⁉️ آیا دعا کردن برای #سلامتی_امام_زمان عج نیاز هست یا نه؟
اگر خداوند حکومت ایشان را ضمانت کرده است پس چه نیازی به دعا جهت سلامتی امام زمان عج می باشد؟؟
🔰 ضمن این که در منابع دینی ما زیاد دعا کردن جهت سلامتی امام زمان عج سفارش شده است اما چند نکته را در پاسخ به این سوال عرض می کنیم:
1⃣ نکته اول
بله درسته که خداوند چنین وعده ای را داده است اما این عالم، عالم اسباب و مسببات است و وعده الهی ضمن این سنت ها و قوانین الهی تحقق پیدا می کند و هیچ چیزی بدون علت و سبب تحقق پیدا نمی کند و سلامتی آقا امام زمان عج سبب می خواهد و مَجرای ضمانت خداوند و یکی از اسباب آن همان دعای ما و صدقه دادن های ما است.
✅ پس دعای ما تاثیر دارد.
2⃣ نکته بعدی این است که بیشترین دشمنان و بدترین و سرسخت ترین دشمنان اِنسی و جِنّی را امام زمان عج دارند لذا باید با این امکانات معنوی همچون دعا و صدقه و... استفاده کنیم و حضرت را در مقابل این همه دشمنی ها و حملات یاری کنیم.
3⃣ نکته سوم این است که این دعاها و صدقه ها بیشتر از این که برای امام زمان عج فایده داشته باشد برای خود دعا کننده فایده دارد. لذا این که می فرماید فرج و گشایش کار شما در انتظار فرج است یعنی همین به عبارت دیگر سلامت ما در گرو سلامتی امام زمان عج رزق و روزی ما در گرو ایشان است. «بِیُمنِهِ رُزِقَ الوَریٰ وَ بِوُجودِهِ ثَبَتَتِ الاَرضُ وَ السَّماء»
✍ لذا این دعا ها بیشتر برای خودما مفید است چه از ثواب هایی که برای این دعا ها گفته شده است و...
📚 برگرفته از بیانات استاد محمدی شاهرود
💠 پرسمان دینی 👇👇
┏━✨🌹✨🌸✨━ @porsemane_dini
┗━✨🌸✨🌹✨━
111.8K
#نفس_اماره_شیطان
❓آیا شیطان هم مثل انسان نفس اماره دارد؟
💠 پرسمان دینی 👇👇
┏━✨🌹✨🌸✨━ @porsemane_dini
┗━✨🌸✨🌹✨━
امام حسین عليه السلام:
اللّهُمَّ يا مَن مَلَكَ فَقَدَرَ ، وقَدَرَ فَقَهَرَ ، وعُصِيَ فَسَتَرَ ، وَاستُغفِرَ فَغَفَرَ ، يا غايَةَ رَغبَةِ الرّاغِبينَ ، ومُنتَهى أمَلِ الرّاجينَ
خداوندا! اى پادشاه قدرتمند! اى آن كه همه چيز ، مقهور قدرت اوست! اى آن كه نافرمانى مى شود و پرده پوشى مى كند، و از او آمرزش مى طلبند و مى آمرزد! اى نهايت آرزوى آرزومندان، و منتهاى اميدِ اميدواران!
فرازهایی از دعای عرفه
💠 پرسمان دینی 👇👇
┏━✨🌹✨🌸✨━ @porsemane_dini
┗━✨🌸✨🌹✨━
سوال:
💬 اگر پدر خانواده در زمان بیماری ملکی را به فرزند پسر هدیه داده وهمه ی وراث هم امضا واثر انگشت نمایند که اعتراضی ندارند آیا بعد فوت پدر می توانند اعتراض نمایند که هدیه را باطل نمایند؟
پاسخ:
🔹 آیت الله خامنه ای:اگر ملک یاد شده، در زمان حیات پدر، پس از هبه، تحویل فرزند پسر داده شده است، ملک او شده است و ورثه حقی درباره ی آن ندارند، در غیر این صورت جزو ترکه میت محسوب می شود و به همه ورثه می رسد.
🔹 آیت الله مکارم: هر کس مي تواند در حيات خود چيزي از اموال خود را به بعضي از فرزندان يا به افراد ديگر ببخشد، و به آنها تحويل دهد. در اين صورت، مال آن شخص خواهد شد. و در صورتي که ببخشد و تحويل ندهد ملک آن طرف نخواهد شد. بنابراین در صورتی که پدر در حالت اختیار و سلامت عقل ملک را به فرزندش هبه نموده و تحویل داده است سایر ورثه حقی در آن ملک ندارند و نمی توانند آن را مطالبه کنند.
--------
📚 استفتا از سایت مراجع عظام
💠 پرسمان دینی 👇👇
┏━✨🌹✨🌸✨━ @porsemane_dini
┗━✨🌸✨🌹✨━
عدم تشکیل کابینه حضرت.mp3
658.5K
⁉️ پیرامون عدم تشکیل کابینه امام عصر (عج)توضیح دهید ؟واینکه ۳۱۳ یار حضرت باید چه ویژگی هایی داشته باشند تا ظهور رخ دهد ؟
⭕️پاسخ: استاد ابراهیم #افشاری
💠 پرسمان دینی 👇👇
┏━✨🌹✨🌸✨━ @porsemane_dini
┗━✨🌸✨🌹✨━
❓با توجه به فرمودهی امام رضا(ع) که به اباصلت هروی میفرماید: ... هر کسی نزد قبرم نماز بخواند مورد مغفرت و رحمت الهی قرار خواهد گرفت، آیا نماز خاصی وجود دارد که میتوانیم در حرم حضرت بخوانیم؟ یا منظور هر نمازی است؟
🎤در ارتباط با این پرسش باید گفت:
در برخی از روایات، به صورت کلی توصیه به نماز و دعا در کنار قبور امامان(ع) شده است که طبیعی است در اینگونه موارد، زائر در خواندن نماز مخیر است و میتواند هرگونه نمازی را که میخواهد بخواند.[1]
در برخی روایات، توصیه به نمازی با آداب و کیفیت خاص شده است که در این موارد لازم است همانگونه که سفارش شده است خوانده شود.
متن روایت مورد پرسش این است:
«عَنْ عَبْدِ السَّلَامِ بْنِ صَالِحٍ الْهَرَوِیِّ قَالَ سَمِعْتُ الرِّضَا ع یَقُولُ إِنِّی سَأُقْتَلُ بِالسَّمِّ مَظْلُوماً وَ أُقْبَرُ إِلَى جَنْبِ هَارُونَ وَ یَجْعَلُ اللَّهُ تُرْبَتِی مُخْتَلَفَ شِیعَتِی وَ أَهْلِ مَحَبَّتِی فَمَنْ زَارَنِی فِی غُرْبَتِی وَجَبَتْ لَهُ زِیَارَتِی یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَ الَّذِی أَکْرَمَ مُحَمَّداً ص بِالنُّبُوَّةِ وَ اصْطَفَاهُ عَلَى جَمِیعِ الْخَلِیقَةِ لَا یُصَلِّی أَحَدٌ مِنْکُمْ عِنْدَ قَبْرِی رَکْعَتَیْنِ إِلَّا اسْتَحَقَّ الْمَغْفِرَةَ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ یَوْمَ یَلْقَاهُ ...». [2]
عبد السلام هروی(ابا صلت) میگوید: از امام رضا(ع) شنیدم که میفرمود: به زودی با زهر ستم کشته خواهم شد و در کنار هارون به خاک سپرده میشوم، و خدای متعال مزار مرا محل آمد و رفت شیعهی من و اهل محبت من قرار خواهد داد. پس هر کس مرا در غریبیام زیارت نماید بر من واجب است که در قیامت به دیدار او آیم و قسم به آنکس که پیامبر(ص) را با نبوت کرامت بخشید و او را از میان تمام مردم برگزید، هیچکس از شما نزد قبر من دو رکعت نماز نمیخواند، مگر در روز ملاقات با پروردگار، سزاوار بخشش او خواهد شد.
با توجه به سیاق روایت که در مورد زیارت و میزان ثواب آن بیان شده است و نیز با توجه به تأکید بر کلمهی «رکعتین» و دو رکعتی بودن نماز، میتوان گفت که روایت، ناظر به نمازهای مستحبی است که برای زیارت آنحضرت(ع) به پا داشته شده و ثوابش نثار آن امام(ع) میشود.[3] و در این روایت، جز همان دو رکعت نماز عادی مستحبی، به خصوصیت دیگری برای آن نماز اشاره نشده است.
البته خواندن نمازهای واجب نیز در مکانهای مقدس بر ارزش آن خواهد افزود، اما آنچه از این روایت برداشت میشود، خواندن دو رکعت نماز ساده مستحبی است.
📚 منابع
[1]. «ثواب نماز در مسجد الحرام و مسجد النبی»، 44496؛ «استحباب خواندن نمازهای واجب و مستحب در مکانهای متعدد»، 55273.
[2]. شیخ صدوق، عیون اخبار الرضا(ع)، محقق، مصحح، لاجوردی، مهدی، ج 2، ص 227، تهران، نشر جهان، چاپ اول، 1378ق.
[3]. ر. ک: «خواندن نماز زیارت بعد از زیارت ائمه اطهار»، 37163؛ «غسل و نماز زیارت»،4530.
💠 پرسمان دینی 👇👇
┏━✨🌹✨🌸✨━ @porsemane_dini
┗━✨🌸✨🌹✨━
❓بعضی ها وصیت می کنند آن ها را شبانه خاک نکنند! مگر روح می فهمد شب است یا روز؟
🔰 دفن شبانه میت، از نظر روایات معصومین (علیهم السلام)، منع و ممنوعیتی ندارد؛ افزون بر این که توصیه هم شده ایم تا در دفن اموات تعجیل نموده و آن را به تأخیر نیندازیم.
💠 به این روایات توجه فرمایید:
«قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) كَرَامَةُ الْمَيِّتِ تَعْجِيلُه»؛ رسول خدا (صلى اللّٰه عليه و آله) فرمودند: كرامت و تعظيم ميت، آن است كه او را زود به قبر برسانند.(من لا يحضره الفقيه،ج 1، ص 140، ح 385)
🔹 «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) لَا أُلْفِيَنَّ مِنْكُمْ رَجُلًا مَاتَ لَهُ مَيِّتٌ لَيْلًا فَانْتَظَرَ بِهِ الصُّبْحَ وَ لَا رَجُلًا مَاتَ لَهُ مَيِّتٌ نَهَاراً فَانْتَظَرَ بِهِ اللَّيْلَ لَا تَنْتَظِرُوا بِمَوْتَاكُمْ طُلُوعَ الشَّمْسِ وَ لَا غُرُوبَهَا عَجِّلُوا بِهِمْ إِلَى مَضَاجِعِهِمْ يَرْحَمُكُمُ اللَّهُ»؛ رسول خدا (صلى اللّٰه عليه و آله) فرمودند: مبادا هرگز كسى از شما را بيابم (يا نيابم کسی از شما را كه چنين كرده باشد)، مرده اى داشته كه شب از دنيا رفته و او انتظار صبح بكشد تا او را تجهيز و تدفين كنند يا كسى مرده اش در روز از دنيا رفته او انتظار فرا رسيدن شب را بكشد و كارى براى ميت انجام ندهد. براى مردگان خود انتظار طلوع يا غروب آفتاب را نكشيد بلكه در مورد آن ها شتاب كنيد و به زودى آن ها را به آرامگاهشان برسانيد تا خداوند عزّ و جلّ شما را مورد رحمت خويش قرار دهد.(من لایحضره الفقیه، ج 1، ص 140، ح 386)
✍ البته ممکن است به جهت این که در روز، تعداد مؤمنینِ بیشتری امکان حضور در تشییع جنازه را پیدا می کنند و طلب مغفرت بیشتری برای میت انجام می شود، شخص چنین وصیتی می کند
و یا این که اگر دفن در روز انجام شود، امکان آمادگی برای توجه به نماز «لیلة الدفن» بیشتر است زیرا در روز، کارهای دفن تمام شده و فرصت و فراغت بیشتری وجود دارد تا مبادا نماز شب اول قبر، فراموش شود یا فرصت انجامش نباشد.
🔸 شاید هم به خاطر این تصور است که برای اموات بهتر است شب ها زائری نداشته باشند تا بتوانند از نعمت های الهی بهره مند شوند؛ در این زمینه روایت داریم.(الكافي، ج 3، ص 246، ح 1.)
از این روایت استفاده می شود که ارواح مؤمنان از ابتدای شب تا طلوع آفتاب، متنعم در نعمت های الهی هستند، نعمت هایی که در روز از آن محروم هستند؛ لذا گفته شده که شب هنگام به زیارت مردگان نروید تا آنان بتوانند از نعمت های در شب استفاده کنند.
🔰 نکته:
وجود چنین روایاتی شاید این تصور را ایجاد کرده است که برای رفتن به قبرستان یا برای دفن اموات، روز بهتر از شب است؛ و الا همان طور که عرض شد، منعی برای دفن شبانه نداریم و حتی توصیه هم شده که در صورت امکان و بدون دلیل، دفن میت را به تاخیر نیندازید.
در هر صورت، در جایی که میت وصیتی کرده است، طبق همان عمل شود.
💠 پرسمان دینی 👇👇
┏━✨🌹✨🌸✨━ @porsemane_dini
┗━✨🌸✨🌹✨━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا این درسته؛ کسی که پیامبر اکرم صلی الله علیه واله را سب (فحش) کند ریختن خونش حلال است؟
💠 پرسمان دینی 👇👇
┏━✨🌹✨🌸✨━ @porsemane_dini
┗━✨🌸✨🌹✨━
امیرالمؤمنین عليه السلام:
خوابى كه همراه يقين باشد، بهتر از نمازى است كه همراه شك باشد
نَومٌ على يَقينٍ خَيرٌ مِن صَلاةٍ في شَكٍّ
غررالحكم حدیث 995
💠 پرسمان دینی 👇👇
┏━✨🌹✨🌸✨━ @porsemane_dini
┗━✨🌸✨🌹✨━
اگر هنگام نماز، فردي به منزل ما بيايد؛ آيا نماز اول وقت بهتر است يا پذيرايي از مهمان؟
💠 پرسمان دینی 👇👇
┏━✨🌹✨🌸✨━ @porsemane_dini
┗━✨🌸✨🌹✨━