─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🕋✍دلها از غربت کعبه احساس غربت میکند و لبّیکِ جداماندگان با اشک و آه در هم میآمیزد.
🌀کعبه اوّلین خانه ای است که برای مردم و به دستان حضرت آدم علیه السلام ساخته شد. سال ها پس از آن، حضرت ابراهیم علیه السلام به همراهی فرزندش اسماعیل آن را تجدید بنا نمود. سکونت حضرت اسماعیل و هاجر در منطقة حوالی کعبه و زمزم باعث شد که آرام آرام قبایل عرب به این منطقه روی آورند تا جایی که در آستانة ولادت پیامبر اعظم°ص° کعبه از چنان جایگاهی برخوردار شده بود که ابرهه سپاهی با عظمت را برای انهدام و تخریب این بنا از یمن روانة مکّه نمود و با انتقام قاطع الهی روبه رو شد. پیامبر خدا°ص° در کعبه به دنیا آمد و جانشین بر حقّ ایشان در خانة کعبه. پس از گذشت 13 سال از آغاز بعثت در کنار خانة خدا، هر دو به مدینه مهاجرت نمودند و حدود یک دهة بعد در نهایت اقتدار و با سپاهی آکنده از ایمان و قدرت، مؤمنانه به مکّه بازگشتند.در طول قرن ها این مسجد چند مرتبه تخریب و بازسازی شده و در مقاطع مختلف تاریخی نیز بر وسعت مسجدالحرام که کعبه را در بر گرفته افزوده شده است. این مسجد و خانة خدا نسبت های ویژه ای با خاندان پیامبر°ص° و خصوصاً حضرت مهدی عجل الله دارد
─═༅𖣔2⃣𖣔༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
☄✍این محرومیّت، کوتهمدّت است و بحول و قوّهی الهی دیر نخواهد پایید، لکن درس آن، که قدردانستن نعمت بزرگ حج است، باید ماندگار شود و ما را از غفلت برهاند.
🌀حضور سبز حضرت بقیة الله، حجة بن الحسن علیه السلام در مراسم حج، به ویژه در عرفات و منی، سبب شده که تعداد قابل توجهی از عاشقان آن حضرت، در ایام حج، گل رویش را مشاهده کنند و به آرزوی خود برسند.
👤علی بن مهزیار اهوازی می گوید: «من، بیست مرتبه به زیارت خانة خدا مشرف شدم، در حالی که در تمام این سفرها، قصدم، دیدن امام زمان علیه السلام بود؛ چون شنیده بودم، هر سال، در ایام حج، آن حضرت، برای زیارت خانة خدا به مکه می رود».
─═༅𖣔3⃣𖣔༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀✍رمز عظمت و قدرت امّت اسلام در جمع فراگیر و متنوّع مؤمنان در حریم کعبه و حرم پیامبر °صلّی الله علیه و آله° و ائمّهی بقیع •علیهمالسّلام° را امسال باید بیش از همیشه حس کنیم و در آن بیندیشیم.
☄ بنابر روایات، ظهور حضرت مهدی علیه السلام در مکه و در کنار کعبه رخ خواهد داد. امام صادق علیه السلام در این رابطه به مفضل بن عمر، فرمودند:
👤ایشان به تنهایی ظهور می کنند و به تنهایی به سوی کعبه رفته، وارد آن می شوند و به تنهایی شب را سپری می کنند. پاسی از شب که گذشت و چشم ها را خواب در ربود، جبرئیل، میکائیل و دیگر ملائکه در حالی که به صف ایستاده اند، بر ایشان نازل می شوند. جبرئیل به آن حضرت علیه السلام عرضه می دارد:سرور من گفته ات مقبول و امرت نافذ استحضرت هم دستشان را به چهره او کشیده و°این آیه را تلاوت °می فرمایند:حمد و سپاس از آن خداوندی است که وعده اش را در مورد ما محقق و ما را وارث زمین کرد که در هر کجای بهشت که خواستیم مسکن گزینیم؛ آه که چه اجر عمل کنندگان، خوب °و زیبا° است».
─═༅𖣔4⃣𖣔༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
☄✍حج، فریضهای بیمانند است؛ گل صد برگ در میان فرائض اسلامی است؛
👤 مرحوم آیت الله سید محمدتقی موسوی اصفهانی، در بیان وظایف انسان ها نسبت به امام زمان علیه السلام می نویسد:حج رفتن به نیابت از آن حضرت، فرستادن نائبی که از طرف آن جناب حج انجام بدهد، طواف بیت الله الحرام به نیابت از او و نائب ساختن دیگری تا از طرف آن حضرت طواف کند، در روزگار قدیم، میان شیعیان متداول و مرسوم بود، و چندین روایت در استحباب این امر وارد شده است. نیز زیارت مشاهد رسول خدا و ائمة معصوم علیه السلام به نیابت از مولایمان صاحب الزمان(ع) و گرفتن نائب به این جهت، علاوه بر استحباب، از وظایف منتظران است.
─═༅𖣔5⃣𖣔༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀✍گویی همهی جوانب مهمّ فردی و اجتماعی، و زمینی و آسمانی، و تاریخی و جهانیِ دین، قرار است در آن مرور شود.
☄ منحرف شدن اسلام از مسیر اصلی اش بعد از پیامبر°ص°، و شدت فتنه ها در عصر غیبت ، تا آنجا پیش می رود که برخی، حج را دستمایة تجارت و تفریح و نام و نان قرار داده، برخی از کشورهای اسلامی، از حج منع شده و به سبب ناامنی راه ها، برخی حجاج، غارت می شوند،امّا روزی که حضرت بقیت الله ظهور کنند، به جهت رشد تربیتی و اخلاقی تمام این مشکلات حل می شود و همة زمان ها، مکان ها و افراد، طعم شیرین عدالت را می چشند.
─═༅𖣔6⃣𖣔༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
☄✍معنویّت در آن هست، ولی بدون انزوا و گوشهنشینی و خلوتگزینی.
🌀حج تنها مناسک نیست، بلکه سیر و سلوک باطنی و طی منازل روحانی است. هر یک از منازل و مشاهد، رازهای عرفانی، اخلاقی، تربیتی و ارشادی در بر دارد و همینهاست که به حج معنا و روح میبخشد و دگرگونی اخلاقی و معنوی در زائر پدید میآورد. شایسته است این اسرار و رموز، مورد توجه زائران قرار گیرد
─═༅𖣔7⃣𖣔༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀✍اجتماع در آن هست، ولی به دور از درگیری و بدگویی و بدخواهی.
☄با حضور در خیل زائرانی که از سراسر جهان پا به سرزمین وحی گذاشتهاند؛ احساسی به انسان دست میدهد که سرگردان نیستی. هر کدام از آدمهای حاضر در مکه و مدینه در هیات و رنگ و چهرهای جداگانه هستند، ولی همه آنها گویا برادر و خواهر تو هستند. برادران و خواهرانی که هر کدام در سرزمینی جدا هستند ولی «دلهای» همه آنها شبانه روز 5 بار به طرف معبد عشق میتپد؛ به سمتی که هماکنون تو و او به مرکز آن نزدیک میشوی.
─═༅𖣔8⃣𖣔༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
☄✍از سویی حظّ روحی از مناجات و ابتهال و ذکر الهی، و از سویِ دیگر پیوند اُنس و ارتباط مردمی.
🌀 از آنجا که در اسلام، مبنای ساخت جامعه صالحین، «افراد» است، لذا تربیت یک اجتماع کارآمد منطبق با موازین و آرمانهای اسلامی در گرو تربیت افرادی ملتزم به آداب و رفتار اجتماعی است. از همین روست که اسلام مبنای بسیاری از اعمال عبادی را اهداف و زیربنای اجتماعی قرار داده است.
─═༅𖣔9⃣𖣔༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀✍حاجی با یک چشم، پیوند دیرین خود با تاریخ ــ با ابراهیم و اسماعیل و هاجر، با رسول خدا در هنگام ورود پیروزمندانه به مسجدالحرام، و با خیل مؤمنان صدر اوّل ــ را مینگرد و با چشمی دیگر، انبوه مؤمنان همروزگار خود را که هر کدام میتوانند دستی برای همیاری و اعتصام جمعی به حبلالله باشند.
☄شاید بتوان حج را ازجمله عبادات با «سر مستور» عنوان کرد که نمادهای خاص و ویژه عبادی توصیه شده در آن تا حدودی رازگونه است. از طواف گرفته تا سعی و از رمی گرفته تا وقوف، آنچنان با نماد عجین هستند که بیشتر آن را به یک نمایش بزرگ الهی برای رخنمایی جامعه اسلامی و تعبد فرامین الهی تبدیل میکنند. با این وجود هریک از این مراحل و به طور کلی خود حج را نمیتوان عبادتی صرفاً دستوری تلقی نمود که پیامهای نهفته در آن قابل ادراک نباشد؛ گرچه شاید بهوضوح برخی دیگر از عبادات نباشد.
─═༅𖣔🔟𖣔༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
☄✍تدبّر و اندیشیدن در پدیدهی حج، حجگزار را به این باور قطعی میرساند که بسیاری از آرمانها و آرزوهای دین برای بشریّت، بدون همافزایی و همدلی و همکاری مجموعهی دینداران، به بار نمینشیند، و با پیدایش این همدلی و همکاری، کید معاندان و دشمنان، مشکل مهمّی بر سر این راه پدید نمیآورد.
🌀مناسک حج را نیز باید همچون سایر عبادات دارای بعد فردی و اجتماعی دانست. با توجه به اینکه فرایند اعمال حج با حضور دستههای بسیار بزرگ از اجتماعات انسانی شکل میگیرند و در این مراسم شاهد اجتماع میلیونها نفر از حجاج با فرهنگها و قومیتهای مختلف از سراسر جهان هستیم، طبیعتاً نمیتوانیم آن را عبادتی صرفاً شخصی و فردی قلمداد کنیم.
─═༅𖣔1⃣1⃣𖣔༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀✍حج، رزمایش قدرت در برابر مستکبرانی است که کانون فساد و ظلم و ضعیفکُشی و غارتگریاند و امروز جسم و جان امّت اسلامی از ستمگری و خباثت آنان آزرده و خونآلود است.
☄ به عنوان نمونه در منا تقابل دو جبهه را مشاهده میکنیم که مربوطه به سپاه حق و باطل است. از یک سو جبهه گسترده و یکدست سربازان در جامه احرام و از سوی دیگر نماد ابلیس و ابلیسیان در قالب مناسک «رمی جمرات» را میبینیم. در این میدان سربازان لشکر حق به مبارزه با ابلیس میروند. ما در آیات و احادیث نشانه این تقابل را جز در مقطعی از آخرالزمان نمیبینیم.
─═༅𖣔1⃣2⃣𖣔༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
☄✍حج، نمایش تواناییهای سخت و نرم امّت است.
🌀 تدبّر و اندیشیدن در پدیدهی حج، حجگزار را به این باور قطعی میرساند که بسیاری از آرمانها و آرزوهای دین برای بشریّت، بدون همافزایی و همدلی و همکاری مجموعهی دینداران، به بار نمینشیند، و با پیدایش این همدلی و همکاری، کید معاندان و دشمنان، مشکل مهمّی بر سر این راه پدید نمیآورد.
─═༅𖣔1⃣3⃣𖣔༅═─