آرایش جنگی بگیرید
امروز دشمنان از لحاظ فضای مجازی، دارند برنامهریزی میکنند برای اینکه از این طریق به کشور ضربه بزنند... از لحاظ فضای مجازی آرایش جنگی گرفته؛ در مقابل این دشمنی که آرایش جنگی در مقابل ملّت ایران گرفته، ملّت ایران بایستی آرایش مناسب بگیرد، باید خودش را آماده کند در همهی بخشهای مختلف با دشمنان بجنگد.....
32.mp3
9.87M
🍂
🌅🍂
◉━━━━━────
↻ ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ⇆
📢#صدای_ثامن (۳۲) | پاسخ به شبهه: چطور قبل از انقلاب برخی ها حکومت پهلوی را نمی خواستند و حق داشتند آنرا کنار بگذارند، اما حالا با وجود برخی زاویه هایی که با این حکومت هست، چرا باید جمهوری اسلامی بماند؟!
🍃🌹🍃
🎙کارشناس: سید جلال حسینی
#روشنگری
#ثامن
#اصفهان
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🍂
🌅🍂
🌀 #پرسش_و_پاسخ
❓با وجود آنکه بستر فعالیت اکثر مخاطبان کانالهای ثامن در پیام رسان های خارجی مثل تلگرام و واتس اپ و... هست چه اصراری بر فعالیت این کانالها بر بستر پیام رسان های داخلی مثل ایتا و روبیکا و ... هست؟
🍃🌹🍃
🔻 پاسخ:
1️⃣ هدف از شکلگیری این کانالها مقابله با جنگ نرم دشمنان علیه ارزشهای انقلاب اسلامی و مسأله روشنگری در بستر فضای مجازی است. آیا آنروزی که این کانالها به ابزاری موثر در مقابله با جنگ شناختی و نرم دشمنان علیه ارزشها تبدیل شوند آنها اجازه فعالیت این کانالها را بر بستر پیامرسانهای خود خواهند داد یا آنها را محدود و حذف خواهند کرد کما اینکه بارها شاهد بودیم که محتوا هایی که در تعارض با منافع آنها بوده را از پیامرسانهای خود حذف کردند. در آن صورت چه قدر زمان و هزینه می برد تا دوباره این بنای مستحکم را در پیام رسان های داخلی فعال کنیم. چرا عاقل کند کاری که... .
2️⃣ مسأله امنیت داده ها و اطلاعات کاربران در بستری که مدیریت آن در اختیار سازمانهای اطلاعاتی و جاسوسی بیگانه است.
3️⃣ مسأله حمایت از تولید داخل که مورد تاکید مکرر مقام معظم رهبری است. حضور در پیام رسان های داخلی سبب میشود تا مدیران آنها ضعف ها رو بهتر بشناسند و در جهت رفع آن اقدام نمایند و این امر باعث تقویت آنها خواهد شد کمااینکه پیامرسانهای خارجی هم در ابتدای امر ضعف های داشتند و به مرور آنها را بر طرف کردند.
✍️ حمید جعفری
0_گاهنامه+سخن+هادی489+ـ+14000909.pdf
330.2K
چشمانداز وضعيت اقتصادی کشور
با توجه به اقدامات دولت سيزدهم
دوهفته نامه الکترونیکی هدایت _ 14.pdf
484.6K
نشریه الکترونیکی هدایت شماره 14
#تسنیم #سوره_حدید
آیت الله #جوادی_آملی
🔰به جانتان بدهید
🔘در نهج البلاغه از امیرمؤمنان(عَلَیْهِ السَّلام) میبینیم که حضرت فرمود: بکوشید به خودتان هم چیزی بدهید، فرمود از آسایشها و استراحتهایتان بکاهید، «فَجُودُوا بِهَا عَلَی أَنْفُسِکُم»،از دستتان، از پایتان، از بدنتان کمک بگیرید، جواد و بخشنده باشید، یک چیزی هم به جانتان بدهید؛ یعنی از استراحت بدنتان بکاهید، از آسایش دست و پایتان بکاهید، از آرامش بدنتان بکاهید، یک مقدار از بدنتان بگیرید، به جانتان بدهید.
🔘این نماز شبی که میخوانید، برای آن است که یک مقدار از بدن کاستید به جانتان دادید، فرمود جواد باشید، از بدن بگیرید به روح بدهید، نه از روح بگیرید به بدن بدهید که بشود بخل، فرمود: «فَجُودُوا بِها عَلَی أَنْفُسِکُمْ»، نگویید بخوابم تا چه زمانی به این فکر نباشید که نماز قضا نشود، آن برای کسانی است که اسلام بدوی دارند، اگر کسی اهل سیر است که نمیکوشد نزدیک طلوع آفتاب برخیزد که فرمود مقداری هم شب برخیزید، مقداری هم کمتر غذا بخورید، مقداری هم مواظب دهانتان باشید، مقداری هم به فکر این باشید، کمتر بخندید، کمتر بخندانید، از بدن بکاهید به جانتان بدهید، «فَجُودُوا بِها عَلَی أَنْفُسِکُمْ»، این انفاقی است از تن به روح، نه اینکه از کیسه انسان مصرف کند، همیشه از جان به بدن بدهد، این بدن را آدم هرچه فربه بکند، دشمنی او بدتر است، این هم انفاق به حال خود آدم است.
🌴🌴🌴
تبيين عدم امکان فرار انسان از قهر الهي ؛
اما جريان اينكه ديگران خيال نكنند كه از قدرت ما فاصله گرفتند, چون ﴿إِنَّ ربك لَبِالْمرصاد﴾ اينها در هر زمان و زميني باشند تحت قهر خداي سبحان اند فرار از قضا و قدر ممكن نيست، نه اينكه ممكن باشد ولي ديگري او را تعقيب كند و بگيرد. اين بيان نوراني حضرت امير(سلام االله عليه) به ما مي فهماند كه فرار از قضاي الهي اصلاً محال است. يك وقت است مي گوييم فلان شخص خيلي قوي است نمي شود از دست او فرار كرد اين ممكن است انسان چند قدم فرار بكند بعد او بگيرد اما درباره خداي سبحان فرض ندارد براي اينكه آن بيان نوراني حضرت امير اين است كه «جوارِحكُم جنوده« اين اعضا و جوارح شما, سربازان الهي اند خب اگر تمام اعضا و جوارح ما سرباز خداي سبحان باشند آن وقت ما با سرباز خدا كه نمي توانيم فرار كنيم گاهي خدا با همين سربازها ما را ميگيرد ـ معاذ الله ـ يك وقت انسان حرفي مي زند مسلوب الحيثيه ميشود, جايي را امضا ميكند مسلوب الحيثيه مي شود اگر خدا كسي را خواست بگيرد با دست او مي گيرد از جاي ديگر كه لشكركسي نمي كند با زبان او مي گيرد با پاي او ميگيرد جايي كه نبايد برود ميرود حرفي كه نبايد بزند مي زند چيزي را كه نبايد ببيند مي بيند انسان چطور فرض بكند با سرباز خدا مي خواهد فرار بكند خب خود همين سرباز آدم را ميگيرد بنابراين فرار از قضا و قدر و قدرت الهي فرض ندارد نه اينكه انسان شكست مي خورد.
#تفسیر_سوره_عنکبوت
#تفسیر_تسنیم
#علامه_جوادی_آملی
🌐💢انديشههاي #مدرس را بهتر بشناسيم.
💠به بهانه سالگرد شهادت آيت الله #سيد_حسن_مدرس
🛑قسمت اول:
وظایف و اختیارات حکومت در #سیاست_داخلی:
👈یکی از وظایف و اختیارات حکومت در زمینه سیاست داخلی، اجرای #عدالت می باشد. شهید معتقد است که در جامعه اگر #عدل رعایت شد، نظام جامعه از هم گسسته نمی شود ولی اگر عدل رعایت نشود، جامعه در تمام ابعادش متضرر خواهد گردید . البته عدل در دیدگاه مدرس، یعنی از جایش گرفتن بقدر امکان و به مصرف همان ها رساندن بقدر امکان، شهید در این باره می گوید:
🌐⚖« عدل آن است که از مورد گرفته شود و به مورد خرج شود . از همان هایی که گرفته می شود، خرج همان ها شود . این معنی عدل است . از ملت پولی که گرفته می شود، به #مصارفی برسد که به نفع آن #ملت باشد . (۱)
سپس نتیجه می گیرد که اگر این فعل نیک در جامعه تحقق یابد، هرگز به اقتصاد و مملکت ضرر وارد نمی شود .
💢👈یکی دیگر از #وظایف_حکومت، حفظ #مرزهای_کشور اسلامی است .
👈 شهید مدرس در عین حالی که این وظیفه حکومت را تبیین و تشریح می کند، به مساله مهم #فقهی هم اشاره می نماید و آن، این است که آیا جهاد یا جنگ در عصر غیبت امام معصوم علیه السلام مجاز است یا خیر؟ در پاسخ به این سؤال، می توان گفت که همچنان که اکثریت فقها قائل به عدم جواز #جهاد_ابتدایی هستند، شهید مدرس در زمان غیبت، اعتقاد به جهاد ابتدایی ندارد، اما به #جهاددفاعی معتقد است و می گوید که «هر کس به ما حمله کند، در هر لباسی که باشد، چه با کلاه شاپو چه با عمامه! فرقی نمی کند، هر کسی که به سرزمین ما تجاوز کند، او را با تیر خواهیم زد و این فعل و عمل را همانند نماز یک فعل واجبی برای مسلمانان کشور اسلامی می شمرد . »
🌐🔻در زمینه #سیاست_خارجی
شهید مدرس در یکی از نطق های خود در مجلس شورای ملی، وقتی اوضاع جهان و در آن میان وضعیت ایران عصر خود را بیان و تشریح می کند، در باب روابط با دول بیگانه اینچنین می گوید: « منشا سیاست ما دیانت ماست . ما با تمام دنیا #دوستیم، مادامی که متعرض ما نشده اند . هر کس متعرض ما بشود، متعرض او خواهیم شد .
👈 همین مذاکره را با مرحوم صدراعظم شهید عثمانی کردم گفتم: اگر کسی بدون اجازه ما وارد سر حد ایران شود و قدرت داشته باشیم، او را با تیر می زنیم، خواه کلاهی باشد، خواه #عمامهای باشد، خواه شاپو سر داشته باشد . . . #دیانت ما عین سیاست ماست و #سیاست ما عین دیانت ما، ما با همه دوستیم و همین طور دستور داده شده است . »
🌐البته برای مدرس فرقی نمی کند که بیگانه شرقی باشد یا غربی . آنچه برای او در روابط خارجی مهم است، تحصیل #عزت_و_عظمت و #منافع مسلمین است .
مدرس باز بودن درهای کشور و یا به تعبیر خودش، به همه جا در داشتن را بر مبنای موازنه عدمی یعنی فلسفه سیاسی خود می داند و اعتقاد دارد که روابط حسنه با تمام دول جهان باید بدون هیچ گونه سلطه و دخالت در امور یکدیگر وجود داشته باشد . او می گوید:« با تمام دول جهان باید #روابط_حسنه داشته باشیم، بدون اینکه #دول قوی بخواهند بر ما سلطه سیاسی یا اقتصادی و یا هر گونه سلطه دیگری داشته باشند . »
💫ادامه دارد
💻نقل از سايت باقرالعلوم
#مثالهای_قرآن 104.
#مثل #سراب #بیابان #تشنه #ابر #تاریکی #نور
🔅🔅🔅
⏪29- مَثَل سراب و ظلمات
(وَالَّذِینَ کَفَرُوَّاْ اءَعْمَلُهُمْ کَسَرَابِ بِقِیعَةٍ یَحْسَبُهُ الظَّمَْانُ مَآءً حَتَّیَّ إِذَا جَآءَهُ لَمْ یَجِدْهُ شَیْا وَوَجَدَ اللَّهَ عِندَهُ فَوَفَّلهُ حِسَابَهُ وَاللَّهُ سَرِیعُ الْحِسَابِ اءَوْ کَظُلُمَتٍ فِی بَحْرٍ لُّجِّیٍّ یَغْشهُ مَوْجٌ مِّن فَوْقِهِی مَوْجٌ مِّن فَوْقِهِی سَحَابٌ(314) ظُلُمَتُ بَعْضُهَا فَوْقَ بَعْضٍ إِذَ آ اءَخْرَجَ یَدَهُ لَمْ یَکَدْ یَرلَهَا وَمَن لَّمْ یَجْعَلِ اللَّهُ لَهُ نُورًا فَمَا لَهُ مِن نُّورٍ) . (نور / 39 40.)
((و کسانی که کافر شدند ، اعمالشان همچون سرابی است در یک کویر ، که انسان تشنه آن را از دور آب می پندارد ، اما هنگامی که به سراغ آن می آید ، چیزی نمی یابد ! و خدا را نزد آن می یابد ! که حساب او را به طور کامل می دهد و خداوند سریع الحساب است ! یا همچون ظلماتی است در یک دریای عمیق و پهناور که موج آن را پوشانیده ، و بر فراز آن موج دیگری ، و بر فراز آن ابری تاریک است ؛ ظلمتهایی است یکی بر فراز دیگری آنگونه که هر گاه دست خود را خارج کند ، ممکن نیست آن را ببیند ! و کسی که خدا نوری برایش قرار نداده ، نوری برای او نیست )) .
🔅🔅🔅
🔹بعضی از مفسران گفته اند : این ظلمتهای سه گانه ای که افراد بی ایمان در آن غوطه ورند ، عبارتند از : ((ظلمت اعتقاد غلط)) ، ((ظلمت گفتار نادرست )) و ((ظلمت کردار بد)) ؛ و به تعبیر دیگر ، اعمال افراد بی ایمان هم از نظر زیر بنا و عقیدتی تاریک است و هم از نظر رفتار و اخلاق ظاهری .
🔹بعضی دیگر گفته اند : از آنجا که عامل اصلی شناخت سه چیز است : ((قلب )) ، ((چشم )) و ((گوش )) و چون کفّار این سه را از دست داده اند ، در ظلمتها غوطه ورند .
🔹بعضی دیگر گفته اند : این ظلمتهای سه گانه عبارت از مراحل جهل آنهاست : نخست اینکه نمی دانند ، دوّم این که نمی دانند که نمی دانند ، سوّم این که با این حال ، فکر می کنند می دانند که همان جهل مرکّب است چنانکه فخر رازی دراین باره می گوید :
آن کس که بداند و بداند که بداند
اسب شرف از گنبد گیتی بجهاند
و آن کس که بداند و نداند که بداند
بیدارش کنید زود که بس خفته نماند
و آن کس که نداند و بداند که نداند
آخر خرک لنگ به منزل برساند
و آن کس که نداند و نداند که نداند
در جهل مرکّب ابد الدهر بماند
اینک به عراق اندر ، شهریست معظّم
کآن را همدان خوانی و او هیچ نداند
به هر صورت وجه شباهت در این تشبیه ((ظلمانی و در ضلالت بودن )) است ، یعنی ((ظلمت اندر ظلمت )) درست به عکس مؤ منان که زندگی و افکارشان ((نورٌ علی نُورٍ)) است ، وجود کافران و افکار و اعمال و اخلاقشان (ظُلُمَتُ بَعْضُهَا فَوْقَ بَعْضٍ) است ؛
مؤ منان از تیرگی دور آمدند
لاجرم نورٌ علی نور آمدند
کافر تاریک دل را فکر تست
حال و کارش ظلمت اندر ظلمت است
🔹در حدیث آمده است که از پیامبر اسلام صلی اللّه علیه و آله و سلّم پرسیدند :
((امّت تو در روز قیامت از صراط چگونه خواهند گذشت ؟ فرمود : امّت من به واسطه نور علی علیه السّلام از صراط عبور می کند و علی به وسیله نور من و من به نور خدا می گذرم .
پس نور امّت من از علی است و نور علی از من و نور من از خدا و هرکس به ما تولّی نکند (یعنی ولایت ما را نپذیرد) او را نور نباشد .
آنگاه رسول خداصلی اللّه علیه و آله و سلّم این آیه را تلاوت فرمود :
(وَمَن لَّمْ یَجْعَلِ اللَّهُ لَهُ نُورًا فَمَا لَهُ مِن نُّورٍ) )) .
ادامه دارد...
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
♨ رسالت جنبش دانشجويي
*شانزدهم آذر سرآغاز تثبيت حرکت جنبش دانشجويي در ريل انقلابيگري و مبارزه با استبداد است. درست در فرداي پيروزي کودتاي انگليسي- آمريکايي ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که فصل حاکميت مطلق استبداد و سرکوب انقلابيون و آزاديخواهان سر رسيده بود، اين دانشگاه و جنبش دانشجويي بود که اولین پرچم مبارزه با استبداد را در دست گرفت. جنبش دانشجويي امروز ميراثدار جنبش دانشجويي ديروز است؛ همانها که در برابر استبداد سينه سپر کردند و پيشگامان مبارزه بودند! امروز در دهه پنجم انقلاب اسلامي رسالت سنگيني بر دوش جنبش دانشجويي است.
👈 نکات تحلیلی
1⃣ مقوله روشنگري و میدانداری در جهاد تبيين يکي از مهمترین وظايفي است که از جريان دانشجويي پيشرو انتظار ميرود. امروز در عرصه جنگ نرم دشمن و با توجه به گسترش و عمومي شدن رسانهها و فضاي مجازي، فرصت مناسبي براي هجمه به همه باورهاي انقلابي فراهم آمده است که مقابله با آن جهادي عظيم و همهجانبه طلب ميکند که دانشجويان بهمثابه افسران جوان جنگ نرم، در خط اول اين صفآرايي و مبارزه قرار دارند.
2⃣ يکي از وظايف مهمي که در مسير تقويت و فراگير نمودن ارزشهاي انقلابي و روحيه انقلابي بر عهده دانشجويان است، مسئله گفتمانسازي است؛ دانشجويان وظيفه دارند تا آرمانها و شعارهاي انقلاب اسلامي و بهطور ويژه ابعاد مفهوم انقلابيگري و مؤلفههای آن را در جامعه بسط و گسترش دهند و اين انتظاري است که امروز از جنبش دانشجويي ميرود.
3⃣ حضور در عرصههاي مختلف و اعلام مواضع انقلابي يکي از مهمترین انتظاراتي است که از تشکلهايي دانشجويي وجود دارد. امروز حوادث مختلفي در عرصههاي گوناگون سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي ميافتد که اعلام نظري برخاسته از آرمانها و فارغ از تعلقات سياسي – جناحي، بسيار راهگشا خواهد بود.
4⃣ فسادستيزي را ميتوان يکي ديگر از رسالتهاي تاريخي جنبش دانشجوي دانست. دانشجويان همواره در طول تاريخ انقلاب اسلامي پرچمدار عدالتخواهي بودند و با مظاهر اشرافيت و فساد مقابله کردهاند. تداوم اين وضعيت و پيشگامي در اين عرصه يکي از مطالباتي است که بارها توسط امام جامعه اسلامي مورد تأکید قرار گرفته است.
5⃣ مقوله بنيادين ديگري که بدون شک جزو وظايف ذاتي دانشجويان و جنبش دانشجويي است، مسئله "توليد علم" و "جنبش نرمافزاری" است. امروز مسئله پيشرفت و الگوي اسلامي- ايراني يکي از مهمترین مسائل جمهوري اسلامي است که ارائه چنين طرحي جامع و همهجانبه مبتني بر آموزههاي اسلامي نيازمند جهاد فکري- علمي در حوزههاي مختلف دانش است که دانشجويان در اين ميدان نيز وظيفه کليدي بر عهده دارند.
✍ مهدی سعیدی
✅ بصیرت
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷
♨ نرم شدن مواضع امارات در قبال ایران
*«طحنون بن زاید» مشاور امنیت ملی امارات دیروز (۱۵ آذرماه) به تهران آمد و با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیسجمهور کشورمان دیدار کرد. با توجه به آنکه کشور امارات در سالهای اخیر دنبالهرو سیاستهای آمریکا و عربستان در منطقه بوده است، سؤالات زیادی در خصوص اهداف این سفر مطرح است.
👈 گزارههای خبری
1⃣ انور قرقاش «مشاور سیاسی رئیس امارات متحده عربی» با انتشار توییتی اعلام کرد: «سفر شیخ طحنون بن زاید به تهران در راستای تلاشهای امارات متحده عربی با هدف تقویت پلهای ارتباطی و همکاری در منطقه و حفظ منافع ملی انجام شده است».
2⃣ سیمون هندرسون (مدیر برنامه سیاست خلیجفارس و انرژی در موسسه واشنگتن) در واکنش به سفر این مقام اماراتی به ایران گفته است: «ایران خود را مرکز خاورمیانه میداند. آنها خود را کشور مسلط بر خاورمیانه میدانند. ایرانیها خود را ازنظر جمعیت بزرگتر میبینند و ازنظر ذخایر نفت و گاز نیز ایران بزرگتر است. ایران ازنظر طبیعی و موقعیتی نیز کشور مسلط بر خلیجفارس است. آنها میخواهند کشورهای دیگر نیز از این موضوع آگاه باشند و به ایران پایبند باشند. امارات در خلیجفارس در حاشیه است».
3⃣ عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأیالیوم نیز در مقاله جدید خود مینویسد: «سفر طحنون بن زاید به ایران ازاینجهت حائز اهمیت است که بیانگر نرم شدن مواضع امارات در قبال ایران است. در سالهای اخیر سیاست خارجی و منطقهای کشورهای شورای همکاری خلیجفارس (بهاستثنای قطر)، مبتنی بر تشدید محاصره ایران و ایجاد ناآرامی و آشوب داخلی در این کشور بوده است. زمانی که این کشورها به اهداف خود نرسیدند، سیاست مذکور خود را حتی به شکل موقت کنار گذاشتهاند و بهدنبال بهبود روابط با ایران هستند».
👈 گزاره تحلیلی
*سفر مشاور امنیت ملی امارات به تهران را میتوان از دو جنبه موردبررسی قرار داد؛
⬅️ اول آنکه کشورهای حاشیه خلیجفارس به این نتیجه رسیدهاند که آمریکا بهعنوان یک ابرقدرت در حال افول و رژیم صهیونیستی بهعنوان کشور در حال سقوط توان دفاع از کشورهای حاشیه خلیجفارس را ندارد. خروج آمریکا از افغانستان و شکست رژیم صهیونیستی در جنگ سیفالقدس در نوار غزه در کنار افزایش قدرت محور مقاومت در منطقه سبب شده تا کشورهایی همچون امارات در فکر کاهش تقابل خود با محور مقاومت باشند.
⬅️ دومین نکته آنکه ازآنجاییکه دولت سیزدهم سیاست خارجی خود را بر مبنای حفظ و توسعه روابط با کشورهای منطقه بهویژه کشورهای جنوب خلیجفارس تعریف کرده است، فضای تعامل بیشتری بین ایران و امارات بهوجود آمده است.
⬅️ گفتوگوهای تلفنی بین حسین امیرعبداللهیان و شیخ عبدالله بن زائد آل نهیان، وزرای خارجه ایران و امارات و سفر اخیر معاون سیاسی وزیر خارجه به ابوظبی، مسیر بازتعریف روابط دو کشور را هموارتر ساخته است.
⬅️ از سوی دیگر اظهارات دوستانه انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجی دولت امارات که گفته بود تنش با ایران به سود هیچیک از کشورهای منطقه نیست، نشان میدهد که امارات بهخوبی به نقش تأثیرگذار ایران در حفظ ثبات منطقه پی برده است.
✍ فرهاد کوچک زاده
✅ بصیرت
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷
📰 نشریه اخبار و تحلیلهای سه شنبه ۱۶ آذر
✨رسالت جنبش دانشجويي
✨نرم شدن مواضع امارات در قبال ایران
✨سخنگوی وزارت خارجه: اجازه نمیدهیم با وقت ما در وين بازی شود
✨غرضی: مشکل گرانی داخلی ناشی از رانتخواری است نه تحریمها!
✨مهمترین شرکتهای دولتی زیانده و سود ده؛ ۳۶۰ شرکت تقریباً خنثی هستند!
✨فهرست تحریمهایی که باید ۱+۴ و آمریکا بردارند!
✨راه سخت بایدن برای اعمال فشار بیشتر بر ایران
🔗ادامه مطلب در لینک زیر👇
https://basirat.ir/fa/news/334921
✅بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
⭕️ جزئیات طرح امریکا برای مذاکرات
✍🏻 روزنامه ایران نوشت:
🔻یک روز قبل از آغاز دور جدید مذاکرات، خبرگزاری رویترز در خبری به ابعاد ایده «توافق موقت» با ایران در دور جدید پرداخت
🔻مهمترین تعهدات مطرحشده برای ایران شامل توقف غنیسازی با درصد بالا و تعهد به اجرای تمام اقدامات شفافساز (بازرسیها و نظارتها) میشود
🔻هدف آمریکا از طرح توافق موقت پاک کردن گذشته منفی امریکا، بدون پرداخت کوچکترین هزینه و «اجتماعی شدن مذاکره» و همچنین شرطیسازی اقتصاد کشور است
🔻در حال حاضر امریکا نگران تغییر ریل اقتصادی در ایران و حرکت تدریجی آن به سمت اقتصاد مقاومتی و افزایش تابآوری نسبت به تحریمهاست
🔻توافق موقت ایدهای طراحیشده با اهداف مشخصی بوده که نمیتواند اهداف ایران را تأمین کند.
✅بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥قطب نما ۲۱۰
✅پرتگاه های جنبش دانشجویی
✅ بصیرت
📂 بسته رصد فضای مجازی در هفته دوم آذرماه
👁🗨 امروز دشمنان از لحاظ فضای مجازی، دارند برنامهریزی می کنند برای اینکه از این طریق به کشور ضربه بزنند...
از لحاظ فضای مجازی آرایش جنگی گرفته؛ در مقابل این دشمنی که آرایش جنگی در مقابل ملّت ایران گرفته، ملّت ایران بایستی آرایش مناسب بگیرد، باید خودش را آماده کند در همهی بخش های مختلف...مقام معظم رهبری (۹۸/۰۲/۱۱)
🔗 دانلود فایل از طریق لینک زیر👇
https://basirat.ir/files/fa/news/1400/9/16/105231_403.pdf
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷
👊 سرآغاز یک خروش (١)
🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر
💥 نخستین اعتراض
1⃣ نخستین اعتراض پرخروش به کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، در تظاهرات روزهای ۱۴ تا ۱۶ آذر ۱۳۳۲ دانشجویان دانشگاه تهران تجلی یافت. این تظاهرات به دو دلیل بود:
🔸 نخست، اعلامیهی تجدید روابط ایران و بریتانیا که روز شنبه ۱۴ آذر ۱۳۳۲ (۵ دسامبر ۱۹۵۳) همزمان در لندن و تهران انتشار یافت.
🔸 دوم، انتشار خبر سفر قریبالوقوع #ریچارد_نیکسون -معاون ژنرال دوایت آیزنهاور رئیسجمهور آمریکا- به ایران که در اعلامیههای آن زمان او را «بازرگان مرگ» و «دلال کمپانیهای بزرگ نفتی» خواندند.
2⃣ در ۱۵ آذر تظاهرات به خارج از دانشگاه کشیده شد و به زدوخورد و دستگیری گروهی از دانشجویان انجامید. با تشدید تظاهرات در روز دوشنبه ۱۶ آذر (۷ دسامبر) نیروهای لشکر ۲ زرهی به دانشگاه تهران اعزام و با تیراندازی آنان سه دانشجو کشته شدند.
3⃣ حادثهی خونین ۱۶ آذر دو روز پیش از سفر ریچارد نیکسون و دیدارش با شاه -که چهارشنبه ۱۸ آذر (۹ دسامبر) انجام شد- و دو هفته پیش از سفر #دنیس_رایت، کاردار تازه منصوب شدهی بریتانیا، به ایران -که دوشنبه ۳۰ آذر (۲۱ دسامبر) صورت گرفت- رخ داد. از آن پس ۱۶ آذر بهعنوان #روز_دانشجو، به نماد اعتراض مردم ایران به دخالت آمریکا و سایر قدرتهای خارجی در امور داخلی ایران بدل شد.
4⃣ تا پیش از کودتا، شاید به جز در نزد برخی خبرگان آشنا با سیاست جهانی، و نیز در نزد کمونیستها که رقیب ایدئولوژیک بلوک غرب بودند، آمریکا در چشم عامهی ایرانیان به قدرتی سلطهگر و متجاوز مشهور نبود. احزاب سیاسی ناسیونالیست که عضو جبههی ملی ایران بودند، آمریکا را «قدرت سوّمی» معرفی میکردند که تحکیم پیوند با او میتواند ایران را از نفوذ دو قدرت بزرگ سنتی یعنی بریتانیا و روسیه برهاند. این تداوم نگاهی بود که از دوران متأخر قاجاریه در میان بخشی از تجددگرایان مدعی اصلاحات، برخی بدنام و وابسته و برخی خوشنام و دارای حسننیت، هم به آمریکا و هم به فرانسه، وجود داشت.
5⃣ در دو دههی اخیر برخی مقامات بلندپایهی ایالات متحدهی آمریکا با نظر غالب مورّخین همرأی شدند که یکی از مهمترین عواملی که نفرت از نظام سیاسی حاکم بر آمریکا را در مردم ایران پدید آورد، و ثمرهی آن در #انقلاب_اسلامی ۱۳۵۷ و تحولات پسین آن نمایان شد، کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بود. به این دلیل، در ۲۸ اسفند ۱۳۷۸ (۱۷ مارس ۲۰۰۰) مادلین آلبرایت، وزیر خارجهی دولت بیل کلینتون، و سپس باراک اوباما، رئیسجمهور وقت، اولین بار در سخنرانی ۱۴ خرداد ۱۳۸۸ (۴ ژوئن ۲۰۰۹) در قاهره، و سپس هیلاری کلینتون، وزیر خارجهی اوباما در ۴ آبان ۱۳۹۰ (۲۶ اکتبر ۲۰۱۱) نقش مداخلهگرانهی دولت آمریکا را در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ پذیرفتند. این سخنان، صرفنظر از بینتیجه بودن تأثیر آن بر ایرانیان، دستاویزهای حقوقی محکم و قابل استنادی برای ایران فراهم آورد.
👊 سرآغاز یک خروش (٢)
🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر
💥 دولت کودتاگر
1⃣ کودتای ۲۸ مرداد بهعنوان اولین عملیات کودتاییِ سازمان تازهتأسیس اطلاعاتی آمریکا (سیا) شهرت یافته که البته چنین نیست.
2⃣ اول؛ اسناد و تحقیقات منتشرشده در دههی اخیر روشن میکند که #سیا یک سال پیش در کودتای اول مرداد ۱۳۳۱ (۲۳ ژوئیه ۱۹۵۲) توسط ژنرال محمد نجیب و سرهنگ جمال عبدالناصر در مصر (ساقط کردن ملک فاروق و پایان دادن به سلطنت خاندان محمدعلی پاشا) نقش جدی داشت. در این کودتا نیز همچون کودتای مرداد سال بعد در ایران، مسئولیت منطقهی خاورمیانه و شمال آفریقا در سیا با #کرمیت_روزولت بود. پس از کودتای مصر، روزولت از اکتبر ۱۹۵۲ در قاهره مستقر شد و با جمال عبدالناصر رابطهی نزدیک دوستانه برقرار کرد. ولی با رشد فزایندهی گرایشهای ضد اسرائیلی در ناصر، تحول فوق به پیدایش #ناسیونالیسم_عربی و پیامدهای ضد آمریکایی - ضد انگلیسی آن انجامید و بدانجا کشید که از سال ۱۹۵۶ (۱۳۳۵) سیا و سرویس اطلاعاتی بریتانیا (اِم.آی.سیکس) سناریوهای مشترکی را برای پایان دادن به حکومت ناصر آغاز کردند. بههرروی برخی محققین سرآغاز پیوند ارتش مصر با آمریکا و استقرار نظام سیاسی - اقتصادی میلیتاریزه در این کشور را، که تاکنون تداوم یافته، از کودتای فوق میدانند.
3⃣ دوم؛ دستکاری در فرایندهای سیاسی جامعهی ایرانی در سالهای اولیه پس از شهریور ۱۳۲۰ و سقوط #رضاشاه، که به کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ انجامید، تنها کار سیا نبود بلکه «کانونهای متعدد» در آن نقش داشتند؛ از سرویس اطلاعاتی بریتانیا (ام.آی.سیکس) که مربی و متحد سازمان سیا به شمار میرفت، تا کارگزاران #کارتل_نفت آمریکا، که در پی دور زدن «قانون ضد انحصار» در آمریکا و ایجاد پیوند استوار با سیاست رسمی دولت فوق در منطقهی خاورمیانه و نیز سهیم شدن در #نفت_ایران بودند، تا عوامل دو کمپانی نفتی #رویال_داچ_شل و #توتال (شرکت نفت فرانسهی آن روز). این کمپان
یهای خصوصی آمریکایی و غیرآمریکایی در سال ۱۳۳۳ (۱۹۵۴) قرارداد #کنسرسیوم را با ایران منعقد کردند و کارتل نفتی جدید و فراملیتی عظیمی پدید آوردند که تا اوایل دههی ۱۹۷۰ میلادی بر ۸۵ درصد ذخایر نفت جهان تسلط داشت.
👊 سرآغاز یک خروش (٣)
🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر
💥 دیدار در تهران
1⃣ دیدار ۱۸ آذر ۱۳۳۲ در تهران نخستین ملاقات #ریچارد_نیکسون و #محمدرضا_پهلوی و سرآغاز پیوندی طولانی میان این دو بود. نیکسون آنگونه که در کتاب «جنگ واقعی» (۱۹۸۰) بیان کرده، شاه را در آذر ۱۳۳۲ «فاقد اعتمادبهنفس کافی» مییابد. او پس از بازگشت به واشنگتن در گزارش به شورای امنیت ملی آمریکا، شاه را فردی توصیف کرد که تازه در حال به دست آوردن جسارت خویش است.
2⃣ نیکسون بعدها، از ۲۰ ژانویه ۱۹۶۹ (۳۰ دی ۱۳۴۷) تا استعفایش در ۹ اوت ۱۹۷۴ (۱۸ مرداد ۱۳۵۳) به دلیل «رسوایی واترگیت»، رئیسجمهور آمریکا بود. در این سالها دولت #ادوارد_هیث در بریتانیا به قدرت رسید (۱۹ ژوئن ۱۹۷۰ / ۲۹ خرداد ۱۳۴۹ تا ۴ مارس ۱۹۷۴ / ۱۳ اسفند ۱۳۵۲) و شاه به دلیل برخورداری از حمایت این کانون بههمپیوستهی سیاسی - مالی، و دو چهرهی دیگر مقتدر در دولتهای فوق، یعنی #هنری_کیسینجر (مشاور امنیت ملی و سپس وزیر خارجهی دولت نیکسون) و لرد #ویکتور_روچیلد (مشاور پس پردهی ادوارد هیث)، توانست به اوج «اعتمادبهنفس» خود دست یابد. این سالها اوج غرور و خودکامگی محمدرضا پهلوی است که در سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۲ حتی به تصورش نمیآمد.
3⃣ برخی محققان، «شوک نفتی ۱۹۷۳» یعنی افزایش ناگهانی و چشمگیر قیمت نفت در سال فوق را طرح دولت نیکسون میدانند.
4⃣ پس از جنگ جهانی دوم، برنامههای جاهطلبانهی آمریکا برای سلطه بر جهان، گسترش چشمگیر یافت و به استقرار انبوهی از نیروهای نظامی آمریکایی در سایر کشورها انجامید. این امر از اوایل دههی ۱۹۶۰ به افزایش شدید دلارهای خارج از آمریکا و کاهش ارزش دلار در مقابل طلا انجامید. دولتهای اروپایی دلارهای فراوانی را که در اختیار داشتند به طلا تبدیل میکردند و این امر اقتصاد آمریکا را با بحران مواجه میکرد. بدینسان در آغاز دههی ۱۹۷۰ موجودی طلای آمریکا به نصف کاهش یافت و موجودی طلای اروپا چند برابر شد. دولت نیکسون برای مقابله با این بحران و جلوگیری از تبدیل دلار به طلا و خروج ذخایر طلای آمریکا از این کشور، طی قانون جدیدی وابستگی دلار به طلا را قطع کرد و تضمین تبدیل را از میان برد. این سیاستهای مالی که از سال ۱۹۷۱ آغاز شد، #شوک_نیکسون خوانده میشود.
5⃣ در مرحلهی بعد، قیمت نفت را افزایش دادند تا از این طریق دلارهای فراوانی را که به اروپای غربی و ژاپن رفته بود به آمریکا بازگردانند. آمریکا ذخایر عظیم نفت را در اختیار داشت ولی کشورهایی چون ژاپن و آلمان غربی خریداران نفت بودند. بدینسان در فاصلهای کوتاه از اکتبر ۱۹۷۳ تا مارس ۱۹۷۴ (مهر تا اسفند ۱۳۵۲) قیمت نفت از بشکهای حدود ۳ دلار به حدود ۱۲ دلار رسید و کشورهای اروپای غربی و ژاپن مجبور شدند سالیانه حدود ۶۰ میلیارد دلار بیش از گذشته به دولتهای نفتی خاورمیانه بپردازند. این پول هنگفت از طریق این دولتها در مقابل فروش اسلحه و سایر کالاهای آمریکایی، به آمریکا بازمیگشت.
👊 سرآغاز یک خروش (۴)
🗓 یادداشتی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر
💥 جنون خودکامگی محمدرضا پهلوی
1⃣ با افزایش چشمگیر درآمد نفتی ایران، جنون خودکامگی و خودنمایی #محمدرضا_پهلوی به اوج رسید و بریزوبپاشهای او شروع شد. شاه مغرور در فروردین ۱۳۵۳ اعلام کرد که ایران به #بانک_جهانی ۲۰۰ میلیون دلار وام داده است و اندکی بعد در ۱۴ فروردین ۱۳۵۳ اعلام کرد که تا ۱۰ سال دیگر قدرت نظامی ایران همطراز قدرت نظامی بریتانیا خواهد شد. بدینسان میزان خرید اسلحهٔ آمریکایی و انگلیسی از حدود ۵۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۵۱ به ۵.۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۵۶ رسید.
2⃣ در ۱۸ سپتامبر ۱۹۷۸ مجلهی آمریکایی تایم اعلام کرد که ایران طی بیست سال اخیر ۳۶ میلیارد دلار #اسلحه از غرب خریداری کرده است. به این ترتیب، تهران به بزرگترین بازار اسلحه در منطقه و کانون فعالیت و رقابت دلالان بینالمللی اسلحه تبدیل شد. ویلیام شوکراس، نویسندهی انگلیسی کتاب پرفروش «آخرین سفر شاه» مینویسد:
3⃣ «از سرازیر شدن پول نفت به ایران هیچکس بیشتر از فروشندگان اسلحه در غرب استفاده نکرد ... رؤسای سابق سیا در ایران، رؤسای سابق گروه کمک نظامی و مستشاران آمریکایی و ده دوازده تن از مقامات سابق آمریکایی به #دلالان_اسلحه تبدیل شدند تا از این معاملات پرسود سهمی برند. حتی دریاسالار توماس مور، رئیس سابق کمیتهٔ مشترک رؤسای ستاد آمریکا که اخیراً بازنشسته شده بود، نقش دلالی اسلحه را در تهران بر عهده گرفت.»
4⃣ #امیرعباس_هویدا، رئیس دولت در این دوران مهم و سرنوشتساز (۶ بهمن ۱۳۴۳ تا ۱۶ مرداد ۱۳۵۶) تمامی ابزارها و بسترهای لازم را برای تشدید جنون خود