─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
●✍همسر دیگر جوادالأئمه، سمانه مغربیه است که کنیز بود و به دستور خودش خریداری شد.همه فرزندان امام جواد از سمانه بودند.
🌀بنابر نقل شیخ مفید، امام جوادعلیه السلام ۴ فرزند به نامهای علی، موسی، فاطمه و امامه داشت.برخی دختران امام را ۳ تن به نامهای حکیمه، خدیجه و ام کلثوم میدانند.در برخی از منابع متأخر از ام محمد و زینب نیز به عنوان دختران آن حضرت یاد شده است
🌀✍حکومت عباسی دو بار امام محمد تقی علیه السلام را به بغداد احضار کرد. سفر اول در زمان مأمون چندان طولانی نبود.بار دوم، در ۲۸ محرم سال ۲۲۰ق، به دستور معتصم وارد بغداد شد و در ذی القعدة یا ذیالحجه همان سال در بغداد به شهادت رسید. روز شهادت وی، در بیشتر منابع، آخر ذیالقعده است؛ اما در برخی منابع پنجم یا ششم نیز آمده است. پیکر او را در کنار جدش موسی بن جعفر علیه السلام در مقبره قریش در کاظمین به خاک سپردند.سن او را به هنگام شهادت ۲۵ سال گفتهانداز این رو جوانترین امام شیعیان به هنگام شهادت بوده است
─═༅𖣔1⃣7⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
🌀✍حکومت عباسی دو بار امام محمد تقی علیه السلام را به بغداد احضار کرد. سفر اول در زمان مأمون چندان طولانی نبود.بار دوم، در ۲۸ محرم سال ۲۲۰ق، به دستور معتصم وارد بغداد شد و در ذی القعدة یا ذیالحجه همان سال در بغداد به شهادت رسید. روز شهادت وی، در بیشتر منابع، آخر ذیالقعده است؛ اما در برخی منابع پنجم یا ششم نیز آمده است. پیکر او را در کنار جدش موسی بن جعفر علیه السلام در مقبره قریش در کاظمین به خاک سپردند.سن او را به هنگام شهادت ۲۵ سال گفتهانداز این رو جوانترین امام شیعیان به هنگام شهادت بوده است.
─═༅𖣔1⃣8⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
●✍درباره چگونگی شهادت پیشوای نهم شیعیان اختلاف است؛ در برخی از منابع آمده است که معتصم به وسیله منشی یکی از وزیرانش او را مسموم کرد و به شهادت رساند. برخی معتقدند که معتصم به وسیله ام الفضل ایشان را مسموم کرد. به گزارش مسعودی مورخ قرن سوم قمری، معتصم و جعفر بن مأمون در اندیشه کشتن محمد بن علی علیه السلام بودند. چون جوادالأئمه از ام الفضل فرزندی نداشت، جعفر، ام الفضل °خواهرش° را تحریک کرد که محمد بن علی را مسموم کند. آن دو سمی را در انگور نهادند و امام از آن خورد. ام الفضل پس از آن که جوادالأئمه را مسموم کرد، پشیمان شد و میگریست اما امام به او خبر داد که به بلایی دچار میشود که مرهمپذیر نباشد.درباره چگونگی شهادت او به دست ام الفضل گزارشهای دیگری نیز وجود دارد.
─═༅𖣔1⃣9⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
🌀✍برخی علت شهادت وی را سعایت ابن ابیداود °قاضی بغداد° در نزد معتصم عباسی دانستهاند. دلیل آن هم پذیرفتهشدن نظر امام درباره قطع دست سارق بود که باعث شرمندگی ابن ابیداود و شماری از فقیهان و درباریان شده بود.
●بر اساس روایتی دیگر، وقتی مردم با معتصم بیعت کردند. او به عبدالملک زیات والی مدینه نامه نوشت که محمد بن علی علیه السلام را همراه با ام الفضل روانه بغداد کند. وقتی امام جواد علیه السلام وارد بغداد شد، معتصم به ظاهر او را احترام میکرد و تحفههایی برای او و ام الفضل فرستاد. بر پایه این روایت، معتصم شربت پرتقالی به وسیله غلام خود به نام اشناس برای او فرستاد. اشناس به امام گفت: خلیفه، پیش از شما از این شربت به گروهی از بزرگان از جمله احمد بن ابیداود و سعید بن خضیب نوشانده و امر کرده که شما هم از آن بنوشید. امام فرمود:«آن را در شب مینوشم» اما اشناس اصرار میکرد که باید خنک نوشیده شود و یخ آن آب میشود سپس امام از آن نوشید و بر اثر آن به شهادت رسید.
─═༅𖣔2⃣0⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
👤شیخ مفید در شهادت جوادالأئمه علیه السلام با سم تردید کرده و گفته است در این خصوص برای من خبری ثابت نشده است که به آن شهادت دهم. عدهای از این عبارت شیخ مفید که درباره بعضی دیگر از امامان شیعه نیز آن را تکرار کرده، برداشت کردهاند که وی قائل به عدم شهادت امام جواد شده و رحلت او را طبیعی دانسته است.اما برخی از محققان شیعه با استناد به روایت «ما مِنّا إلّا مقتولٌ شهیدٌ» و همچنین ذکر شواهدی که از شهادت امام جواد علیه السلام حکایت دارد، سخن شیخ مفید را توجیه میکنند به اینکه او ساکن بغداد بوده و با توجه به جوی که در حکومت عباسیان، علیه مکتب اهل بیت و شیعیان بوده، شیخ مفید نمیتوانسته به صراحت عقاید شیعه در مورد شهادت ائمه علیه السلام بهدست عباسیان را ذکر کند، از اینرو تقیه کرده است. این احتمال نیز ذکر شده که با توجه به نبود منابع کافی و سختی دسترسی به منابع اصلی، این مطلب به دست او نرسیده است.
─═༅𖣔2⃣1⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
🌀✍از دیدگاه شیعه، امام فقط با نص امام قبلی تعیین میشود؛یعنی هر امام باید با عبارت صریح، امام پس از خود را تعیین کند. امام رضاعلیه السلام در موارد متعددی امامت محمد بن علی را به اصحاب خود اعلام کرده بود. در هر یک از کتابهای الکافی، ارشاد، اعلام الوری و بحارالانوار،بابی درباره نصوص امامت محمد بن علی علیه السلام وجود دارد که به ترتیب ۱۴، ۱۱، ۹ و۲۶ روایت را در این باره نقل کردهاند. از جمله: یکی از اصحاب علی بن موسی علیه السلام از او درباره جانشینش سؤال کرد، حضرت رضاعلیه السلام با دست خود به فرزندش محمدِ تقی اشاره کرد. یا در روایتی فرمود: «این ابوجعفر است که به جای خود نشانده و مقام خود را به او واگذار کردهام.
●محمد بن علی علیه السلام، پس از شهادت امام رضا علیه السلام در سال ۲۰۳ق به امامت رسید.دوران امامت او با خلافت دو تن از خلفای عباسی همزمان بود. حدود ۱۵ سال از امامت او در خلافت مأمون°۱۹۳-۲۱۸ق° و ۲ سال در خلافت معتصم°۲۱۸-۲۲۷ق° سپری شد.مدت امامت جوادالائمه ۱۷ سال بود و با شهادت او در سال ۲۲۰ق، امامت به فرزندش امام هادی علیه السلام منتقل شد.
─═༅𖣔2⃣2⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
●✍امام جوادعلیه السلام در حدود ۸ سالگی، به امامت رسید. به دلیل پایین بودن سن وی، میان شیعیان درباره امام پس از حضرت رضاعلیه السلام اختلاف شد؛ برخی به دنبال عبدالله بن موسی، برادر امام رضا رفتند، اما طولی نکشید او را شایسته امامت ندانستند و از او روگرداندند.برخی به احمد بن موسی برادر دیگر حضرت رضاعلیه السلام گرویدند و شماری نیز به واقفیه پیوستند. با این حال، بیشتر اصحاب علی بن موسی الرضاعلیه السلام به امامت فرزندش جواد معتقد شدند.منابع علت این اختلاف را کودکی جوادالائمه دانستهاند. به گفته نوبختی علت پیدایش این اختلاف، آن بود که آنان بلوغ را از شرایط امامت میدانستند.البته این مسئله در زمان حیات امام رضا علیه السلام نیز مطرح بود. حضرت رضا در واکنش به کسانی که خردسالی جوادالأئمه را مطرح میکردند به نبوت حضرت عیسی در کودکی استناد میکرد و میفرمود: «سن عیسی هنگامی که نبوت به وی عطا شد کمتر از سن فرزند من بوده است.
─═༅𖣔2⃣3⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
🌀✍همچنین در پاسخ به کسانی که شبهه کودکی امام جواد علیه السلام را مطرح میکردند، به آیاتی از قرآن درباره نبوت حضرت یحیی در کودکی و سخن گفتن حضرت عیسی در گهواره استناد میشد.خود او نیز در پاسخ به کسانی که مسئله سن او را مطرح میکردند، به جانشینی حضرت سلیمان به جای حضرت داود، در کودکی اشاره میکرد و میگفت: هنگامی که حضرت سلیمان کودکی بیش نبود و گوسفندان را به چرا میبرد، حضرت داود او را جانشین خود کرد اما علمای بنیاسرائیل آن را انکار میکردند.
●با اینکه امام رضاعلیه السلام در موارد متعددی به امامت جوادالائمه تصریح کرده بودبرخی از شیعیان برای اطمینان بیشتر، وی را با پرسشهایی میآزمودند. این آزمایش در مورد ائمه دیگر نیز مطرح بود اما با توجه به سن کمِ جوادالأئمه، درباره او ضرورت بیشتری داشت.به گفته رسول جعفریان تاریخپژوه معاصر، این کار از سوی شیعیان به این دلیل صورت میگرفت که گاهی به دلایلی همچون تقیه و حفظ جان امام، بر چندین نفر وصیت میشد
─═༅𖣔2⃣4⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
●✍گزارشهای مختلفی از پرسشهای شیعیان و پاسخهای امام جوادعلیه السلام در منابع روایی آمده است. پاسخهای او سبب ترفیع جایگاهش و نیز پذیرش امامت او نزد شیعیان میشد. البته پرسشهای شیعیان مختص امام جواد علیه السلام نبود. آنان افراد دیگر را به همین شیوه میآزمودند. در روایاتی آمده است گروهی از شیعیان که از بغداد و شهرهای دیگر به حج آمده بودند برای دیدار جوادالأئمه به مدینه رفتند. آنان در مدینه با عبدالله بن موسی دیدار کردند و از او سؤالاتی پرسیدند، ولی او پاسخ های نادرست داد. آنان متحیر ماندند و در همان مجلس بودند که امام جواد علیه السلام وارد شد و آنان دوباره پرسشهایشان را مطرح کردند و با پاسخهای امام جواد علیه السلام قانع شدند.
─═༅𖣔2⃣5⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
👤امام جواد علیه السلام از طریق سازمان وکالت با شیعیان در ارتباط بود. او در سرزمینهای اسلامی از جمله بغداد، کوفه، اهواز، بصره، همدان، قم، ری، سیستان و بُست نمایندگانی داشت.تعداد وکیلان او را ۱۳ تن گفتهاند. آنان وجوهات شرعی شیعیان را به امام جواد علیه السلام میرساندند. ابراهیم بن محمد همدانی در همدان و ابوعمرو حذّاء در نواحی بصره وکالت آن حضرت را بر عهده داشتند. صالح بن محمد بن سهل به موقوفات آن حضرت در قم رسیدگی میکرد.همچنین زکریا بن آدم قمی،عبدالعزیز بن مهتدی اشعری قمی،صفوان بن یحیی،علی بن مهزیارو یحیی بن ابیعمران از وکلای امام جواد علیه السلام بودند. برخی از نویسندگان با استناد به شواهدی محمد بن فرج رخجی و ابوهاشم جعفری را از وکیلان او به شمار آوردهاند.°البته احمد بن محمد سیاری نیز ادعای وکالت داشت ولی امام ضمن رد ادعای او، از شیعیان خواست تا وجوهات را به وی ندهند.
●گفته شده است که امام جواد علیه السلام به دو دلیل از سازمان وکالت برای ارتباط با شیعیان استفاده میکرد؛
تحت کنترل دستگاه حاکم بود.
برای دوره غیبت زمینهسازی میکرد.
─═༅𖣔2⃣6⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
●✍پیشوای نهم شیعیان در ایام حج نیز با شیعیان دیدار و گفتگو میکرد. برخی از محققان بر این باروند که سفر امام رضا علیه السلام به خراسان، سبب شده بود تا روابط شیعیان با امامان خود گسترش یابد. از این رو شیعیانی از خراسان، ری و بست و سجستان در ایام حج به دیدار امام میآمدند
🌀شیعیان با جوادالأئمه، از طریق نامهنگاری نیز در ارتباط بودند. آنان در نامههایشان سؤالاتی را، که بیشتر در مسائل فقهی بود، مطرح میکردند و امام به آنها پاسخ میداد. در موسوعة الامام الجواد، به جز پدر و پسر امام، نام ۶۳ تن از افرادی که حضرت با آنان مکاتبه داشته، گرد آمده است البته برخی از نامهها در پاسخ به گروهی از شیعیان نوشته شده است.
─═༅𖣔2⃣7⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
🌀✍از پرسشهای شیعیان و پاسخهای امام جواد علیه السلام که در منابع شیعی نقل شده، به دست میآید که در دوره امامت او، فرقههای اهل حدیث، واقفیه، زیدیه و غلات فعالیت میکردند. بر اساس روایات در زمان امام جواد علیه السلام با توجه به مباحثی که میان محدثان مطرح میشد برخی از شیعیان در مورد جسم بودن خداوند به تردید افتادند. آن حضرت ضمن ردّ جسمپنداری خدا، شیعیان را از نماز خواندن پشت سر کسانی که خدا را جسم میدانستند و نیز از پرداخت زکات به آنان نهی میکرد. او در پاسخ به ابوهاشم جعفری که از تفسیر آیه «لا تُدْرِکهُ الْأَبْصارُ وَ هُوَ یدْرِک الْأَبْصار» پرسیده بود، امکان دیدن خدا با چشم°عقیده مجسمه° را نفی کرد و فرمود: اوهام قلوب، دقیقتر از دید چشمان است. انسان میتواند چیزهایی را که ندیده تصور کند اما نمیتواند آنها را ببیند. وقتی که اوهام قلوب نمیتوانند خدا را درک کنند چگونه چشمان او را بینند و درک کنند؟
─═༅𖣔2⃣8⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
●✍روایاتی از او در مذمت واقفیان نقل شده است او زیدیه و واقفیان را در ردیف نواصب قرار میداد. و میگفت آیه «وُجُوهٌ يَوْمَئِذٍ خَاشِعَةٌ عَامِلَةٌ نَّاصِبَةٌ؛ در آن روز چهرههايى زبونندكه تلاش كرده رنج °بيهوده° بردهاند.» درباره آنان نازل شده است. او همچنین اصحاب خود را، از نماز خواندن پشت سر واقفیان نهی میکرد.
🌀برخی از منابع، دلیل ملقب شدن پیشوای نهم شیعیان به جواد را، کثرت بخشش و احسان او به مردم دانستهاند. بر پایه نامهای که امام رضا°ع°از خراسان برای فرزندش جواد فرستاد، حضرت جواد از همان سالهای اولیهٔ زندگی، به سخاوتمندی معروف و زبانزد بوده است. هنگامی که پدرش در خراسان بود، اصحاب، ایشان را از درب فرعی خانه خارج میکردند تا با افراد کمتری مواجه شود که برای دریافت کمک گرد خانهاش تجمع میکردند. بر پایه این روایت، حضرت رضا °ع° نامهای به فرزندش فرستاد و به او سفارش نمود تا به حرف کسانی که به او میگویند از درب اصلی رفت و آمد نکند، گوش ندهد. علی بن موسی الرضا علیه السلام در این نامه به پسرش سفارش کرده بود که: «هر وقت میخواهی از خانه خارج شوی، مقداری سکه طلا و نقره همراه داشته باش. هیچکس از تو درخواستی نکند مگر اینکه چیزی به او بدهی. امام رضا°ع° همچنین سفارش بستگان نزدیک را به او کرده بود.
─═༅𖣔2⃣9⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
👤باقر شریف قرشی، جوادالأئمه را عابدترین و خالصترین مردم زمانهاش معرفی کرده و از کثرت نافلههای وی سخن گفته است. به گفته وی حضرت جواد علیه السلام نافلهای به جای میآورد که در هر رکعت آن هر یک از سورههای حمد و توحید را ۷۰ بار میخواند. همچنین بر پایه روایتی که سید ابن طاووس نقل کرده هنگامی که ماه قمری فرا میرسید محمد بن علی دو رکعت نماز میگذارد که در رکعت اول پس از سوره حمد، ۳۰ مرتبه سوره توحید و در رکعت دوم ۳۰ مرتبه سوره قدر را میخواند و سپس صدقه میداد.
👤امام جواد علیه السلام، برتری انسانها را به واسطه علم آنان میدانست نه به واسطه نسب و نژاد. از او نقل شده است که الشریف کلُّ الشریف مَن شرّفَه علمُه با شرافتترین از همه شریفها کسی است که شرفش به واسطه علمش باشد از این رو به طبقات پایین جامعه از جمله بردگان توجه داشت و با آنان نشست و برخاست میکرد. برخی از نویسندگان حدود ۱۰ تن از اصحاب آن حضرت را از بردگان بر شمردهاند
─═༅𖣔3⃣0⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
👤امام جواد علیه السلام، برتری انسانها را به واسطه علم آنان میدانست نه به واسطه نسب و نژاد. از او نقل شده است که الشریف کلُّ الشریف مَن شرّفَه علمُه با شرافتترین از همه شریفها کسی است که شرفش به واسطه علمش باشد از این رو به طبقات پایین جامعه از جمله بردگان توجه داشت و با آنان نشست و برخاست میکرد. برخی از نویسندگان حدود ۱۰ تن از اصحاب آن حضرت را از بردگان بر شمردهاند.
─═༅𖣔3⃣1⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
🌀✍نقش انگشتری او، حَسْبِی اللَّهُ حَافِظِی بوده است.
●حدود ۲۵۰ حدیث از امام جواد علیه السلام نقل شده است. این روایات در موضوعات فقهی، تفسیری و عقیدتی است. کم بودن روایات منقول از وی در مقایسه با برخی دیگر از امامان معصوم را به جهت تحت کنترل بودن و همچنین سن کم وی در زمان شهادت دانستهاند.°نیازمند منبع° سید ابن طاووس در کتاب مُهَجُ الدّعَوات حرزی از وی برای در امان ماندن مأمون عباسی نقل کرده است. همچنین حرز «يَا نُورُ يَا بُرْهَانُ يَا مُبِينُ يَا مُنِيرُ يَا رَبِّ اكْفِنِي الشُّرُورَ وَ آفَاتِ الدُّهُورِ وَ أَسْأَلُكَ النَّجَاةَ يَوْمَ يُنْفَخُ فِي الصُّورِ» به وی منسوب است. به همراه داشتن حرز امام جواد علیه السلام نزد شیعیان متداول بوده و برای «کسی را همیشه همراه خود کردن»، مَثَل شده است.
─═༅𖣔3⃣2⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
📖در منابع، فضایل و مناقب متعددی برای حضرت جواد علیه السلام ذکر شده است. برتری آن حضرت در مناظرات و مباحث علمی با دانشمندان در کودکی از جمله آنهاست. برخی از کراماتی نیز که برای آن حضرت نقل شده عبارتند از:
👤شیخ طوسی از حدود ۱۱۵ تن به عنوان اصحاب جوادالأئمه نام برده است. قرشی در کتاب حیاة الامام محمد الجواد علیه السلام ۱۳۲نفرو عبدالحسین شبستری در کتاب «سُبُلُ الرَّشاد إلی اَصحاب الاِمام الجَواد»، ۱۹۳ نفررا به عنوان اصحاب پیشوای نهم شیعیان، معرفی کردهاند. عطاردی در مسند الامام الجواد تعداد راویان از وی را ۱۲۱ تن دانسته است. برخی از اصحاب جوادالأئمه با امام رضا علیه السلام و امام هادی علیه السلام نیز مصاحبت داشته و از آن دو روایت کردهاند. در میان راویان از محمد تقی علیه السلام ، پیروانی از فرقههای دیگر از جمله اهلسنت نیز وجود داشته است. تعداد راویان غیر امامی از جوادالائمه را ۱۰ تن گفتهاند
─═༅𖣔3⃣3⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
🌀✍همچنین نقل شده است که در سفر بازگشت جوادالأئمه علیه السلام از بغداد به مدینه، گروهی، او را تا بیرون شهر بدرقه کردند، هنگام مغرب امام جواد علیه السلام در حیاط مسجدی در کنار درخت سدری که تا آن زمان میوه نداده بود، وضو گرفت و نماز خواند. پس از نماز، مردم مشاهده کردند که آن درخت، میوه داده، پس تعجب کردند و از آن خوردند یافتند که شیرین و بدون دانه است. از شیخ مفید نقل کردهاند که سالها بعد این درخت را دیده و از میوه آن خورده است.
👤عبدالعظیم حسنی، احمد بن ابینصر بزنطی، حسن بن سعید اهوازی، احمد بن محمد برقی و ابراهیم بن هاشم از اصحاب مشهور پیشوای نهم شیعیان بودند.عالمان اهل سنت، پیشوای نهم شیعیان را به عنوان یک عالم دینی احترام میکنند. برخی از آنان شخصیت علمی جوادالأئمه را ممتاز دانسته و شیفتگی مأمون به او را به دلیل شخصیت علمی و معنوی او در کودکی دانستهاند.
─═༅𖣔3⃣4⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
👤عبدالعظیم حسنی، احمد بن ابینصر بزنطی، حسن بن سعید اهوازی، احمد بن محمد برقی و ابراهیم بن هاشم از اصحاب مشهور پیشوای نهم شیعیان بودند.عالمان اهل سنت، پیشوای نهم شیعیان را به عنوان یک عالم دینی احترام میکنند. برخی از آنان شخصیت علمی جوادالأئمه را ممتاز دانسته و شیفتگی مأمون به او را به دلیل شخصیت علمی و معنوی او در کودکی دانستهاند. آنان همچنین از برتری محمد بن علی علیه السلام در ویژگیهای دیگری همچون تقوا، زهد و سخاوت سخن گفتهاند. به عنوان نمونه ابن تیمیه ملقب شدن او به جواد را، به دلیل شهرتش در سخاوت و بزرگواری میداند. جاحظ عثمان معتزلی نیز، محمد بن علی علیه السلام را عالم، زاهد، عبادتپیشه، شجاع، بخشنده و پاک معرفی کرده است.
─═༅𖣔3⃣5⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
🌀✍ آنان همچنین از برتری محمد بن علی علیه السلام در ویژگیهای دیگری همچون تقوا، زهد و سخاوت سخن گفتهاند. به عنوان نمونه ابن تیمیه ملقب شدن او به جواد را، به دلیل شهرتش در سخاوت و بزرگواری میداند. جاحظ عثمان معتزلی نیز، محمد بن علی علیه السلام را عالم، زاهد، عبادتپیشه، شجاع، بخشنده و پاک معرفی کرده است
برخی از شیعیان با توجه به توصیههایی که برخی از عالمان شیعی داشتهاند، برای گسترش رزق و گشایش در امور مادی به امام جواد علیه السلام توسل میجویند و او را باب الحوائج میخوانند. نمونهای از این توصیه نقل مجلسی دوم از ابوالوفاء شیرازی است که مدعی شده پیامبر صلوات در خواب او را به توسل به امام جواد علیه السلام در امور مادی توصیه کرده است.
─═༅𖣔3⃣6⃣𖣔༅═─
─═┅═༅ 🕋🕊🕋 ༅══┅─
جناب حجه الاسلام #بابایی
سپاس .....عالی بود
اجرتون با امام جواد
علیه السلام
از همـراهی همـه دوستان
ولایی سپاسـگزاریم ....
پایان کنفرانس
التماس دعای فرج
یا علی
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🇮🇷 #طرح_مشترک_390_گروه_ولایی
#عماریون_رهبریم
🕰ساعت: 22/00
🗒تاریخ:
🔍☆◁#کنفرانس
📖☆◁ #مجلس ،دولت،تقابل یا تعامل
👤✍ارائه:جناب حجه الاسلام #طالب پور
◁طرح سوال
🆔@ilyan313
🔮اجرا:حامیان مجلس
https://eitaa.com/joinchat/1429733412C511d8b428a
─═༅𖣔🌺𖣔༅═─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
عرض سلام ودرود ودعا
خدمت
جناب استاد #طالب پور
وشما گرامیان ولایی
🔘طبق اطلاع رسانی انجام
شده با شما همراه هستیم
🔍☆◁با#کنفرانس
🔈☆◁#مجلس ،دولت،تقابل یا تعامل
👤 با هـــــــمراهــــی
جناب حجه الاسلام #طالب پور
ضمن سپـاس فراوان
درخدمتتون هستیم
لطفا شروع بفرمائید ...
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
─┅═༅🍃🌍🍃༅═┅─
☄✍پس از برگزاری انتخابات مجلس یازدهم و راهیابی کاندیداهای جریان انقلابی به مجلس و با توجه به اختلاف دیدگاه و سلیقه قابل توجه منتخبین مردم با دولت یازدهم، این سؤال را در ذهن افکار عمومی جامعه مطرح کرد که نحوه مواجهه مجلس با دولت چگونه باشد یا خواهد بود؟
─┅═༅𖣔1⃣𖣔༅═┅─