─═༅𖣔❁﷽❁𖣔༅═─
🇮🇷 #طرح_مشترک_390_گروه_ولای
#عماریون_رهبریم
⏰ساعت: 21/00
🗓تاریخ:99/01/09
🔮موضوع:
#امام_حسین_علیه_السلام_در_قرآن_کریم
🎙ارائه #جناب استاد سجادی
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
─═༅𖣔❁﷽❁𖣔༅═─
عرض سلام ودرود ودعا
خــــدمـت
جناب استاد ســجادی
وشما دوستــــــان ولایی
🔘طبق اطلاع رسانی انجام
شده با شما همراه هستیم
🔮باکنفـــــرانس
#امام_حسین_علیه_السلام_در_قرآن_کریم
👤 با هــــــمراهـی
#جناب استاد سجـــــادی
ضمن سپاس باجنـاب استاد
وشمـــا گرامیان ولایی
همراه خواهیم شد...
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
⭕️(1⃣)#امام حسین در قران
✍در این گفتگو آیاتی که در شان و منزلت امام حسین علیهالسّلام نازل شده، جمع آوری و با روایات امامان معصوم علیهالسّلام مستند گشته است.
☄آیات به دو دسته تقسیم میشوند، یک دسته از آیات قرآن ، در شان ائمه اطهار و حضرت ابا عبدالله الحسین علیهالسّلام نازل شده و دسته دیگر بر امام حسین علیهالسّلام و واقعه عاشورا تطبیق داده شده است.
─═༅♡🌹1⃣🌹♡༅═─
🎗(1)🎗#آیه اول
✍قل لا اسالکم علیه اجرا الا المودة فی القربی. شوری، آیه۲۳. بگو: من هیچ پاداشی بر رسالتم درخواست نمیکنم جز دوست داشتن نزدیکانم.
☄از آیاتی که عظمت مقام امام حسین علیهالسّلام از آن استفاده میشود این آیه شریفه است. که طبق نقل روایات بسیاری از شیعه و اهل سنت در مورد اهل بیت علیهالسّلام نازل شده است. مثلا از طرق اهل سنت، احمد بن حنبل، ابن منذر، ابن ابی حاتم، طبرانی، ابن مردویه و گروهی دیگر از علماء اهل سنت از ابن عباس روایت کردهاند:
🌀«آنگاه که آیه: قل لا اسئلکم...» نازل شد، گفتند: ای پیامبر خدا ، این خویشان (قربی) تو که مودت و دوستی آنان بر ما واجب گردیده کیانند؟ آن حضرت فرمود: علی و فاطمه و دو پسر آنها (حسن و حسین) »
─═༅♡🌹2⃣🌹♡༅═─
🎗(2)🎗#آیه دوم
☄انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت ویطهرکم تطهیرا. احزاب/سوره۳۳، آیه۳۳.
✍خداوند فقط میخواهد پلیدی و گناه را از شما اهل بیت دور کند و کاملا شما را پاک سازد.
🌀آیه دیگری که بر عصمت و جلالت شان اباعبدالله الحسین علیهالسّلام دلالت میکند، آیه تطهیر است. کلمه «انما» در آیه شریفه انحصار خواست خدا را میرساند، و میفهماند که خداوند خواسته رجس و پلیدی را تنها از اهل بیت دور کند و آنان را تطهیر نماید و به آنها عصمت دهد.
─═༅♡🌹3⃣🌹♡༅═─
🌀مراد از اهل بیت
☄سئوال: مراد از «اهل البیت» کیست؟
✍علامه طباطبایی در پاسخ به این سؤال میفرماید: «کلمه اهل البیت در عرف قرآن کریم اسم خاص است که هر جا ذکر شود، مراد پنج تن هستند، یعنی: رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلّم ، علی ، فاطمه و حسن و حسین علیهالسّلام و بر هیچ کس دیگر اطلاق نمیشود، هر چند که از خویشان آن حضرت باشند. و بردن انواع پلیدیها و رذایل، با عصمت الهی منطبق میشود و آیه شریفه یکی از ادله عصمت اهل بیت به شمار میآید.
─═༅♡🌹4⃣🌹♡༅═─
🔘چند روایت در شان نزول آیه
✍بیش از هفتاد روایت از طرق اهل سنت و شیعه در شان نزول آیه وارد شده که مراد از «اهل البیت» در آیه شریفه، پنج تن آل عبا میباشند.
به سه روایت اشاره میکنیم:
عایشه میگوید: پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلّم بامدادی در حالی که عبایی از برد یمانی بر دوش داشت، بیرون آمد. پس حسن آمد پیامبر او را داخل برد نمود. پس حسین آمد و داخل برد شد، پس فاطمه آمد و پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلّم او را داخل برد کرد. پس علی علیهالسّلام آمد و او را نیز داخل برد کرد، آنگاه گفت: «انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت ویطهرکم تطهیرا.»
💬ام سلمه میگوید: پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلّم به فاطمه فرمود: همسر و پسرانت را نزد من بیاور.
─═༅♡🌹5⃣🌹♡༅═─
☄فاطمه آنان را حاضر کرد، رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلّم کساء فدکی را بر آنان پوشاند و دستش را برایشان گذاشت و فرمود: «اللهم ان هولاء آل محمد فاجعل صلواتک و برکاتک علی آل محمد انک حمید مجید؛ خدایا اینان آل محمد هستند، پس درود و برکات خود را بر آل محمد قرار بده، به درستی که تو حمید مجیدی.»
💬ام سلمه میگوید: من کساء را بلند کردم تا بر آنها داخل شوم، پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلّم آن را نگاه داشت و فرمود: «انک علی خیر؛ تو بر خیر هستی (اما جزو آل محمد نیستی). »
در روایت دیگر آمده است که پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلّم دستش را از کساء بیرون آورد و اشاره به آسمان کرد و گفت: «اللهم هولاء اهل بیتی، و حامتیای خاصتی فاذهب عنهم الرجس و طهرهم تطهیرا؛ خدایا اینان اهل بیت و خاصان من هستند، پس رجس و پلیدی را از اینان دور کن و پاکیزه شان گردان.»
─═༅♡🌹6⃣🌹♡༅═─
🎗(3)🎗#آیه سوم
☄فمن حاجک فیه من بعدما جاءک من العلم فقل تعالوا ندع ابناءنا وابناءکم ونساءنا ونساءکم وانفسنا وانفسکم ثم نبتهل فنجعل لعنة الله علی الکاذبین. آل عمران/سوره۳، آیه۶۱. ✍هرگاه بعد از علم و دانشی که (درباره مسیح) به تو رسیده، (باز) کسانی با تو به محاجه و ستیز برخیزند، به آنها بگو: «بیایید ما فرزندان خود را دعوت میکنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را؛ ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود، آنگاه مباهله کنیم؛ و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم. آیه مباهله به اتفاق مسلمانان بر فضیلت و مقام سید الشهداء دلالت میکند. در این آیه خداوند به پیامبرش دستور میدهد که هرگاه پس از استدلالات روشن، کسی درباره عیسی با تو گفتگو کند، و به جدال برخیزد، به او پیشنهاد مباهله کن تا خداوند دروغگو را رسوا سازد.
🌀بر این اساس رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلّم با مسیحیهای نجران قرار مباهله گذاشتند. آیه مباهله در حق اهل بیت پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلّم نازل شده و آن حضرت تنها کسانی را که همراه خود به میعادگاه برد فرزندانش حسن و حسین و دخترش فاطمه سلاماللهعلیهم به همراه علی علیهالسّلام بودند.
─═༅♡🌹7⃣🌹♡༅═─
🎗(4)🎗#آیه چهارم
☄فتلقی آدم من ربه کلمات.بقره/سوره۲، آیه۳۷.
✍در روایات متعددی از طرق اهل بیت علیهالسّلام وارد شده که مقصود از «کلمات» تعلیم اسماء بهترین مخلوقات خدا یعنی محمد، علی، فاطمه، حسن و حسین علیهالسّلام بوده است. و حضرت آدم علیهالسّلام با توسل به این کلمات از درگاه خداوند تقاضای بخشش نمود و خداوند او را بخشید از جمله این روایت است:
🌀هنگامی که آدم، ساق عرش و نامهای پیامبر و ائمه علیهالسّلام را دید، پس جبرئیل بدو تلقین کرد و او گفت: یا حمید بحق محمد، یا علی بحق علی، یا فاطر بحق فاطمه، یا محسن بحق الحسن و الحسین و منک الاحسان. پس چون امام حسین علیهالسّلام را یاد کرد اشکهایش جاری شد و قلبش فروتن گشت و گفت: ای برادرم جبرئیل! چه میشود که با یاد پنجمین فرد، قلبم میشکند و اشکم جاری میشود؟ جبرئیل گفت: این فرزند تو به مصیبتی دچار میشود که تمام مصیبتها در مقابل آن کوچک است. آدم پرسید: برادرم، آن (مصیبت) چیست؟
─═༅♡🌹8⃣🌹♡༅═─