🔰عوارض مصرف ناندرلون در بدنسازان؟
متأسفانه زمانی که فردی می خواهد به سرعت حجم عضلات خود را افزایش دهد از این داروها به طور بی رویه استفاده می کند که باید توجه داشت مصرف بی رویه ی ناندرلون و خانواده ی آن عوارضی مانند:
👈🏻 طاسی سر در مرد و زن
👈🏻 جوش های چرکی به ویژه در شانه ها
👈🏻 ژنیکوماستی در مردان
👈🏻 کوچک شدن بیضه ها
👈🏻 درآوردن مو و تغییر صدا در زنان
را به همراه دارد و استفاده خیلی زیاد آن موجب بیماری های کبدی و حتی سرطان کبد می شود.
@pezeshkbartar
🍃درمان میخچه و زگیل
میخچه و زگیل پا را با شیره انجیر نرسیده ،معالجه کنید
👈 برای این کار باید شب و صبح، انجیر نرسیدهای را بچینید.وقتی از انتهای آن شیر سفیدی درآمد آن را به روی میخچهی پا و زگیل بگذارید به کلی رفع خواهد شد
👈از انتهای برگهای انجیر هم شیره سفیدی خارج میشود که همین خاصیت را دارد.
👈همچنین میتوانید دم برگهای جوان درخت گردورا روی میخچه وپینه وزگیل دست یا پا بمالید
🔵آموزش و مراقبت از پای دیابتی
لازم است افراد دیابتی مراقبتهای ویژهای از پاهای خود انجام دهند. مشکلات عروقی و عصبی در دیابت میتواند سبب ایجاد زخم پا شود.
🔻شستشوی روزانه پاها با آب ولرم و صابون (درصورت لزوم و جهت احتیاط بهتر است فرد دیگری هم دمای آب را کنترل نماید) و خشک کردن آن ها با یک حوله سفید بخصوص لای انگشتان.
🔻بررسی روزانه انگشتان پا و جستجوی ترک و زخم دربین آنها.
-بررسی روزانه از کف پاها
-چرب کردن مکرر کف و روی پاها و نواحی خشک (به جز لای انگشتان) با استفاده از پماد مخصوص، سپس پاک کردن تدریجی ترک خوردگی ها و خشکی ها با استفاده از یک سنگ پای طبی.
-کوتاه نمودن ناخن پاها با سوهان.
❗️ درصورت استفاده از ناخن گیر هرگز گوشه های ناخن را بیش از اندازه کوتاه نکنید. این کار میتواند منجر به فرورفتن تدریجی ناخن در گوشت بشود.
🔻هر روز جوراب تمیز بپوشید. -از جوراب های خیلی گشاد و یا خیلی تنگ استفاده نکنید و از پوشیدن جوراب با کش تنگ خودداری کنید.
🔻کفش های جلو عقب بسته را درصورتيكه که از ارتفاع مناسب برخوردار باشند بپوشید. از پوشیدن دمپایی و صندل طبی در بیرون از منزل اجتناب کنید.
❗️فراموش نکنید که قبل از پوشیدن کفش همواره داخل آن را از نظر وجود برآمدگی، اجسام خارجی و شئ تیز و آزار دهنده بررسی کنید.
🔻در منزل هرگز با پای برهنه راه نروید.
🔻قبل از ورود به حمام آب آنرا از نظر داغی بررسی کنید درصورت لزوم از فرد دیگری جهت کنترل دمای آب کمک بگیرید.
🔻جهت خرید کفش نو عصرها اقدام کنید.
-پاهای شما درساعات بعدازظهر کمی متورم میشوند و احتمال دارد کفشی را که صبح خریده اید، در ساعات عصر کمی تنگ بنظر
برسد.
-موقع خرید کفش جدید حتما" هر دو پا را در حالت ایستاده امتحان کنید.
🔻 کفش نو را چند ساعت در روز و در منزل به پا کنید، پس از اینکه قالب پاهایتان را پیدا کرد و مطمئن شدید باعث تاول و زخم در پاهایتان نمی شود، با آن به بیرون بروید.
🔻از آویزان کردن پاها به مدت طولانی خوددارى کنید.
-"هنگام سوار شدن به اتوموبیل، هواپیما، قطار و ... سعی کنید درهر ساعت بمدت ١٠ دقیقه قدم بزنید و یا با حرکات انقباضی، عضلات ساق هایتان
را حرکت دهید.
🔻هرگز با تیغ یا چاقو به جان پینه ها یا برآمدگی های پوستی روی پاهایتان نیفتید.
-هرگونه خراشیدگی یا زخم در پوست را به پزشک خود گزارش دهید.
🔻هرگز پاهای سردتان را مستقیما" جلوی بخاری و وسایل گرم کننده قرار ندهید ( حس سرما ناشی از نوروپاتی یا ایسکمی است و نه سرمای هوا ). بهترین اقدام برای گرم شدن پاهایتان پوشیدن جوراب گرم است.
🔻 کفش خود را فقط با یک جفت جوراب به پا کنید. از پوشیدن بیش از یک جفت جوراب اجتناب کنید.
این کار ممكن است باعث ایجاد تاول در پای شما شود.
@pezeshkbartar
ورزش های مفید و مضر برای قلب را بشناسید (قسمت اول)
مفیدترین ورزش برای سیستم قلبیعروقی، ورزشهای هوازی است
بیماران قلبیعروقی شرایطی دارند که حتما قبل از انجام سادهترین ورزشها باید با پزشکشان مشورت کنند. برای بعضی از بیماران قلبی اصلا فعالیتهای ورزشی توصیه نمیشود. گروهی از آنها هم باید فعالیتهای بسیار محدودی داشته باشند. فعالیت ورزشیای که برای بیمار توصیه میشود هم باید با توجه به نوع بیماری قلبی او باشد. نخست باید بدانیم بیمار مبتلا به عارضه قلبی در چه وضعیتی قرار دارد و بیماری تا چه میزان پیش رفته و براساس آن نوع فعالیت ورزشی و میزان ورزش را مشخص کنیم.
وقتی ثابت میشود فردی به بیماری قلبی مبتلاست، طبیعی است که دیگر نمیتواند مانند یک فرد عادی فعالیت یا هر رشته ورزشیای را برای خود انتخاب کند. ثابت شده ورزش همیشه روی قلب و عروق، کاهش فشار و قند خون و جلوگیری از سکته قلبی و... اثری مثبت دارد، اما بیماران قلبیعروقی شرایطی دارند که حتما قبل از انجام سادهترین ورزشها باید با پزشکشان مشورت کنند.
برای بعضی از بیماران قلبی اصلا فعالیتهای ورزشی توصیه نمیشود. گروهی از آنها هم باید فعالیتهای بسیار محدودی داشته باشند. فعالیت ورزشیای که برای بیمار توصیه میشود هم باید با توجه به نوع بیماری قلبی او باشد. نخست باید بدانیم بیمار مبتلا به عارضه قلبی در چه وضعیتی قرار دارد و بیماری تا چه میزان پیش رفته و براساس آن نوع فعالیت ورزشی و میزان ورزش را مشخص کنیم.
طیف وسیعی از بیماران قلبی هستند که بیماریشان چندان جدی نیست و منع ورزشی ندارند. بیمارانی که فشار خون کنترلشده دارند به بیماریهای دریچهای خفیف مبتلا هستند، سابقه عمل جراحی قلب باز یا آنژیوپلاستی دارند، تنگی عروق کرونر دارند و به اختلالهای ریتم قلبی خوشخیم مبتلا هستند جزو این گروهاند. چنین بیمارانی با ورزشهای معمول و ورزشهای تفریحی مشکلی پیدا نمیکنند ولی در بیماریهای قلبی پیشرفته باید فعالیت ورزشی محدود و تحتنظارت پزشک معالج باشد. در بیماران با مشکل قلبی حتما باید پایش و برآوردی از وضعیت قلب قبل از اقدام به ورزش به دست آید.
@pezeshkbartar
اگر مبتلا به #بیماری_قلبی هستید، سراغ ورزش حرفهای نروید
در انجام ورزشهای حرفهای و رقابتی باید شرایط دیگری را در نظر گرفت حتی در صورتی که فرد سالم است و هیچ علامت و نشانهای از بیماری قلبی ندارد باید تحت پایش قرار گیرد چون ممکن است بعضی از افراد زمینهای از بیماری قلبی بدون علامت داشته باشند که در فعالیتهای ورزشی سنگین و رقابتی دچار حمله و ایست قلبی شوند. ایست قلبی هنگام ورزش را گهگاه از مطالب مطبوعات نیز میشنویم.
کدام ورزشها برای قلب و عروق مفید هستند؟
بهترین و مفیدترین ورزش برای سیستم قلبیعروقی، ورزشهای هوازی است. این ورزشها شامل پیادهروی، شنا، دویدن ملایم، دوچرخهسواری و ورزشهایی است که آستانه هوازی ما را تقویت میکنند و منجر به تقویت سیستم قلبیعروقی و تنفسی و افزایش طول عمر میشوند. برنامه ورزشی بیماران قلبی باید براساس ملاحظههای ورزشی و پزشکی ورزشی تعیین شود تا بتوانند سیستم قلبیعروقی فعالتری داشته باشند و خطرهای ورزش گریبانگیرشان نشود.
ورزشهای ممنوعه برای بیماران قلبی
ورزشهایی مانند وزنهبرداری که حالت ایستایی و به زور زدنهای درجا نیاز دارد اصلا به بیماران قلبیعروقی توصیه نمیشود چون فشار زیادی به قلب و عروق وارد میکنند. همچنین رفتن به جکوزی و سونا که تغییرات همودینامیکی و تغییرات سریع و ناگهانی در سیستم بدن ایجاد میکند یا ورزشهایی که به حرکات شتابی خیلی سریع نیاز دارد و یکدفعه به سیستم بدن انرژی وارد میکند اصلا توصیه نمیشود.
چنین ورزشهایی ممکن است تغییرات ناگهانی در ریتم قلب ایجاد کنند که برای بیمار قلبی خطرناک باشد. یک عادت ناسالم و خطرناک، رفتن داخل جکوزی و سپس وارد شدن داخل آب یخ است. این کار میتواند در بیماران قلبی و حتی افراد سالم باعث سنکوپ یا ایست قلبی شود. این کار، بهخصوص برای بیماران قلبی، ممنوع است. ورزش وزنهبرداری اصلا به بیماران قلبی- عروقی توصیه نمیشود 🔴 ادامه دارد
@pezeshkbartar
ورزشکاران حرفهای باید از نظر سلامت قلب ارزیابی شوند
ایست قلبی در جوانان اصلا شایع نیست ولی اختلال نهفتهای در جوانان وجود دارد به نام کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک که در آن عضله قلب بهطور مادرزادی ضخیمتر از حالت معمولی است. این اختلال کشنده نیست و مشکلی ایجاد نمیکند.
فقط وقتی چنین جوانانی ورزش سنگین انجام میدهند یا کار فیزیکی سنگین میکنند ممکن است در یک لحظه قلب توان پمپاژ کافی خون به اعضا را نداشته باشد و فرد دچار ایست قلبی شود. بنابراین بهتر است همه جوانانی که قصد دارند ورزش حرفهای را آغاز کنند قبل از این کار از نظر قلبی پایش شوند.
توانبخشی قلبی پس از سکته قلبی
فیزیوتراپی قلب مهمترین بخش توانبخشی است. توانبخشی قلب و عروق توانسته 26 درصد، مرگ و میر بیماران را کاهش دهد. هدف اصلی از فیزیوتراپی این است که سطح سلامت بیمار را ارتقا دهیم و او را به زندگی معمول برگردانیم.
این کار نقش مهمی در کاهش زمان بستری بیمار و همچنین کاهش هزینه دارد. توانبخشی قلبی برای 3 گروه از بیماران انجام میشود: آنهایی که جراحی شدهاند، آنهایی که سکته قلبی داشتهاند و آنهایی که به بیماری قلبیای مبتلا هستند که اگر درمان نشود ممکن است کارشان به جراحی، سکته و... بکشد. فیزیوتراپی قبل از عمل جراحی، بعد از جراحی یا بستری در بیمارستان و بعد از ترخیص انجام میشود. آموزشها شامل آگاهسازی بیماران برای تغییر شیوه زندگی و آشناسازی آنها برای خودمراقبتی بعد از جراحی است. بعد از ترخیص نیز به بیماران آموزش داده میشود با توجه به توان قلب و عروقیشان چگونه راه بروند و فعالیت کنند.
ورزشهایی نیز برای بیماران توصیه میشود تا بتوانند عضلاتشان را تقویت کنند. فیزیوتراپی قلبی معمولا 6-2 هفته بعد از ترخیص بیمار انجام میشود. بیماران بعد از ترخیص باید فعالیتهای روزمره خود را به آرامی از سرگیرند. قدم برداشتن و اینکه بیمار با چه سرعتی راه برود به وی آموزش داده میشود.
همچنین فعالیت روی پلهها و اینکه بیمار حق دارد چند پله را بالا و پایین برود (البته تعداد پلهها بهتدریج افزایش پیدا میکند) نیز آموزش داده میشود. برای بیماران ورزشهایی هم در نظر میگیرند تا بتوانند عضلات بدنشان را تقویت کنند طوری که از فشار روی سیستم قلبی تنفسی کاسته شود. بیمار میتواند فعالیتهایی مانند آب دادن به گلها، باغبانی، بلند کردن اشیا و رانندگی را با توجه به نظر پزشک متخصص قلب و عروق و متخصص طب فیزیکی آغاز کند. درنهایت اینکه پزشک تعیین میکند بیمار چه موقع میتواند به شغل قبلی خود برگردد و آیا لازم است شغل خود را تغییر دهد .
@pezeshkbartar