🔸﷽🔸
◀️#خانواده_قرآنی(۴)
♦️سلسله معارف قرآنی با الهام گیری از آیه شریفه:«و الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لنا من ازواَجِنَا وَذُرِّیَّتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا»⚡️فرقان:۷۴
☀️ألْمَالُ وَالْبَنُونَ زِینَةُ الْحَیَوةِ الدُّنْیَا وَالْبَاقِیَاتُ الصَّالِحَاتُ خَیْرٌ عِندَ رَبِّکَ ثَوَاباً وَخَیْرٌ أَمَلاً، آیه 7 آل عمران.
🔹با استفاده آیات الهی و آموزه های وحیانی از ویژگی¬های بارز خانواده مطلوب قرآنی بهره مندی از «خوبی ها و خوشی ها» در کنار یک دیگر می باشد؛ به گونه ای که عوامل اصلی «برپایی و پایداری» خانواده خوشی و خوبی است. با این تفاوت که «خوشی» بیشتر در انگیزه¬سازی و شکل¬گیری و «برپایی» خانواده نقش دارد و «خوبی» بیشتر در پایبندی و پیگیری و «پایداری» خانواده نقش دارد.در این باره به چند نکته مهم اشاره می شود:
⚡️بین خوشی و خوبی یک دور تصاعدی وجود دارد.
« زِینَةُ » نماد و مصداق کامل و بارز بهره¬مندی از خوشی¬ها.
«الْبَاقِیَاتُ الصَّالِحَاتُ» نماد و مصداق کامل و بارز بهره¬مندی ازخوبی ها
🔸باید دور تصاعدی خوشی و خوبی را حفظ کنیم. به این معنا که اگر در ادامه زندگی خوبی نباشد، اعتماد و رضایت¬مندی تضعیف شده و خوشی¬ها هم ناپایدار و کم¬رنگ می¬شود. به هر مقدار خوبی¬ها بیشتر شود، اعتماد بین همسران بیشتر و رضایت¬مندی در زندگی مشترک ارتقاء و بهره¬مندی از خوشی¬ها هم از لحاظ کمیت و کیفیت بیشتر می¬شود. و از سوی دیگر خوشی¬ها، نقش اساسی در حفظ و ارتقاء خوبی¬ها دارد؛ به¬گونه¬ای که اگر نیازهای عاطفی همسران و اعضای خانواده تامین نشود، موفقیت¬ها و توفیقات آن¬ها در مسیر امور اجتماعی، علمی و عبادی کاسته می¬شود.
🔵خانواده¬های متدین باید به خوشی¬ها توجه کنند؛ چه بسا عدم توجه به خوشی¬ها موجب می¬شود که موفقیت-ها و توفیقات آن¬ها در خوبی¬ها رو به کاستی بگذارد.
🔹عدم توجه به خوشی¬ها، موجب ضعف در پایداری خوبی¬ها می¬شود
🔸امام کاظم (ع) فرمودند:
إِجْتَهِدُوا فى أَنْ یَکُونَ زَمانُکُمْ أَرْبَعَ ساعات:ساعَةً لِمُناجاةِ اللهِ، وَساعَةً لاِمْرِالْمَعاشِ، وَساعَةً لِمُعاشَرَةِ الاْخْوانِ والثِّقاةِ الَّذینَ یُعَرِّفُونَکُمْ عُیُوبَکُمْ وَیُخَلِّصُونَ لَکُمْ فِى الْباطِنِ، وَساعَةً تَخْلُونَ فیها لِلَذّاتِکُمْ فى غَیْرِ مُحَرَّم وَبِهذِهِ السّاعَةِ تَقْدِروُنَ عَلَى الثَّلاثِ ساعات. ( تحف العقول، ج 1، صفحه 409)
🔘بکوشید که اوقات شبانه روز شما چهار قسمت باشد:
1- قسمتی برای مناجات با خدا
2- قسمتی برای تهیه معاش
3- قسمتی برای معاشرت با برادران و افراد مورد اعتماد که عیب¬های شما را به شما می¬فهمانند و در دل به شما اخلاص می¬ورزند.
4- قسمتی را هم در آن برای درک لذت¬های حلال خلوت کنید. به وسیله انجام این قسمت است که بر انجام وظایف آن سه قسمت دیگر توانا می¬شوید.
موفقیت¬ها و توفیقات روزانه افراد با وضعیت لذت آنان در خانه رابطه معنا دار و پیوند مستقبم دارد.
💐🍃💞💐🍃💞💐🍃💞💐🍃💞💐
☀️کلیدهای تربیتی
#تاریخ_انقلاب_اسلامی
#انقلاب_اسلامی
🔅 #قیام_پانزده_خرداد، نهضتی خودجوش و مردمی در #تهران، #قم و برخی از شهرهای دیگر در اعتراض به دستگیری #امام_خمینی در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ بود.
📤 تصویب #لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی، در کابینه #اسدالله_علَم، عامل اصلی برانگیختن احساسات دینی مردم بود.
💢 هدف از تصویب این لایحه, تشکیل انجمنهایی در روستاها و شهرها و استانها بر پایه آرای عمومی جهت اداره غیرمتمرکز امور اعلام شده بود، اما سه مندرج در لایحه بشدت احساسات دینی مردم را برانگیخت و اعتراضات شدید مراجع و علما را درپی داشت.
◽️برای مطالعه بیشتر اینمطلب به 🔗 لینک زیر 👇 بروید
🌐 wikifeqh.ir/قیام_پانزده_خرداد
#مهارت_پژوهشی
📖 #روش_صحیح_مطالعه (پیام هفتم)
✳روش های مطالعه صحیح و اصولی
4⃣روش چهارم: روشPQRST
این روش از روش های مطالعه شش مرحله دارد و به فارسی آن را «پسختام» نامیدهاند.
مراحل روش PQRST عبارتند از:
✾1.مطالعۀ اجمالی مطالب(پیش خوانی):
هدف در این مرحله نگاه سراسری به مطالب است؛ بهگونهایکه در عنوان مباحث، تصاویر و بخشهای مختلف تمرکز شود.
آنچه در این مرحله مهم است درک موضوع مطلب، آشنایی با بخشهای اصلی و فرعی آن و نیز ربط منطقی میان مباحث مختلف است.
✾2.پرسش از خود(سؤال کردن):
لازم است برای افزایش تمرکز و دقّت و سرعت در فهم مطالب پس از آنکه نگاه اجمالی به مطلب کردیم از خود بپرسیم که چه چیز از مطالب درک کردهایم.
✾3.مطالعۀ دقیق و جزئی(خواندن):
در این مرحله باید مطالب را بهطور دقیق و کامل با درک کلّیات و جزئیات بخوانیم.
در حین خواندن مطالب باید در نظر داشته باشیم به سؤالاتی که در مراحل قبل در ذهنمان نقش بسته پاسخ دهیم.
استفاده از تکنیکهایی مانند: نوشتن نکات مهم، خط کشیدن زیر نکات مهم، حاشیهنویسی (در یادگیری مطالبی که اهمیت چندانی ندارد مؤثر است)
خلاصهنویسی (نوشتن آنچه درک کردهایم)، کلیدبرداری (نوشتن کلمهای کوتاه و پُرمعنی که دیدن آن تداعیکنندۀ مفهوم جمله باشد) و دیگر تکنیکهایی که به یادگیری کمک میکند در این مرحله مؤثر است.
باید توجه داشت که هیچیک از این تکنیکها بهتنهایی برای یادگیری مؤثر کافی نیست.
✾4.تفکر دربارۀ مطالب:
در این مرحله باید به مطالبی که خواندهایم فکر کنید و دانستههای خود را از نظر معنایی به هم ربط دهید.
تفکر در حین مرحلۀ خواندن و نیز پس از آن مؤثر است.
✾5.از حفظ گفتن:
در این مرحله باید مطالبی که خواندهاید را به یاد آورید و اگر مطلبی را به یاد نمیآورید مجدد آن را مطالعه کنید.
در پایان هر بخش مطالب را از حفظ بگویید.
✾6.مرور مطالب:
اگر میخواهید برای امتحان آسودهخاطر باشید لازم است موضوعات اصلی و نکات مهم در پایان هر فصل را مرور کنید تا از آموختن همۀ مطالب آسودهخاطر شوید.
⬅ادامه دارد.....🔻
🔸رئیس جامعه المصطفی خراسان:
مبلغان المصطفی با استفاده از ظرفیت مجازی پرچم تبلیغ دین را برافراشته نگاه داشتند.
🔻رئیس جامعه الصمطفی العالمیه نمایندگی خراسان، با اشاره به حضور ۲۵۰ مبلغ این نمایندگی در فضای مجازی، در ماه رمضان، اظهار داشت: علی رغم مشکلاتی که به خاطر کرونا در عرصه تبلیغ بین الملل ایجاد شد، مبلغان الصمطفی خراسان با استفاده از ظرفیت مجازی پرچم تبلیغ دین را برافراشته نگاه داشتند.
مشروح خبر؛
air.ir/ZwrWRC
#منتظر_فرج_باشیم
وقتی سرما میخوریم نه عطر گل ها را میفهمیم، نه مزه غذاهای خوشمزه را. ویروس گناه هم همینطوره. باعث میشه ما از عطر #انتظار که با ارزش ترین عبادت هست لذت نبـریم و مزه شیرین این عبادت و بقیهی عبادتها را نچشیم. تا دیر نشده به فکر درمان باشیـم ، تا لـذت منتظر مـولا بودن را احساس کنیم
مرحوم آیت الله بهجت میفرمود باید منتظر فرج باشیم ، ولی با مقدماتش و این را هم می دانیـم که ضعیفیم و طاقت ابتلائات سخت را نداریم ؛ لذا از خدا بخـواهیم که شیعه بعد از این دیگر به ابتلائات بیشتر ، مبتلا نشود. و اهمّ مقدمات انتظار فرج راکه توبه و #طهارت از گناهان است ، تحصیل کنیم. در محضر بهجت، جلد٣ ص٢٨٠
به جمع ما بپیوندید در نکته های ناب
⇝✿✵ #حــدیــثروز ✵✿⇜
💠🔹امیرالمؤمنین علی علیـهالسلام⇩
《اِعتبِر بِما مَضى مِنَ الدُّنيا
لِما بَقِیَ مِنها فإنَّ بَعضَها يُشبهُ بَعضا》
↫◄ از گذشتـههای دنیـا
برای باقیمانده آن عبـرت آموز
زیرا پاره های دنیـا شبیه یکدیگرند.
📗نهجالبلاغه، قسمتی از نامه ۶۹
#مهارت_پژوهشی
📖 #روش_صحیح_مطالعه (پیام هشتم)
✳روش های مطالعه صحیح و اصولی
5⃣روش پنجم: روشSQ3R
این روش یکی از مفیدترین روش های مطالعه است که در سال ۱۹۴۱ توسط فرانسیس رابینسون (Francis Robinson) به منظور بهبود یادگیری کارآموزان ارتش طراحی شد. این روش وادارتان میکند دربارهی متنی که میخوانید فکر کنید. برای شروع، قلم و کاغذ بردارید و پنج مرحلهای را که در زیر آوردهایم، حین مطالعه پیاده کنید.
1.نقشهبرداری(S)
ابتدا به طرح کلی متن و شیوهی سازماندهی مطالب نگاه کنید. محتوای متن را خیلی سریع از نظر بگذرانید. به تصاویر، نمودارها، تیترها و زیرتیترها نگاهی بیندازید. در این مرحله، باید بتوانید از طرح کلی متن یک نقشهبرداری ذهنی انجام دهید. این کار کمکتان میکند وقتی به مطالعهی دقیقتر متن مشغول شدید، یادتان بیاید که چه نکاتی در نزد نویسنده مهم و اساسی بودهاند.
2.طرح پرسش(Q)
دربارهی تیترها، زیرتیترها و کلماتی که بولد (پُررنگ) یا ایتالیک (با فونت کج) نوشته شدهاند، پرسش طرح کنید.
مطالعهی کامل متن: در این مرحله باید با مطالعهی کامل متن، پاسخ پرسشهایی را که در مرحلهی قبل ساختهاید از داخل متن پیدا کنید.
3.تمرین و تکرار (2R)
پاسخهایی را که پیدا کردهاید، بازخوانی کنید و از روی همین پاسخها یادداشت بنویسید. سپس از خودتان امتحان بگیرید تا مطمئن شوید که پاسخ همهی پرسشها را میدانید.
4. مرور مطالب(R)
پس از مطالعهی کامل متن، پاسخ هر پرسش را مرور کنید. اگر متوجه شدید پاسخ پرسشی را جا انداختهاید، فورا در داخل متن به دنبال جواب پرسش جامانده بگردید. در آخر، یک بار دیگر پاسخ تمامی پرسشها را مرور کنید.
⬅ادامه دارد.....🔻
🌹 منهدم کننده گناهان
✍آیت الله محمدتقی بهجتـ :
صلوات منهدم ڪننده گناهان اسـت
این روایت در ڪتاب <جامـع الاخـبار>
از رسـول اڪرم نقل شده اسـت :
(( مـَنْ صـَلَّی عَـلَیَّ مـَرَّةً ،
لَمْ یَبْـقِ لَـهُ مِـنْ ذُنُـوبِه ذَرَةَ ))
⚡️هـر ڪـس یـک بـار بـر مـن
صـلوات بـفرسـتد ،یـڪ ذره از
گـناهانـش بـاقـی نـمی ماند .
🔸️﷽🔸️
◀️#خانواده_قرآنی(۵)
♦️سلسله معارف قرآنی با الهام گیری از آیه شریفه:«و الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لنا من ازواَجِنَا وَذُرِّیَّتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا»⚡️فرقان:۷۴
☀️و لا تَتَمَنَّوْا ما فَضَّلَ اللَّهُ بِهِ بَعْضَكُمْ عَلى بَعْضٍ لِلرِّجالِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبُوا وَ لِلنِّساءِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبْنَ وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ إِنَّ اللَّهَ كانَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيماً (سوره نساء؛ آیه 32)
🍀«نسبت به آنچه شما نداريد و خدا به ديگران مرحمت فرموده تمنا مكنيد،- و نگوييد اى كاش من نيز مثل فلان شخص فلان نعمت را مىداشتم،- زيرا اين خدا است كه- به مقتضاى حكمتش- بعضى را بر بعضى برترى داده، هر كسى چه مرد و چه زن بهرمنديش از كار و كسبى است كه دارد،- اگر درخواستى داريد از خدا بخواهيد، فضل او را بخواهيد، كه او به همه چيز دانا است .»
*************************
💥از برکات آشنایی با اصول حاکم بر نظام خانواده مطلوب شناخت واقعیتها و دستیابی به هندسه و مهندسی فکری جهت مدیریت هرچه بهتر زندگی می باشد به گونه ای که آشنایی با این اصول موجب آمادگی ذهنی و تعدیل انتظارات میشود .
💎مهم پذیرش تفاوتها جهت تامین نیازها و تقسیم مسئولیت هاست. آگاهی نسبت به تفاوتهای موجود در میان پدیده های جهان هستی بالعموم و تفاوتهای موجود در میان زن و مرد در نظام خانواده بالخصوص موجب میشود که با واقعیت های هستی آشنا بشویم و در جهت تامین نیازها و تقسیم مسئولیت ها به نحو جامعتر و سودمندتر بهرهمند شویم.
🔸️شناخت واقعیتها و دستیابی به هندسه ومهندسی فکری جهت مدیریت هرچه بهتر زندگی
🔸️بدانیم همه ی تفاوت ها بر اساس حکمت و به معنای تبعیض و نفی ارزش ها نیست.
🔸️آگاهی از واقعیت تفاوت ها موجب تأمین نیازها و تقسیم مسئولیت ها از جهت کمیت و کیفیت
💎آرزو نکنید که خدا آنچه به دیگران داده را به شما هم بدهد.
💥مشکل کجاست؟
1- عدم آگاهی
2- عدم پذیرش
3- عدم رعایت جانمایی
💥باید این واقعیت را بشناسیم و بپذیریم که میان ویژگی های فیزیولوژیک بدن و ویژگیهای روانشناختی زن و مرد تفاوت وجود دارد .
* از جهت فیزیولوژی اسکلت و استخوان بندی مرد به طور عمومی سخت است و ساختار وجودی زن لطیف تر است.با آگاهی و پذیرش این واقعیت نوبت به جانمایی مناسب و متناسب توانمندی می رسد.به گونه ای که برای تأمین نیازها و تقسیم مسئولیت ها کارهای سنگین را بر عهده مرد می گذاریم کارهای ظریف و هنرمندانه را بر عهده زن.
* از جهت روانشناختی اگر میگوییم که عقل معاش مرد قوی تر است و برای پذیرفتن مسئولیت سرپرستی و تامین نیازهای و پرداخت هزینه ها مناسب تر است همانطور عاطفه و محبت در زن زیادتر است و جهت بر پایی و پایداری کانون خانواده و تامین نیاز های عاطفی اعضای خانواده نقش اساسی و تعیین کننده دارد.با جانمایی مناسب توانمندی ها خیلی از مشکلات حل میشود.
💥اگر به ابن واقعیت به درستی آگاهی باشد و این واقعیت پذیرفته شود.به خوبی سازگاری و تناسب مسئولیت ها با وضعیت جسمی و روحی زن و مرد پذیرفته می شود. به گونه ای که مرد آرزو نمی کند وظایف و مسئولیت های زن را انجام دهد و زن آرزو نمی کند وظایف و مسئولیت های مرد را انجام دهد.زیرا با ویژگی های روحی و جسمی او تناسب ندارد. و اگر هر کدام ارزش خود را به خوبی بدانند حتی آرزو نمی کنند تغییر وضعیت جنسیتی بدهند و این آیه معنا دار می شود که به زن و مرد توصیه شده اصلاً آرزو نکنید که خدا آنچه به دیگران داده را به شما هم بدهد.
♦️حکمت و مهندسی این عالم اقتضا دارد که تفاوت ها میان زن و مرد وجود داشته باشد تا مسئولیت ها تقسیم میشود و نیازها تأمین بشود و همگی متناسب با اقتضا و سعه وجودی خود از مواهب مادی و معنوی واز صواب ها و ثواب ها بهره مند باشند.
💐🍃💞💐🍃💞💐🍃💞💐🍃💞💐
☀️کلیدهای تربیتی
#زیبایی_های_حرم
هر جا که نام توست همان جا معطر است
هر جا که ذکر توست همان جا منور است
🔹تصویری زیبا از نقش «یا علی بن موسی الرضا» بر روی دیوار رواق دارالمرحمه