┅═✧❁﷽❁✧═┅
عرض سلام و ادب واحترام
خدمت
جناب استاد #بابایی
وشما گرامیان ولایی
🔘طبق اطلاع رسانی انجام
شده با شما همراه هستیم
🔍☆◁با#کنفـــــــرانس
📖☆◁#نقش امنیت و
#سلامت در #جامعه
👤باهـــــــمراهــــی
جناب استاد #بابایی
ضمن سپـاس فراوان
با جناب استاد وشما
گرامیـــــــان ولایی
همراه میشویم.....
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁نگاه به امنیت در اسلام بسیار عمیق تر از مکاتب دیگر رخ نمایانده است تا آنجا که کلماتی با ریشه امن ۷۸۹ بار در قرآن کریم تکرار شده است و پیوند ناگسستنی این اصطلاح با نفس کلماتی همچون اسلام، ایمان و مؤمن، حاکی از اهمیت فوق العاده این مفهوم در اسلام دارد. قطعاً از همین منظر است که پیامبر مکرم اسلام صلوات الله علیه ، می فرمایند
📖✍ «النعمتان مجهولتان، الصحه و الامان» دو نعمت است که مورد قدر ناشناسی و ناسپاسی است.
☄یکی نعمت امنیت و دیگری نعمت سلامتی.
┄┅═✧2⃣✧═┅┄
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁همچنین خداوند در آیه 33 سوره مائده بر ضرورت پاسدارى از امنيّت و سلامت جامعه ايمانى با سركوب آشوبگران و فساد انگيزان، خواهان تامین امنیت و حفظ و صیانت از آن است.
☄ این مهمترین گواه بر ارزش و اهمیتی است که امنیت در تفکر اسلامی دارد؛ زیرا فرمان جهاد برای تامین امنیت و حفظ آن را می دهد؛ چرا که گاه نمی توان تنها با کار فرهنگی و آموزشی و تربیتی دیگران را به حفظ امنیت دعوت کرد؛ بلکه لازم است تا گروهی را که ظالم و امنیت زدا هستند با تیغ تیز شمشیر حذف کرد یا با فشار سهمگین تازیانه بر جایشان نشاند.
┄┅═✧4⃣✧═┅┄
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁از نظر آموزههای اسلامی، فقدان امنیت بدترین کمبودها در زندگی بشر است و انسان باید برای تامین آن تلاش کند و عوامل آشکار و نهان آن را شناسایی و در جستجوی تحقق آن به این عوامل تمسک کند. از این رو فقدان آن و عدم تلاش شخص یا جامعه برای تامین آن مورد نکوهش قرار گرفته است.
┄┅═✧5⃣✧═┅┄
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁به هر حال، بر دولت اسلامی است تا به اشکال گوناگون از امنیت افراد جامعه و حتی جوامع دیگر دفاع و صیانت کند و به تامین آن اقدام نماید.
☄در فقه اسلامی با توجه به اهمیت زیاد امنیت و آرامش در سعادت بشر از منظر قرآن، به این امر توجه ویژه ای مبذول شده است. توجه قرآن به امنیت در این گستره وسیع از آیات خود گواهی روشن بر مسئولیت و تکلیف امت و امام برای تامین آن است.
┄┅═✧6⃣✧═┅┄
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁قرآن کریم و توصیه های پیامبران و ائمه اطهار در قالب آیات و احادیث و سیره، بر ضرورت و اهمّیت موضوع سلامتی، بهداشت و تأثیر آن در زندگی دنیوی و اُخروی اشاره فراوان دارند. بر این اساس در مبانی بهداشت اسلامی، رعایت و حفظ سلامتی از مصالح عمومی نظام اجتماعی و بخشی از مسئولیت همگانی شمرده میشود
┄┅═✧7⃣✧═┅┄
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁قرآن و سنّت بر اهمیت و تأثیر بهداشت در زندگی دنیوی و اخروی اشاره فراوان دارد، برای نمونه میتوان به استناد، یکی از مصادیق آیه شریفه وَلاَ تُلْقُوا بِأَیدِیکمْ إِلَی التَّهْلُکةِ؛
🍃بقره، 195
☄ضرورت رعایت بهداشت را برای پیشگیری از هلاکت استنباط کرد و چون مقدمه واجب، واجب است، رعایت بهداشت و پیشگیری از بیماریها برای حفظ جان مسلمانان واجب خواهد بود و اگر آگاهانه و از روی عمد در حفظ جان مسلمانان کوتاهی شود، کاری بسیار ناپسند و شایسته عقوبت خواهد بود.
┄┅═✧8⃣✧═┅┄
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌐◁#مبانی نظام #بهداشت و #سلامتی در #اسلام
🌀(1) #بناگذاری نظام #سلامتی و #بهداشت بر فطرت #انسان
📖✍خداوند یکتا خداپرستی، طلب خیر و پاکی، بیزاری از ناپاکی را در فطرت آدمی به ودیعت نهاده است. فَأَقِمْ وَجْهَک لِلدِّینِ حَنِیفاً فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیهَا؛
🍃روم، 30
☄پس روی •وجود• خود را به دین، حق گرایانه، راست دار؛ •و پیروی کن از• سرشت الهی که •خدا• مردم را بر •اساس• آن آفرید، که هیچ تغییری در آفرینش الهی نیست
┄┅═✧9⃣✧═┅┄
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁(2) #اصل تقدم #مصلحت عمومی بر منافع #شخصی
📖✍رعایت مصلحت جامعه اسلامی در همه زمینهها بر همه مسلمانان لازم است و ایجاد آمادگی در همه زمینهها، مطابق آیه وَأَعِدُّوا لَهُم مَااستَطَعْتُم مِن قُوَّةٍ وَمِن رِبَاطِ الْخَیلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللّهِ وَعَدُوَّکمْ؛ (انفال/ 60) بر همه واجب میباشد.
☄ ایجاد امنیت جانی، اجتماعی و همچنین سلامتی در جامعه از مهم ترین مصالح مسلمانان است و تأثیر بسزائی در رشد، آرامش و رفاه عمومی دارد. بر اساس این بینش باید هر جا که ضرورت ایجاب کرد در امور بهداشتی سرمایه گذاری شود. پربارترین و شاید کم خرجترین سرمایهگذاری، گسترش آموزش بهداشت و دانش بهداشتی مردم است و این میسّر نمیگردد، مگر این که ضرورت آگاهی از اصول بهداشت، در کنار دیگر مسائل ضروری دینی و سیاسی مطرح شود.
┄┅═✧🔟✧═┅┄
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁(3) اصل #تکلیف
📖✍نگاهی گذرا به آموزه های دینی نشان می دهد که بخش زیادی از نظام آموزشی اسلام در قالب احکام شرعی •وجوب، استحباب، حرمت و کراهت• بیان شده است. این گونه بیان، می تواند برای فرد مسلمان، به عنوان یک تکلیف مطرح باشد و او خود را ملزم به رعایت آن بداند. به عبارتی دیگر، قرار دادن مسائل بهداشتی در برنامه عبادی مسلمان، انگیزه لازم را برای اجرای آن ایجاد می نماید و این در حقیقت نوعی ضمانت اجرا است.
┄┅═✧1⃣1⃣✧═┅┄