🔺 رونمایی از کلان پیکره زبان فارسی با ۳۵ میلیارد کلمه
🔹در همایش الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی با عنوان هوش مصنوعی مولد قدرت حکومتها، کلان پیکره زبان فارسی، بزرگترین مجموعه دادگان شامل ۳۵ میلیارد کلمه در همایش الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی رونمایی شد.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان برای امدادرسانی بهتر به مناطق سیلزده جنوب کشور
🔹نشست «بررسی وقوع حادثه ناگوار سیل در مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان» در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر کمکرسانی بخشهای مختلف جهت کاهش رنج مردم به منظور یاری رسانی در بازسازی زیرساختهای تخریب شده و اسکان موقت برگزار شد.
🔸جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری: با توجه به بازدیدی که وزیر راه و شهرسازی از مناطق سیل زده داشت، موضوع اسکان موقت توسط شرکتهای دانشبنیان مطرح شد که سازههای نوینی با عملکرد بهتر نسبت به چادرهای سنتی داشته باشیم تا از تمام ظرفیتهای دانشبنیانها استفاده شود.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 هوش مصنوعی، مولد قدرت حکومتهاست/ مدلهای زبانی بزرگ، سوگیری خاصی را از نظر فرهنگی و ارزشی ایجاد میکنند
🔹بهروز مینایی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک در همایش «الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی»:
🔸مهمترین سوگیری استفاده از مدلهای زبانی بزرگ، سوگیری «داده» است و در این فضا، حکمرانی داده، یک ضرورت است.
🔹هر کشوری که داده بیشتری داشته باشد، از قدرت بیشتری برخوردار بوده و اساسا هوش مصنوعی مولد قدرت حکومتها است و به همین دلیلی ما باید مدل بزرگ زبانی بومی خود را داشته باشیم.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 آغاز پیادهسازی طرح توسعه زیستبوم «نوآوری شرکتی» در ۲۰ شرکت بزرگ ایران
🔹با حمایت دفتر توسعه زیرساختهای زیستبوم نوآوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، پروژه توسعه زیست بوم نوآوری شرکتی در ۲۰ شرکت منتخب بزرگ آغاز شد.
🔸این طرح با هدف افزایش رقابتپذیری و نوآوری در صنایع بزرگ و تسریع در رشد زیستبوم شرکتی، توسعه و ارتقاء زیستبوم نوآوری در شرکتهای بزرگ در کشور اجرا خواهد شد.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 مرکز هدایت و راهبری «پژوهشهای سیستمی در تورم» راهاندازی میشود
🔹بنیاد ملی علم ایران (INSF) از مراکز تحقیقاتی معتبر و اساتید شاخص کشور دعوت کرد تا پیشنهادههای خود را برای ایجاد «مرکز هدایت و راهبری پژوهشهای سیستمی در تورم (مهرسیم)» با مأموریت اصلی جلب مشارکت ذینفعان و با تاکید بر یکپارچهسازی ارائه کنند.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 تولید دادگان عام برای آموزش «مدل زبانی بزرگ»/ ایجاد زیرساخت لازم برای آموزش مدل هوش مصنوعی
🔹سرپرست کارگروه هوش مصنوعی مولد ستاد هوش مصنوعی و رباتیک در همایش الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی:
🔸مدل های زبانی، مدلهای بنیادینی هستند که بر روی دادههای بسیار آموزش داده شدهاند. آنها میتوانند متن را درک کنند، متن تولید کنند و وظایف مختلفی را انجام دهند.
🔹در حوزه تربیت نیروی انسانی کارآمد، برنامههایی همچون حمایت از موسسات آموزشی برگزار کننده دورههای تخصصی در حیطه مربوطه، حمایت ویژه از استارتاپهای مربوط به این حوزه و برگزاری مسابقات مختلف جهت جذب نیروهای مستعد در این حوزه (مشابه مسابقات ربوکاپ) و .... را در دستور کار داریم.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: آموزش و گفتمانسازی در «حکمرانی هوش مصنوعی»، ضرورت امروز ماست
🔹خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در همایش «الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی»:
🔸آموزش و گفتمانسازی در حکمرانی هوش مصنوعی باید مدنظر باشد. معیارهایی که به هوش مصنوعی میدهیم باید بر اساس زیست بوم و فرهنگ ایرانی اسلامی باشد.
🔹در بحث هوش مصنوعی باید به سرعت رشد کنیم خودمان مولد شویم که اگر اینگونه نشود دچار شکلی از استعمار میشویم. در دهه اخیر کارهای زیادی انجام شده اما کافی نیستند که باید ادامه پیدا کند.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 منظور از «داراییهای نامشهود» چیست؟
🔹در زیست بوم فناوری و نوآوری بخش مهمی از دارایی شرکتها مربوط به دانش فنی یا نوآوری آن مجموعه است که ماهیت فیزیکی ندارد و با روشهای مرسوم ارزشگذاری قابل برآورد نیست؛ داراییهایی که در دسته «دارایی های نامشهود» قرارمی گیرد ونیاز به سازوکار ویژه ای برای برآورد دقیق خواهد داشت.
🔸با همکاری معاونت علمی و وزارت اقتصاد، کارگروه ویژهای شکل گرفته که در نهایت نظام جدید ارزشگذاری داراییهای نامشهود را ارائه کرده است.
🔹مدیرکل دفتر تامین مالی و سرمایه گذاری معاونت علمی در شماره جدید جام جم از اهمیت اجرای این نظام جدید در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و توسعه اقتصاد دانشبنیان گفته است.
گفتگوی کامل
🆔 @pr_isti
🔺 سمپوزیوم دو روزه مدرسه بینالمللی مطالعات مغز برگزار می شود
🔹سمپوزیوم دو روزه مدرسه بینالمللی مطالعات مغز (ایبرو) با حمایت ستاد توسعه علوم وفناوری های شناختی، ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت ماه سال آینده در تهران برگزار میشود.
🔸این دوره آموزشی با هدف فراهم کردن فرصتی برای دانشجویان، محققان و پژوهشگران برای کسب یافتهها، اطلاعات و تبادل تجارب در حوزههای علوم اعصاب، علوم اعصاب سلولی، علوم اعصاب شناختی و علوم اعصاب محاسباتی برگزار میشود.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 گردهمایی ارکان نظام تامین مالی زیست بوم فناوری و نوآوری زیر سقف «نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی»
🔹جلسه همفکری و همافزایی نمایشگاه صنعت مالی ایران با حضور مدیر کل دفتر تامین مالی و سرمایه گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و جمعی از صاحبنظران این معاونت برگزار شد.
🔸عبدالمجید مرشدی، مدیر کل تامین مالی و سرمایه گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری:
نمایشگاه بین المللی صنعت مالی میتواند محل مناسبی برای تعامل و گفتمان مشترک با سه ضلع اثرگذار بازارهای مالی شامل «بازار پول»، «بازار بیمه» و «بازار سرمایه» برای فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری کشور باشد.
🔹این نمایشگاه با هدف شناسایی و حل مسائل نظام تامین مالی و معرفی ظرفیت ها و دستاوردهای های زیست بوم فناوری و نوآوری در تاریخ ۱۹ تا ۲۲ خرداد ماه سال ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برنامهریزی شده است.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 استقبال کودکان و شرکتهای روس از اسباببازیها و صنایع فرهنگی کشور
🔹مسعود حسنلو دبیر ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری:
نمایشگاه KIDS RUSSIA در سه روز برگزار شد و بالغ بر ۴۰ نفر از نمایندگان صنایع خلاق کشورمان در این رویداد حضور داشتند.
🔸محصولات ایرانی عرضه شده در این نمایشگاه با استقبال خوب بازدیدکنندگان نمایشگاه کالای کودک روسیه و شرکتهای پخش اسباب بازی مواجه شد.
🔹تولید کنندگان اسباب بازی کشورمان تعامل خوبی با شرکتها و توزیع کنندگان روسی شکل دادند. در این سفر همچنین با مجموعهها و بنیادهایی که در حوزه صادرات صنایع خلاق فعال بودند؛ از جمله وزارت صنعت روسیه و بنیاد صادراتی این کشور جلساتی برگزار شد.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 #دستاورد | ترمیم عارضههای استخوانی با استخوانسازهای نانویی
🔹متخصصان یک شرکت دانشبنیان، مواد استخوانساز نانویی را که در دندانپزشکی، ارتوپدی و پزشکی بازساختی کاربردهای گسترده دارد، با استفاده از فناوری بومی تجاریسازی کردهاند.
🔸شیما توکل، مدیرعامل زیست تقلید توکل:
نمیمتیک نانوبن، اولین محصول استخوانساز دنیا است که هر دو فاز آلی و معدنی آن نانومتری بوده و از نانوفیبرهای پپتیدی خودآرا و نانوهیدروکسی آپاتیت تشکیل شده است.
🔹محصول استخوانساز داخلی علاوه بر مزیت قیمتی، نسبت به نمونههای خارجی کیفیت بالاتری دارد. استفاده از این استخوانساز در ناحیه مورد استفاده، عفونت و التهاب ایجاد نمیکند.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti