☀️ #حــدیث_روز
✅ امام علی علیه السلام:
خردمند کسی است که تجربهها او را پند دهد.
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
💢پرهیز از زر اندوزی و خزانه دار دیگران بودن
💕امیرالمومنین علی علیهالسلام:«اى فرزند آدم هر چه بيش از مقدار خوراك خود به دست آورى (و آن را ذخيره كنى) خزانه دار ديگران در آن خواهى بود»
🍁يَابْنَ آدَمَ مَا كَسَبْتَ فَوْقَ قُوتِكَ، فَأَنْتَ فِيهِ خَازِنٌ لِغَيْرِكَ.
🍂در کلامی از حضرت در بحارالانوار ج۷۰ ص ۱۴۲ است که «سُئِلَ أميرُالْمُؤْمِنينَ مَنْ أعْظَمُ النّاسُ حَسْرَةً قالَ مَنْ رَأى مالَهُ في ميزانِ غَيْرِهِ وَأدْخَلَهُ اللهُ بِهِ النّارَ وَأدْخَلَ وارِثَهُ بِهِ الْجَنَّةَ; از اميرمؤمنان علی(عليه السلام) سؤال كردند چه كسى روز قيامت حسرتش از همه بيشتر است؟ فرمود: كسى كه در آن روز اموال خود را در ميزان اعمال ديگران ببيند كه خدا او را به واسطه آن مال وارد دوزخ كند و ديگرى را (كه هيچ زحمتى را براى آن نكشيده بود براى نيكوكارى اش) به سبب آن مال وارد بهشت سازد».
🍂اين نكته شايان توجه است كه مقصود امام از اين سخن آن نيست كه انسان تنها به اندازه تحصيل قوت خود تلاش و فعاليت اقتصادى داشته باشد بلكه به عكس، طبق دستورات اسلام بايد از طرق صحيح بسيار تلاش كرد ولى اموالى را كه جمع آورى مى كند، اضافه آن را در راه خدا و كارهاى خير و خدمت به بندگانش صرف كند، نه اين كه آنها را ذخيره كرده و براى وارثان بگذارد و خودش هيچ بهره اى معنوى از آن نبرد.
☀️#کلام_امیر
🔸️#حکمت_های_علوی
🔹️#حکمت_نهج_البلا_غه_۱۹۲
📚#من_نهج_البلاغه_میخوانم
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
🌟﷽🌟
💎#پیام_معنوی_شبانه✨((۱۴۴۰))
📕#هفته_صحیفه_سجادیه(۵۰)
📗#صحیفه_خوانی (۳۴۹)
💢#دور_دوم
📖دعای پنجم صحیفه سجادیه (۵)
🕯«#دعای_پیامبر_براي_خود_و_نزدیکانش »
👈قسمت_دوم
اللَّهُمَّ أَغْنِنَا عَنْ هِبَةِ الْوَهَّابِينَ بِهِبَتِكَ...
💙...خدایا! به عطا و احسانت، ما را از عطا و#احسان دیگران بینیاز ساز و از ما غم و#اندوه بریده شدن احسان دیگران را به احسان و جایزهات کفایت کن تا با بذل و بخشش تو، به دنبال بذل و بخشش احدی رغبت نکنیم و با#فضل و احسان تو از احدی نهراسیم.
⚡خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و به#سود ما چاره فرما و به#زیان ما چاره مساز و به سود ما تدبیر کن و به زیان ما تدبیر مفرما و ما را بر دیگران پیروزی ده و دیگران را بر ما پیروز مگردان.
⚡خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و ما را از#خشم خود نگاه دار و به عنایتت محافظت فرما و به سوی خود#هدایت کن و از حضرتت دور مساز؛ همانا هر که را تو حفظ کنی سالم میماند و هر که را تو هدایت فرمایی#دانا میشود و هر که را تو به خود نزدیک کنی، به بهرهمندی میرسد.
⚡خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و ما را از شدّت حوادث ناگوار زمان و شرّ دامهای#شیطان و قهر و خشم سلطان، کفایت فرما.
⚡خدایا! جز این نیست که قناعت کنندگان، به فضل نیروی تو#قناعت میکنند؛ پس بر محمّد و آلش درود فرست و ما را از فضل نیروی خود کفایت کن و جز این نیست که بخشندگان از فضل جود تو میبخشند؛ پس بر محمّد و آلش درود فرست و از فضل جود خود بر ما ببخش و جز این نیست که راهیافتگان، به نور وجه تو راه مییابند؛ پس بر محمّد و آلش درود فرست و ما را به نور وجه خود#هدایت کن...
🍀نکته ها
🔹️در دعاى ابوحمزه مى فرمايد: و لا تلكنى الى الناس فانهم يهينوئى؛ يعنى خدايا مرا به مردم حواله نده كه اينان مرا خوار خواهند كرد و اما اگر دل به خداى غنى مطلق ربط يافت نه خوف زوال و نه توهم نقصان و نه اغراض وهمى نابجا در كار نخواهد بود، بلكه تكيه بر آن غنى مطلق آن چنان دل را آرام مى كند كه نظر بر غير را ديگر حرام دانسته و كمترين رغبتى به ديگران نخواهد داشت
🔹️يكى از اسرار، بلكه سر الاسرار مكتب انبيا كه پيوسته با كمترين امكانات در مقابل عظيم ترين قدرت هاى زمان خود مى ايستادند اين بود كه با علم و آگاهى به قدرت خداى متعال و اطمينان به يارى او آن چنان شجاعانه اقدام مى كردند كه مايه حيرت نادان هاى زمان قرار مى گرفت.
🔹️لفظ كيد و مكر كه امام در اين فراز از دعا به كار برده اند با استفاده از قرآن كريم است كه در موارد خاصى در مقابل كيد و مكر مكاران كه با نفاق تمام سد راه هدايت مى شوند به خود نسبت داده است همانند آيه شريفه انهم يكيدون كيداَ و أكيد كيداَ فمهل الكافين أمهلهم رويدا و با آيه شريفه و مكروا و مكر الله و الله خير الماكرين.
💚...اللَّهُمَّ أَغْنِنَا عَنْ هِبَةِ الْوَهَّابِينَ بِهِبَتِكَ وَ اكْفِنَا وَحْشَةَ الْقَاطِعِينَ بِصِلَتِكَ حَتَّى لَا نَرْغَبَ إِلَى أَحَدٍ مَعَ بَذْلِكَ وَ لَا نَسْتَوْحِشَ مِنْ أَحَدٍ مَعَ فَضْلِكَ🌺اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ كِدْ لَنَا وَ لَا تَكِدْ عَلَيْنَا وَ امْكُرْ لَنَا وَ لَا تَمْكُرْ بِنَا وَ أَدِلْ لَنَا وَ لَا تُدِلْ مِنَّا🌺اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ قِنَا مِنْكَ وَ احْفَظْنَا بِكَ وَ اهْدِنَا إِلَيْكَ وَ لَا تُبَاعِدْنَا عَنْكَ إِنَّ مَنْ تَقِهِ يَسْلَمْ وَ مَنْ تَهْدِهِ يَعْلَمْ وَ مَنْ تُقَرِّبْهُ اِلَيْكَ يَغْنَمْ🌺اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اكْفِنَا حَدَّ نَوَائِبِ الزَّمَانِ وَ شَرَّ مَصَايِدِ الشَّيْطَانِ وَ مَرَارَةَ صَوْلَةِ السُّلْطَانِ،اللَّهُمَّ إِنَّمَا يَكْتَفِي الْمُكْتَفُونَ بِفَضْلِ قُوَّتِكَ🌺فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اكْفِنَا وَ إِنَّمَا يُعْطِي الْمُعْطُونَ مِنْ فَضْلِ جِدَتِكَ🌺فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَعْطِنَا وَ إِنَّمَا يَهْتَدِي الْمُهْتَدُونَ بِنُورِ وَجْهِكَ🌺فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اهْدِنَا...
☀️#صحیفه_سجادیه#دعا_۵
🌓#شبتون_در_پناه_مهربان_خدا🌗
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
❣ #تدبر_در_قرآن
🔻 قرآن یک کاتالوگ و هدایت نامه از سوی خدایی است که خودش نیز سازنده و خالق ماست
🔻 و به تمام نیازها و ابعاد وجودمان احاطه دارد،
👈 فقط کافیست دروازه قلبمان را باز کنیم به روی قرآن و آیاتش را راه دهیم به زندگیهایمان
🌴 سوره طه 🌴
🕋 تَذْكِرَةً لِّمَن يَخْشَى «3»
🕋 تَنْزِيلًا مِمَّنْ خَلَقَ الْأَرْضَ وَ السَّماواتِ الْعُلى «4»
ترجمه:
🔹 تنها غرض از نزول قرآن آن است که مردم خدا ترس را متذکر و بیدار سازی.
🔹 از جانب كسى كه زمين و آسمانهاى بلند را آفريده، نازل شده است.
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 #درس_اخـــلاق
راهحل طلایی برای ترک عادت گناه
حجت الاسلام رفیعی
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
☀️ #حــدیث_روز
🔔 ما ملت امام حسینیم
✅ امام حسین علیه السلام:
هر کس مرا بعد از شهادتم زیارت کند، او را در قیامت زیارت خواهم کرد و اگر در آتش باشد، او را نجات میدهم.
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
💢نشاط در کارها
💕امیرالمومنین علی علیهالسلام:«براى دل هاى (آدميان) علاقه و اقبال و (گاه) تنفر و ادبار است هنگامى كه مى خواهيد كارى انجام دهيد از سوى علاقه و اشتياق وارد شويد، زيرا اگر قلب را مجبور به كارى كنند نابينا مى شود»
🍁إِنَّ لِلْقُلُوبِ شَهْوَةً وَإِقْبَالاً وَإِدْبَاراً، فَأْتُوهَا مِنْ قِبَلِ شَهْوَتِهَا وَإِقْبَالِهَا، فَإِنَّ الْقَلْبَ إِذَا أُكْرِهَ عَمِيَ.
🍂منظور از «قلب» و «قلوب» در اين عبارت، عقل و فكر انسان است كه حالات مختلفى دارد; گاهى در حال نشاط و علاقه به انجام دادن كارى و زمانى در حال تنفر و بى ميلى و بى علاقگى است. هر گاه در حال نشاط; مثلاً نشاط بر عبادات، به سراغ عبادت مى رويم و مى توانيم با حضور قلب عبادت را به نحو كامل احسن به پايان ببريم; اما در حالى كه تمايلات درونى موافق نيست كار به زحمت انجام مى شود و ايجاد خستگى و ناراحتى مى كند از اين رو در حكمت ۳۱۲ اين جمله آمده است دل ها گاهى پرنشاط و زمانى بى نشاط است; آن گاه كه نشاط دارند آنها را بر انجام دادن مستحبات (علاوه بر واجبات) بگماريد و هنگامى كه بى نشاط اند تنها به انجام دادن واجبات قناعت نماييد»
☀️#کلام_امیر
🔸️#حکمت_های_علوی
🔹️#حکمت_نهج_البلا_غه_۱۹۳
📚#من_نهج_البلاغه_میخوانم
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯