«فِي الْأَرْضِ مَجْهُولُونَ وَ فِي السَّمَاءِ مَعْرُوفُونَ»
«آنان [مجاهدان] گمنامان زمیناند و آشنای آسمان»
نهجالبلاغه - بخشی از خطبه ۱۰۲
@Projectmeshkat
6.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
الماس درخشان در جبهههای نبرد
حزبالله لبنان ظهر روز 9 آوریل (21 فروردین) با انتشار بیانیهای اعلام کرد رزمندگان حاضر در قطاع غربی، در ساعت 10 و 30 دقیقه صبح سهشنبه به مواضع سربازان ارتش رژیم صهیونیستی حمله و ضمن کشته و زخمی کردن تعدادی از آنها، یک تانک مرکاوا را در پادگان دوفیف مورد هدف قرار دادند که اصابت موشک سبب انهدام تانک فوق شد.
حزبالله لبنان دقایقی پیش با انتشار ویدئوی فوق، خبر حمله به پادگان دوفیف و انهدام یک تانک مرکاوا را با استفاده از موشک ضدزره تاپاتک الماس تأیید کرد.
از آغاز بکارگیری موشک ضدزره الماس توسط رزمندگان حزبالله، این موشک با عملکرد بالای خود برای انهدام اهداف قرار گرفته در محدوده خارج از دید مستقیم که امکان انهدام مستقیم آنها بهوسیله سایر موشکهای ضدزره وجود ندارد، تاکنون برعلیه اهداف متنوعی استفاده و در کارنامه خود شکار دوربردی را هم به ثبت رسانده است.
📝 @Projectmeshkat
جدیدترین ناوبندر ارتش در راه
بنابر تصاویر منتشر شده از صنایع فراساحل (ایزوایکو) تغییر کاربری یک شناور تجاری دیگر در مراحل پایانی قرار دارد تا در آینده نزدیک به عنوان دومین ناوبندر ایانوس پیما به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش الحاق شود.
اطلاعات موجود نشان میدهد که در سال 1399 دو شناور نفتکش با نامهای تبوکان و منان متعلق به شرکت رهبران امید دریا در مزایدهای (بطور همزمان با شناورهای کانتینربر پرارین و ساروین که اکنون با نام ناو شهیدان باقری و مهدوی ندسا شناخته میشوند) به فروش گذاشته شدند. شناورهای مذکور در سالهای ۱۹۹۱ و ۱۹۹۲ توسط صنایع کشتیسازی ژاپنی HITACHI SHIPBUILDING MAIZURU ساخته شدند که مدتی در ناوگان یونان فعالیت میکردند.
تغییرات ساختاری ایجاد شده در شناور تبوکان (FOLEGANOROS) به وضوح نشان دهنده ایجاد یک پد بالگرد در بخش جلویی عرشه است که تا امکان میزبانی از بالگردهای هوادریا فراهم شود. دیگر تغییر قابل مشاهده رنگ آمیزی پل فرماندهی شناور به طیف خاکستری است. اضافه شدن سیستم های راداری٬ جنگال و الکترونیکی از دیگر تغییرات قابل انتظار است. همچنین احتمالا ساختارهایی برای استقرار توپ های ضد هوایی و موشک های پدافند هوایی روی عرشه تعبیه خواهند. در موضوع سیستم های تسلیحاتی٬ استقرار انواع پرتابگرهای موشک کروز٬ پهپادهای انتحاری و سیستم های پدافندی امکان پذیر خواهد بود که البته استفاده یا عدم استفاده از اون ها به تدابیر فرماندهی مرتبط میشود.
این شناورها طولی معادل 182 متر و عرض 32 متری دارند. در مقابل مکران دارای 231 متر طول و عرض 42 متری است. بیشینه وزن تبوکان و منان به حدود 45,500 تن میرسد که البته همچنان فاصله زیادی تا تناژ 105,000 تنی مکران دارد اما در عین حال در رده دومین شناورهای سنگین وزن ارتش قرار خواهند گرفت.
@Projectmeshkat
آمریکا تسلیحات توقیف شده ارسالی به یمن را به اوکراین ارسال میکند.
خبرگزاری بلومبرگ به نقل از فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اعلام کرده آمریکا قصد دارید تسلیحات ایرانی را که درحال ارسال به مقصد یمن توقیف کرده، به اوکراین ارسال کند.
براساس بیانیه منتشر شده سنتکام، در روز 4 آوریل دولت آمریکا بیش از 5000 اسلحه شامل Ak-47، مسلسل و سلاح تکتیرانداز را در کنار راکتهای RPG-7 و بیش از 500 هزار گلوله 7.62 میلیمتری به نیروهای مسلح اوکراین تحویل داده است.
این تسلیحات در بازه زمانی 22 می 2021 تا 15 فوریه 2023 توسط سنتکام از چهار کشتی باربری بدون تابعیت کشف و ضبط و مالکیت آنها توسط وزارت دادگستری آمریکا در 1 دسامبر 2023، به دولت آمریکا واگذار شده بود.
@Projectmeshkat
6.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣 اگر فکر میکنید #یمن و مردمانش را میشناسید سخت در اشتباهید! شما عملا هنوز هیچ چیز از آنان نمیدانید...
⭕️ طبیعت چشمنواز، پتانسیل اقتصادی و تجاری بیبدیل، موقعیت استراتژیک دارای اهمیت و تمدن غیرقابل چشمپوشی، تنها بخشی از کوه یخی است که در اقیانوس رسانهها زیر آب پنهان مانده؛ اما حالا زمانِ گفتن ناشنیدههای سرزمین خاص «یمن» یا به تعبیر شاهنامه فردوسی «هاماوران» فرا رسیده...
🎥 مادامی که سرزمینی بهعنوان یککشور فقیر در دنیا و مستحق جنگی ناخواسته معرفی شود، حرفی از سایر زوایای بوم مدنظر به میان نمیآید، اما مستند #هاماوران روایتی نو و تازه از فرهنگ، تمدن، تاریخ و جغرافیای مردم یمن دارد🔻
🌐 B2n.ir/hmvn
🔺از شما دعوت میشود تا به مشاهده «هاماوران» بپردازید...
پهپادهای پنهانکار ایرانی به چهرهای جدید در عرصه بینالملل تبدیل شدهاند.
فناوری پهپادهای ایران درحال تغییر شکل نبردهای بینالمللی است. پهپادهای مبتنی بر طراحی پهپادهای ایرانی درحال حاضر در نبردهای مختلفی از جمله سوریه، اوکراین و سودان استفاده شده. صنعت پهپادی ایران که با روشهای نوآورانه تقویت میشود، عنصر کلیدی استراتژی نظامی این کشور است که به ایران اجازه میدهد تا قدرت و نفوذ خود را فراتر از مرزهای خود نشان دهد.
شواهد نشان میدهد تولید پهپادهای ایرانی در حداقل پنج کشور دیگر از آمریکای جنوبی تا آسیای مرکزی در دو سال اخیر افزایش پیدا کرده. اخیرا روسیه ساخت نسخه داخلی پهپادهای ایرانی را آغاز کرده و به این ترتیب تعداد کشورهایی که بهطور مستقیم از فناوریهای ایران و یا کمکهای فنی و قطعات ایرانی استفاده میکنند، حداقل به 12 کشور رسیده.
اکنون دیپلماسی پهپادی ایران برای تأمین مالی برای صنعت دفاعی، تقویت اتحاد استراتژیک ایران با سایر کشورها (به واسطه فروش سلاح به آنها) و تبدیل ایران به کشور فروشنده تسلیحات نظامی که پتانسیل تغییر شرایط درگیری در سراسر جهان را دارند، استفاده میشود.
@Projectmeshkat
MESHKAT | مشکات
ایران بارها فروش پهپاد به روسیه را تکذیب و بیان کرده تعداد کمی را قبل از سال 2022 به روسیه ارسال کرده است. اسناد منتشر شده از قراردادهای ایران نشان میدهد برخلاف این ادعا، ایران درحال فروش پهپاد به روسیه است. وزیر خارجه ایران در ماه ژانویه گفت ایران مسئول کپیبرداری از پهپادهای ایرانی توسط سایر کشورها نیست. در طرف مقابل، نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل با ارسال بیانیهای به بلومبرگ اعلام کرده از نظر اخلاقی ایران از معامله تسلیحاتی با هر طرف فعال در یک درگیری خودداری میکند که علت آن نگرانی از استفاده تسلیحات ایرانی در طول مدت درگیری است.
واشنگتنپست به نقل از یک منبع دفاعی بیان میکند پهپاد انتحاری شاهد-101 که بهعنوان یک پهپاد انتحاری کوچک برای پرتاب به تجهیزات خاصی نیاز ندارد، برای فرار از رادارهای کشف در ارتفاع پایین پرواز کرده و با برد حدود 700 کیلومتر، سه برابر برد ابابیل-2 (که استفاده وسیعی در محور مقاومت دارد) را طی میکند.
گمان میرود ایران انجام مانور shadowing که مانوری برای پرندههای باسرنشین است را از تجربه روسیه در جنگ اوکراین اقتباس کرده است. کارشناس مسائل ایران در امور بینالملل روسیه بیان میکند کارشناسان ایرانی به روسیه سفر کردهاند تا موفقیت پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین را بررسی و تاکتیکهای خود را براساس نتایج این نبرد اصلاح کنند.
اولین پهپادهای ایران در دوران جنگ تحمیلی و درست در زمانی که آمریکا و عربستان سعودی پولهای خود را برای صدام حسین هدر دادند، ساخته شد؛ درست در زمانی که برنامهریزان غربی درمورد پیامدهای اخلاقی و عملکرد پهپادها در جنگ بحث میکردند. با این حال ایران به عقب نرفت و شبکهای را برای توسعه پهپادها با استفاده از شرکتهای خصوصی، دانشگاه و مراکز تحقیقاتی نظامی ایجاد کرد.
@Projectmeshkat