در اوِستا منظور از دین، دَئِنا است و آن را بهمعنای نگاه کردن و نگریستن گرفتهاند؛ اما نه بهمعنای دیدن معمولی، بلکه منحصراً در قامت شهود است و وسیلهای که آدمی، حقیقت خدایی را با آن در مییابد.
@Qalamro_din
واژهی دین و مشتقات آن در تورات به معنای جزا و داوری این جهان بهکار رفته است و این واژه در تلمود، به معنای داوری و جزا در قیامت بهکار گرفته میشود.
@Qalamro_din
📚 #عصر_مدرنیسم
💠 مدرنیسم مفهومی است؛ که مدتی است در اکثر محافل دانشگاهی به آن توجه میگردد، و در اکثر مقالات علوم انسانی به آن پرداخته میشود.
🌐 آدرس کانال:
@qalamro_din
📚 #دین_و_عقلانیت
💠 در مواجهه دین و عقلانیت انسانها را میتوان به چهار گروه تقسیم کرد:
۱-عقلانیت محض. ۲-عقلانیت دینی. ۳-دین عقلانی ۴-دین عقلانی به همراه مفسر روحانی.
🌐 آدرس کانال :
@qalamro_din
16.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📚 #دین_و_مدرنیته
💠 برای آنکه بتوانیم به صورت جامع مقوله دین و مدرنیسم را مورد پژوهش قرار بدهیم، لازم است که ابتدا نگاهی مختصر به تعاریف هر کدام از این عناوین داشته باشیم.
در قسمت اول بررسی دین و مدرنیته به ارائه تعریفی بیطرفانه از مدرنیته خواهیم پرداخت.
🌐 آدرس کانال:
@qalamro_din
📚 #معرفت_شناختی_دینی
💠معرفت شناسى دينى، يك نوع معرفت درجهى دوم است كه شخص معرفت شناس با ديد تاريخمند خود، به معارف دينى نظر مىكند و از مبادى تصورى، تصديقى، احكام و عوارض آن گزارش میدهد. براى توضيح بيشتر لازم است به يك تقسيمبندى كلى در زمينهى معرفت شناسى اشاره كنيم. معرفت شناسى، به دو گونهى معرفت شناسى پيشينی و معرفت شناسى پسينى تقسيم شده است.
🌐 آدرس کانال:
@qalamro_din
📚 #انتظار_بشر_از_دین
💠 مسأله «انتظار بشر از دین» از مباحث مهم و نو پیدای «دین پژوهی» مدرن است که امروزه در حوزهٔ «فلسفه دین» و «کلام جدید» اهمیت خاصی پیدا کرده و نظر دین پژوهان و اندیشمندان دینی (و حتی غیر دینی) را به خود جلب کرده است. هر کدام از اینها از منظرهای مختلف پاسخهای متفاوتی دادهاند؛ برخی از موضع دینی به این بحث پرداخته و عدهای هم تبیینی سکولاریستی از آن ارائه دادهاند.
🌐 آدرس کانال:
@qalamro_din
21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📚 #پست_مدرنیسم
💠در ادامه پادکست قبلی که در آن به تبیین مدرنیسم پرداختیم، اکنون تلاش داریم که مختصری از مفهوم پست مدرنیسم را برای شما شرح دهیم، و در آینده به نسبت این دو مکتب با امر دین خواهیم پرداخت.
🌐 آدرس کانال:
@qalamro_din
📚 #هرمنوتیک
💠واژه هرمنوتیک دارای دو اصطلاح است:
اصطلاح عام: در این اصطلاح، این واژه هرگونه تحقیقی را که درباره تفسیر متن صورت بگیرد، شامل میشود، از این رو هرمنوتیک، تمام نحلهها را در این زمینه در برمیگیرد و حتی مباحث الفاظ علم اصول نیز مباحثی هرمنوتیکی و حتی مباحث الفاظ علم اصول نیز مباحثی هرمنوتیکی شمرده میشوند.
🌐 آدرس کانال:
@qalamro_din
14.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰فلسفه دین
🎧#پادکست
💠دکتر حامد ساجدی
🔻چرا نیاز به دین داریم؟
🔻آیا عقل و تجربه کافی نیست؟
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
🌐 آدرس کانال:
@qalamro_din
44.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰فلسفه دین
🎧#پادکست
⏺ قسمت دوم
💠دکتر حامد ساجدی
🔻وحی و دین، چه تاثیری در بینشها و بایدهای زندگی ما دارد؟
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
🌐 آدرس کانال:
@qalamro_din
🔵 شناخت خود حقیقی و نیاز به دین
🔹دین بهطور طبیعی از والدین دیندار به فرزندان میرسد بهقول مولوی «میراث ارزان پدری» میشود:
سر ز شکر دین از آن برتافتی
کز پدر میراث ارزان یافتی
🔻در این حالت دین حکم فرهنگ دارد؛ یعنی همانطور که رسم است در یک روز خاص به دیدار هم بروند، رسم است که باورها و اعمالی حاکی از تعلق به یک دین بروز دهند. حال فرزندان یا این فرهنگ را بهصرف علاقه پاس میدارند، یا بیاعتنا میشوند و یا از آن نفرت میابند و انکارش میکنند. اما کمتر کسی میداند که واقعا از دین چه میخواهد؟ انتظار او از دین چیست و آدمی چه نسبتی با دین دارد تا بتواند موضعی مناسب در برابر آن بگیرد.
🔸من وقتی این را از خود میپرسم، میبینم برای باور به تعدادی گزارهٔ نظری به دین نیاز ندارم؛ زیرا فلسفه بابت تعهدش به منطق، برای باورهای خردمندانه بس است. قانون هم امریست فرهنگی که بسته به نوع ارتباطات انسان با جهان تغییر میکند؛ بنابراین معمولا آنچه حقوقدانان بهطور پیوسته عرضه میکنند، برای نیازهای زمانه متناسبتر است تا آنچه در میراث قانونی یک دین (حتا با قدمت صد سال) آمده باشد. اخلاق هم هرچند با دین رابطهٔ نزدیک دارد، اما تنها از دین مایه نمیگیرد.
🔸آنچه جز در دین نیافتم روبرویی و انس با خود حقیقی است، همانکه در دینهای غربی (برآمده از غرب آسیا) خدا میخوانند. این سطح از خودشناسی را من در هیچکجا جز دین امید و انتظار ندارم و سایر شاخههای معرفت بشری از فلسفه و علم و هنر را در آن ناتوان یافتم. دکارت که گفت: «میاندیشم پس هستم» (cogito ergo sum) سخنی از سر عمق خودشناسی نگفت؛ زیرا آن خودِ اندیشنده یا ذهن، هستی حقیقی را سوژهٔ اندیشه کرده است و نه اینکه خود آن هستی از طریق ذهن دکارت نمایان شده باشد. آیا شما میتوانید واقعا به خودتان بیندیشید؟ یا آنچه به آن میاندیشید تصویریست که از خود در ذهن دارید؟ وقتی میگویید «من» واقعا خود «من» را میبینید یا ایدهها و تصوراتی که راجع به «من» دارید؟!
🔹خودشناسی عمیق از طریق معرفت متعارف ذهنی بهدست نمیآید؛ زیرا نیاز به «بودن در لحظهی حال» دارد؛ درحالی که ذهنیات ما همه در لحظات گذشته سیر میکنند. ولی مناسک دینی که حکم «مراقبه» دارند، میتوانند به طالب جدی و کوشا کمک کنند تا آرامآرام بتواند از گذشته و آینده فارغ شود و در لحظهی حال سیر کند.
🔻 در این راه فرد دیندار میتواند بهاقتضای حال خود از میراث همهٔ دینها بهره ببرد. مابقی هرچه در راه این خودشناسی حقیقی نباشد، دینبازی و دینپرستی است.
در دو چشم من نشین ای آنکه از من منتری!
تا قمر را وانمایم کز قمر روشنتری
✍🏻 معین مشکات
🌐 آدرس کانال:
@qalamro_din
خداوند انسان را برای خود خلق نموده است.mp3
1.85M
🔸خداوند انسان را برای خود خلق نموده است
🔸شهید سید مرتضی آوینی
🌐 آدرس کانال:
@qalamro_din
🔹اعتقاد من این است که صحف علوم عقلى و عرفانى اساسى و اصیل، تفسیر انفسى خطاب محمّدى و کشف تامّ احمدىاند- صلّى اللّه علیه و آله و سلم- که بدون دراست و تعلیم و تعلّم آنها فهم اسرار نهفته در آیات و روایات براى نفوس غیر مکتفیه حاصل نمی شود فافهم.
📚هزار و یک کلمه، ج۱، ص ۲۹۰.
🌐 آدرس کانال:
@qalamro_din
هدایت شده از مؤسسه حضرتزینب(س)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌جايگاه زن در اسلام از منظر آيت الله مصباح يزدي
@hazratzainab_com
هدایت شده از مجله خردورزی
⚫ بازنشر بهمناسبت سالروز رحلت آیتالله مصباحیزدی (ره)
💠 چهاردهمین شماره مجله خردورزی
🔸به همت مؤسسه فرهنگی ـ هنری شناخت چهاردهمین شماره مجله «خردورزی»، ویژهنامه «مذهب و جهان معاصر» در شهریورماه ۱۴۰۱ منتشر شد. این شماره از «خردورزی» به تبیین اندیشهها، مسائل، انگارهها، و چالشهای «مذهب و جهان معاصر» میپردازد.
📌 فایل مجله را اینجا دانلود کنید
#خردورزی #دین #مذهب
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
هدایت شده از مؤسسه حضرتزینب(س)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر انقلاب، صبح امروز: حجاب یک ضرورت است منتها کسانی که حجاب کامل ندارند را نباید متهم به بیدینی و ضد انقلابی کرد
🗓 ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
@hazratzainab_com
هدایت شده از رادیو فکرت
30.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هویت جنسی
مهمترین آثار پذیرش هویت جنسی در بحث آموزش و تربیت است و تربیت هم تنها به منظور ایفای نقشهای متفاوت نیست بلکه نحوه مواجهه زن و مرد با مسایل مختلف را نشان میدهد. بنابراین نوع تربیتی که برای زنان و مردان در نظر گرفته میشود، باید متناسب با این تفاوتها باشد.
شناخت زن و مرد از این تفاوتها، طریقه مواجهه این دو جنس با یکدیگر را مشخص میکند. ولی متأسفانه، نظام آموزشی ما نظام خنثایی است. نظام آموزشی ما به دختران و پسران، هویتی متناسب با جنس آنها نمیدهد.
•┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈•
#نقش_زن
🔻 کانال رادیو فکرت:
🆔 rubika.ir/radiofekrat
🆔 eitaa.com/radiofekrat