژیوپلاستی از دو کلمه آنژیو=رگ و پلاستی=ترمیم تشکیل شده است و یک روش درمانی جهت باز کردن عروق تغذیه کننده قلب و یا سایر اندامهاست.
در روند آنژیوپلاستی، گرفتگی عروق بواسطه بالون و یا استنت ( فنر) باز می شود.
در روش بالون آنژیوپلاستی با باز کردن بالون در محل گرفتگی رگ باز می شود.
@pezeshkbartar
فشار خون و عوامل تشدید آن
با بالا رفتن جمعیت مسن کشور و افزایش شیوع چاقی، میزان فشار خون بالا بیش از پیش دیده می شود.
متاسفانه فشار خون بالا ممکن است هیچ عوارضی در فرد ایجاد نکرده و باعث صدمه شدید به قلب وعروق یا سایر اندام های بدن شود
@pezeshkbartar
دیواره عروق رسوب چربی های اضافی خون در دیواره عروق است. سه نوع چربی اساسی در خون وجود دارد: HDL، LDL و تری گلیسیرید. عامل اصلی ساخته شدن پلاک چربی در دیواره عروق LDL است که از آن به کلسترول بد نیز یاد می گردد. علاوه بر LDL، تری گلیسیرید نیز در تشکیل پلاک چربی نقش دارد. HDL که کلسترول خوب نیز نامیده می شود برعکس LDL نه تنها در دیواره عروق رسوب نمی کند بلکه باعث تجزیه بخش هایی از پلاک چربی و کاهش تنگی ناشی از آن نیز می گردد.
در افرادی که شرایط زیر را دارند شانس تشکیل پلاک چربی و در نتیجه بروز درد قلبی بیشتر است:
۱-افراد سیگاری
۲-افرادی که فشار خون بالا و کنترل نشده دارند.
۳-افرادی که چربی خون بالا و کنترل نشده دارند (به خصوص LDL و تری گلیسیرید بالا).
۴-افرادی که فعالیت فیزیکی محدودی دارند و ورزش نمی کنند.
۵-افرادی که رژیم غذایی پر چرب و بخصوص پر از کلسترول و چربی های غیر اشباع دارند.
۶-افراد چاق
۷-افراد دیابتی
۸-شخصیت های پر استرس و شرایط پر اضطراب
@pezeshkbartar
استرس و بيماريهاي قلب و عروق
يكي از سوالاتي كه هميشه در ذهن مخاطبين وجود دارد و بارها از من راجع به ان سوال شده اين است كه آيا استرس مي تواند باعث ايجاد بيماري قلب و گرفتگي رگهاي آن شود؟
زندگي شهري امروز سراسر مشغوليت ذهني و استرس به همراه دارد و در شرايط استرس هورمونهاي خاصي به داخل جريان خون ترشح مي شود، ترشح اين مواد كه هورمونهاي فرار و گريز نام دارند را بارها تجربه كرده ايد.
به عنوان مثال ؛گاهي انسان در شرايطي دچار ناراحتي شده و احساس تپش شديد قلبي مي كند اين موارد همان شرايط استرس بوده و ورود هورمونها بخصوص آدرنالين ضمن ايجاد تپش قلب و گشاد كردن عروق باعث افزايش ناگهاني فشار خون خواهد شد.
اگر چه در اين شرايط موقتاً كار قلب به شدت افزايش مي يابد ولي اثرات اين واكنش موقت ميتواند ناخوشايند باشد.
بارها بيماراني را ديده ام كه به دنبال استرس دچار سكته قلبي شده اند ، علت آن است كه بالا رفتن ناگهاني فشار خون موجب آسيب ناگهاني جدار عروق قلب شده و عبور خون از اين رگ تغذيه كننده قلب دچار اختلال ميشود و شخص متعاقباً دچار سكته قلبي مي شود.
از نظر علمي ثابت شده است كه استرس ميتواند عاملي براي مرگ ناگهاني باشد.
اگر چه علت مرگ ناگهاني در زمان استرس هنوز به طور قطعي مشخص نشده اما نظريه هايي مبني بر بروز آريتمي هاي قلبي به هنگام استرس وجود دارد.
پس نتيجه كلي آن است كه قطعاً استرس حاد و يا مزمن ميتواند عاملي براي صدمه قلب و عروق و يا مرگهاي ناگهاني باشد.
@pezeshkbartar
درد سينه
كمتر روزي سپري مي شود كه از اقوام و دوستان و غيره در مورد درد سينه اي كه به تازگي برايشان عارض شده سؤالي نشود. خانم جوان، مرد ميانسال، بانوي ميانسال ، نوجوان و.... جزيي از اين افراد هستند.
دردهاي سينه اغلب ذهن افراد را درگير مي كند كه آيا مرتبط با قلب است يا خير؟!
مردم نسبت به دردهاي ناحيه سينه توجه خاصي دارند زيرا بارها شنيده اند فلان دوست و آشنا چندين روز درد سينه داشته و بي تفاوت به آن سپري كرده و ناگهان دچار مرگ شده است.
اين حساسيت به دردهاي سينه پسنديده است چرا كه در ميان اين افراد گاهي بيماران شديد قلبي نيز وجود دارند.
نكته اساسي آنست كه تمام دردهاي از ناحيه فك فوقاني تا ناف درد قلبي است مگر خلافش ثابت شود، بخصوص اگر اين درد با فعاليت تشديد شده و با استراحت و يا قرصهاي نيترات زير زباني بهبود يابد.
بارها بيماراني را ويزيت كرده ام كه شكايتشان درد بازو يا ارنج دست راست بخصوص هنگام پياده روي بوده است ،در بررسي هاي بعدي گرفتگي عروق قلبي اين بيماران ثابت شده و پس از برطرف كردن تنگي به واسطه استنت و يا پس از عمل جراحي بهبود يافته اند.
توصيه اكيد آنست كه در هر سني و با هر شرايطي ، هر درد فك فوقاني ، تحتاني، دستها ، سينه ويا قسمت فوقاني شكم بخصوص اگر با فعاليت تشديد شود را جدي بگيريد و با متخصص قلب در ميان بگذاريد.
@pezeshkbartar
درمان سکته قلبی
سکته قلبی عبارتست از گرفتگی ناگهانی یکی از عروق تغذیه کننده بافت قلب. علامت واضح و رایج سکته قلبی درد شدید با شروع تدریجی است که طی یک تا دو دقیقه اوج می گیرد. بیمار ممکن است همزمان از تنگی نفس و تعریق سرد نیز شاکی باشد.
در موارد شک به سکته قلبی چه اقداماتی مفید است؟
در ابتدا از قرص های زیر زبانی نیترات استفاده نمایید. اگر این قرص ها در دسترس هستند ( قرص زیر زبانی) یک عدد به بیمار داده شود تا زیر زبان قرارداده شود چنانچه درد بیمار بهبود نیافت پنج دقیقه بعد دومین قرص در زیر زبان قرار داده شود و باز چنانچه درد هنوز وجود دارد سومین قرص پس از 5 دقیقه استفاده شود. اگر درد باقي مانده است با اورژانس تماس بگیرید. اگر تا رسیدن اورژانس بیش از بیست دقیقه زمان می خواهد، استفاده از وسایل شخصی جایز است.
فرد دچار درد سینه را به نزدیک ترین مرکز درمانی انتقال دهید.
نحوه برخورد با بیمار دچار سکته قلبی در بیمارستان:
جهت باز کردن رگ دچار انسداد از دو روش می توان استفاده کرد. بر اساس قابلیت بیمارستان ممکن است هر کدام از دو روش زیر استفاده شود:
الف: استفاده از داروهایی که از طریق ورید به بیمار تزریق شده و عملکردش از بین بردن لخته داخل رگ قلب است. در استعمال این داروها باید به نکاتی دقت شود تا مصرف دارو صدمه ای به فرد نزند. پزشک پیش از تجویز دارو از موارد زیر سوال خواهد کرد:
-آیا فرد خونریزی فعال گوارشی دارد؟
-آیا سابقه ای از سکته مغزی، تومور مغز و یا مشکلات داخل مغزي داشته است؟
-آیا فرد اخیرا عمل جراحی داشته است؟
ب: استفاده از آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی: در برخی از مراکز درمانی تسهیلات جهت آنژیوگرافی و پلاستی بیمار و باز کردن رگ دچار گرفتگی وجود دارد. این روش باز كردن رگ نسبت به داروهای باز کننده رگ شامل موفقیت به مراتب بیشتري است، همچنین شانس خونریزی نیز کمتر خواهد بود. مشکل اینجاست که تعداد بیمارستان هایی که بخش آنژيوگرافي و آنژيوپلاستي و وسایل مورد نیاز جهت آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی را در اختیار دارند چندان زیاد نیستند ولی در مجموع این روش قابل قیاس با روش دارویی نیست.
به همراهان بیمار دچار سکته قلبی توصیه می شود:
1-بیمار در اسرع وقت به نزدیک ترین مرکز درمان انتقال داده شود.
2-از اتلاف وقت به هر نحو ممکن اجتناب شود زیرا برای بیمار دچار سکته قلبی ثانيه ها تعیین کننده هستند.
@pezeshkbartar
شایعترین علت مرگ و میر ایرانیان دیگر تصادفات و سرطان نیست بلکه بیماری های قلبی و سکته قلبی رتبه اول مرگ و میر هموطنان ماست.
جای بسی تاسف است که پیش بینی می شود طی سال های آینده نظام درمان کشور با یک سونامی از بیماری های قلب و عروق و عواقب آن رو به رو خواهد بود.
اما سوال اساسی آنست که راه های پیشگیری از سکته قلبی و در مجموع بیماری های قلبی شامل چه اقداماتی است:
۱-کنترل و کاهش وزن:
از دشواری های امروز کشور ما افزایش شدید چاقی به خصوص در میان نسل جوان است. چاقی عاملی است برای افزایش فشار خون و ابتلا به بیماری قند که هر دو از عوامل خطر ایجاد بیماری قلب و عروق است. با کاهش وزن می توان از ایجاد سکته قلبی جلوگیری کرد.
۲-ترک سیگار:
از عوامل موثر در ایجاد سکته قلبی استعمال سیگار و قلیان است. متاسفانه در جامعه ما قبح قلیان از میان رفته ولی باید متذکر شد که هر قلیان طی تحقیقاتی که توسط پزشکان بیمارستان مسیح دانشوری به عمل آمده معادل ۲۰ نخ سیگار اثرات سو خواهد داشت.
۳-کنترل فشار خون:
@pezeshkbartar
درد قلبی چگونه است؟
درد قلبی در افراد متفاوت بسته به شرایط جسمانی، بیماری های همراه مثل دیابت و استانه تحمل درد متفاوت است، اما در اغلب افراد درد فشارنده در پشت قفسه سینه و بین دو کتف است که به بازوها انتشار پیدا می کند و اغلب همراه با احساس تنگی نفس است.
این درد اغلب حین فعالیت فیزیکی ایجاد می شود و با استراحت کاهش می یابد. این درد ممکن است به فک تحتانی یا بالای شکم نیز انتشار پیدا کند. درد قلبی ممکن است بعد از غذاخوردن، در هوای سرد یا حین استرس های جسمی و روحی ایجاد یا تشدید شود. توجه داشته باشید اغب دردهای قلبی پس از استراحت بهتر و یا برطرف می شود و این نکته گاهی باعث نادیده گرفتن درد و عدم پیگیری به موقع می شود.
@pezeshkbartar
حمله قلبی و سکته قلبی چیست؟
حمله قلبی زمانی اتفاق می افتد که قسمتی از عضله قلب دچار کاهش خونرسانی شود که منجر به درد شدید می شود و با مصرف قرص نیتروگلیسیرین درد قلبی بیمار خیلی کاهش پیدا نمی کند. اگر در مدت کوتاهی ( کمتر از نیم ساعت) این کاهش خونرسانی برطرف نشود، عضله قلب ممکن است دچار آسیب شود که به این وضعیت سکته قلبی می گویند.
@pezeshkbartar
دستورالعمل هایی برای بیماران دچار سکته قلبی:
معمولا در سکته قلبی مدت زمان اقامت بیمار در بیمارستان حدود ۵-۳ روز می باشد و پس از آن با دارو و پیگیری سرپایی مرخص خواهید شد. اما پس از سکته برای بهبود شرایط به بیمار چه توصیه هایی می شود؟
لازم است بدانید بهبودی پس از سکته قلبی ممکن است ۸-۶ هفته طول بکشد و در این مدت لازم است به توصیه های زیر به دقت عمل کنید:
۱-از فعالیت های سنگین و هر فعالیتی که باعث ایجاد درد قفسه سینه یا تنگی نفس و خستگی می شود خودداری کنید. توجه داشته باشید که مدت فعالیت اهمیتی ندارد بلکه شدت فعالیت اهمیت دارد.
@pezeshkbartar
هدایت شده از تبلیغات گسترده انصار ✔️
#اطلاعیه
✅قبلا مژده شو داده بودم😍😍
✅اشتغال برای چند صد نفر
✅نمایندگی فروش قبول میکنیم از کلیه شهر ها و استان ها
اولویت با اعضای گسترده و ایتا
عضو بشید توضیحات تکمیلی رو میدم👇
http://eitaa.com/joinchat/2331115532C310ef02bf9