─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
🗞◁اقتصاد مقاومتی یک الگوی همه¬جانبه و متناسب با نیازهای کشوراست که البته منحصر به کشور ما نیست بلکه بسیاری از کشورها، امروز با توجه به تکانه های اجتماعی و زیرو روشدن های اقتصادی ای که در این سه دهه گذشته اتفاق افتاده است، متناسب با شرایط خودشان به فکر چنین کاری افتاده اند و بعضی از کشورها این الگو را برای خود پیش بینی کرده و اثرش را هم دیده اندشایسته است تقوای اجتماعی در عرصه اقتصادی را تنها جایگاه اقتصاد مقاومتی دانست یعنی اقتصادی با بنیان و پایه اسلامی.
☄تقوای اجتماعی این است که اجتماع مراقب خودش باشد که در صورت عدم این مراقبت موجب می شود افرادی را که در آن جمع و اجتماع دارای تقوا میدباشند با حرکت غلط جمعی آن اجتماع به انحراف کشیده شوند.
─┅═༅1⃣2⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
📖◁هفت بُعد اصلی در بخش اقتصاد و امور مالی قانون اساسی دنبال شده است :
💬(1) مبارزه با فقر و تامین نیازهای اساسی هرفرد در پرتو کار خلاق او و ارزش افزوده¬ای که او در جامعه تولید میدکند.
💬(2) آزاد نگه داشتن بخشی از وقت هر انسان، برای این که فرصتی مناسب برای خود سازی و رشد انسانی و تعالی معنوی داشته باشد. به تعبیر دیگر، در نظام اقتصادی جمهوری اسلامی، تلاش برای تامین نیازمندی های اقتصادی نباید همه وقت ملت ما را بگیرد، بلکه مقداری از وقت آنان باید برای خودسازی انسانی، الهی و رشد معنوی، آزاد باشد
─┅═༅1⃣3⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
💬(3)حفظ آزادی انسان در ارتباط با عامل اقتصاد در برابر کسانی که انسان را یک حیوان اقتصادی معرفی می کنند و به این ترتیب، او خود به خود برده اقتصاد سرمایه داری و خصوصی یا برده اقتصاد دولتی یا به تعبیر صحیح تر، برده سرمایه داری خصوصی و سرمایه داری دولتی می شود. باید آزادی انسان در ارتباط با عامل اقتصاد حفظ شود.
💬(4) تاکید بر استقلال اقتصادی کشور و این که جامعه ما به راستی از نظر اقتصادی به روی پای خود بایستد، خود تولید کند و متناسب با نیازهای خود مصرف کند. به دیگران وابسته نباشد که وابستگی اقتصادی امروز، زیربنا و ریشه وابستگی های دیگر شده است و خود به خود با استقلال جامعه سازگار نیست
─┅═༅1⃣4⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
💬(5)اعتدال در مصرف، مبارزه با اسراف و نفی هرنوع اقتصاد تخریبی نسبت به امکاناتی که خداوند در این طبیعت برای زندگی انسان ها در اختیار همه ما قرار داده است.
💬(6) تاکید بر تکامل فنی و صنعتی؛ زیرا پیشرفت های صنعتی از جلوه های رشد انسان است و هیچ گاه نباید از آن غفلت شود. بنابراین، در برنامه ریزی اقتصادی جامعه باید آن را در نظر گرفت.
💬(7) برقراری عدل اقتصادی نسبت به بی عدالتی هایی که در گذشته صورت گرفته است. در گذشته خیلی ها اموال عمومی را چپاول و غارت کرده اند؛ چه از بیت المال و چه از منابع طبیعی که خداوند برای همه ما در این طبیعت آفریده است. باید این اموال غصبی پس گرفته شود
─┅═༅1⃣5⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
🗞◁از سوی رهبر معظم انقلاب ده ویژگی و مولفه برای این الگوی سیاسی اقتصادی برشمرده شد که به صورت کوتاه و گذرا بدان پرداخته سپس هر یک از این مولفه ها را تحلیل و با ویژگی های اقتصاد اسلامی تطبیق می دهیم
⛅️(1)تحرک و پویایی در اقتصاد از قبیل رشد اقتصادی، تولید ملی، اشتغال، کاهش تورم، افزایش بهره وری، رفاه عمومی که البته همه ی این ها باید همراه با عدالت اجتماعی باشد
⛅️(2) توانایی مقاومت در برابر عوامل تهدیدزا
─┅═༅1⃣6⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
⛅️(3)تکیه بر ظرفیت های داخلی اعم از علمی، انسانی، طبیعی، مالی، جغرافیایی و اقلیمی
⛅️(4)الگویی با رویکرد جهادی است یعنی همت جهادی و مدیریت جهادی.
⛅️(5)مردم محوری
⛅️(6)امنیت اقلام راهبردی و اساسی از جمله در درجه اول غذا و دارو.
⛅️(7)کاهش وابستگی به نفت.
⛅️(8)اصلاح الگوی مصرف یعنی مسئلهری صرفه؛جویی، پرهیز از ریخت وپاش، پرهیز از اسراف، پرهیز از هزینه کردهای زائد
⛅️(9) فسادستیزی.
⛅️(10) دانش محوری
─┅═༅1⃣7⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
🌐◁اهداف تحقق اقتصاد مقاومتی عبارتند از:
🌀{1}مهار سوداگری و فساد،گام اول تحقق اقتصاد پایدار
☄✍منظور از سوداگری، فعالیت های غیر مولدی است که از تلاطمات و نوسان های بازار سوء استفاده نموده و بهره مندی هایی را نصیب برخی افراد می گرداند. در اقتصاد مبتنی بر دلالی و سوداگری، بخش مولد بیشترین آسیب را دیده و ساز و کار اقتصاد به سمت حباب های قیمتی و نوسان های شدید سوق می یابد. چنین اقتصادی در مواجهه با فشار خارجی کمترین پایداری و مقاومت را داشته و به سرعت متلاشی می شود.
💬برخی سیاست های اجرایی مناسب ذیل این اصل عبارتند از:
🌤سیاست های کنترل زمین و مسکن
🌤 مبارزه با قاچاق و واردات غیر قانونی
🌤ساماندهی فضای اطلاعاتی به منظور دسترسی یکسان آحاد جامعه به اطلاعات اقتصادی و...
─┅═༅1⃣8⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
🌀{ 2}مردمی سازی اقتصاد،ارتقاء مقاومت اقتصادی دربرابر تحریم ها
☄✍برای اینکار، در گام اول می بایست توانمندسازی آحاد مردم در دستور کار قرارگیرد تا زمینه برای حضور موثر همه افراد در فعالیت های مولد اقتصادی فراهم شود. وحدت و همکاری میان فعالین می تواند به اشکال گوناگون شبکه سازی، خوشه سازی، زنجیره تامین و... در دستور کار قرار گیرد.
💬 لیکن با محوریت نظم های جمعی میان فعالیت ها، آرمان های مردم سازی اقتصادی محقق شده و سطح پایداری و مقاومت اقتصادی در برابر تحریم ها و فشارها ارتقاء می یابد.
─┅═༅1⃣9⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
🌀{3}خلاصی از وابستگی به درآمد نفت، مصداق خود اتکایی
☄✍ساز و کارهای حوزه اقتصادی بایستی به گونه ای مورد بازبینی قرارگیرند که تمامی مواردی که وابستگی کشور را به دنبال دارد، شناسایی نموده و درخصوص آن تصمیم گیری نمایند. درموارد کم اهمیت تر می توان این حوزه ها را متنوع و متکثر نمود تا میزان وابستگی کشور کاهش یابد. درموارد خاصی نیز ممکن است جایگزین سازی کامل مد نظر قرار گیرد.
☄برخی از سیاست هایی که دراین خصوص قابل طرح هستند عبارتند از:
⛅️جایگزینی درآمدهای جاری به جای نفت مانند
مالیات و درآمدهای ترانزیتی
⛅️و نیز گسترش شرکای تجاری از یک شریک عمده به چندین شریک کوچکتر.....
─┅═༅2⃣0⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
جناب استاد #بابایی
سپاس فراوان ..عالی
اجرتون با صاحب الزمان
عجل ا...
از همـراهی همـه دوستان
ولایی سپاسگزاریم...
پایان قسمت اول
التماس دعای فرج
یا علی
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
هدایت شده از آرشیوکنفرانس اتحادیه عماریون
─┅═༅𖣔﷽𖣔༅═┅─
🇮🇷#طرح_مشترک_390_گروه_ولایی
🔍☆◁#کنفرانس
📖☆◁#دولت اسلامی ،اقتصاد مقاومتی
📖☆◁#قسمت_دوم
🕚ساعت:19/00
👤ارائه:جناب استاد#بابایی
🇮🇷#عماریون_رهبریم
🆔 @ammareyon
🚫#کپی برداری از #طراحی و#تنظیمات کنفرانس ها بدون اجازه #جایز_نیست
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
عرض سلام و درود ودعا
خدمت
جناب استاد #بابایی
وشما گرامیان ولایی
🔘طبق اطلاع رسانی انجام
شده با شما همراه هستیم
🔍☆◁#کنفرانس
📖☆◁#دولت اسلامي
#اقتصاد مقاومتی
📖☆◁#قسمت دوم
👤باهـــــــمراهــــی
جناب استاد #بابایی
ضمن سپـاس فراوان
باجناب استاد وشما
دوستان ولایی همراه
میشویم...
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
🌀{4}اولویت بندی شرکای تجاری ایران
☄✍کشورهای منطقه و نیز کشورهایی با همسویی ایدئولوژیک باید بر دیگران ترجیح داده شوند. از سویی کشورهایی با همبستگی بیشتر، تمایل کمتری به ورود در توافقات طرفینی بر علیه یکدیگر دارند و از سوی دیگر، منطقه به سبب مواجهه با تهدیدات و فرصت های مشترک، امنیتشان به هم گره خورده است.
💬در واقع بلوکی از کشورهای همسایه و مجاور به لحاظ جغرافیایی، با حجم اقتصاد و جمعیت بزرگ تر، پایداری بیشتر خواهد داشت. اگر کشور در زمینه های صنایع و رشته فعالیت های اولویت دار مثل غذا و دارو، پیشرفت کند به صادر کننده عمده مبدل شده و به پیشرفت های فنی و صنعتی بسیاری در این زمینه ها می تواند نایل شود،
─┅═༅1⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
🗞◁لذا بقای کشور تضمین شده و امکان تحریم و فشار به کشور کاهش می یابد.
⛅️حوزه انرژی و صنایع نظامی نیز دو زمینه مهم دیگری هستند که بایستی مورد توجه ویژه قرار بگیرند.
💬اولویت بعدی هم صنایع فرهنگی است. در این حوزه نیز به سبب رویکرد فرهنگی و گفتمان ساز انقلاب اسلامی می توان با تحرک و پویایی مناسب مبانی فرهنگی و تربیتی والای اسلامی را به جهان صادر نمود و مبنای فکری نظام سلطه را مورد چالش جدی قرارداد.
─┅═༅2⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
🌀{5}فرهنگ سازی اولویت تولید بر واردات و خرید کالای داخلی
☄✍علاوه بر ترویج و تبلیغ مفاهیم عام حوزه فرهنگ مقاومت همچون جهاد و مبارزه، در حوزه اقتصادی نیز بایستی مفاهیم فرهنگی مناسبی بسط و توسعه یابد. ترجیح تولید بر واردات و خرید کالای داخلی مساله مهمی است که در بسیاری موارد با موانع فرهنگی روبروست
.
💬 نفی تکاثر درعین تبلیغ کار و تولید ثروت،نفی اسراف درعین ترویج مصرف میانه و...نیز بایستی محور توجه قرار گیرند.
💬 بایستی به لحاظ فرهنگی چنان مساله مطرح شود که جهاد اقتصادی همانند جهاد نظامی مد نظر قرارگرفته و فعالیت مفید اقتصادی امر مجاهدت در راه خدا را داشته باشد
.
💮اینها گوشه ای از اهداف اقتصاد مقاومتی است که تنها با امتداد راه جهاد اقتصادی میسر خواهد شد. ایجاد شرایطی نسبتاً پایدار، اقتصادی ایمن و مقاوم و خود کفایی که آرزوی هر ملتی است.
─┅═༅3⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
🌀{6}استفاده از همهى ظرفیتهاىدولتى و مردمى
👤مقام معظم رهبری:"بخش خصوصى را باید کمک کرد. اینکه ما «اقتصاد مقاومتى» را مطرح کردیم، خب، خود اقتصاد مقاومتى شرائطى دارد، ارکانى دارد؛ یکى از بخشهایش همین تکیهى به مردم است؛ همین سیاستهاى اصل 44 با تأکید و اهتمام و دقت و وسواسِ هرچه بیشتر باید دنبال شود؛ این جزو کارهاى اساسى شماست. در بعضى از موارد، من از خود مسئولین کشور میشنوم که بخش خصوصى به خاطر کمتوانىاش جلو نمىآید. خب، باید فکرى بکنید براى اینکه به بخش خصوصى توانبخشى بشود؛
─┅═༅4⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
📖◁از طریق قوانین لازم و مقرراتِ لازم است؛ از هر طریقى که لازم است، کارى کنید که بخش خصوصى، بخش مردمى، فعال شود.
☄✍بالاخره اقتصاد مقاومتى معنایش این است که ما یک اقتصادى داشته باشیم که هم روند رو به رشد اقتصادى در کشور محفوظ بماند، هم آسیبپذیرىاش کاهش پیدا کند. یعنى وضع اقتصادى کشور و نظام اقتصادى جورى باشد که در مقابل ترفندهاى دشمنان که همیشگى و به شکلهاى مختلف خواهد بود، کمتر آسیب ببیند و اختلال پیدا کند.
💬یکى از شرائطش، استفاده از همهى ظرفیتهاى دولتى و مردمى است؛ هم از فکرها و اندیشهها و راهکارهائى که صاحبنظران میدهند، استفاده کنید، هم از سرمایهها استفاده شود.
─┅═༅5⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
🌀{7}اصلاح ساختار دولتی
☄✍با وجودی که سالهاست درمحافل مدیریتی سخن از محدود کردن تشکیلات دولتی در تمام عرصه های اقتصادی، تولیدی و اجرایی می شود اما این گستردگی همچنان رو به فزونی است.
💬دولت اگرچه بزرگ ترین مجری در سطح کلان جامعه است، اما این بزرگی به جای انجام نظارت و هدایت کارها با در اختیار گرفتن منابع مادی و نیروی انسانی فراوان در چرخه اقتصاد و تولید به اداره این منابع می پردازد. تا آنجا که امروز خود را با تشکیلات عدیده ای روبرو ساخته است. این در حالی است که با واگذارکردن بسیاری از کارهای اجرایی در اختیار بخش خصوصی از یک سو می تواند از حجم مشغله و تورم کارهای اجرایی خود بکاهد
─┅═༅6⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
📖◁و از سوی دیگر به افزایش رضایت مندی مشتریان و انتظارات نیروهای انسانی خود و نیز افزایش کیفیت خدمات در سطح خرد و کلان کمک شایانی کند.
💬تجربه کشورهایی که موفق به کوچک سازی بخش تشکیلاتی دولت های خود شده اند، نشان می دهد که این کشورها به نتایج بسیار ارزنده ای از نظر اجرای با کیفیت کارهای کلان خود دست یافته اند. به نظر می رسد نقش پر رنگ دولت نیز در اداره کارها باید کاهش یابد و به جای آن روند نظارت بر کارها و هدایت امور توسط دولت توسعه یابد. دولت به عنوان ارکان اجرایی و تصمیم ساز، که ابزارهای لازم اقتصادی را در اختیار دارد، می تواند حرکات کیفی تری را در تمام عرصه ها از خود نشان دهد.
─┅═༅7⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
🌀{8}حمایت از تولید ملى
👤مقام معظم رهبری:"یک رکن دیگر اقتصاد مقاومتى، حمایت از تولید ملى است؛ صنعت و کشاورزى. خب، آمارهائى که آقایان میدهند، آمارهاى خوبى است؛ لیکن از آن طرف هم از داخل دولت، خود مسئولین به ما میگویند که بعضى کارخانهها دچار مشکلند، اختلال دارند،
💬 در بعضى جاها تعطیلى صنایع وجود دارد گزارشهاى گوناگونى به ما میرسد، خود شما هم گزارش میدهید؛ یعنى من گزارشهاى دیگر هم دارم، اما اتکاء من به گزارشهاى دیگران نیست؛ گزارشهاى خود شما هم هست که به دست ما میرسد • خب، باید این را علاج کرد. اینها طبعاً ایجاد اشکال میکند. اگر چنانچه همین بخش دوم قضیه • یعنى آن نیمهى خالى لیوان • نمیبود،
─┅═༅8⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
📖◁شما امروز از لحاظ رونق اقتصادى، وضع بهترى را در کشور ارائه میکردید و کمکهاى بیشترى به مردم میشد. بالاخره حمایت از تولید ملى، آن بخشِ درونزاى اقتصاد ماست و به این بایستى تکیه کرد.
💬واحدهاى کوچک و متوسط را فعال کنید. البته خوشبختانه واحدهاى بزرگ ما فعالند، خوبند و سوددهىشان هم خوب است، کارشان هم خوب است، اشتغالشان هم خوب است؛ عمدهى واحدهاى بزرگ ما وضعشان اینجور است • لذا همان طور که گفتید، محصول سیمانمان، محصول فولادمان، محصولات عمدهى اینجورىمان خوب است • لیکن باید به فکر واحدهاى متوسط و کوچک باشید؛ اینها خیلى مهم است، اینها در زندگى مردم تأثیرات مستقیم دارد."
─┅═༅9⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
🌀◁{9}نقش مردم:مدیریت مصرف
👤مقام معظم رهبری:"یک مسئله هم در اقتصاد مقاومتى، مدیریت مصرف است. مصرف هم باید مدیریت شود. این قضیهى اسراف و زیادهروى، قضیهى مهمى در کشور است. خب، حالا چگونه باید جلوى اسراف را گرفت؟ فرهنگسازى هم لازم است، اقدام عملى هم لازم است. فرهنگسازىاش بیشتر به عهدهى رسانههاست. واقعاً در این زمینه، هم صدا و سیما در درجهى اول و بیش از همه مسئولیت دارد، هم دستگاههاى دیگر مسئولیت دارند. باید فرهنگسازى کنید.
─┅═༅🔟༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
📖◁ ما یک ملت مسلمانِ علاقهمند به مفاهیم اسلامى هستیم، اینقدر در اسلام اسراف منع شده، و ما متأسفانه در زندگىمان اهل اسرافیم! بخش عملیاتىاش هم به نظر من از خود دولت باید آغاز شود.
💬 در گزارشهاى شماها من خواندم، حالا هم بعضى از دوستان اظهار کردند که دولت درصدد صرفهجوئى است و میخواهد صرفهجوئى کند؛ بسیار خوب، این لازم است؛ این را جدى بگیرید. دولت خودش یک مصرفکنندهى بسیار بزرگى است. شما از بنزین بگیرید تا وسائل گوناگون، یک مصرفکنندهى بزرگ، دولت است. حقیقتاً در کار مصرف، صرفهجوئى کنید. صرفهجوئى، چیز بسیار لازم و مهمى است.
─┅═༅1⃣1⃣༅═┅─
─┅═༅🍃⚙🍃༅═┅─
🌀◁{10}قناعت •ساده زیستی و دوری ازتجملات•
👤امیرمومنان علی علیه السلام بهترین اقتصاد و زندگی سالم اقتصادی که آسایش انسان را تامین کند، اقتصاد مبتنی بر قناعت تعریف می کنند، پس قناعت و اقتصاد واقعی به معنای مصرف به مقدار کفایت است که مهم ترین عامل در ایجاد آسایش پایدار و راحتی دانسته شده است.
💬 مردم جامعه باید تفکر خود را نسبت به مصرف تغییر دهند و از مصرف گرایی و ریخت و پاش غیر ضروری در همه ی موارد خودداری کنند.
─┅═༅1⃣2⃣༅═┅─