هدایت شده از آرشیوکنفرانس اتحادیه عماریون
─═༅𖣔❁﷽❁𖣔༅═─
🇮🇷#طرح_مشترک_390_گروه_ولایی
#عماریون_رهبریم
🕰ساعت:20/00
🔍☆◁#کنفرانس
🌍☆◁#حبل الهی
#امت اسلامی
📖✍ارائه:جناب استاد #بابایی
👤◁طرح سوال
🆔@ilyan313
─═༅𖣔🌺𖣔༅═─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
هدایت شده از آرشیوکنفرانس اتحادیه عماریون
─═༅𖣔❁﷽❁𖣔༅═─
عرض سلام ودرود ودعا
خدمت
جناب استاد بابایی
وشما گرامیان ولایی
🔘طبق اطلاع رسانی انجام
شده با شما همراه هستیم
🔍☆◁با#کنفرانس
🌍☆◁#حبل الهی
#امت اسلامی
👤باهـــــــمراهــــی
جناب استاد #بابایی
ضمن سپـاس فراوان
با جناب استاد وشما
گرامیان ولایی همراه
میشویم.......
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌐◁وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنْتُمْ عَلَىٰ شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا ۗ كَذَٰلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ
📖✍و همگی به ریسمان خدا چنگ زنید، و پراکنده نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید: آن گاه که دشمنان °یکدیگر° بودید، پس میان دلهای شما الفت انداخت، تا به لطف او برادران هم شدید؛ و بر کنار پرتگاه آتش بودید که شما را از آن رهانید. این گونه، خداوند نشانههای خود را برای شما روشن میکند، باشد که شما راه یابید.
🍃سوره آلعمران، آیه ۱۰۳
─┅═༅1⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌼🍃༅═┅─
🌐◁آیه اعتصام یا آیه وحدت، آیه ۱۰۳ سوره آلعمران است. در این آیه، خداوند به مسلمانان دستور داده که ریسمان الهی را بگیرند و به یاد بیاورند زمانی که با یکدیگر دشمن بودند و خداوند با اسلام، مهربانی بین قلوب آنان ایجاد کرد و آنها را با یکدیگر برادر کرد. بسیاری از مفسران شیعه و سنی معتقدند این آیه در مورد قبیله اوس و خزرج نازل شده است.
👤علامه طباطبایی معتقد است آیه قبل از این آیه در حکم تک تک افراد نازل شده بود و همه را به صورت شخصی و فردی بر تمسک به کتاب و سنت سفارش میکند اما در این آیه جماعت را به این دو رکن سفارش کرده است و دستور به چنگ زدن و تمسک کردن به آن داده است
─┅═༅2⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌕◁راهکارهای ایجاد وحدت:
☄(1)چنگ زدن به ریسمان الهی: قرآن کریم در صریح ترین آیه خود، در دعوت به اتحاد، تمام مومنان را به چنگ زدن به ریسمان الهی و پرهیز از تفرقه خوانده است:
📖✍ «واعتصموا بحبل الله جمیعاً و لا تفرقوا» و نیز در آیات ۱۴۶ و ۱۷۵ نساء و ۱۰۱ آل عمران از تمسک جستن به خداوند، سخن به میان آورده است.
─┅═༅3⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌼🍃༅═┅─
☄(2) توجه به نقاط مشترک: مخاطبان دعوت به یگانگی، نقاط مشترکی دارند که قرآن بر این نقاط، انگشت گذاشته و آنان را به یگانه شدن بر محور آن ها فراخوانده است.
📖✍تاکید بر این که انسان ها همه از خاک آفریده شده °حج/۵°
☆یا از یک پدر و مادر زاده شده اند °حجرات / ۱۳°
☆و این که کرامت انسانی به همه انسان ها متعلق بوده و رنگ و نژاد در آن تاثیر ندارد °اسراء/۷۰°
☆توجه دادن به این نقاط مشترک در یگانگی جهانی است. دعوت از پیروان ادیان آسمانی و اهل کتاب به نقاط مشترک عقیدتی °آل عمران / ۶۴°
نیز بدین سبب انجام گرفته است.
─┅═༅4⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
☄(3) مراجعه به سنت پیامبر صلوات الله علیه ،افزون بر آن که قرآن، وجود پیامبر صلوات الله علیه را محوری برای همبستگی و یگانگی مسلمانان می شناسد آل عمران/ ۱۵۹،
📖مراجعه به سنت حضرت را نیز راه کارهایی برای ایجاد و حفظ یگانگی معرفی کرده است: «فان تنزعتم فی شیء فردوه الی الله و الرسول»
🌀و بدین سبب پذیرش داوری وی مورد تاکید قرآن است نساء/۶۵،
🗞سنت حضرت به صورت شارح قرآن می تواند ابهامات و اشتباهات در فهم قرآن را که خود ممکن است زمینه ساز پراکندگی باشد، برطرف کند؛ چنان که حضرت امیر علیه السلام برای نشان دادن اشتباه خوارج در کج فهمی از آیه «ان الحکم الالله» از ابن عباس می خواهد که با سنت با آنان به محاجه بپردازد.
─┅═༅5⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌼🍃༅═┅─
☄(4) مراجعه به اهل بیت علیه السلام
📖✍قرآن از امامان اهل بیت علیه السلام با عنوان «اولی الامر» یاد کرده و اطاعت آنان را در جهت اطاعت خدا و رسول و سخن آنان را حجت دانسته است:
🌀«اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الأمر منکم» بدین سبب از مسلمانان خواسته است تا در موارد اختلاف میان خود یا فهم دین، به آنان مراجعه کنند: «ولو ردوه الی الرسول و الی اولی الأمر منهم لعلمه الذین یستنیطونه منهم»
🗞و یکی از عوامل معرفی اهل بیت در جایگاه ثقل اصغر در روایت ثقلین از سوی پیامبر صلوات الله علیه نقش مؤثر آنان در ایجاد و حفظ یگانگی بوده است؛ چنان که هشام بن حکم در حضور امام صادق علیه السلام در مناظره ای با مرد شامی، ضرورت وجود امام را براساس ناکافی بودن قرآن و سنت در رفع اختلافات ثابت کرد.
💬در برخی از روایات، مقصود از ریسمان مردمی در آیه«... الا بحبل من الله و حبل من الناس» علی علیه السلام یا امامان علیهم السلام معرفی شده است.
─┅═༅6⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
☄(5) امر به معروف و نهی از منکر: قرآن، پس از فراخوانی مسلمانان به چنگ زدن به ریسمان الهی و پرهیز از تفرقه، از آنان می خواهد که به انجام امر به معروف و نهی از منکر قیام کنند
📖✍ «و لتکن منکم امه یدعون الی الخیر و یأمرون بالمعروف و ینهون عن المنکر» و بی درنگ، به آنان هشدار می دهد که به سان پیروان ادیان پیشین که در دینشان دچار چند دستگی شده اند، پراکنده نشوند: «ولا تکونوا کالذین تفرقوا» این امر نشان می دهد که امر به معروف و نهی از منکر، نقش ویژه ای در برقراری اتحاد و نیز جلوگیری از تفرقه ایفا می کند.
🌀برخی مفسران، این نقش را چنین تبیین کرده اند که اعتصام به حبل الله، امت را به مثابه جان قرار می دهد و دعوت به خیر، این اصل را تغذیه می کند و امر به معروف حافظ و پشتیبان آن است.
─┅═༅7⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌼🍃༅═┅─
(6) مراعات حقوق برادری: قرآن، مؤمنان را به مثابه جان های یک دیگر دانسته، از آنان می خواهد که به خویشتن عیب نگیرند
📖✍«ولا تلمزوا أنفسکم» و بر حرمت سوءظن، حرمت تجسس، °حجرات/۱۲°
🌀و تهمت های ناروا، °نور/۲۳°
🗞پای فشرده و غیبت کردن مؤمن را به مثابه خوردن گوشت مرده برادر خود دانسته است: °حجرات/۱۲°،
💬و به سبب هم سویی چنین پیوندی با اراده الهی، راه مؤمنان را محور حق برشمرده و عدم پیروی از راه آنان را هم سنگ مخالفت با پیامبر صلوات الله علیه دانسته است °نساء 115°
─┅═༅8⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌐◁قرآن از مؤمنان خواسته است تا به سان بهشتیان، کینه ها از دل هایشان زدوده شود °حجر/۴۷°،
📖✍و درون جانشان به هم مهر ورزند و از خداوند، بخشیدن برادران دینی را پیش از خود و نیز زدودن کینه درباره برادران دینی را بخواهند: «ربنا اغفر لنا و لاخوننا الذین سبقونا بالایمن و لا تجعل فی قلوبنا غلاّ للذین ءامنوا»
🌀در روایات اسلامی بر اهمیت پیوند برادری و کوشش برای استحکام آن با انجام اموری چون به دیدار هم رفتن، هدیه دادن و... نیز حقوق برادران ایمانی تأکیدهای فراوانی شده است.
🗞در روایتی از امام کاظم علیه السلام برای برادر ایمانی، هفت حق معرفی شده که با عدم مراعات هر یک از آن ها، از ولایت الهی خارج می شود.
─┅═༅9⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌼🍃༅═┅─
☄(7) اصلاح ذات البین: به رغم وجود عناصر اتحاد هم چون وحدت عقیده، رهیافت اختلاف و منازعه میان برادران ایمانی تا حدی طبیعی و جزو رهاوردهای زندگی اجتماعی است. این اختلاف می تواند در اعتراض به چگونگی تقسیم بیت المال باشد °انفال/۱°
📖✍یا بر سر اموری که تا سرحد صف آرایی و جنگ در برابر یک دیگر منتهی شود: °حجرات/۹°؛
🌀 اما قرآن برای مقابله با چنین اختلافاتی و به منظور ماندگاری یگانگی پیشین مؤمنان، از آنان خواسته است تا برای اصلاح میان برادران دینی و رفع منازعه مداخله °حجرات/۹°
🗞و در صورت ایجاد کدورت، خود به اصلاح فیمابین اقدام کنند: °انفال/۱°؛
💬چنان که برای رفع اختلاف در نهاد خانواده، پا درمیانی داوری از دو طرف را برای اصلاح میان زن و شوهر پیشنهاد می کند: (نساء/۳۵).
🗯در روایات بسیاری بر اهمیت و جایگاه اصلاح ذات البین تأکید شده و حضرت امیر علیه السلام در وصیت نامه خود با استناد به روایت رسول اکرم صلوات الله علیه آن را برابر با یک سال نماز و روزه دانسته است.
─┅═༅🔟༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
☄(8)برنامه های عبادی: در اسلام، تشریع عبادات به گونه ای انجام گرفته که فرد و اجتماع را خواسته یا ناخواسته به همگرایی و یگانگی عملی فرامی خواند.
💬(۱) نماز جماعت
🌀✍ تأکید بر حضور در مساجد و برقراری نماز جماعت: «و ارکعوا مع الرکعین» و نیز نوید دادن ثواب های فراوان به اقامه آن در روایات، از جمله برنامه های عبادی اسلام برای ایجاد هم گرایی است.
─┅═༅1⃣1⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌼🍃༅═┅─
💬(۲) دعا
🌀✍قرآن، افزون بر دعوت از مؤمنان به مناجات با خداوند°غافر/۶۰°،
خود، در بردارنده عالی ترین مضامین دعا است و بررسی مضامین این دعاها نشان می دهد که غالب آن ها به صورت جمع ارائه شده است؛
🗯نظیر آیات ۱۹۱تا ۱۹۴ آل عمران سفارش به دعا برای چهل مؤمن پیش از دعا برای خود، از آن حکایت دارد که اسلام به روح یگانه نگریستن امت، تأکید فراوان دارد.
─┅═༅1⃣2⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
💬(۳) نماز
🌀✍نماز، نماد عبادت در اسلام است و هر مسلمان وظیفه دارد در شبانه روز، ده بار سوره فاتحه را که جامع و هم سنگ همه قرآن است، در نمازهای خود قرائت کند. با آن که کلمات این سوره از زبان یک شخص ادا می شود، در خطاب های آن، از ضمایر و هیئت جمع استفاده شده است؛
📖✍ نظیر «ایاک نعبد و ایاک نستعین اهدنا الصراط المستقیم»؛ چنان که از مسلمانان خواسته شده است هنگام نماز، همگی رو به کعبه بایستند °بقره/۱۴۴°.
🗯 این امر نشان می دهد که قرآن درپی ایجاد روح هم گرایی و جمع نگری در دل هر مسلمان است؛ هرچند که تنها به نماز ایستاده باشد.
─┅═༅1⃣3⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌼🍃༅═┅─
💬(۴) نماز جمعه
🌀✍قرآن بر پایی نمازجمعه و رها ساختن تمام کارها از جمله بیع برای ادای آن، تأکید کرده است °جمعه/۹°.
🗯بدون تردید، حضور در نماز جمعه در هفته یک بار در کنار حضور روزانه در نماز جماعت، راه کاری برای ایجاد پیوند و یگانگی بیش تر مؤمنان به شمار می رود و تأکید بر حضور مؤمنان در اجتماعات، به همین امر ناظر است.
─┅═༅1⃣4⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
💬(۵) مناسک حج
🌀✍قرآن یکی از حکمت های وجوب حج را مشاهده منافع از سوی مسلمانان دانسته است: «لیشهدوا منفع لهم». پیداست که از مهم ترین منافع موردنظر در این آیه، استحکام هرچه بیشتر پیوند برادری و یگانگی میان مؤمنان و نشان دادن قدرت آنان در صورت حفظ این یگانگی است.
🗯چنان که حرمت جدال و منازعه در حج °بقره/۱۹۷°
💭و بر تن کردن لباس های یک رنگ و ساده احرام و انجام مناسک حج همزمان و در کنار یک دیگر، همین هدف را دنبال می کند.
─┅═༅1⃣5⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌼🍃༅═┅─
🌐◁وحدت و همبستگی، ضرورتی فطری، عقلی، شرعی، سیاسی و اجتماعی است که از مهمترین عوامل حفظ بقای اجتماع و مدینة انسانی است و بشر نه تنها برای بقای حیات جمعی بلکه برای برخورداری از یک زندگی مطلوب چاره ای جز پذیرش آن ندارد.
👤از دیدگاه امام خمینی هرگونه اتحاد و تجمعی مطلوب نیست بلکه آن تجمع و جماعتی مطلوب است که حول محور اعتصام به حبل الله شکل گیرد. امام بارها با اشاره به آیة «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللهِ جَمِیعاً وَ لا تَفَرَّقُوا» °آل عمران: 103° تأکید بر وحدت همراه با اعتصام به حبل الهی دارد:
📖✍همه موظفید که در این زمانی که زمان حساسی است و اسلام گرفتاری دارد و کشور ما گرفتاری دارد، همه با هم یکصدا و با هم یکنواخت نهضت را پیش ببریم و ان شاءالله به پیروزی آخر برسیم و میرسیم .
📓صحیفه امام، 1378 ج 7: 204
─┅═༅1⃣6⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌐◁در قرون معاصر، تلاش در جهت وحدت مسلمین از سوی اندیشمندانی چون سید جمالالدین اسدآبادی و محمد عبده آغاز شد. بزرگمردانی نیز به پیروی از این دو تن در سراسر جوامع اسلامی برخاستند و فریاد «وحدت» سر دادند و حتی دارالتقریب بین مذاهب اسلامی را تأسیس کردند و تلاشهای ارزندۀ دیگری نیز در این زمینه انجام دادند.
👤امام خمینی به عنوان یک نظریهپرداز و اندیشمند و فقیه بزرگ و به عنوان رهبر انقلاب اسلامی ایران این مسأله و ابعاد گوناگون آن را با عنایتی خاص مدّ نظر قرار داده و عملاً گامهایی چند در راه تحقق وحدت در جوامع اسلامی برداشتند.
─┅═༅1⃣7⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌼🍃༅═┅─
🌐◁به طور کلی از دیدگاه امام مبنا و اساس وحدت عمل، وحدت اسلام است و لذا با هماهنگی بین عقیده و عمل است که وحدت معنا مییابد. اگر ما در عقیده و در کلمه دارای وحدت هستیم معنا ندارد که در عمل و در حرکتهای سیاسی و اجتماعی فاقد وحدت باشیم.
📖✍ به تعبیر امام خمینی:در اسلام، نژاد، گروه، دستجات، زبان، اینطور چیزها مطرح نیست. اسلام برای همه است و به نفع همه. و ما با شما برادر هستیم به حکم قرآن، به حکم اسلام؛ و از هم جدا نیستیم... دشمنی در کار نیست، همه برادر؛ همه مسلمان؛ همه اهل قرآن؛ همه تابع رسول اکرم صلوات الله علیه
📔 صحیفة امام 1378 ج 9: 359
─┅═༅1⃣8⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌐◁بر این اساس، وحدت حقیقی دارای چند ویژگی است که از آن به اخوت اسلامی یا اخوت ایمانی تعبیر میشود:
☆(1) اجتماع و همگرایی مردم در راه مشترک با هدف و مقصد مشترک؛
☆(2) اعتصام به حبل الهی و خدایی بودن مبنا و ملاک وحدت؛
☆(3) وجود الفت بین دلها و قلوب اعضای جامعه؛
☆(4)یکرنگی و صداقت بین اعضای جامعه.
👤امام خمینی نیز با اشاره به آیه اخوت •إِنَّمَا المُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ °حجرات: 10° •ـ تأکید دارد که راه داشتن استقلال و رهایی از تعدیات بیگانگان وجود چنین اخوت و برادری است.
💬راه حفظ و تداوم انقلاب و حفظ کشور پیوند اخوت یا وحدت حقیقی و مبتنی بر الفت در بین افراد جامعه است و این خود یک تکلیف دینی و شرعی است
─┅═༅1⃣9⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌐◁از دیدگاه امام، تحقق جمهوری اسلامی، °به عنوان حکومتی مطلوب و شایسته°، حاصل این وحدت بود.
📖✍ در واقع، وحدت عامل ضروری تشکیل حکومت و تشکیل حکومت عامل ضروری حفظ وحدت بود. این دو ملازم یکدیگرند.
🌀حکومت عدل الهی با اعتصام به حبل الله و برای ایجاد و استمرار این اعتصام به وجود میآید. به تعبیر حضرت امام، وحدت برای حفظ نظام لازم و حکومت برای تأمین وحدت ضروری است.
🗞بر اساس آنچه گذشت، ماهیت وحدت از دیدگاه امام خمینی اموری چون اعتصام به حبل الله، مصلحت عمومی، مصلحت اسلام و شریعت، وحدت کلمه، وحدت در جهانبینی و نگرش °جهانبینی واحد° و کلمه وحدت، تابعیت عمل از اندیشه و جهانبینی، خدایی بودن وحدت و لذا فسادناپذیری آن، تقدس وحدت و تکلیف بودن آن به عنوان تکلیفی الهی و شرعی ـ• اخوت و برادری • و نوعی الفت، یکرنگی، سعادت، رسیدن به بهشت و سعادت ابدی را تشکیل میدهند.
─┅═༅2⃣0⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌼🍃༅═┅─
جناب استاد #بابایی
خدا قوت ...سپاسگزاریم
اجرتون با صاحب الزمان
عج ا....
از همـراهی همـه دوستان
ولایی سپاسگزاریم...
پایان کنفرانس
التماس دعای فرج
یا علی
─═༅𖣔🌺𖣔༅═─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
─┅═༅𖣔﷽𖣔༅═┅─
☆در شام شـوم خواص #کور
نور بصیرت #عمارم آرزوست☆
🇮🇷#عماریون_رهبریم
🗞☆◁#مسابقه
📖☆◁#خود ارزیابی #قرآنی
📖☆◁#آیات وحدت #امت اسلامی
👥بامدیریت
👤#جناب حجه الاسلام #بابایی
👤#جناب استاد #سجادی
🗒تاریخ:99/08/09
🕚ساعت:21/00
📮 گفتمان #اتحاد ملی #عماریون
http://eitaa.com/joinchat/1402798098Ca9059909e5
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون