⚡️میلیتون فریدمن؛ تَکرار توماس مالتوس
توماس مالتوس انگلیسی -از چهرههای شاخص لیبرالیسم- کسی است که مباحث جمعیتی را وارد اقتصاد کرد. او معتقد بود چنانچه جمعیت کنترل نشود، رشد آن بر رشد میزان ذخایر غذایی پیشی خواهد گرفت و پیامدهای غیرقابل پیشبینی و ویرانگری به بار خواهد آورد.
درباره ادعای مالتوس، این پرسش مطرح بود که آیا در تاریخ بشر چنین تجربهای ثبت شده است؟ یا امکان آزمون آن وجود دارد؟ طبیعتا نه بشر چنین تجربهای داشت و نه امکان آزمون فرضیه او وجود داشت. این بود که او به ریاضیات متوسل شد و با یک فرمول ساده ریاضی در مقام اثبات فرضیه خود برآمد:
جمعیت اگر کنترل نشود، با تصاعد هندسی، و ذخیره غذایی در بهترین حالت با تصاعد عددی، افزایش خواهد یافت! و در نتیجه، بشر دچار کمبود غذا و قحطی خواهد شد.
زمان گذشت، جمعیت جهان افزایش یافت و نرخ رشد جمعیت روی سرانه مصرف غذایی تاثیری نگذاشت تا باطل بودن ادعای او ثابت شود. دلیل روشن بود: بشر به روشهای تولید انبوه غذا دست یافته بود و توان فهم این قواعد حاکم بر هستی و روابط پیچیده انسان با عالم، از عهده ریاضیات مالتوس خارج بود. ادعای مالتوس ابطال شد، اما روش باطل او در بکارگیری فرمولهای ریاضی برای نظریهپردازی اقتصادی و اجتماعی باطل نشد.
میلتون فریدمن، از بنیانگذاران مکتب نئولیبرالیسم، به همان شیوه مالتوس برای اقتصاد نظریه پردازی کرد و نسخه خصوصیسازی و مقرراتزدایی، آزادسازی تجاری و مالی، و کاهش هزینههای عمومی را برای دولت پیچید. شباهت
نظریه فریدمن به نظریه مالتوس این بود که نه در جایی تجربه شده بود و نه امکان آزمونش در عالم واقع وجود داشت. لذا فریدمن نیز به تبعیت از مالتوس، به فرمولهای ساده ریاضی متوسل شد تا ادعایش را اثبات کند. اما مصیبت بزرگ این بود که این شیوه غلط تکراری، نه تنها مردود دانسته نشد، بلکه با وجود کاستیهای نظری، از سوی صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی و وزارت خزانهداری آمریکا به عنوان تنها مسیر پیشرفت به ملتهای عقبمانده تجویز شد و هرجا پیاده شد، همچون نظریه مالتوس، جز فاجعه نیافرید...
@syjebraily
ترجیح میدهم با خودم خیال کنم که نرخ بهره بانکی ربا نیست و سود مشارکت است یا نرخ اجاره به شرط تملیک یا سود عقدمرابحه یا جبران کاهش ارزش پول. در غیر این صورت باید باور کنم که ایران یازدهمین کشور رباخوار دنیاست.
@hamidrezamaghsoodi
🆔 @QasdWay
⚡️هشدار درباره تشدید مالیسازی اقتصاد ایران توسط صندوق توسعه ملی!
🔸 یکی از پروژههای جریان نئولیبرال در ایران، مالی سازی (Financialization) اقتصاد ماست. مالیسازی را میتوان سودآوری بدون تولید تعریف کرد. این رویکرد، به صراحت از ایجاد فضا برای سرمایهگذاری روی نوسان نرخها سخن میگوید و هیچ ابایی ندارد که بخش مالی را در عداد بخشهای صنعت و کشاورزی قرار داده و آن را مستقل از بخش واقعی اقتصاد تعریف نماید.
🔸 در یک اقتصاد سالم اما بخش مالی، از بخش واقعی استقلال ندارد، بلکه در خدمت بخش واقعی یعنی تولید است. به عبارت دیگر، سرمایهگذاری در بخش مالی، اساسا شایسته عنوان سرمایهگذاری نیست و دولت نه تنها نباید به رواج و توسعه آن کمک کند، بلکه باید در برابر آن مانع نیز بگذارد. بخش مالی صرفا یک کانال برای سرمایهگذاری است و به تعبیر علما طریقیت دارد، موضوعیت ندارد.
🔸 عبارت مالی شدن را البته نئولیبرالها بهکار نمیبرند. از عباراتی نظیر توسعه مالی و تعمیق مالی استفاده میکنند. متاسفانه از سال ۹۲ به این سو یعنی با روی کار آمدن دولت آقای روحانی و حاکم شدن نئولیبرالها بر اقتصاد ایران، مالیسازی اقتصاد ایران شدت قابل توجهی یافت و برای یافتن ریشه فجایعی نظیر صعود و سقوط بورس، جای دیگری نباید رفت. باز معالاسف، این فرآیند مالی شدن، در دوره جدید نیز با سرعت بیشتر ادامه دارد و رسانههای نئولیبرال، پیوسته بابت اتفاقات جدیدی که در این مسیر رقم میخورد، جشن میگیرند.
⭕️ آخرین اتفاق فاجعهبار، این خبر است که هیئت امنای صندوق توسعه ملی با حضور ریاست محترم جمهور، در مصوبهای این صندوق را برای نخستین بار مجاز کرد که در "بازارهای پولی و مالی سرمایهگذاری کند". بماند که این مصوبه خلاف سیاستهای کلی اصل ۴۴ است و یحتمل در هیئت عالی نظارت بررسی خواهد شد، اما دقت کنیم قرار است صندوقی که برای توسعه کشور ایجاد شد، با سرمایهگذاری در بازارهای پولی و مالی چه برسر اقتصاد ایران بیاورد. نکته تاسفبار ماجرا این است که تجویزکنندگان این سیاستها لااقل به تجارب دیگران نیز مراجعه نکرده و از فجایعی که مالی شدن در اقتصاد غرب آفرید و بحران ۲۰۰۸ را رقم زد، درس نمیگیرند؛ که البته باید گفت آنانکه از فاجعه نفع میبرند، طبیعتا به استقبالش میروند!!!‼️
@syjebraily
حال دنیای کریپتوکارنسی و رمزارزها و قانونی شدن ماینینگ و خرید و فروش رمزارزها را به این مقوله اضافه کنید...
🆔 @QasdWay
⚜️دوستانی که فکر می کنند در کشورهای دیگر، یارانه به مردم نمی دهند، بخوانند‼️
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
✅ ۳۷ کشور در حال اعطای یارانه انرژی به مصرف کنندگان هستند. در واقع دولتها به طور کلی در حال اجرای سیاستهای قابل توجهی هستند که هدف آن کنترل قیمت انرژی در سطحی است که به توان خرید مصرف کنندگان آسیب کمتری وارد شود.
✅برخی کشورها میزان یارانه انرژی اعطایی را افزایش دادهاند (مانند مالزی)، برخی یارانه انرژی که پیش از این حذف کرده بودند را دوباره برقرار کردهاند (پاکستان)، برخی دیگر حذف آن را به تعویق انداخته یا محدود کردهاند (نیجریه) و برخی نیز برای اولین بار اعطای یارانه انرژی را در دستورکار قرار دادهاند (ژاپن).
⚠️اعطای یارانه انرژی و جلوگیری از افزایش قیمتها با وجود کسری بودجه، در حالی در دستورکار کشورهای جهان قرار گرفته است که برخی معتقدند روش حمایت از اقشار کم درآمد، پرداخت یارانه نقدی است و دولتها نباید به عرصه قیمتگذاری وارد شوند؛ این درحالیست که عملکرد کشورهای جهان امر با این توصیه سیاستی تفاوت زیادی دارد.
@jebhetse
🆔 @QasdWay
بسم الله الرحمن الرحیم
جهت هماهنگی اقتصادی دولت
مدافع افزایش حقوق کارگران
خار چشم مفسدین اقتصادی دولت
دشمن بانیان وضع موجود
حافظ سفره بازنشستگان
استعفا داد.
نئولیبرال های محترم
هماهنگ تر سفره مردم را کوچک کنید.
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
با همت پژوهشکده امور اقتصادی؛
اولین مدرسه تابستانه سیاستگذاری اقتصادی برگزار می شود.
برای این مدرسه، یک دوره کارورزی تعیین شده است و در ۹ محور تقسیم میشوند و دانشپژوهان در وزارتخانه به صورت عملی با بخشهایی مانند بانک، بورس، بیمه و … آشنا میشوند. یک دوره تکمیلی بهعنوان دوره تداوم داریم و نخبگانی که صلاحیتشان احراز میشود، درگیر پروپزال و تهیه طرحنامه خواهند شد.
دانشجویان و طلاب تحصیلات تکمیلی اقتصاد فرصت دارند تا حداکثر سوم تیر در دوره ثبت نام کنند.
http://www.earc.ac.ir/fa/news/424
🆔 @QasdWay
اندیشکدۀ قصد با همکاری مؤسسۀ معنا برگزار میکند:
سلسله جلسات «علم اخلاق و تحلیل اقتصادی»
ارائه دکتر علی سعیدی
سهشنبهها ساعت ۱۷
هماهنگی حضور در جلسات:
@k_mahdavi78
🆔 @QasdWay
🌹🔰کتاب علم اقتصاد یا اقتصاد علم نما🔰🌺
کتاب فوقالعاده پروفسور درخشان و به قول خود ایشان حاصل عمر ایشان منتشر شد...
🆔 @QasdWay
بسم الله الرحمن الرحیم
#کتاب_رشد
یادداشتی از دکتر مصباحالهدی باقری کنی
اقتصاد علم نما..؟!
⏪ استاد بزرگوار #دکتر_درخشان بعد از سالها تلاش، کتاب *فریب بزرگ ؛ علم اقتصاد یا اقتصاد علم نما* را تمام کردند.کتابی که از آغاز با این عهد دنبال شد که *تقدیم به حضرت #آیت_الله_باقری_کنی (حفظهالله) شود. ایشان در مقدمه کتاب مینویسند:
*موضوع اين كتاب بررسي نقادانهای از منشأ #علم_اقتصاد_جديد است. در اين بررسی رويكرد تاريخی را اتخاذ كردهايم. اكثريت #اقتصاددانان_معاصر بر اين عقيدهاند كه اقتصادِ جديد ساحتی علمی است بدين دليل كه روش تحليلی بهكار رفته در آن بهواقع رياضی است. از اينرو به منشأ و ماهيت #رويكرد_رياضی به اقتصاد پرداختهايم زيرا كه از اهميت نظری بسيار بالايي برخوردار است. اين رويكرد مبتني بر مفاهيم و روابط اقتصاديی انتزاعی است كه فقط براي بهكارگيری رياضيات مناسباند. ما بر اين عقيدهايم كه رويكرد رياضی موجب شده است كه ظرفيت علم اقتصاد در توضيح و رويارويی با مسائل اقتصادی در دنيای واقعی محدود شود در حالي كه اين مسائل برای #سياستگذاران_اقتصادی از اهميت بسيار زيادی برخوردار است.
نشان دادهايم آنچه از رويكرد رياضی به اقتصاد حاصل شده است چيزی جز « #اقتصادِ_علم_نما » نيست كه امروزه به علم اقتصاد جديد معروف است. اقتصادِ علمنما فريب بزرگی است زيرا كه چهرۀ زشت #سرمايه_داری را در پشت نقاب زيبای «اقتصادِ علمی» كه ادعا میشود مستقل از ارزشهاست پنهان میكند. اقتصاددانان سرمايهداريی معاصر چنين میپندارند كه اقتصاد علم است زيرا كه ماهيتِ رياضی دارد. چنين باوری وجود رابطۀ متقابل بين اقتصاد و #نظام_ارزش_های_اخلاقی را نفی میكند در حالی كه چنين رابطهای در واقعيت وجود دارد.
💠 #اقتصاد_اسلامی بر #ارزش_های_الهی برای فرد و جامعه مبتنی است و لذا اقتصادِ علمنما موانع بزرگی را در مسير كشف اين نظام ايجاد كرده است. در اين كتاب توضيح دادهايم كه علم اقتصاد متعارف موجب شده است كه توانمندی و گسترۀ درك ما از #رويكرد_های_ارزش_بنيان به تحليلهای اقتصادی محدود شود. نخستين گام اساسی در ساختن چارچوبي مستحكم برای فرآيندهای نظريهپردازی و سياستگذاری در اقتصاد اسلامی توجه به همين حقيقت است.
✳️اين كتاب را در درجۀ اول براي دانشپژوهانی نگاشتهايم كه قصد دارند #پژوهش_در_اقتصاد_اسلامی را ارتقاء بخشند. هدف #رويكرد_اسلامی به #علوم_انسانی اين است كه ابعاد مختلف حيات بشری مشتمل بر امور اقتصادی و سياسی و اجتماعی و فرهنگی را در چارچوب منسجمی كه مبتنی بر نظام ارزشهای اسلامی است يكپارچه كند...*
📢انشاءالله فردا سه شنبه هفتم تیرماه ساعت یازده و نیم قبل از ظهر نسخه اولیه این کتاب *رونمائی* میشود.استاد تمایل قلبیشان بر رونمائی از این اثر در مرکز رشد بوده است.لذا دوستانی که تمایل به حضور در این جلسه دارند، یا به دفتر مرکز رشد (آقا میثم اخلاقی عزیز) اعلام کنند یا به شماره 09333063762 پیامک کنند تا متناسب با تعداد حضار،در خصوص مکان تصمیمگیری و اطلاع رسانی شود.
#امروز_رشد
#مسیر_رشد
#استاد_هادی
#مکتب_رشد
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق علیهالسلام
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰🔸 مصادره اموال بانکهای خصوصی به نفع مردم🔸
✅ حجت الاسلام دکتر معصومی نیا:
خدایا شاهد باش. ما گفتیم و نشنیدند.
⭕️ ۷۰ درصد خلق پول کشور توسط بانکهای خصوصی صورت میگیرد!‼️
✳️باید بانک های خصوصی تعطیل شوند و اموال آنها به نفع مردم مصادره شود.
🆔 @QasdWay
⚡️دعوت نئولیبرالهای وطنی به یک چالش تاریخی
🔆از آنجائیکه؛
۱- به حکم مرجع تقلیدتان میلتون فریدمن، تورم را "همیشه و همه جا" یک "پدیده پولی" میدانید.
۲- استقراض مستقیم دولت از بانک مرکزی را علتالعلل افزایش رشد پایه پولی و تورم معرفی میکنید.
۳- مهمترین علت افزایش نرخ ارز را نیز حجم نقدینگی معرفی میکنید.
۴- مدعی هستید علم اقتصاد با محاسبات ریاضی میتواند به صورت دقیق، پدیدهها را پیشبینی کند؛
🔆همچنین با توجه به اینکه؛
۱- دولت فعلی حتی یک ریال از بانک مرکزی استقراض نکرد.
۲- افزایش پایه پولی در ۷ماه دولت فعلی نسبت به ۷ماه آخر دولت قبل ۴۲٪ کمتر شد و اصلا حجم نقدینگی هم کاهش یافت.
۳- دولت به توصیه شما ارز ۴۲۰۰ را حذف کرد و از محل پایه پولی منابع این ارز را تامین نکرد.
🔆با محاسبات دقیق ریاضی نشان دهید؛
۱- نرخ تورم در سال جاری نسبت به سال قبل چند درصد کاهش یافته و دقیقا چقدر خواهد بود؟
۲-رشد نرخ ارز در ۱۴۰۱ نسبت به ۹۹ -که پایه پولی و نقدینگی به دلیل استقراض دولت از بانک مرکزی و تامین منابع مالی ۴۲۰۰ فزاینده بود- چقدر کاهش خواهد یافت؟
۳- شما بر اساس محاسبات علمی مدعی شده بودید تورم ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تنها هفت درصد است علت تورم نجومی خردادماه چیست؟
و منالله توفیق
@syjebraily
🆔 @QasdWay
اقتصاد اسلامی در میدان سیاستگذاری
به دعوت حجت الاسلام دکتر فراهانی فرد، مشاور اقتصاد اسلامی وزیر اقتصاد و به میزبانی مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی، جمعی از اساتید اقتصاد اسلامی روز پنجشنبه ۹ تیر ۱۴۰۱ گرد هم آمدند.
در این جلسه، ابتدا حجتالاسلام دکتر فراهانیفرد، مشاور اقتصاد اسلامی وزارت اقتصاد با اشاره به مسائل جاری این وزارتخانه، گزارشی از کارگروههای سیاستگذاری اقتصادی اسلامی و موضوعات در دست بررسی ارائه کرد.
سپس حجتالاسلام دکتر میرمعزی، معاون پژوهشی حوزه علمیه قم به تفاهمنامههای همکاری میان حوزه علمیه و دستگاههای اجرایی اشاره و بر لزوم فعالسازی این تفاهمنامه در قالب ایجاد ستادهای همکاری حوزه و دولت تأکید کرد.
در ادامه، دیدار دکتر سیدمهدی زریباف، سرپرست معاونت اقتصادی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با اشاره به دستور رئیس جمهور در جلسه با اقتصاددان اسلامی، آمادگی این مرکز را برای برگزاری نشستهای تخصصی و حمایت از نگاشتهای سیاستی اقتصاد اسلامی اعلام کرد.
حجتالاسلام دکتر یوسفی، رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه نیز با اشاره به تشکیل کارگروههای موضوعی اقتصاد ایران در مرکز تحت مدیریت خود، از فعالیتهای این مرکز در تدوین بستههای سیاستی برای حل مشکلات اقتصادی کشور گزارشی ارائه داد.
همچنین در این جلسه حجتالاسلام دکتر رجایی، حجتالاسلام دکتر حبیبیان، دکتر محمدجواد توکلی، دکتر حمیدرضا مقصودی، حجت الاسلام دکتر عبادی، حجتآلاسلام دکتر حسینی، دکتر علی سعیدی و تنی چند از دیگر صاحبنظران به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
🆔 @QasdWay
نشست علمی «حذف ربا از نظام بانکی»
با ارائۀ حجتالاسلام شیرازی | استاد حوزۀ علمیه
و با حضور
حجت الاسلام دکتر عربی | رئیس دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه قم
دکتر زریباف | معاون اقتصادی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری
سهشنبه ۱۴ تیر
ساعت ۱۱ تا ۱۳
سالن جلسات دانشکدۀ اقتصاد و مدیریت دانشگاه قم
🆔 @QasdWay
🚩 باید در اشتغالآفرینی، اربعینی عمل کنیم.
🇮🇷در سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین
🔶دانشگاه سراسری قم با همکاری وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی
و مشارکت نهادهای دغدغه مند ملی برگزار می کند:
✅اولین رویداد ملی هجرت اشتغال آفرینی
🔵در راستای ترویج فناوری اجتماعیِ زیست بوم ملی اشتغال کشور
⏱به مدت یک هفته
📦همراه با امتیازات ویژه برای نفرات برتر
⌛️زمان: ۲۸تیرماه لغایت ۳مردادماه
🚪مکان: دانشگاه سراسری قم
ظرفیت رویداد ۶۰۰ نفر
📣مهلت ثبت نام: تا ۲۴تیرماه
🖥سایت ثبت نام: Muhajer.biz
📞شماره فضای مجازی جهت کسب اطلاعات بیشتر: ۰۹۰۵۳۴۰۳۸۵۲
🌸منتظر دیدار شما در این تجربه متفاوت هستیم🌸
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
🆔 @QasdWay
شوک درمانی، کسری دولت را افزایش میدهد
✍️ دکتر عباس شاکری
🔹 تورم 40 درصد است اما حقوق ها ده درصد افزایش می یابد یعنی قدرت خرید افزایش پیدا نمی کند. میادین میوه و تره بار، دامداران و ... همه می گویند تقاضا پایین آمده است. از سوی دیگر چون تورم در کشور ما سابقه دار و از دهه 50 تا کنون بوده است(به جز دوره جنگ که تورم کمتر بوده است)، از سال 1396 تا کنون میگوییم تحریم نیز محدودیت هایی ایجاد کرده است اما تحریم نهایتا می تواند در رشد GDP منعکس شود. تولید ناخالص داخلی ما اگر ابتدای سال 96 صد بوده هم اکنون 89 شده یعنی نهایتا 11 درصد کاهش یافته است درحالیکه قدرت خرید مردم بیشتر از این کاهش پیدا کرده است. خیلی از کالاها 15 و 20 برابر شده و دستمزدها خیلی کمتر افزایش یافته است. این مابه التفاوت به جابجایی درآمد منجر می شود که هم به لحاظ اخلاقی مضر است و هم برای فیزیک اقتصاد بد عمل می کند چون تقاضای کالا باید از سوی عامه مردم صورت بگیرد. مدام گفته می شود کسری بودجه منجر به افزایش نقدینگی می شود. ما گفتیم اگر شما می گویید حقوق کارمند افزایش پیدا نکند تا تورم کم شود، این کار را انجام دهید اما اگر حقوق کسی را بالا بردید در صورتی به تورم منجر می شود که قدرت خرید او افزایش یابد. چگونه چیزی می تواند رخ دهد وقتی قدرت خرید مرتبا کاهش یافته است؟ آنهم در صورتی که می گویند 85 درصد نقدینگی در سپرده ها است و 75 درصد سپرده ها متعلق به یک درصد از جامعه است.
🔹 سهم بدهی خالص دولت به بانک مرکزی نشان میدهد که هروقت ما شوک درمانی انجام داده ایم کسری دولت افزایش پیدا کرده است. چه بسا کسری بودجه دولت همه معلول یک علت واحد باشد. برای ما توضیح دهید که چگونه نقدینگی به افزایش تورم منجر می شود؟ رشد نقدینگی در دهه 90 از برخی سال ها از دهه هشتاد و هفتاد هم کمتر بوده است. در سال 1385 افزایش نقدینگی 40 درصد را رد کرد اما تورم 11 درصد بوده است. چطور اینجا تورم ایجاد نشده است؟ وقتی 85 درصد نقدینگی، سپرده شده است باید بروید نقدینگی را تفسیر کنید که چگونه همه اقتصاد را جولانگاه سودا گران می کند و قیمت مسکن را ده برابر می کند.
لینک متن کامل
@daraian
https://t.me/daraian/14371
🆔 @QasdWay
🔰 سلسله نشستهای #اقتصادنا
🔖پرونده ویژه
«تولید در الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت»
💠#اقتصادنا ۴۸
🔍 دوگانهای سیاستی در #اقتصاد_دانشبنیان
🎙دکتر روحالله #ابوجعفری
(عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست جمهوری)
📝 محورهای بحث:
✅ تحلیل تاریخی سیاست توسعه اقتصاددانشبنیان
✅ از اقتصاد دانشبنیان تا اقتصاد مبتنیبر نوآوری
✅ تعریف دوگانهای سیاستی
✅ جایگاه فعلی و جایگاه بهینه در دوگانهای سیاستی اقتصاد دانشبنیان در ایران
📆 پنجشنبه ۲۳ تیرماه ساعت ۱۲-۱۰ صبح
📡 شرکت در نشست از طریق👇👇
1️⃣ سامانه آموزش مجازی هیئت اندیشهورز اقتصاد حوزه علمیه خراسان https://eqtesad.lms2.hozehkh.com/ws/olgoo
2️⃣ صفحه اینستاگرام هیئت به نشانی eghtesadhozehkh@
•┈┈••••✾•🍃🌸🍃•✾•••┈┈•
@eghtesadhozehkh
#هیئت_اندیشه_ورز_اقتصاد_و_الگوی_پیشرفت_اسلامی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان
🔰 مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با همکاری مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی و #اندیشکده_تعاون برگزار میکند:
✅نشست تخصصی «آسیب شناسی و چالش های آزادسازی سهام عدالت و ارائه الگوی مطلوب آن»
سخنرانان:
☑️آیت الله محسن اراکی: عضو مجلس خبرگان رهبری
☑️سردار سعادتی رئیس فراکسیون سهام عدالت مجلس
☑️دکتر زریباف معاون اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری
☑️حجت الاسلام دکتر احمد علی یوسفی رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه قم
☑️حجت الاسلام سید ابراهیم صباغیان دبیر میز تعاون مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
☑️حجت الاسلام مسعود رائیجی مدیر اندیشکده تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
☑️مهندس مصطفی صالحی دستیار ویژه معاونت امور تعاون در حوزه سهام عدالت
⏰زمان: سه شنبه ساعت ۱۸ تا ۲۱
🏢مکان: قم، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
🔹مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزههای علمیه
🆔 @emh_ismc_ir
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
🎋جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی🔰
🆔 @QasdWay
مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران برگزار میکند:
♦️درسوارههای تعاون؛ ویژۀ هفتۀ تعاون ١۴٠١♦️
🗓 سهشنبه ٨ شهریور تا شنبه ١٢ شهریور
⏰ ساعت ١۵:٣٠ تا ١٧
📍برج میلاد- طبقه دوم؛ حضور برای عموم آزاد است.
لینک جلسه:
https://meet.google.com/fpn-cecn-fqm
پخش زنده از صفحه اینستاگرام درسوارههای تعاون
🆔 https://eitaa.com/darsvaretaavon
💠 @QasdWay
مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران برگزار میکند:
🔹هفتمین جلسۀ درسوارههای تعاون🔹
(ویژۀ هفتۀ تعاون ١۴٠١)
♦️میراث ایرانی تعاون♦️
✅ استاد مرتضی فرهادی
نظریهپرداز حوزۀ تعاون و استاد دانشکدۀ علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی
🗓 سهشنبه ٨ شهریور ۰۱
⏰ ساعت ١۵:٣٠ تا ١٧
📍برج میلاد-طبقۀ دوم
لینک جلسه:
https://meet.google.com/fpn-cecn-fqm
پخش زنده از صفحه اینستاگرام درسوارههای تعاون
🆔 https://eitaa.com/darsvaretaavon
💠 @QasdWay
مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران برگزار میکند:
🔹 پاسداشت نیمقرن پژوهش مجاهدانه در حوزهٔ تعاون و یاریگری 🔹
مراسم تجلیل از مقام استاد مرتضی فرهادی
🗓 سهشنبه ٨ شهریور ۰۱
⏰ ساعت ١۵:٣٠ تا ١٧
📍برج میلاد-طبقۀ دوم
لینک جلسه:
https://meet.google.com/fpn-cecn-fqm
پخش زنده از صفحه اینستاگرام درسوارههای تعاون
🆔 https://eitaa.com/darsvaretaavon
💠 @QasdWay