اندیشکده قصد
🔰 ۶ باور غلط درباره قیمت بنزین ✅3️⃣ افزایش قیمت بنزین تورم زا نیست؟ ⭕️ برخی اقتصاد خواندهها تورم
🔰 ۶ باور غلط درباره قیمت بنزین
✅4️⃣ دولت نباید برای بنزین قیمتگذاری کند؟
⭕️ تصور رایج و اشتباه دیگری که از سوی برخی مطرح میشود لزوم کنار گذاشتن قیمتگذاری دستوری در زمینه بنزین است. بر اساس این تصور هر قیمتی که در سازِکار بازار و بر اساس تقاطع عرضه و تقاضای خرد و پرشمار کشف نشده باشد، معیوب است و باید از دستورکار خارج شود.
✳️ اشتباه اساسی در این تحلیل در بی توجهی به این حقیقت است که دولت از طرفی عرضه کننده انحصاری بنزین است و از طرف دیگر وظیفه تامین بنزین برای نیازهای اساسی مردم را به عهده دارد.
✅ در چنین شرایطی تعیین قیمت بر اساس معیارهایی همچون توزیع عادلانه منابع، جلوگیری از مصرف بی رویه و قاچاق، قیمت تمام شده تولید بنزین و قدرت خرید مردم، به طور حتم باید بر دوش دولت باشد و اتفاقا ایجاد بازاری غیر واقعی از طریق سپردن سهمیه بنزین به هر کد ملی و عرضه آن در یک فضای مجازی، حرکت در جهت خلاف قواعد اقتصاد است.
💠 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖋 #محمد_امینی_رعیا:
⭕️ بانکی داریم که در حوزه قرضالحسنه ۲۰۰۰ میلیارد تومان سپرده جذب کرده است ولی وام قرضالحسنه نداده است!‼️
💢 به عبارت دیگر نظام بانکی کشور به این بانک اجازه داده است که با نرخ صفر درصد سپرده مردم را جذب کرده است و با نرخ ۲۰ درصد وام داده است‼️
❌ این رقم معادل ۷۰ هزار وام ازدواج است⁉️
⭕️ بانک داریم که با ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه، ۱۸ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد‼️
🔹 رویکرد جدید #صداوسیما خیلی امیدبخش است. امیدوارم جرأت پرداختن به مسائل مهم اقتصادی مثل #نظام_بانکی که ظاهرا ممنوعیت دارد هم ایجاد شود. یادش بخیر هنگام پخش این برنامه که قاچاقی با جسارت بچههای #ثریا روی آنتن رفت، ۵ بار مدیر شبکه تماس گرفته بود که قطع کنید!
@Mostazafin_TV
💠 @QasdWay
🔸این یارانه پنهان است
⭕️ بررسی آخرین قبض صادر شده خانه علی کریمی در آبان نشان میدهد که در یک ماه اخیر میزان مصرف خانه او ۷۰۰۰ کیلووات ساعت بوده و ویلای مجلل او همچنان به بلعیدن برق ادامه میدهد.
❌ طبق اعلام شرکت برق، حد رعایت الگوی مصرف در تهران در فصول سرد سال برابر ۲۰۰ کیلووات استاین یعنی کریمی در ماه اخیر ۳۵ برابر الگوی مصرف، برق مصرف کرده است.
⭕️ این فرد در یکسال گذشته نزدیک به ۴۷ میلیون تومان قبض برق پرداخت کرده، اما ارزش واقعی برق مصرفی یکساله او با احتساب مبلغ برق صادراتی ۸ سنت برای هر کیلووات و براساس دلارِ ۲۵ هزار تومانی، حدود ۱۷۰ میلیون تومان استیعنی این مشترک بسیار پرمصرف، فقط در یکسال نزدیک به ۱۲۳ میلیون تومان #یارانه_پنهان برق دریافت کرده است
⁉️ نگاه دقیقتر به قبض برق صادرشده نشان میدهد که این مشترک از کنتور دیماندی (۳ فازاستفاده میکند و همین مسئله سبب شده تا پله تعرفه پلههای مصرفی نیز برای او لحاظ نشودسوال اینجاست که براساس چه قانونی کنتور دیماندی باید به یک مشترک خانگی اختصاص یابد و چرا هزینه برق این مشترکان #پر_مصرف باید مجزا از بقیه تعیین شود؟
✅ علاج این نوع یارانههای پنهان که هزینههایش از بیتالمال برای متمولین صرف میشود، افزایش هزینه در مقیاس جهانی است. نه پیچیدن #نسخههایـنئولیبرالیـآزادسازی و افزایش قیمت با نام یارانههای پنهان برای تمام دهکهای جامعه به ویژه اقشار ضعیف و گذر از آنها و له کردن آنها زیر چرخ توسعه است.
💠 @QasdWay
🔸 چاپ پول توسط بانکهای مرکزی اصلیترین دلیل نابرابری ثروت
🔹 دو کارشناس آمریکایی معتقدند، سیاست چاپ پول که اکثر بانکهای مرکزی کشورها در دوران کرونا دنبال کردند، فقط باعث شده تا شاهد بازتر شدن شکاف ثروت بین مردم جهان باشیم.
🔹به گزارش بخش اقتصاد بینالملل فارس، به نقل از راشاتودی، مکس کایزر و اسپیسی هربرت دو کارشناس آمریکایی شبکه راشاتودی در برنامه تلویزیونی خود گفتند، سیاست چاپ پول که بسیاری از بانکهای مرکزی کشورهای جهان و به خصوص آمریکا در دوران کرونا و با هدف کمک به اقتصادهای خود دنبال کردند باعث شده تا 10 درصد جمعیت بالای این جوامع ثروتمندتر شوند و 90 درصد دیگر فقیرتر شوند.
🔹 دلیل فقیرتر شدن 90 درصد قشر پایین جوامع کاهش ارزش پول ناشی از سیاست چاپ و تزریق نقدینگی بوده که قدرت خرید و ارزش واقعی ثروت آنها را پایین آورده است.
🔹 آمریکا یکی از کشورهایی بود که بیشترین حجم چاپ پول و تزریق نقدینگی را در میان کشورهای جهان داشت، به گونهای که نزدیک به 5 تریلیون دلار در دوران کرونا به اقتصاد خود تزریق کرد.
💠 @QasdWay
⭕️ اهرم غذا در اختیار توسعه نفوذ سیاسی-اقتصادی آمریکا در جهان
🔹 آمریکا در جنگ جهانی اول با تصمیم هربرت هوور رئیس جمهور به کشورهای تازه استقلال یافته نظیر لهستان کمکهای غذایی فراوانی کردند که در گسترش نفوذ آمریکا موثر بود.
🔹 این کشور بعد از جنگ جهانی دوم شروع استفاده از غذا، به عنوان یک ابزار دیپلماسی کرد. آمریکا از اواسط دهه ۱۹۴۰ تحت عنوان سازمان امداد ملل متحد و تجدید اسکان (UNRRA) و سازمان جهانی غذا و کشاورزی (FAO) اقدام به مشارکت، همکاری و اعمال نفوذ از طریق کشاورزی و غذا در جهان کرد.
🔹 آمریکا بلافاصله پس از جنگ جهانی دوم در یک طرح دولتی شروع به کمک غذایی به سه کشور به اصطلاح اشغالی و آسیب دیده از جنگ یعنی ژاپن، آلمان و اتریش کرد. همچنین طرح بسیار مهم دیگری به نام《 طرح مارشال》 در این سالها اجرا شدکه زمینه ساز نفوذ اقتصادی و سیاسی آمریکا در اروپا و سایر کشورهای جهان شد.
🔹 در سالهای جنگ سرد، آمریکا به دلیل نوآوریهای کشاورزی با مازاد محصولات غذایی مواجه شد. آمریکا با استفاده از این فرصت در پی رسوخ میان بازارهای مورد تهاجم کمونیسم بود. دوآیت آیزنهاور رئیس جمهور آمریکا، قانون مهمی به نام قانون تجارت و همیاری کشاورزی تصویب کرد که بر اساس آن آمریکا دو هدف را دنبال میکرد: تقویت بازار داخلی و یافتن بازارهای خارجی و اعمال نفوذ از طریق مازاد محصولات کشاورزی. این طرح در راستای طرح مارشال بود و به نام 《غذا برای صلح》معروف شد.
ادامه دارد...
🌐 منبع: وزارت امورخارجه آمریکا
#طرح_مارشال
#دیپلماسی_غذایی
@masaf_foods
💠 @QasdWay
⚜️ «استقلال از شبکه بانکی» مهمترین لازمه موفقیت رئیس بانک مرکزی
✍️ میرهادی رهگشای
🔸 عدم انتخاب یک بانکدار به عنوان رئیس بانک مرکزی و در مقابل انتخاب یک اقتصاددان با سابقه فعالیت در نهادهای حاکمیتی، در روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا اجرایی شده و اثرات مثبتی درپی داشته است. به بیان دیگر لازم نیست رئیس نهاد ناظر بر عملکرد بانکها، خود یک بانکدار باشد و اتفاقا «استقلال از شبکه بانکی» مهمترین لازمه موفقیت رئیس بانک مرکزی است.
🔹بانک مرکزی مسئول تعیین و اجرای سیاستهای پولی کشورها محسوب میشود که در کنار سیاستهای مالی دولت، وضعیت اقتصاد کشورها را رقم میزند. گستردگی سیاستهای پولی و ارتباط نظام بانکی با بخشهای کلان اقتصاد، از جمله نظام مالیاتی، بازارهای مالی، مقابله با فعالیتهای مجرمانه، تامین مالی تولید و حاکم نمودن ثبات اقتصادی، نشان از اهمیت جایگاه بانک مرکزی در اقتصاد کشورها دارد. علاوه بر این یکی از مهمترین وظایف بانک مرکزی نظارت بر عملکرد شبکه بانکی و جلوگیری از انحرافات در نظام بانکی کشورهاست.
🔹 از این رو تعیین رئیس کل بانک مرکزی و استفاده مناسب از جایگاه این نهاد در مسیر توسعه، از اهمیتی ویژه برخوردار است. در این زمینه عدهای معتقدند رئیس کل بانک مرکزی باید سابقه فعالیت بانکی داشته باشد تا بتواند بر عملکرد بانکها نظارت کند و برای آنها نسخه بپیچد. در طرف مقابل عدهای معتقدند وظیفه بانک مرکزی اساسا با یک بانک متفاوت است و علاوه بر این تعیین یک بانکدار برای نظارت بر بانکها، مصداق بارز تعارض منافع محسوب میشود؛ چراکه یک بانکدار عملا در راستای منافع بانکها عمل میکند و این مسیر لزوما با مسیر توسعه کشور همراستا نیست.
✳️ در شرایط فعلی اقتصاد ایران، تخلفات متعدد و متنوع بانکها از قواعدی که از سوی بانک مرکزی ابلاغ میشود، یکی از مشکلات اساسی کشور است و اثرات آن در اضافه برداشتهای بی ضابطه بانکها، ضررهای کلان از فعالیت بانکی (دریافت سپرده و اعطای تسهیلات)، عدم حمایت از فعالیتهای تولیدی و زیان انباشت گسترده نمایان است. مهمترین دلیل شکل گیری و تداوم این تخلفات گسترده، نبود عزم جدی در رئیس بانک مرکزی برای نظارت مسئولانه بر عملکرد بانکهاست.
✅ در چنین شرایطی یکی از مهمترین معیارها در انتخاب رئیس کل بانک مرکزی باید «استقلال از شبکه بانکی» باشد و لازم است به جای یک «بانکدار» فردی برای این سمت بسیار مهم انتخاب شود که با هدفهای ملی آشنایی دارد و بیش از آنکه به دنبال «استقلال از دولت» باشد، تلاش میکند بر عملکرد شبکه بانکی به طرزی مسئولانه نظارت کند و از تخلفات پرشمار آنها جلوگیری نماید.
✅ ✅ تجربه دیگر کشورها نشان میدهد انتخاب یک رئیس مناسب برای بانک مرکزی میتواند نقش این نهاد را در توسعه کشور و حل مشکلات اقتصادی، خصوصا در شرایط تحریم، به کلی تغییر دهد. در واقع اگر قرار بر این است که بانک مرکزی نقشی فعال و سازنده در هدایت منابع مالی به سمت فعالیتهای تولیدی، کمک به کاهش میزان فرار مالیاتی از طریق رصد تراکنشهای بانکی، بهبود وضعیت وخیم ترازنامه بانکها، اصلاح شیوههای معیوب بنگاهداری بانکها و ضابطه مند نمودن خلق پول بانکها داشته باشد، حتما باید رئیس آن به این نگاه اعتقاد داشته باشد؛ درحالیکه فردی که صرفا در بخشهای بانکی مشغول به کار بوده، فاقد چنین ویژگیهایی است و صرفا از زاویه یک بانکدار به مسئله نگاه میکند و چالشهای واقعی کشور از دید وی پنهان میماند./مسیراقتصاد
https://masireqtesad.ir/124493/
💠 @QasdWay
اندیشکده قصد
⚜️ «استقلال از شبکه بانکی» مهمترین لازمه موفقیت رئیس بانک مرکزی ✍️ میرهادی رهگشای 🔸 عدم انتخاب یک
✳️ رؤسای بانک مرکزی آمریکا بانکدار بودهاند؟
✅ در آمریکا ژروم پاول از سال ۲۰۱۸ تا کنون عهده دار سمت ریاست فدرال رزرو، به عنوان بانک مرکزی این کشور بوده است. آقای پاول ۶۸ ساله شانزدهمین رئیس کل بانک مرکزی آمریکا محسوب میشود که در رشتههای سیاست و حقوق تحصیل کرده و در فاصله سالهای ۱۹۸۴ تا ۱۹۹۰، به عنوان مشاور حقوقی در موسسات مالی آمریکا مشغول کار بوده است. پاول از سال ۱۹۹۰ به وزارت خزانه داری آمریکا رفت و از آن زمان تا سال ۲۰۱۲، علاوه بر سمتهای حاکمیتی، به فعالیتهای سیاسی و فعالیت در اندیشکدههای آمریکایی نیز مشغول بوده است. در این مدت آقای پاول با نهادهای مالی و سرمایهگذاری نیز همکاری کرده است.
🔹 آقای پاول از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ در هیئت مدیره فدرال رزرو مشغول فعالیت بوده و در سال ۲۰۱۸ از سوی دونالد ترامپ به عنوان رئیس این نهاد منصوب شده است. نتیجه اینکه هرچند آقای پاول سابقه فعالیت در نهادهای مالی و سرمایهگذاری را دارد، اما در طول ۶ سال قبل از انتصاب به عنوان رئیس فدرال رزرو، در این نهاد مشغول فعالیت بوده و حتی تحصیلات بانکداری یا اقتصاد نیز در سابقه وی دیده نمیشود.
✅ همچنین پیش از آقای پاول، خانم ژانت یلن به مدت ۴ سال و آقای بن برنانکه به مدت ۸ سال عهده دار سمت ریاست بانک مرکزی آمریکا بودهاند که هردو به عنوان اقتصاددانان، هیچگونه سابقه فعالیت در موسسات بانکی و مالی نداشته و سالها در بانک مرکزی، دانشگاه و نهادهای اندیشگاهی، مشغول فعالیت نظری در سیاستهای پولی بودهاند.
💠 @QasdWay
🔸 سابقه سکانداران بانک مرکزی اتحادیه اروپا
🔹تاسیس بانک مرکزی در اتحادیه اروپا سابقهای طولانی ندارد و به سال ۱۹۹۸ و ایجاد واحد پولی یورو برمیگردد. در طول ۲۳ سالی که از تاسیس بانک مرکزی اتحادیه اروپا میگذرد، تنها ۴ فرد عهده دار ریاست این نهاد بودهاند. ویم دویسنبرگ به عنوان یک سیاستمدار و اقتصاددان هلندی، اولین رئیس بانک مرکزی اتحادیه اروپا بود که پیش از انتصاب به این سمت فعالیت حرفهای خود را در صندوق بینالمللی پول و بانک مرکزی هلند گذرانده بود و سابقه فعالیت در شبکه بانکی نداشت.
🔹 ژان کلود تریشه، دومین رئیس بانک مرکزی اتحادیه اروپا بود که به عنوان یک اقتصاددان فرانسوی، پیش از انتصاب به این سمت، به مدت ۱۰ سال رئیس بانک مرکزی فرانسه بود. آقای تریشه پیش از آن نیز در وزارت خزانه داری فرانسه و مدتی طولانی در موسسات آموزشی این کشور مشغول فعالیت آکادمیک بوده است و عملا هیچگونه سابقه فعالیت در نظام بانکداری نداشته است.
🔹ماریو دراگی ایتالیایی سومین رئیس بانک مرکزی اتحادیه اروپا بود که به عنوان یک اقتصاددان سالها در بانک جهانی و پس از آن در وزارت خزانه داری ایتالیا مشغول کار بوده است. وی تنها به مدت ۵ سال در موسسه مالی گلدمن ساکس آمریکا به حرفه بانکداری مشغول بوده است. در عین حال دراگی پیش از انتصاب به سمت رئیس کل بانک مرکزی اتحادیه اروپا، به مدت ۵ سال مسئول مهمترین نهاد تصمیم گیری درخصوص سیاستهای پولی دولت ایتالیا بوده است. دراگی از اوایل سال جاری میلادی به عنوان نخست وزیر ایتالیا انتخاب شده است.
✅ خانم کریستین لاگارد، سیاستمدار و حقوقدان فرانسوی چهارمین رئیس بانک مرکزی اتحادیه اروپاست که از اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی و پس از ۸ سال ریاست صندوق بینالمللی پول، عهده دار این سمت شده است. لاگارد پیش از این سابقه وزارت کشاورزی و همچنین اقتصاد فرانسه را نیز در کارنامه دارد و هیچگاه به طور مستقیم به فعالیت بانکداری مشغول نبوده است./مسیراقتصاد
💠 @QasdWay
🔸 رئیس بانک مرکزی روسیه هیچگاه بانکدار نبوده است!
✳️ در روسیه نیز خانم الویرا نابیولینا، به عنوان یک اقتصاددان رئیس بانک مرکزی این کشور است. وی به استثناء دو سال، تمامی عمر کاری خود را در بخش های دولتی سپری کرده است. از سال ۲۰۰۰ میلادی و با روی کار آمدن ولادیمیر پوتین، نابیولینا ۳ سال به عنوان مشاور وزیر تجارت و توسعه اقتصادی، ۴ سال به عنوان رئیس مرکز توسعه استراتژیک، ۵ سال به عنوان وزیر تجارت و توسعه اقتصادی و در نهایت از سال ۲۰۱۲ تا به حال به عنوان رئیس بانک مرکزی فعالیت کرده است. نکته جالب توجه اینکه وی هیچگونه فعالیت بانکی در کارنامه ندارد.
🔹 هماهنگی رئیس بانک مرکزی روسیه با دولت یکی از دلایل اصلی عبور نسبتا موفقیت آمیز این کشور از بحران ناشی از تحریمهای مالی و بانکی آمریکا و اتحادیه اروپا، در سال ۲۰۱۴ و درپی الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه بوده است./مسیراقتصاد
💠 @QasdWay
♨️ ۶۵ درصد پزشکان از مالیات فراری هستند!
🔸 گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۹ نشان میدهد، ۶۵% پزشکان به سلامت اقتصادی جامعه پایبند نیستند.
🔹 لازم به ذکر است، مالیات پزشکان آمریکایی سه برابر صادرات نفت ایران برآورد میشود.
🔸 در سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت اختلاف طبقاتی عمیقی بین پزشکان وجود دارد، بهطوریکه تعداد معدودی منابع بزرگ درآمدی را کسب میکنند و تعداد زیادی از پزشکان عمومی، پزشکان اورژانس و رزیدنتها سهمی از این درآمد ندارند.
🔹 درحالیکه تمامی مشاغل جامعه موظف به پرداخت مالیات هستند، فرار مالیاتی پزشکانی که درآمد نسبتاً مناسبی دارند، موجب بیعدالتی و نابرابری در جامعه میشود.
💡 مالیات یک هزینه اجتماعی است که مردم هر جامعه بسته به تمکن مالی خود، موظف به پرداخت آن میباشند.
#نظام_سلامت
@masaf_salam
💠 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 تحلیل سریال بازی مرکب در برنامه رینگ با عینک اقتصادی. خیلیها اعتقاد دارند این فیلم یک فیلم ضدسرمایهداریه....
🔰 این برنامه را میتوانید از طریق لینک زیر مشاهده نمایید:
🔗https://www.aparat.com/v/9tkGT/
@hamidrezamaghsoodi
💠 @QasdWay
🔴افتخار شیرینی که دختر نخبه ایرانی نصیب ایرانیان کرد
🔹یکی از دختران نخبه ی کشورمان موفق به ساخت غشای مخصوص شیرین سازی گاز شده است که با توجه به شرایط اقتصادی کشور با هزینه ای کمتر و در یک مرحله دی اکسید کربن را از نیتروژن و متان جدا میکند و علاوه بر اینکه بهترین روش در بین روش های مرسوم در دنیا محسوب میشود، بدلیل توانایی عملیات در فشارهای بالا، قادر به تصفیه ی گاز بر سر چاه نیز هست و از این طریق مانع هدر رفت گازی که بر سر چاه به فلز هدایت و سوزاننده میشود، میگردد.
🔹فرشته سادات مطهری دانش آموخته دکترای مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «ساخت و ارزیابی غشای پلی اتیلن اکسید شبکهایشده به منظور جداسازی دیاکسیدکربن از نیتروژن و متان» است.
🔹وی در خصوص کاربردها و مزیت های استفاده از این طرح گفت: کشور ایران دارای منابع گاز فراوان به خصوص در جنوب کشور و خلیج فارس است و در بسیاری از موارد مقادیر زیادی گاز همراه با نفت استحصال میشود که به دلیل به صرفه نبودن احداث پالایشگاه گاز، این گاز به فلر فرستاده شده و سوزانده میشود. این غشا میتواند درون مدول های غشایی جای گرفته و در صنایع گاز و پتروشیمی مورد استفاده قرار گیرد و بدلیل توانایی عملیات در فشارهای بالا، قادر به تصفیه گاز بر سر چاه است.
🔹در بسیاری از موارد که سکوی استحصال در میان دریا قرار دارد می توان با تجهیزات بسیار کوچکی که سیستمهای غشایی نسبت به سیستمهای آمین موجود دارند، گاز را هنگام استحصال شیرین نمود و از خوردگی لولههای انتقال تا ساحل که تعمیرات آنها سخت و بسیار هزینه بر میباشد، جلوگیری کرد.
@hamidrezamaghsoodi
💠 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تفاوت و شناخت بازار از نابازار
یک مثال نهادی...
@hamidrezamaghsoodi
💠 @QasdWay
💢🔻
#رویداد_علمی_بین_المللی
🔰گروه #اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار می کند:
💢نشست بین المللی «پارادایم سیاست های اقتصادی جدید اقتصاد اسلامی»
🔸🔸سخنران: دکتر عباس #میرآخور، استاد برجسته #اقتصاد_اسلامی و نخستین دارنده کرسی INCEIF (مرکز بین المللی آموزش تامین اسلامی)
🔸دبیر نشست: حجه الاسلام و المسلمین دکتر علیرضا #لشکری، هیات علمی و مدیر گروه اقتصاد #پژوهشگاه_حوزه_و_دانشگاه
🗓چهارشنبه 12آبان 1400 ساعت 10 الی 11:45 ؛ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، قم
✅حضوری و مجازی
🌐لینک ورود به جلسه مجازی:
https://vc.rihu.ac.ir/ch/meeting2
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ایتا:
https://eitaa.com/rihu_ac_ir
💠 @QasdWay
پس از سال ۱۹۲۹، بررسی کارکرد اقتصاد به مثابه یک کل، نشان داد که توازنهای خودکار اثربخشی ندارند. نیروهای خودتقویتکننده اقتصاد جدید ترکیبی تا حد زیادی جای نیروهای خودمحدودکننده اقتصاد رقابتی سابق را گرفتهاند. شرایط اقتصادی به نحوی پیش رفت که نه تنها کاهش قیمتهای فروش و کاهش دستمزدها موجب افزایش اشتغال نشد بلکه اتفاقا بیکاری نیز افزایش یافت. پس از ۱۹۲۹ با افزایش بیکاری، تاکید بر حفظ دستمزدها و قیمتهای قبلی نیز بیشتر شد.
در اکثر صنایع کاهش تقاضا به کاهش قیمت فروش و حغظ برنامه تولید نیانجامید بلکه اتفاقا موجب کاهش تولید و حفظ قیمتهای قبلی شد. در نتیجه رویدادهایی که در زمینه دستمزد، بهره و قیمت پس از ۱۹۲۹ واقع شد، کشور نتوانست مانع از کاهش سطح فعالیتهای اقتصادی در نتیجه رکود شود.
آلن گروچی، تفکر اقتصادی مدرن، ص۲۱
آیا وضعیت عدم سیگنالدهی متغیرهای قیمتی بر بخش واقعی اقتصاد، قابل تکرار نیست؟
آیا امروز با چنین وضعیتی مواجه نیستیم؟
آیا ناکارایی قیمت به عنوان پادشاه اقتصاد قابل مشاهده نیست؟
@hamidrezamaghsoodi
💠 @QasdWay
از تمدنی که بر دزدی دریایی بنا شده، نمی توان انتظاری جز دزدی دریایی داشت.
آمریکا و اروپا همه پیشرفتشان را مرهون دزدی هستند.
#دزدی_نفتکش_ایرانی
#تمدن_اروپایی_آمریکایی
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
✳️ رانت ارز ۲۷ هزار تومانی در جیب بانکها
🏦 بانک پاسارگاد سال گذشته از محل افزایش نرخ ارز حدود ۸ هزار میلیارد تومان سود شناسایی کرد
✅ در حالی که سود عملیاتی این بانک پارسال فقط ۵.۴ هزار میلیارد تومان بوده است.
✅ متأسفانه کسی از رانت بانکها از دلار گران حرفی نمیزند و فقط شعار انحرافی رانت ارز ۴۲۰۰ تومانی و رانت یارانه پنهان انرژی میدهند.
⁉️ بیایید از #رانت_ارز_۲۷_هزارتومانی شکایت کنیم
https://www.codal.ir/Reports/Decision.aspx?LetterSerial=P4Z7tofVSAGvYwER1gByQQQaQQQw%3D%3D&rt=3&let=6&ct=0&ft=-1&sheetId=13
🌀 خبرنگار مجله تایم آمریکا: شما زندگی خیلی منزویای داشتید؛ شما اقتصاد جدید و حقوق روابط بینالمللی را مطالعه نکردهاید؛ تحصیل شما مربوط به علوم الهی است؛ شما در سیاست و گیر و دار یک زندگی اجتماعی درگیر نبودهاید؛ آیا این، در ذهن شما این شک را بهوجود نمیآورد که ممکناست عواملی در این معادله باشد که شما نمیتوانید درک کنید؟
امام خمینی: ما معادله جهانی و معیارهای اجتماعی و سیاسیای که تابهحال بهواسطه آن، تمام مسائل جهان سنجیده میشده است را شکستهایم؛ ما خود، چارچوب جدیدی ساختهایم که در آن، عدل را ملاکِ دفاع و ظلم را ملاکِ حمله گرفتهایم؛ از هر عادلی دفاع میکنیم و بر هر ظالمی میتازیم؛ حال شما اسمش را هرچه میخواهید بگذارید. ما این سنگ را بنا خواهیم گذاشت. امید است کسانی پیدا شوند که ساختمان بزرگ سازمان ملل و شورای امنیت و سایر سازمانها و شوراها را بر این پایه بنا کنند؛ نه بر پایه نفوذ سرمایهداران و قدرتمندان که هر موقعی که خواستند هرکسی را محکوم کنند، بلافاصله محکوم نمایند. آری با ضوابط شما، من هیچ نمیدانم و بهتر است که ندانم.
۹ آذر ۱۳۵۸ / صحيفه امام ج١١ ص١٦٠
#سیزده_آبان
#استکبار_ستیزی
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
💠 @QasdWay
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
📝نفوذ تفکر استعماری در مدرسه
✏️طبیعی است که بسیاری از مردم با اقتصاد اسلامی و نظام آن آشنا نباشند؛ زیرا درسهایی که دانشآموزان و دانشجویان در دورههای تحصیلی فرامیگیرند، هیچچیز از این نظام اقتصادی به آنها نمیآموزد و به آنها یاد نمیدهد که نظام اقتصادی اسلام، نظامی مستقل و خودبنیاد است که خوبیهای دیگر نظامهای اقتصادی را دربر دارد و خالی از بدیها و نقطهضعفهای آنهاست.
✏️این اهمال درباره اسلام، در راستای همان رویکرد سیاسی استعماری در برابر اسلام و مسلمانان انجام شده است که بارها به آن اشاره کردهایم. اربابان دروغین دنیا قصد داشتند به مسلمانان بفهمانند که آنها به افکار، نظامها و روشهای غرب در امور اجتماعی و معیشتی نیازمند هستند و خودشان تفکر اجتماعی مخصوص یا نظامی با هویت مستقل ندارند؛
✏️بنابراین، نام اسلام و نظامهای اسلامی را از قاموس فکریای که میخواستند برای ما طراحی کنند، حذف کردند تا با تکبر به ما بگویند : ما قدرتمند و اندیشمند هستیم و شما ضعیف و مقلد؛ پس همراه ما بیایید تا راه را برای شما باز و مسیرتان را هموار کنیم و مشکلات را از پیش پایتان برداریم.
🆔 @shahidsadr
🔸دکتر حسین صمصامی: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اعطای کارت اعتباری به مردم در ازای آن، سیاست درستی نیست/ این اقدام موج تورمی را تشدید میکند
🔅اقتصاددان و سرپرست اسبق وزارت اقتصاد: بنده معتقدم بهترین سیاست بانک مرکزی در ۲۱ فروردین سال ۹۷ همین بسته ارزی بود اما اجرای غلط و تخصیص آن به کالاهای غیرضروری مانند دسته بیل و غیره باعث مشکلاتی شد.
🔅اینکه سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کنیم اما نرخ ارز به ۲۶ هزار تومان برسد و ما به التفاوت آن را در کارت اعتباری شارژ کنیم هم درست نیست.
🔅تمام کسانی که مخالف ارز ۴۲۰۰ تومانی هستند هیچ وقت بر اساس آمار دقیق برای مردم نمی گویند که قیمت جهانی ذرت و سویا و پالم و غیره حدود دو برابر شده اما می گویند این ارز به هدف اصابت نکرده و قیمت ها بالا رفته است.
🔅حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در شرایط موجود تورم برخی کالاهای اساسی و اقلام مصرفی مردم را به شدت افزایش می دهد و موج تورمی را نیز تشدید می کند ضمن اینکه مقدار پولی که به حساب اقشار خاصی از مردم واریز خواهد شد نیز قدرت خرید را کم میکند.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
💠 @QasdWay
هدایت شده از حسین بهرامی
⚜️ افسانه «یارانه پنهان انرژی» دولتمردان را به خطا نیندازد.
🔹اندیشکده اقتصاد مقاومتی در نامهای به میرکاظمی ریاست سازمان برنامه و بودجه کشور، به نقد گزارش اخیر این سازمان با عنوان «یارانهها در اقتصاد ایران» پرداخت.
🔹در گزارش این سازمان یارانه اعطایی در بخش انرژی کشور «یارانه پنهان» نامیده شده و بیش از ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
🔹در نامه اندیشکده اقتصاد مقاومتی، این ارقام نجومی برای یارانههای انرژی، زمینه خطا در سیاستگذاری برای کشور عنوان شده و قیمت گذاری پلکانی به عنوان راهکاری متناسب با مقتضیات کنونی اقتصاد ایران پیشنهاد شده است.
🔹 در این نامه رقم محاسبه شده یارانه حاملهای انرژی که با واژه «یارانه پنهان» مطرح شده، از جهت وابستگی به قیمتهای جهانی و نرخ ارز و همچنین مسیری برای کاهش کسری بودجه مورد نقد قرار گرفته و تاکید شده است که این قبیل ارقام نجومی برای یارانههای انرژی میتواند منجر به خطا در سیاستگذاری و تصمیمگیریهای کلان کشور شود. با وجود این تاکید شده است که شرایط فعلی قیمت گذاری حاملهای انرژی از جهات «توزیع عادلانه یارانههای انرژی»، «عرضه انرژی با کمترین هزینه برای دولت» و «کنترل مصارف غیرضرور و مشترکین پرمصرف و بدمصرف» مطلوب نیست و لازم است با شناسایی درست وضع موجود تصمیمات متناسب اخذ شود.
🔰برای مشاهده متن نامه اندیشکده اقتصاد مقاومتی به لینک زیر مراجعه نمایید:
🔗http://masireqtesad.ir/124757
💠 @QasdWay
اندیشکده قصد
⚜️ افسانه «یارانه پنهان انرژی» دولتمردان را به خطا نیندازد. 🔹اندیشکده اقتصاد مقاومتی در نامهای به
🔸 در این نامه برای اصلاح نظام قیمت گذاری حامل های انرژی به الگویی اشاره شده که مبتنی بر اصول زیر است:
✅ از آنجا که دولت عرضه کننده اصلی و انحصاری انرژی در کشور است، پس در جایگاه قیمتگذاری (Price maker) قرار دارد؛ لذا در این شرایط نمیتوان با واگذار کردن قیمتگذاری انرژی به هر نوع بازاری، انتظار کشف قیمت متناسب با مقتضیات اقتصاد و مدیریت بازار انرژی را داشت.
✳️ نظام قیمت گذاری برای هر حامل انرژی باید جداگانه انجام شود، چراکه فراورده های نفتی، گاز طبیعی و برق از جنبههای تولید و توزیع، نحوه صادرات و محدودیتهای صادراتی هر حامل، تاثیر در زندگی مردم و اقتصاد جامعه، تنوع و توزیع مصرفکنندگان، رفتار مصرفی مشترکین، تجهیزات مصرف کننده آن حامل، تجهیزات اندازه گیری میزان مصرف، بازه های اوج مصرف، نوع محاسبه و صدور صورتحساب و نوع پرداخت هزینه با هم متفاوت هستند.
✅ مبنای محاسبه یارانه، اختلاف «مجموع هزینههای تامین هر حامل انرژی» با «مجموع درآمد حاصل از فروش داخلی آن حامل» باشد و بر این مبنا دولت به دنبال کاهش تدریجی و حذف یارانه بخش انرژی کشور باشد. لازمه این مهم، دقت و شفافیت در محاسبه و اعلام «قیمت تمام شده تامین هر حامل انرژی» است.
✅ به منظور عادلانهتر و هدفمندتر شدن نظام حمایتی دولت و همچنین ایجاد انگیزه برای مدیریت مصرف در عین عدم فشار اقتصادی بر اکثریت جامعه، از نظام «قیمت گذاری پلکانی» برای اصلاح قیمتها استفاده شود. مطابق با تجربیات جهانی در این شیوه، قیمت برای «پلههای پایین مصرف و مصارف عمومی» کمتر از قیمت تمام شده و برای «پلههای بالای مصرف و مشترکین بدمصرف» بیشتر از قیمت تمام شده تعیین میگردد، به طوری که در مجموع هزینههای تامین انرژی جبران گردد و یارانه پرداختی تا حد امکان کاهش یابد./مسیراقتصاد
🔰برای مشاهده متن نامه اندیشکده اقتصاد مقاومتی به لینک زیر مراجعه نمایید:
🔗http://masireqtesad.ir/124757
💠 @QasdWay