🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
شبنامه۱۵:
بسم الله الرحمن الرحیم
◀️ تغییر و تحولات اقتصادی ایران در دولت سیزدهم :
اقتصاد ایران یک اقتصاد قدرتمند است و این مربوط به الان نیست بلکه پیشینه هزار ساله دارد ایران در شاهراه تبادل قاره ها، اقتصاد ها و تمدن ها قرار دارد راه ابریشم نمونه واضح آن است. صرف نظر از پهناوری ای که کشور ایران در گذشته داشته است سرزمینی به شدت ثروتمند است. به گونهای که قابلیت های این سرزمین جزء پنج کشور بسیار متفاوت از جهت زیست بوم و قابلیت های طبیعی خدادادی است که کشور ما را ثروتمند کرده است.
ایران کشوری پهناور با یک نسل جوان فعال است. دسترسی به آب در شمال و جنوب و با حدود ۱۵ کشور مرز آبی و خاکی مشترک، این ها قابلیت های متمایزی را برای کشور ایران به وجود آورده است. اولین برنامه دولت سیزدهم که با بودجه ۱۴۰۱ ارائه گردید سعی شده است که کسری بودجه صفر درصد باشد خیلی از کارشناسان این موضوع را بلندپروازانه دانسته اند ولیکن با همان منابع ۱۴۰۰ کسری بودجه در صفر ماند. طبق دومین گزارش دیوان محاسبات تا پایان مردادماه کسری بودجه صفردرصد بود.
درآمدهایی که پیشبینی شده بود ۹۷ درصد محقق شد. پرداخت های پیش بینی شده حدود ۷۲ درصد محقق شد. نظام تسهیلاتدهی تغییر داده شد. و مصارف عمومی کاهش پیدا کرد.
بنابراین میبینیم ماه اول دوم و سوم به گزارش صندوق بینالمللی پول تا پایان ماه ششم تقریباً رشد نرخ اقتصاد بیش از 3/7 درصدتا4/3 درصد بوده است این در حالی است که اگر متوسط سال های گذشته را یک درصد گرفته باشیم که کمتر هم بوده، توانسته نرخ رشد اقتصادی را حدود سه و نیم برابر کند.
صندوق بینالمللی پول می گوید: جریان چرخشی که در اقتصاد خرد ایران به وجود آمده در ۱۰ ساله خودش بی مانند است و توانسته قدرت خرید و معیشت ایرانیها را حدود ۳۷ درصد افزایش دهد واقعیت اقتصاد نشان می دهد در طول یک سال گذشته شاخص نرخ رشد، شاخص نرخ کسری بودجه، وشاخص نرخ معیشت و برگشت پذیری دوباره نرخ تولید مسکن همه تغییر مفیدی در وضعیت اقتصادی کشور داشته است. کشور قبل از مرداد ۱۴۰۰ به روسیه یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار صادرات داشته ، تا پایان امسال به ۴ میلیارد دلار، و سال آینده به ۱۰ میلیارد دلار نیز خواهد رسید. البته با همه این اقدامات خوب هنوز مشکلاتی وجود دارد که با روند های آغاز شده در ساحت اقتصادی ایران قابل حل به نظر می رسد بشرطی که اراده آن وجود داشته باشد.🌸🌸
✍محمد امین مرادی
#ثامن
#خراسان_شمالی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
شبنامه۱۶:
◀️مفهوم پاسداري و الزامات آن :
پاسدار و پاسداري يك پيام است و ريشه در ارزشهاي الهي دارد. صيانت از آن تا زمانيكه دو جبهه ايمان و كفر در نبردند، بر دوش همه انسانهاي مؤمن گذاشته شده است. هركه در انجام دادن وظيفه و تعهّد خود نسبت به اسلام، پايدارتر باشد و با جدّيت بدان عمل نمايد، بدون ترديد پاسدار است؛ زيرا رسالت پاسداري فراتر و عميقتر از اردوگاههاي نظامي و مرزهاي جغرافيايي است. پاسداري يعني كارآيي، تعهّد، زهد، بينش اصولي و عميق و در يك كلام درد كشيدن و فرياد برآوردن عليه تباهي و جور اربابان زور و فساد. اين خصوصيات را هركس كه فقط به خدا توكّل كند و در همه مسئوليتها رضايت خداوند را در نظر داشته باشد و به سربلندي مسلمين و عزّت ايران اسلامي فكر كند، بهخوبي دارا ميباشد
البته پاسداری از اسلام و انقلاب الزاماتی دارد که سه مورد اشاره میشود.
1. ولایتمداری:
اولین مرحله بعد از شناخت دقیق معارف دین اسلام تبلیغ گسترده و اصولی در راستای پاسداری معارف دین است.
پاسداری از ارزشهای دین اسلام نیازمند عملکرد صحیح است. شخصی که برای حفظ معنویات دین اسلام فعالیت می کند می بایست دارای اطلاعات کافی از دین اسلام و همچنین قدرت استدلال بالا با بیان شیوا باشد تا بتواند معارف اسلامی را با توجه به شرایط و اقتضائات افراد بازگو کند. بنابراین دومین الزام برای پاسداری از مکتب حیات بخش اسلام ولایتمداری است. از نظر روایات و آیات رابطه بین رهبری دینی با دین و قرآن یک رابطه حقیقی و عینی است و این دو از هم جدا ناپذیرند. رهبری در هر عصری وظیفه دارد از قرآن صیانت نموده، بستر لازم را برای پیاده شدن آن فراهم کند.
2.بصیرت و بینش سیاسی:
سومین الزام، بصیرت و بینش سیاسی است. از الزامات فوق العاده مسئولان و مدیران در نظام اسلامی بصیرت و بینش سیاسی است. بصیرت، چشم بینای دل و نورافکن برای تشخیص راه درست از نادرست و تشخیص حق از باطل است. حضرت علی(ع) می فرمایند:
فَقْدُ الْبَصَرِ اَهْوَنُ مِنْ فَقْدِ الْبَصیره؛ فقدان بصر تحملش راحت تر است از فقدان بصیرت.
کسی که چشم سر نداشته باشد می تواند راه خود را پیدا کند، ولی کسی که بصیرت نداشته باشد نمی تواند راه خود را پیدا کند. در بیان دیگری حضرت علی(ع) می فرمایند:
لا یحمِلُ هَذا العِلْم اِلّا اَهلُ البَصَر وَ الصَّبر وَ العِلمِ بِمَواضِع الحَقِّ؛ این علم فرماندهی و مدیریت و امامت و پیشوایی را کسی نمی تواند حمل کند مگر دارای بصیرت و پایداری و علم به مواضع حق باشد
3.مجاهد بودن:
یک پاسدار حقیقی و واقعی در تمام مراحل زندگی خود رفتاری مجاهدانه دارد، گاهی در میدان مبارزه سخت و در مقابل دشمن سلاح بدست گرفته در راه خدا میجنگد، گاهی میدان در مبارزه نرم با رصد کردن درست حوادث و فتنه ها و حضور به موقع در میدان و خنثی سازی نقشه های دشمن و بویژه در شرایط فعلی که جنگ علیه اسلام و انقلاب جنگ ترکیبی است ، حتی در تمام مراحل زندگی شخصی و اجتماعی خود، با خانواده، با همسایه، با مردم بگونه ای که حضور او در محله زندگی خودش برای دیگران باعث امنیت و آرامش و مایه دلگرمی است. و در شرایط نیاز انقلاب به بصیرت افزایی عمار گونه در میدان نور افشانی کرده، دلهای رمیده از اسلام و انقلاب اسلامی را با جهاد تبیین به نور انقلاب زنده میکند.🌸🌸
✍محمد امین مرادی
به مناسبت روز #پاسدار
🌴پیشینه، حال و چشم انداز آینده سپاه
پیشینه
تأسیس سپاه و فرماندهی آن توسط ولی فقیه، نامگذاری روز ولادت #امام_حسین به نام روز #پاسدار با انگیزه پیوند سپاهیان به امام حسین علیه السلام، منقش شدن آرم سپاه به آیه "و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه:، نشان از پیشینه و تأسیس این نهاد بر اساس معنویت و تقوی است. "أَفَمَنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَىٰ تَقْوَىٰ مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانٍ خَيْرٌ أَم مَّنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَىٰ شَفَا جُرُفٍ هَارٍ فَانْهَارَ بِهِ فِي نَارِ جَهَنَّمَ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ"
پیشینیان سپاه با مولفه های اخلاص، ایثار،حماسه، ولایت پذیری و اطاعت پذیری دین خود را در پاسداری از انقلاب ادا کردند و انقلاب را از بحران های سنگین عبور دادند.
وضعیت کنونی
نگاه فرمانده کل و ولی امر مسلمین در مورد سپاه که "از شما ۱۰۰ درصد راضیم، ولی قانع نیستم"، بزرگترین مدال افتخار و مایه اطمینان آفرینی است:" وَصَلِّ عَلَيْهِمْ إِنَّ صَلَاتَكَ سَكَنٌ لَّهُمْ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيم"
در جهت مخالف، غیض و کینه دشمنان نسبت به سپاه، تحریم سپاه، شایعه سازی علیه سپاه، تلاش برای نفوذ در سپاه، نشانه قدرت، توانمندی و اثر بخشی سپاه در حال حاضر است.و إِذَا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنَامِلَ مِنَ الْغَيْظِ قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ؛ ﺍﻣﺎ ﻭﻗﺘﻲ ﺑﺎ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﺗﻨﻬﺎ ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ، ﺍﺯ ﺷﺪﺕ ﻋﺼﺒﺎﻧﻴﺖ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺷﻤﺎ ﺍﻧﮕﺸﺘﺎﻧﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﻲﮔﺰﻧﺪ! ﺑﮕﻮ: «ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻋﺼﺒﺎﻧﻴﺖ ﺑﻤﻴﺮﻳﺪ!»* ﺧﺪﺍ ﺧﻮﺏ ﻣﻲﺩﺍﻧﺪ ﻫﺮ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﻝﻫﺎ ﻣﻲﮔﺬﺭﺩ.(آل عمران، ١١٩)
🔹نظم، انضباط،آموزش ها، ابتکارات عملی، پیشرفت های علمی، خود اتکایی و خودکفایی در تسلیحات، امنیت آفرینی و درونی زایی امنیت و حضور در همه عرصه های مورد نیاز، آمید آفرین برای دلداگان انقلاب اسلامی است.
چشم انداز آینده
چشم انداز آینده سپاه بدون انقلاب معنا ندارد.
مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب راهبرد و چشم انداز آینده انقلاب و سپاه را مشخص کردند:
" دهههای آینده دهههای شما است و شمایید که باید کارآزموده و پُرانگیزه از انقلاب خود حراست کنید و آن را هر چه بیشتر به آرمان بزرگش که ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمیٰ (ارواحنافداه) است، نزدیک کنید"
مبارزه طولانی با نظام سلطه و دست نشاندگان آنها از راهبردهای محور سپاه از گذشته تا ظهور است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این مسیر با حفظ و تقویت معنویت، انس با قرآن، توکل به خدا و توسل به اهل بیت علیهمالسلام، نگاه وسیع و فرامرزی به جغرافیای مقاومت دارد.
#امام_حسین
#سپاه
#ظهور
✍ #موسی_سلیمانی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
بسم الله الرحمن الرحیم:
شبنامه ۱۷:
جانبازان رشته اتصال شهداء با نسل امروز:
در نگاه به قلههاي رفيع ايمان و شجاعت و وفا، چشم ما به وارسته مردي بزرگ و بيبديل ميافتد، به نام عبّاس فرزند رشيد اميرالمؤمنين(ع) كه در فضل و كمال و فتوّت و رادمردي، الگويي برجسته است. در اخلاص و استقامت و پايمردي، نمونه است و در هر خصلت نيك و صفت ارزشمندي، كه كرامت يك انسان به آن بسته است، سرمشق است.
روز ولادت حضرت ابوالفضل عباس(ع)، فرصت گرامیداشت همه والامقامانی است که با دلیری و رشادت، ایثار را سرلوحه زندگی خود قرار دادند و با عبور از لذت های دنیوی، سعادت و جاودانگی اخروی و رضایت پروردگار را برگزیدند. نسل امروزی با الگو قرار دادن این دلاوری ها می تواند راه را از بیراهه تشخیص دهد و به کمال مطلوب و رضایت الهی دست یابد. همانگونه که در هشت سال دفاع مقدس، رزمندگان غیور در برابر تجاوز و زورگویی های رژیم بعث ایستادند و جانبازان سربلندی که با گذشتن از سلامت جسم و روح خود در راه دفاع از کشور و انقلاب اسلامی در برابر تهدیدهای دشمن، بزرگترین فداکاری ها را به منصه ظهور رساندند.
جانباز همان دلداده و آسيب ديده اي است كه پرمايه ترين سرمايه خود را به مسلخ عشق برده است تا مُهر محبت و بندگي را بر پيشاني خود زند، همان كسي كه با دريافت حقيقت وجود خويش به اوج انساني خود رسيده و به دنبال رضايت خدا و بهشت ابدي است. او همان انسان خودباوري است كه كرامت و شجاعت را در جان خود جا داده و جهاد را بهترين ميدان عرضه اخلاص خويش به پروردگار محبوب خود مي داند.
جانبازان، شهيدان زنده اي هستند كه خداوند اين فرصت را به آنها داده است سال هايي از عمر خودشان را همراه با مجاهدت و آزمايش دشوار بگذرانند. تنها تفاوت جانباز با شهيد اين است كه آخرين رشته ارتباط او با عالم خاك قطع نشده است، براي آنكه جانباز بايد بماند و پيام شهيدان را فرياد كند بايد بماند تا كارهاي ناتمامي را به پايان رساند.
جانباز مي ماند تا آيندگان به ويژه آنان كه ميدان كارزار را نديده اند و حقايق دوران مبارزه را درك نكرده اند، مجاهدانه در میدان جهاد تبیین با فرمان ولی امر خویش فرمانبری کرده تا نسل جوان به نشانه ها و حجت هاي وي بنگرند و پيام شهيدان را دريابند.🌸🌸
✍محمد امین مرادی
به مناسبت ولادت حضرت #سجاد علیه السلام
🌴#صحیفه_سجادیه سلاح #جهاد_تبیین
جهاد تبیین از تاکیدات مقام معظم رهبری است. جهاد تبیین الزاماتی دارد. بهره گیری از منابع غنی، منطقی و مستدل از الزامات جهاد تبیین است. یکی از منابع مورد تاکید مقام معظم صحیفه سجادیه است.
"و به نظر من امروز آن چیزی که میتواند به بهترین وجهی به صورت یک سلاح مؤثّری عمل کند، تبیین مفاهیم عالی اسلامی است در زمینههای مختلف. ما در زمینهی مسائل معرفتی، مسائل معارفی، حرفهای نگفته زیاد داریم؛ حرفهای قابل گفتنی که برای دنیا جذّاب و شیرین است، زیاد داریم. در زمینهی مسائل مربوط به سبک زندگی اسلامی، ما خیلی حرفِ نگفته داریم. فرض کنید حالا یک قلم، بحث محیط زیست است، یک قلم بحث معاملهی با حیوانات است، یک قلم بحث خانواده است؛ اینها سبک زندگی است دیگر. در همهی اینها اسلام حرفهای جذّاب دارد؛ معارف اسلامیای که اینها را میشود از درون متون اسلامی تخلیص کرد و تجرید کرد و در اختیار همه گذاشت.
یا در زمینهی آئین حکمرانی اسلامی؛ یکی از موضوعاتی که بسیار مهم است و میتوان این را مطرح کرد، مسئلهی حکمرانی اسلامی است. حکمرانی در منطق اسلام از بن و بنیاد با حکمرانیهای رایج جهان متفاوت است؛ نه شبیه سلطنت است، نه شبیه ریاستجمهوریهای امروز دنیا است، نه شبیه فرماندهیها است، نه شبیه رؤسای کودتاگر است؛ شبیه هیچ کدام از اینها نیست؛ یک چیز خاصّی است متّکی به مبانی معنوی. سبک حکمرانی اسلامی این است: مردمی بودن، دینی بودن، اعتقادی بودن، اَشرافی نبودن، مسرف نبودن، ظالم نبودن؛ نه ظالم [و نه مظلوم]: لا اُظلَمَنَّ وَ اَنتَ مُطیقٌ لِلدَّفعِ عَنّی وَ لا اَظلِمَنَّ وَ اَنتَ القادِرُ عَلَى القَبضِ مِنّی (۱) در این دعاهای صحیفهی سجّادیّه [هست]؛ اینها هر کلمهکلمهاش مبانی مهمّ معرفتی است؛ اینها چیزهایی است که سلاحهای جدید ما است، باید از اینها استفاده کرد.۱۴۰۰/۱۲/۱۹
🔹شرایط اجتماعی زمان حضرت سجاد علیه السلام، نقش تبیین گری ایشان پس از حماسه عاشورا، عرضه محتوای مکتوب برای جهاد تبیین و موفقیت آن حضرت در این جهاد بهترین الگوی نظری و عملی برای مجاهدان عرصه تبیین است.
#جهاد_تبیین
#صحیفه_سجادیه
✍ #موسی_سلیمانی
📸 رئیس سازمان بسیج مستضعفین: شبکه تربیتی صالحین یک ظرفیت بیبدیل در کشور محسوب میشود
🔻سردار سلیمانی در افتتاحیه اجلاسیه مجمع اساتید، فرماندهان و استادیاران شبکه تربیتی بسیج در مشهد مقدس: مهمترین و مبناییترین قرارگاه ما در سازمان بسیج، قرارگاه تعلیم و تربیت میباشد که برگزاری این مجمع نشانه اهمیت این عرصه است.
🔸 باور داریم مسیر تربیت نسل جوان مومن انقلابی پای کار، تنها از مسیر تربیت و تزکیه میگذرد و این وظیفه شبکه گسترده صالحین در کشور میباشد.