🔺 ایجاد «انجمن طراحان محصولات شناختی»/ حمایت ستاد علوم شناختی از توسعه بازار بینالمللی اسباببازیها و محصولات شناختی
🔹مراسم اختتامیه نخستین بوت کمپ بازی ها، بسته ها و اسباب بازی های شناختی، عصر یکشنبه، پانزدهم بهمن ماه با معرفی و تقدیر از تیمهای برتر این رویداد در محل باغ کتاب تهران برگزار شد.
🔸شقایق حقجوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری: در دنیا مقوله ای با عنوان بازی جدی(serious game) مطرح است که هدفی فراتر از سرگرمی دارد و از آن برای آموزش و تعلیم و تربیت و مداخلات جدی درمانی استفاده میشود.
🔹محمد مهدوی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی: از توسعه بازار بینالمللی محصولات و اسباب بازیهای شناختی حمایت میکنیم. در گام اول تلاش داریم زمینه حضور فعالان و محصولات این حوزه در نمایشگاههای خارجی را فراهم کنیم که در این بخش میتوان از همکاری مرکز تعاملات بینالمللی معاونت علمی نیز بهره برد.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۶ بهمن ۱۴۰۲
🔺 آموزش کارشناسان سرمایهگذاری خطرپذیر در دومین دوره طرح «کیمیاپلاس»
🔹دومین دوره از طرح «کیمیاپلاس» با عنوان پرورش کارشناس سرمایهگذاری خطرپذیر با همکاری دفتر توسعه زیرساختهای زیست بوم نوآوری معاونت علمی و پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف آغاز به کار کرد.
🔸طرح کیمیا شامل ۱۰۰ ساعت آموزش تخصصی و ۸۰ ساعت کارآموزی است و افراد شرکتکننده میتوانند از خدمات منتورینگ و مشاوره کارشناسان نیز در طول این دوره بهره ببرند.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۶ بهمن ۱۴۰۲
🔺️ آغاز نشست دو روزه مدیران کارخانههای نوآوری در زاهدان
🔹نشست دو روزه مدیران کارخانههای نوآوری به منظور هم افزایی، شبکه سازی، انتقال تجربه و تدوین راهبرد ملی کارخانه های نوآوری با حضور دستیار معاون علمی در ساماندهی و توسعه زیرساخت های فناوری و مدیران کارخانه های سراسر کشور در محل کارخانه نوآوری زاهدان در حال برگزاری است.
🔸محمدجواد صدری مهر، دستیار معاون علمی رئیسجمهور در ساماندهی و توسعه زیرساخت های فناوری و نوآوری:
امروزه برای بالا بردن کیفیت نقش آفرینان اکوسیستم نوآوری، نیازمند غنی سازی ورودیهای اکوسیستم هستیم که با توجه به کاهش میانگین سنی موسسان استارتاپهای پذیرفته شده در کارخانههای نوآوری سراسر کشور این مهم با برنامهریزی دقیق و هدفمند دستیافتنیتر خواهد بود.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۶ بهمن ۱۴۰۲
🔺 چالشها و نیازهای مسیر شتابدهی در زیستبوم نوآوری و فناوری کشور
🔹یازدهمین شماره دوهفته نامه «پیشران»، ضمیمه روزنامه «جام جم» به همت مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی ریاست جمهوری و با رویکرد بازتاب تازهترین تحولات زیستبوم فناوری و نوآوری کشور منتشر شد.
🔸گزارش اصلی شماره جدید «پیشران» با عنوان «با شتاب به سوی توسعه فناوری» به چالشها و نیازهای مسیر شتابدهی در زیستبوم نوآوری و فناوری کشور اختصاص دارد.
🔹پیشران یازدهم را از اینجا دریافت کنید.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۶ بهمن ۱۴۰۲
🔺 دسترسی شرکتهای دانشبنیان به ابزارهای تأمین مالی و اعتباری صادراتی کوتاهمدت تسهیل شد
🔹توافقنامه حمایت و تقویت توان تولیدی و صادراتی شرکتهای دانشبنیان بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، صندوق توسعه ملی و بانک توسعه صادرات ایران امروز ۱۶ بهمن ماه در محل معاونت علمی امضا شد.
🔸موضوع این توافقنامه تقویت توان تولیدی و صادراتی شرکتهای دانشبنیان از طریق تسهیل دسترسی آنها به ابزارهای تأمین مالی و اعتباری صادراتی کوتاهمدت از طریق همکاری میان معاونت علمی، صندوق و بانک است.
🔹معاونت علمی در این توافقنامه متعهد شد، شرکتهای دانشبنیان و فناور دارای توان صادرات را پس از بررسی تخصصی و اطمینان از توان جذب تسهیلات ارزی و بازپرداخت ارزی اقساط آن در سررسید به بانک عامل معرفی کند.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۶ بهمن ۱۴۰۲
🔺 «هوش مصنوعی»، محور حمایتهای «صندوق توسعه ملی» در سال آینده
🔹دهقانی در آیین امضای توافقنامه معاونت علمی با صندوق توسعه ملی و بانک توسعه صادرات:
متوسط ارزبری محصولات دانش بنیان ۳۰ درصد است و بدین ترتیب هر چه در صادرات دانشبنیانها سرمایهگذاری کنیم، خالص ارزآوری بیشتری برای کشور خواهد بود.
🔸اینکه صندوق توسعه ملی، شعار و برنامه پیش روی خود در سال ۱۴۰۳ را تمرکز بر حوزه هوش مصنوعی قرار داده، امری مغتنم است و نشان میدهد که صندوق به عنوان نهادی ملی در حوزه های سرمایه گذارانه چقدر بر نقش تعیین کنده و شکننده فناوری هوش مصنوعی واقف است.
🔹سال گذشته ۸۵۰ میلیون دلار صادرات داشتیم و پیش بینی شده که امسال این عدد به ۲.۲ میلیارد دلار برسد و رشدی سه برابر داشته باشیم.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۶ بهمن ۱۴۰۲
📸 #گزارش_تصویری
🔺 آیین امضای توافقنامه معاونت علمی با صندوق توسعه ملی و بانک توسعه صادرات 🔻
📌 مشاهده گزارش تصویری
🆔 @pr_isti
۱۷ بهمن ۱۴۰۲
🔺 حسنلو: توسعه صنایع خلاق در کشور تنها در پیوند با تعریف بازارهای بین المللی جدید میسر است
🔹دبیر ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری:
با توسعه اکوسیستم فناوری و نوآوری در کشور به ویژه طی دو دهه گذشته، زیرساختهای رشد و توسعه صنایع فرهنگی فراهم شده و در محتوا، فرم فناوری و نحوه ارائه تحول ژرف و گسست آفرینی رخ داده است.
🔸با توجه به اهمیت ویژه صادرات در حوزه صنایع خلاق نسبت به حوزههای فناورانه مشابه، توسعه صنایع خلاق در کشور تنها در پیوند با تعریف بازارهای بینالمللی جدید میسر است.
🔹ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم با شأنیت هماهنگی و همراستا سازی کنشگران دولتی و غیردولتی، در راستای سیاستگذاری، تسهیلگری و حمایت از فعالیتهای توسعه و تقویت صادرات محصولات و خدمات حوزه صنایع خلاق را در دستور کار ویژه خود قرار داده است.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۷ بهمن ۱۴۰۲
18.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 #برای_مردم | گزارش دستاوردهای دانشبنیانها در هفتهای که گذشت
🆔 @pr_isti
۱۷ بهمن ۱۴۰۲
🔺 احداث دومین مجتمع تولید «گاز طبیعی مایع» با فناوری بومی در کشور
🔹با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و به همت جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف، کلنگ احداث مجتمع تولید «گاز طبیعی مایع» با هدف تامین گاز مصرفی پایگاه های مرزی ارتفاعات شمال غرب کشور در ارومیه به زمین زده شد.
🔸با کلنگ زنی دومین مجتمع تولید ال ان جی بر اساس فناوری داخلی توسط این شرکت در شهرستان ارومیه، تامین سوخت سایر پایگاههای مرزی از طریق این مجتمع انجام خواهد شد.
🔹ال ان جی (گاز طبیعی مایع)، یک راهکار نوین و ایمن جهت گازرسانی به نقاط دوردست و صعبالعبور است.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۷ بهمن ۱۴۰۲
🔺 رشد یک و نیم برابری صادرات دانشبنیان در هفتماهه نخست امسال/ایجاد دو «خانه نوآوری و فناوری» در خارج کشور در سال جاری
🔹امیرحسین میرآبادی، رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری:
میزان صادرات شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۳۹۸، ۶۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ (به واسطه شیوع ویروس کرونا)، ۳۰۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ مجددا ۶۰۰ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۱ با یک رشد ۳۰ درصدی ۸۰۰ میلیون دلار شد.
🔸این عدد برای هفتماهه اول سال ۱۴۰۲ بنا به گزارش رسمی گمرک به بیش از ۱.۳ میلیارد دلار رسیده است.
🔹در سال ۱۴۰۲ خانه نوآوری و فناوری ایران در تاشکند (ازبکستان) را افتتاح کردیم و بخش عملیاتی کار آغاز شده و فاز عملیاتی مرکز فناور نوآوری مشترک ایران ونزوئلا را نیز شروع کردیم که در مرحله آماده سازی است و امیدواریم تا پایان سال به بهرهبرداری برسد.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۷ بهمن ۱۴۰۲
🔺 برپایی نمایشگاه استانی آبادیران در یزد
🔹نمایشگاه استانی آبادیران از ۲۵ تا ۲۷ بهمن ماه جاری در محل کارخانه نوآوری درخشان در یزد برگزار میشود.
🔸این برنامه با هدف رفع چالشهای مناطق محروم، ایجاد اشتغال پایدار و توسعه زنجیره ارزش ظرفیتهای بومی، با مشارکت فعال شرکتهای دانشبنیان و همکاری با ارکان زیست بوم نوآوری و فناوری، به تحقق اهداف توسعه و پیشرفت کشور میپردازد.
🔹اولین دوره نمایشگاه آبادیران، خردادماه سال جاری با حضور بیش از ۳۰۰ شرکت دانشبنیان، خلاق و فناور و ۲۸ دستگاه اجرایی در مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار شد.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۷ بهمن ۱۴۰۲
🔺 گسترش همکاریها و تعاملات علمی و فناوری ایران و سودان
🔹وزیر خارجه سودان و هیات همراه امروز ۱۷ بهمن ماه از خانه فناوری و نوآوری ایران بازدید و بر گسترش همکاریها و تعاملات علمی و فناوری میان ایران و سودان تاکید کردند.
🔸امیرحسین میرآبادی، رئیس مرکز تعاملات بینالمللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاستجمهوری: ایران و سودان میتوانند در زمینههای مختلفی با هم همکاری کنند و ما علاقهمند هستیم که این همکاری را توسعه دهیم.
🔹علی الصادق علی الحسین، وزیر امور خارجه سودان: برای من جای خوشحالی است که کشورهای اسلامی همچون ایران در حوزه های فناورانه رشد چشمگیر داشتهاند.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۷ بهمن ۱۴۰۲
🔺 تشکیل ۲۰ کنسرسیوم برای رفع مشکلات بزرگ صنعت
🔹معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در بازدید چندی پیش خود از خبرگزاری فارس به سوالات این خبرگزاری در خصوص برنامههای دولت برای رسوخ فناوری در صنایع بزرگ و حل مشکلات آنها توسط نخبگان پاسخ داد.
🔸دهقانی: رویکردی که ما طراحی کردیم این است که معاونت علمی و فناوری با ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان و برنامههای ملی خود به عنوان واسطه قرار گیرد و سعی کند با محوریت یک یا دو شرکت بزرگ دانشبنیان «کنسرسیوم» یا «شرکتگان» بسازد.
🔹پروژه سامانه و ابزار حفاری افقی یا جهتدار (RSS)، پروژه طراحی و تولید دانتراک، پروژه کلان زبالهسوزی و مدیریت پسماند و پروژههای بزرگ از این دست تعریف میشوند و ما شرکتها را در یک هویتی به اسم کنسرسیوم گرد هم میآوریم.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۷ بهمن ۱۴۰۲
🔺 رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان منصوب شد
🔹معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور، طی حکمی، صادق توسلی زاده را به عنوان «رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان» منصوب کرد.
🔸توسلیزاده که دانشآموخته کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی (گرایش انتقال تکنولوژی) است پیش از این در سمتهایی چون مشاور وزیر و مدیرکل دفتر توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی، مدیر بودجه و امور مجلس و دبیر کارگروه امنیت غذایی مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت فعالیت کرده است.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۷ بهمن ۱۴۰۲
Nopad11.mp3
3.12M
📌 نوپاد؛ پادکستی برای مرور موضوعات روز دنیای نوآوری در ایران و جهان
💢 #قسمت_یازدهم
🆔 @pr_isti
۱۷ بهمن ۱۴۰۲
۱۷ بهمن ۱۴۰۲
🔺 #دستاورد | ساخت نخستین محصول آلوپلاستیک استخوانی با فناوری نانو در دنیا
🔹متخصصان یک شرکتدانشبنیان موفق شدند آلوپلاستیک استخوانی را با استفاده از فناوری نانو و با هدف ترمیم و تقویت بافتهای استخوانی تجاریسازی و تولید کنند.
🔸شیما توکل، مدیرعامل شرکت دانشبنیان فناوریهای زیست تقلید توکل:
با استفاده از این محصول که با قیمتی مناسب در اختیار بیماران قرار میگیرد روند استخوانسازی تسریع شده و بدون ایجاد عفونت و التهاب انجام می شود.
🔹همچنین بنابر نظر بیماران شرکت کننده در کارآزمایی، استفاده از آن باعث از بین رفتن درد در مقابل گروه کنترل نیز شده بود. مخاطبان این محصول جراحان ارتوپد، دندانپزشکان، جراحان فک و صورت و پریودنتولوژی و جراحان ستون فقرات هستند.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۸ بهمن ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ثبتنام نمایشگاه آبادیران یزد تمدید شد!
🔹اولین دوره نمایشگاه توانمندیهای زیستبوم نوآوری و فناوری برای آبادانی یزد (آبادیران)
🔸۲۵ الی ۲۷ بهمنماه ۱۴۰۲
کارخانه نوآوری درخشان
🔹متقاضیان حداکثر تا تاریخ ۲۰ بهمن به آدرس زیر مراجعه و اقدام به ثبتنام غرفه نمایند👇🏻
abaadiran.ir/YAZD
🆔 @pr_isti
۱۸ بهمن ۱۴۰۲
🔺 تثبیت سیاست جلوگیری از خامفروشی در قانون بودجه ۱۴۰۳
🔹سیاست اصولی کشور، جلوگیری از خام فروشی است و مهم ترین ابزار برای جلوگیری از خامفروشی، تعیین عوارض و مالیات برای فعالیت های خام فروشانه است و این موضوع در سال های اخیر در قانون بودجه سنواتی پیش بینی و در قانون جهش تولید دانش بنیان و برنامه هفتم توسعه به تصویب رسیده است.
🔸اصلاح کل - تبصره ۶ - بند الحاقی ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳ که به تازگی در صحن مجلس به تصویب رسید، در واقع، تداوم همین سیاست برای سال آینده است که بر اساس آن، مقرر شد این منابع به طور کامل در راستای اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان، فعالیت های فناورانه، توسعه شرکت های دانش بنیان و افزایش سرمایه صندوق نوآوری هزینه شود.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۸ بهمن ۱۴۰۲
🔺 رشد ۱۷ درصدی تعداد شرکتهای دانشبنیان در سال جاری/ هزار و ۳۵۹ میلیون دلار صرفه جویی ارزی از محل قراردادهای تولید بار اول
🔹با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر اهمیت رشد و توسعه دانشبنیانها، تعداد کل شرکتهای دانشبنیان کشور با رشدی ۱۷ درصدی نسبت به سال گذشته به ۹ هزار و ۵۶۰ شرکت رسید.
🔸رضا اسدیفرد، معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری:
بیشترین تعداد شرکتهای دانشبنیان به ترتیب به استانهای تهران، اصفهان و خراسان رضوی تعلق دارد.
🔹از مجموع ۳۸۱ طرح تولید بار اول ارزیابی شده، ۱۲۰ طرح به ارزش بیش از ۲۴۳ میلیون دلار مصوب و ابلاغ شده است. از این تعداد ۹۲ طرح به مرحله قرارداد رسیده و ۲۳ طرح نیز به اتمام رسیده است؛ به نحوی که میزان صرفه جویی ارزی حاصل از این قراردادهای تولید بار اول حدود ۱۳۵۹ میلیون دلار است.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۸ بهمن ۱۴۰۲
🔺 پیگیری تاسیس کارخانههای مشترک تولید فرآوردههای گیاهان با همکاری خارجی/ضرورت ساماندهی و الگوسازی عطاریها
🔹پانزدهمین جلسه شورای مشورتی ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی با حضور اکثریت اعضا در محل فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
🔸محمدرضا شمس اردکانی، دبیر ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی: تاسیس کارخانههای مشترک با کشورهایی نظیر چین و هند و همچنین پیگیری امور دو جانبه در زمینه داروها مانند ثبت و پتنت آنها را از جمله اهداف مورد توجه ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در سال ۱۴۰۳ است.
🔹مجید اصغری، متخصص طب سنتی ایرانی: اعتباربخشی در حوزه عطاریها با اعتباربخشی در حوزه بیمارستانی متفاوت است. باید به الزامات و آییننامههای مربوط به داروخانهها هنگام گرفتن پروانه کسب، توجه کنیم تا ضمن اینکه از آنها الگوبرداری کنیم، به این مسئله نیز توجه نشان داده باشیم که متولی عطاریها کدام ارگان، سازمان یا نهاد است.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۸ بهمن ۱۴۰۲
🔺 آغاز برنامه ملی استارتاپهای دانشآموزی
🔹برنامه ملی استارتاپهای دانش آموزی با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و ستاد توانمندسازی و تحول محلات آغاز شد.
🔸محمدجواد صدریمهر، دستیار معاون علمی رئیس جمهور:
نخستین گام در این برنامه استعدادیابی، برنامهریزی و مشاوره جدی برای مسیر رشد دانشآموزان و ورود آنها به زیستبوم استارتاپی است.
🔹در مدارس به جای استادها، نیازمند منتورهایی جهت کمک به رشد استارتاپهای دانشآموزی هستیم؛ در این راستا با راهنمایی دانشآموزان علاقمند به اکوسیستم فناوری، پس از آموزشهای لازم به تیمهایی تبدیل میشوند و به تدریج شاهد شکلگیری کسبوکارهای کوچک از گلوگاه این تیمها خواهیم بود.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۸ بهمن ۱۴۰۲
🔺 برترینهای پنجمین دوره مسابقه ملی مساله محور رهزیست تقدیر شدند
🔹مراسم اختتامیه پنجمین دوره مسابقه ملی و مساله محور رهزیست با معرفی و تقدیر از تیمهای برگزیده در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد و تیمهای برگزیده، علاوه بر بهرهمندی از جوایز مادی و معنوی، جهت همکاری بلندمدت به شرکتهای تعریفکننده پروژه، مراکز نوآوری و رشد، معرفی شدند.
🔸حقجوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی:
بالا بودن سطح علمی، دارا بودن انضباط شخصی، مهارت تیم سازی و مهارت حل مسئله از مهمترین خصوصیات افراد حاضر در این مسابقه و رویداد است.
🔹محمدحسین متالهی، دبیر ستاد توسعه زیستفناوری: ره زیست مسابقهای است که میخواهد به صنعت اثبات کند که دانشگاه و دانشجویان ما میتوانند در حل مسئله مشارکت کنند و بستر رشد نیروی انسانی ما باشد.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۸ بهمن ۱۴۰۲
🔺 مطابقت طرحهای توسعه شهری با اصول و ارزشهای معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
🔹پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس با مطالعه موردی کلان شهر تهران موفق به تحلیل و ارزیابی انطباق طرحهای توسعه شهری با اصول و ارزشهای معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی شدند.
🔸کیمیا قاسمی، محقق موضوع: مطالعات نشان میدهد که پدیدههایی مانند توسعه نامتوازن صنعت و خدمات، توانسته در کنار تغییرات جغرافیایی جمعیت، فرهنگ شهرنشینی و مهاجرت روستاییان به شهرها را رواج دهد و در کمتر از نیم قرن، منجر به ایجاد ناهماهنگیهایی در چگونگی استفاده از زمینهای شهری وعدم تعادل در پراکندگی تسهیلات و خدمات عمومی در سطح شهرها شود.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
۱۸ بهمن ۱۴۰۲