هدایت شده از از هر دری، سخنی
♻️ یکهسالاری یا ترکیب ولایت و مردم؟!
1️⃣ هنگامی که در آغاز انقلاب، سخن از گنجاندن اصل «ولایت فقیه» در قانون اساسی گفته شد، برجستهترین دلیلی که نیروهای لیبرال برای مخالفت با آن در دست داشتند، این بود که ولایت فقیه، قدرت متمرکز و انحصاری پدید میآورد و همۀ امور حاکمیتی را به ارادۀ یک نفر گِرِه میزند و حقوق سیاسی مردم را از میان میبرد.
آنها معتقد بودند که ولایت فقیه، با وعدههای انقلاب در دورۀ نهضت، تعارض دارد و نوعی شاهسالاریِ دینی بهوجود میآورد که حاصلاش تبدیل استبداد سطلنتی به استبداد دینی است.
امروز پس از گذشت بیش از چهار دهه، مهدی نصیری همان منطق را - البته با بیانی ضعیف و سطحی نسبت به گذشته - مطرح میکند و نظام جمهوری اسلامی را از لحاظ اینکه در آن ولیفقیه حضور دارد، مبتلا به یکهسالاری میانگارد.
او در یادداشت اخیرش نیز مانند گذشته، کوشیده همۀ چالشهای واقعی و موهوم را به «یک شخص» نسبت بدهد و او را «علتالعلل مشکلات» معرفی کند؛ این شخص، ولیفقیه است.
2️⃣ کسانی که «تصویر استبدادی» از ولایت فقیه دارند و از اینجهت، این آموزه را برنمیتابند، در حقیقت از عنصر جوهری و ذاتی انقلاب عبور کردند و پرچم «سکولاریسم سیاسی» را بهدست گرفتهاند.
در اینجا دیگر سخن از «نقد عملکردها» در میان نیست، بلکه آشکارا، اینان در مسیر «نفی بنیانهائی» قرار گرفتهاند که سازۀ هویتبخش و تمایزآفرین در نظام جمهوری اسلامی را تشکیل میدهند.
❎ روشن است در اینحال، دیگر نمیتوان چنین اشخاصی را خودی و در زمرۀ نیروهای انقلابی انگاشت.
نقادی اینان از «مرزهای هویتی» و «خطوط قرمز ارزشی» عبور کرده است و آنها به «دیگریِ انقلاب» تبدیل شدهاند.
نقدهای میدانی و عینی، چه درست و چه نادرست، یک سخن است و نقدهای معرفتی و نظری که با ماهیت نظام، سرِ ناسازگاری دارند سخن دیگری است.
❎ این دومی، حکایت از آن دارد که برخی نیروهای سیاسی از قبیل نصیری، دچار «فرسایش اعتقادی» و «زوال هویتی» شدهاند و به اردوگاه لیبرالیسم سیاسی پیوستهاند.
نقدهای اینان، دیگر نقد نیست، بلکه «ساختارشکنی» و «هویتستیزی» است.
❎ نزاع وی از پارهای مفاسد اقتصادی آغاز شد و اینک به تضاد ایدئولوژیک رسیده است؛ تا آنجا که او در یک سیر قهقرایی به ورطۀ لیبرالیسم سیاسی فرو غلتیده است.
این در حالیست که حتی بخش مرکزی جبهۀ اصلاحات نیز که ماهیت لیبرال داشت، دستکم اینگونه رسوا و عیان، در برابر ولایت فقیه به صفآرایی نپرداخت.
هنگامی که او از «جمهوری اسلامی» به «جمهوری سکولار» رسیده است، طبیعی است که خواهان برچیدن نظریۀ ولایت فقیه باشد.
شیب دگردیسی او، بسیار تند و ناموجّه بود.
آن تب آتشین کجا و این تجدیدنظر واپسین کجا؟!
3️⃣ معنی مطلقهبودن ولایت فقیه، مداخلۀ ولی فقیه در همۀ شئون و ساحات نیست.
در عمل نیز، آیتالله خامنهای همواره از حضور در «اجرائیات»، پرهیز داشته و حتی در قلمرو اختیارهای خویش نیز، اغلب به «تفویض» رو آورده است.
ایشان کوشیده است حضور حداکثری و جدیاش در طراحی «سیاستهای کلّی نظام» باشد، ولی جالب است که حتی در اینجا نیز ایشان، نگاشتن سیاستها را به مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذار کرده است و خود در نهایت، آن را ملاحظه میکند.
ولیفقیه، از «روح معنوی و انقلابیِ نظام»، پاسداری میکند و اهتمام دارد که نظام، استحاله نشود و با اصالتهای اسلامی و انقلابی، زاویه و فاصله پیدا نکند، اما با این قید که «اجرائیات» در اختیار نیروها و جریانهایی است که خود «مردم» در قالب مردمسالاری دینی، آنها را به قدرت میرسانند.
🚩 ولایت فقیه، در برابر مردمسالاری دینی نیست، چون ولایت فقیه یعنی کوشش برای استمرار هویت اسلامی و انقلابیِ نظام، و مردمسالاری دینی یعنی مردم بتوانند کارگزاران را انتخاب کنند و «چرخش قدرت سیاسی» در اختیار مردم باشد.
این امرِ بهخصوص از اینجهت اهمیت دارد که دولت بهعنوان گرانیگاه بودجه و اختیار در حاکمیت، جملگی برآمده از «انتخاب مستقیم و مستقل مردم» بوده است و ازاینرو، همواره «نوسانهای بزرگ» و «دگرگونیهای فراوان» را تجربه کرده است.
♻️ دهههای گذشته، دهههای تلاطمهای سیاسی در دولتها بود و کسانی در دولتها حضور داشتند که نقطههای مقابل یکدیگر بودهاند.
در عمل نیز هر یک از دولتها، سیاستهای خاص خودشان را بهاجرا نهادهاند.
این سعۀ صدر تا آنجاست که حتی دولتی که چشم به غرب دارد، میتواند هشت سال، حاکمیت و جامعه را در ایران به معادلههای غربی، مشروط کند و بهاینترتیب، از ارادۀ آیتالله خامنهای تبعیت نکند..
✍ مهدی جمشیدی
هدایت شده از KHAMENEI.IR
✏️ لوح | حضرت آیتالله خامنهای: «در روز عید غدیر،پرتوی از ولایت خدا در میان مردم تجسّم پیدا کرد و دین کامل شد؛ بدون تعیین و تبیین این مسئله، دین واقعاً ناقص میماند و لذا بود که نعمت اسلام بر مردم تمام شد.» ۱۳۶۹/۴/۲۰
🖼 #بزرگترین_عید_برترین_تبیین
🌷 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از از هر دری، سخنی
💎 ایران قوی کجا!
💧و فرانسه پیزوری کجا!!
❎ در فرانسه معترضین فقیر که از سختیهای زندگی بهتنگ آمدهاند دست به دزدی و غارت میزنند، اماکن عمومی را بهآتش میکشند، به نافرمانیهای مدنی روی میآورند، علیه سیاستهای مکرون شعار میدهند اما حداقل ندیدیم به پلیس تیراندازی کنند یا مامورین انتظامی را زیر بگیرند؛ تا کنون مشاهده نشده هیچ حامی دولتی را کتک بزنند، لباس از تن هموطن خود بکَنند؛ مامورین امنیت را با قمه بهقتل برسانند!
❎ در فرانسه هنوز کسی ندیده خبرنگاری جاسوس باشد؛ هنوز هیچ سلبریتی شاخصی علیه حاکمیت استوری نگذاشته، چهرههای معروف مردم را به آرامش دعوت میکنند؛ جناح های سیاسی و حتی رقبای دولت در کنار رئیس جمهور ایستادهاند؛ کسی نیست معترضین را مسلّح کند؛ آنجا کسی در مجازی آموزش ساخت مواد محترقه نمیدهد؛ کسی نمیگوید چگونه بمب و اسلحه بسازید.
❎ بر خلاف ایران رسانههای داخلی از روزنامه و مجله گرفته تا رادیو و تلویزیون کاملاً در خدمت حاکمیتاند؛ در فرانسه بر خلاف ادعاها اینترنت را قطع میکنند؛ به نمایندگیهای پلتفرمها هشدارهای لازم داده میشود؛ حتی توییتر بهخاطر دولت فرانسه اخلال جهانی ایجاد میکند؛ هیچ کشور اروپایی علیه فرانسه موضع نمیگیرد؛ آنجا معترضین انگل اجتماعی خوانده میشوند!
❎ هیچ معترضی حرف از تجزیهطلبی نمیزند؛ هیچکسی خواستار آویزانکردن دیگری به چراغ برق نیست؛ علیرغم اینکه خواهرش، خواهرهایشان را با گیس روی زمین میکشند سیاسیون ککشان هم نمیگزد؛ در پاریس کودک ۱۱ ساله را بازداشت میکنند؛ به نوجوان مبتلا به سندروم داون جلوی چشم مادرش دستبند میزنند!
❎ آنها bbc و فرانسنشنالِ ضدحکومتی ندارند؛ در فرانسه اگر معترضین اسلحه میداشتند مامورین جوی خون راه میانداختند و اگر تنها یکصدم از فشارهایی را که به ایران تحمیل کردند قرار بود بر دولت فرانسه تحمیل شود، تا کنون سقوط کرده بود.
⛔️ لطفاً ایران قوی را با فرانسه پیزوری مقایسه نکنید..
✍ انصاری
هدایت شده از از هر دری، سخنی
♻️ ما ناسازگاریم نه آنها!!
❇️ واقعیت آن است که وقتی در شهر قدم میزنید، یا به مدرسه و دانشگاه میروید، یا در خانه استراحت میکنید، یا با تکنولوژی سر و کار دارید، یا ورزش میکنید، یا ساعات زیادی از روز را در محل کار سپری میکنید، خرید که میکنید و... همه و همه را در جهانی مدرن سیر کردهاید؛ نه منزل، نه محل کار و ساختار اداری، نه محیطهای فراغت، نه شهر، نه مکانهای آموزشی و نه فضای جدیدی که بهصورت مجازی بخشی از زندگی را در چنبرهی خود گرفته؛ هیچیک به شما شیوهی زندگی مبتنی بر سنت، دین و بوموبر خودتان را تقدیم نمیکنند.
اینها همه، مملو از آموزههایی است که زندگی را سرشار از دنیا و دنیاپرستی کردهاند.
❇️ واقعیت آن است که هرکس، حجاب بر سر و تن دارد و هرآنکس که خداباور است، در حال مقاومت علیه وضع سکولارِ همهجایی شده است.
بیحجابی و بیحیایی، بخش جدی این شهر و این ساختارهاست.
و واقعیت آن است که بیحجابها و دنیاباوران بر مشی طبیعیِ ساختارها و وضع موجود و سبک زندگیِ هدیهشده به آنها رفتار میکنند! آنها، فقط همراهاند!
ساختارهای کلان نهتنها تمنایی برای اجرای حکم خدا ایجاد نکردهاند، بلکه با مداومت و کثرت در سبک زندگی، در تمنای انسان مدرن جایی برای خداباوری نیست...
🔗 پینوشت:
بیحجابیها و بدپوششیهای موجود در کلانشهرهای معاصر، محصول ساختارهایی است که این وضعیت فرهنگی، نتیجهی طبیعی آن است:
🔆 قُلْ كُلٌّ يَعْمَلُ عَلَىٰ شَاكِلَتِه..
🔅 بگو هر كس بر حسب ساختار خود عمل مىكند..
📖 سوره اسرا، آیه ۸۴
🚩 اگر میخواهیم وضعیت فرهنگی فعلی را اصلاح کنیم بیش و پیش از آنکه بهفکر بگیر و ببند بانوان بیحجاب باشیم (که البته در جای خودش برای ساختارشکنان لازم است) بایستی بهفکر بگیر و ببند مسئولانی باشیم که در حال ترویج و تثبیت این ساختارهای کلان و سکولار در نظام مدیریتی کشور ما هستند.
آنچه اصل و ریشهی منکر است، اقامهی منکر است و نه ارتکاب منکر!
و آنچه مسلّم است، مرتکبان منکر، قربانی سیاستهای اقامهدهندگان منکر هستند.
عجیب این است که غالباً این قربانیان را سرزنش میکنیم و آن قربانیکنندگان را رها و بلکه ارتقاء..!!!
هدایت شده از از هر دری، سخنی
🖌 مِدادُ العُلَماءِ اَفضَلُ مِن دِماءِ الشُّهداءِ
🔍 من به ایننکته، متنبّه شدم که اینکه میگویند: «مِدادُ العُلَماءِ اَفضَلُ مِن دِماءِ الشُّهداءِ» معنایش این است: آن عالِم است که میتواند محتوای ذهن انسانی را تبدیل به چیزی کند که از اینجسم _ بهاصطلاح رایج امروز _ از این سختافزارِ موجودِ بشری، یک انسان متعالی، یک انسان پیشرو و یک انسان فعال و مقاوم بسازد.
یک عالِم میتواند اینکار را بکند؛ «مداد العلماء»، واقعاً افضل از «دماء الشهداء» است..
#منظومه_کنشی
#دغدغههای_فرهنگی
#سیر_مطالعاتی_منظومه_فکری_رهبری
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 مسأله غدیر نقطه اوج ترکیب دین و سیاست است
✏️ رهبر انقلاب: غدیر را فقط در حدّ یک نصب یا معرفی ساده که پیغمبر اکرم کسی را معرفی کرد، تلقّی نکنید. البته پیغمبر، امیرالمؤمنین را در حضور جمعِ چند ده هزار نفری مسلمانها به خلافت منصوب کرد... این چیزی نیست که کسی بتواند آن را انکار کند؛ اما قضیه در این حد متوقّف نمیماند. مسأله این است که از دوران حضرت آدم که رشته نبوّتها و رسالتها شروع شد و بارها و بارها حکومتهای نبوی در طول تاریخ تشکیل گردید، آن جایی که ترکیبِ بدیع و شیوای دین و سیاست در اوج خود به صورت یک سنّت ماندگار درآید و هدایت جامعه را تضمین کند، در قضیه غدیر اتّفاق افتاد. ۱۳۸۰/۱۲/۱۲
💗 ۲روز تا #عید_غدیر
🌷 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
✏️ #سخن_نگاشت | حضرت آیتالله خامنهای: حقیقتاً مسلمین عالم میتوانند از حادثه غدیر، وسیلهای برای رشد و هدایت وافی و کامل همه جهان اسلام پیدا کنند. هیچ کس هم وقوع این حادثه و صدور آن کلمات را از نبىّ مکرم اسلام منکر نشده است. ۱۳۷۵/۰۲/۱۸
🖼 #بزرگترین_عید_برترین_تبیین
🌷 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از از هر دری، سخنی
🔍 شناسائی لحظهها و انجام کار در لحظۀ نیاز
⏳ لحظهها را باید شناخت، نیاز را باید دانست.
فرض بفرمایید کسانی که در کوفه دلهاشان پر از ایمان به امام حسین (علیهالسلام) بود، به اهلبیت محبت هم داشتند، اما چند ماه دیرتر وارد میدان شدند؛ همهشان هم بهشهادت رسیدند، پیش خدا هم مأجورند؛ اما کاری که باید بکنند، آن کاری نبود که آنها کردند؛ لحظه را نشناختند؛ عاشورا را نشناختند؛ در زمان، آنکار را انجام ندادند.
اگر کاری که توّابین در مدتی بعد از عاشورا انجام دادند، در هنگام ورود جناب مسلم به کوفه انجام میدادند، اوضاع عوض میشد..
#منظومه_کنشی
#روش_تحلیل_سیاسی
#سیر_مطالعاتی_منظومه_فکری_رهبری
هدایت شده از آنتی سکولار
🔺مانع پیوستن ایران به شانگهای حسن روحانی بود!
🔹 خب دیدیم که علیرغم ادعاهای اصلاحیون و اعتدالیون و بنفشیون و جماعت غربگرای لیبرال آمریکا پرست که FATF و تحریم را مانع عضویت ایران در سازمان همکاریهای شانگهای معرفی میکردند جمهوری اسلامی امروز عضو رسمی این سازمان شد!
🔹اتفاق فوق العاده مهمی که میشود آن را یکی از مهمترین افتخارات سید ابراهیم #رئیسی به حساب آورد و بی تردید نقش مهمی در پیشرفت و توسعه کشور ایفا خواهد کرد؛ درباره مزایای شانگهای بسیار گفته شده و نیاز به توضیح بیشتر ندارد؛ آنچه باید گفته شود از دست دادن فرصت پیوستن به این سازمان مهم در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی است، که بر تمام ظرفیتهای شرق و فرصتهای بی نظیر تعامل با کشورهای همسایه و مستقل خط کشید و ۸سال کشور را معطل لبخند های دروغین غرب کرد و در نهایت نیز بدون هیچ دستاوردی ویرانه دولت را با خزانه منفی، رکود سنگین، بیکاری و تورم شدید به رئیسی سپرد!
🔹به ملت میگفتند تحریم و FATF مانع پیوستن کشور به شانگهای است؛ حال آنکه مانع اصلی افراط حسن روحانی در آویزان بودن به غرب بود. شانگهای حاضر نمیشد چنین دولت غربگرایی که ملتمسانه به دنبال آمریکا میدوید را درجمع خود بپذیرد؛ این یک واقعیت شوم بود که به فضل الهی از سر مردم رفع شد!
#عبدالرحیم_انصاری
🌐 #آنتی_سکولار را دنبال کنید👇🏻
🆔 @antisecular_ir
هدایت شده از آنتی سکولار
📌 باز هم پایِ یک "زن" در میان است؟!
⁉️جریان اصلاحطلب در حالی ادعا میکند حامیِ حقوق "زنان" است که؛ در سابقه ثابت کرده نگاهشان به "زنان" صرفاً ابزاری و در راستای تحقق اهداف حزبی میباشد!
🚫براینمونه؛ در سابقۀ این حزب، حمایت از سند ضدّ خانواده و ضدّ زن 2030 دیده میشود؛ این سند که اصل خانواده را نشانه رفته، مورد حمایت مستقیمِ حسنروحانی بود و معاونش معصومهابتکار آن را سندی مترقی میخواند!
⚠️همچنین قهرمانسازی از قاتل یک "زن" نیز در سوابق این جماعت موجود میباشد؛ محمدعلی نجفی از چهرههای مشهور اصلاحطلب در خرداد۹۸ همسر دوم خود را که 30سال از خودش جوانتر بود، با سلاح غیرمجاز به قتل رساند اما اصلاحطلبان برخلاف جریحهدار شدن افکارعمومی، نه تنها این اقدام را محکوم نکردند بلکه از قاتل یک "قهرمان" ساختند!
🚨اگر از پیشنهاد شرمآور عقیم کردن زنان کارتنخواب توسط شهیندختمولاوردی معاون روحانی چشم بپوشیم، انتخاب آذر منصوری به ریاست جبهۀ اصلاحات و اعتراف محمود صادقی به موجسواریِ حزبی بر جنبش زنزندگیآزادی-که با مرگ یک دختر به راه افتاد- جهت کامیابی در انتخاباتِ پیشِ رو، ثابت میکند که پروژۀ "استفادۀ ابزاری از زنان" توسط این جماعت همچنان ادامه داشتهباشد!
✍🏻 #محمد_اسداللهی
🌐 آنتی سکولار را دنبال کنید👇🏻
ایتا | تلگرام | اینستاگرام | آپارات | توییتر
🆔 @antisecular_ir
هدایت شده از از هر دری، سخنی
🚩 مسئله غدیر، جواب کسانی است که اسلام را از اجتماع و سیاست برکنار میدانند
🔆 رهبر معظم انقلاب:
🔅 آن کسانى که سعى کردند اسلام را از مسائل اجتماعى و از مسائل سیاسى برکنار بدارند و آن را منحصر کنند به مسائل شخصى و مسائل خصوصىِ زندگى افراد، جوابشان مسئلهى غدیر است.
پیغمبر اکرم (صلّىالله علیهوآلهوسلّم) در آن موقعیّت حسّاس، در آخرین ماههاى زندگى، بهدستور خداى متعال، یک مسئلهى اساسى و مهم را بیان میکنند و آن عبارت است از پرداختن به مسئلهى حکومت براى بعد از زمان پیغمبر(ص).
اینجا نصب امیرالمؤمنین، فقط بهمعناى نصب جنبههاى معنوى نبود، بلکه می شود گفت که مسئلهى جنبههاى معنوى قابل نصب نیست؛ آنچه قابل نصب است عبارت است از: حکومت، کشوردارى، سیاست، مدیریّت جامعهى اسلامى؛ این را پیغمبر اکرم(ص) به مردم توصیه کرد.. ۱۳۹۳/۰۷/۲۱