‼️اقتصاد ایران گرفتار دام #بچههای_شیکاگو
✍️ دکتر محمد جواد توکلی
⭕️ بیش از سه دهه است که اقتصاد ایران اسیر #شوک_درمانی #بچههای_شیکاگو است، همانها که #اقتصاد_شیلی را در دهه ۱۹۵۰ به آتش کشیدند!‼️
⁉️ هنوز هم همان بچههای شیکاگو یا بهتر بگوییم #نوههای_شیکاگو در پستهای حساس اقتصادی کشور، از سازمان برنامه و بودجه گرفته تا شورای نقدینگی بانک مرکزی و وزارت اقتصاد برای اقتصاد ایران نسخه می پیچند.
🔻 آنها هنوز هم برای ما #نسخههای_تعدیل_ساختاری می پیچند که نتیجهی جز افزایش شکاف طبقاتی، سقوط ارزش پول ملی و به قهقرا رفتن تولید داخلی نداشته است!‼️
❎ بچههای شیکاگوی وطنی هنوز هم از #الگوی_رشد_سولو دهه ۱۹۵۰ برای تدوین بودجه ۱۴۰۱ استفاده میکنند، با هدفگذاری غیرواقعی نرخ رشد ۸درصدی و با نگاه حاشیه ای به عدالت!
❇️ #بچههای_شیکاگوی_وطنی از آزادسازی قیمت انرژی در پوشش شعار فریبنده حذف یارانه پنهان انرژی و آزادسازی نرخ ارز سخن میگویند ولی چشمشان را به #غارتگری_بانکهای_خصوصی بسته اند.
⁉️آنها انگار یادشان رفته که با #نسخههای_بنزینی شان زمینهساز آشوب و ریخته شدن خون افراد بیگناه را فراهم کردند.
⁉️ کاش دولتمردان #دولت_سیزدهم در این شرایط سخت جنگ اقتصادی سکان کشتی اقتصاد ایران را از #بچههای_شیکاگو میگرفتند که جلوی ضرر را هر وقت بگیری، منفعت است.
#حلقهـشیکاگو
#نسخههایـبنزینی
#نیلی
#نسخههای_تعدیل_ساختاری
#غارتگری_بانکهای_خصوصی
#خصوصیـخواری
💠 @QasdWay
⭕️نتیجه رأی دادگاه بینالمللی داوری درباره بخش اول پرونده کرسنت: زنگنه ۱۵ هزار میلیارد تومان خسارت روی دست ایران گذاشت‼️
🔴 با اعلام نتیجه یکی از پروندههای مربوط به کرسنت،ایران ۶۰۷ میلیون دلار معادل ۱۵ هزار میلیارد تومان جریمه شد!‼️
⭕️ زنگنه همیشه مدعی بود ایران در کرسنت، محکوم نخواهد شد!/نودِ اقتصادی
💠 @QasdWay
🔸 فعالسازی کریدور شمالجنوب با همکاری روسیه
🔹نشست مشترک فعالسازی کریدور بینالمللی شمال جنوب با محوریت مناطق آزاد ایران و روسیه، به منظور ارائه راهکارها و پیشنهادات طرفین به منظور تسریع در راهاندازی کریدور بینالمللی و همچنین جذب سرمایهگذاری و توسعه هر چه سریعتر بندر کاسپین برگزار شد.
🔹سعید محمد دبیر شورایعالی مناطق آزاد: با راهاندازی این کریدور در خصوص مباحث اقتصادی، کاهش هزینه، افزایش کیفیت حملونقل، کاهش زمان، صرفهجویی در هزینههای اضافی و در کنار آن ابعاد راهبردی و امنیتی را شاهد خواهیم بود.
💠 @QasdWay
🔸 تخلیه نخستین محموله قرارداد سوآپ ایران و ونزوئلا
🔹رویترز به نقل از منابع آگاه خبر داد یک محموله ۲.۱ میلیون بشکهای میعانات گازی ایران تحت قرارداد بزرگ سوآپ ایران و ونزوئلا دیروز در آبهای ونزوئلا تخلیه شده است.
🔹به گفته منابع آگاه، دومین محموله ۲.۱ میلیون بشکهای براساس همین قرارداد، احتمالا در هفتههای آتی به آبهای ونزوئلا میرسد.
💠 @QasdWay
💢 تلاش برای مهار تورم؛ ونزوئلا شش صفر را از بولیوار حذف کرد
🔻 ونزوئلا روز جمعه اول اکتبر با حذف شش صفر از واحد پول ملی خود، «بولیوار»، دومین بازسازی پولی خود را در سه سال گذشته شروع کرد.
🔻 اگر چه اقدام دولت ونزوئلا در حذف شش صفر از واحد پول ملی به دلیل شرایط تورمی حاکم بر این کشور انجام شده است اما برخی متخصصان اقتصادی بر این نظرند که این اقدام به کاهش بحران اقتصادی کشور آمریکای جنوبی کمک چندانی نمیکند.
🔻 پیشتر این کشور در ماه اوت سال ۲۰۱۸ با هدف مقابله با هزینههای حاصل از سقوط نرخ برابری واحد پول ملی ونزوئلا پنج صفرِ آن را حذف کرده بود. این اقدام یک دهه پس از آن انجام شد که هوگو چاوز، رئیس جمهور فقید این کشور، سه صفر را با وعده تورم تک رقمی از بولیوار حذف کرد، وعدهای که محقق نشد.
▫️ http://ydac.ir/bi459
@StrategicNews_ir
💠 @QasdWay
5.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 ورشکستگی ۳۹ هزار شرکت فرانسوی
🔻 همزمان با پایان سر رسید بازپرداخت وامهای دریافتی دوران کرونا، ورشکستگی شرکتها و بنگاههای تجاری در فرانسه روند صعودی یافته است.
🔻 وامهای پرداختی دولت فرانسه و بانکها به شرکتها و بنگاههای تجاری در دوران همه گیری ویروسی تا اندازهای روند شدید ورشکستگیها را کاهش داده بود، اما با ادامه بحران همراه با محدودیتها و ممنوعیت ها، این پرداختیها فقط حکم مُسَکِنی چند ماهه داشته است.
🔻 بر اساس گزارش منتشره از طرف دادگاه تجارت و بازرگانی فرانسه، با وجود کمکهای چند ده میلیارد یورویی دولت به بخشهای مختلف تجاری؛ نزدیک به ۳۹ هزار مورد ورشکستگی قطعی در شش ماهه اول امسال به ثبت رسیده است.
💠 @QasdWay
⭕️ #پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به جای توبیخ و انتقاد از بانکی که ۵۲ هزارمیلیارد زیان دارد، از آن تقدیر کرده است!
‼️ همان #بانک_آینده که تنها در یک فقره #ایرانمال، ۴۰ برابر سقف قانونی بانک مرکزی وام داده است!
⁉️ طرح تحقیق و تفحص از بانکهای خصوصی چه شد؟
#دزدی_آینده
@Mostazafin_TV
#خصوصیـخواری
#پولـخواریـبانکهایـخصوصی
#غارتـمدرن
💠 @QasdWay
⭕️ دور باطل تاسیس شرکت و پرداخت وام در بانکهای خصوصی
✍️ احسان راکعی
🔻 بررسی فعالیت سهامداری برخی بانکهای خصوصی نشان از آن دارد که این بانکها با تاسیس شرکتهای کاغذیِ فاقد پرسنل با سرمایه اندک و اعطای تسهیلات، آنها را تامین مالی میکنند و همین شرکتها با منابع بدست آمده از طریق تسهیلات، اقدام به سرمایهگذاری در آن بانک مینمایند.
🔻فعالیت عمده چنین شرکتهایی، صرفا اخذ تسهیلات از بانک و سرمایهگذاری در همان بانک با استفاده از ظرفیت خلق پول است. در عین حال این شرکتها بر اساس قانون از پرداخت مالیات معافند و در زمره سهامداران اصلی بانکها نیز قرار میگیرند.
⭕️ فعالیت عمده چنین شرکتهایی که توسط خود بانکها تاسیس میگردند، صرفا اخذ تسهیلات از بانک و همچنین سرمایه گذاری در همان بانک است؛ لذا مطابق ماده ۱۰۵، تبصره ۴ قانون مالیاتهای مستقیم، اشخاص حقیقی و حقوقی ای که از شرکتهای سرمایه پذیر سود سهام دریافت مینمایند از پرداخت مالیات معاف هستند. همچنین طبق ماده ۱۴۸ قانون مالیاتهای مستقیم مبنی بر «هزینه های قابل قبول مالیاتی» هزینههایی نظیر سود و جریمه پرداختی مرتبط با دریافت تسهیلات از بانکها که در صورت سود و زیان تحت عنوان «هزینه های مالی» ثبت میشود نیز جزو هزینههای قابل قبول ثبت میشود و معاف از مالیات است.
🔺 بنابراین چنین شرکتهایی که عمدتا جزو سهامداران بعضی از بانکهای خصوصی هستند، چون فعالیت آنها اخذ تسهیلات و سرمایهگذاری است، درآمدها و هزینههای آنها مطابق قوانین مالیاتی معاف از مالیات است و هیچگونه مالیاتی پرداخت نمیکنند.
🔴 فقط بررسی رقم میزان تسهیلات اعطایی یکی از بانکهای خصوصی کشور در سال ۱۳۹۷ به شرکتهای ورشکسته مرتبط با خود، که عمدتا در زمره سهامداران آن بانک بودند، چیزی در حدود ۱۳ درصد درآمد مالیاتی وصول شده دولت در آن سال بود./مسیر اقتصاد
#خصوصیـخواری
#پولـخواریـبانکهایـخصوصی
#غارتـمدرن
#بیتالمالـخواری
💠 @QasdWay
⚜️ الگوی اقتصادی خدمترسانی در مراسم بزرگ اربعین حسینی (۱)
✍️ دکتر حمیدرضا مقصودی
🔸 حرکت اربعین حسینی بهلحاظ ساختاری دارای مؤلفههایی است که قوۀ هاضمۀ پارادایمهای رایج و رقیب در دانش اقتصاد نمیتواند این مؤلفهها را تجزیهوتحلیل کند. از جملۀ این مؤلفهها میتوان به بازاری نبودن، عدم موضوعیت بهرهوری و کارایی، عدم موضوعیت صرفه مقیاس، تنوع در شیوۀ خدمترسانی، تنوع در شئون اجتماعی خادمان و عدم استانداردسازی نظام تأمین خدمات اشاره کرد. فقدان هرکدام از این مؤلفهها، برای حرکت اجتماعی اربعین تهدید به شمار میآید. لذا دولتیسازی، خصوصیسازی، بازاریسازی و استانداردسازی خدمات در اربعین حسینی از تهدیداتی است که میتواند نظام تأمین خدمات را در این حرکت عظیم اجتماعی با مخاطره مواجه کند.
🔹مطابق با اظهارنظرهای مختلف مسئولین رسمی عراقی، جمعیت زائران اربعین در سالهای ۱۳۹۳(۱۴۳۵ قمری) و ۱۳۹۴(۱۴۳۶ قمری) بین بیست تا سی میلیون نفر تخمین زده شده است[1]. از سوی دیگر، طول سفر اربعین حسینی برای مردم عراق که از مسافتهای کمتر از ۱۲۰ کیلومتری وارد راهپیمایی میشوند، بین ۴ تا ۷ روز است. مردم سایر کشورها نیز عمدتاً مسافرتی ۷ تا ۱۴ روزه را تجربه میکنند.
🔰 با توجه به دادههای فوق، میتوان میانگین طول سفر برای مردم را در این حرکت اجتماعی عظیم، در تخمینی روبه پایین، تقریباً شش روز تصور کرد. با توجه به موارد فوق و با کمترین تخمین جمعیت یعنی ۲۰ میلیون نفر، پدیدۀ عظیم اربعین حسینی، سالانه پذیرای حداقل ۱۲۰ میلیون نفر روز زائر است.
🔰 ادامه مطلب:
🔗 http://maghsoodi.qasd.ir/articles/598#start
💠 @QasdWay
اندیشکده قصد
⚜️ الگوی اقتصادی خدمترسانی در مراسم بزرگ اربعین حسینی (۱) ✍️ دکتر حمیدرضا مقصودی 🔸 حرکت اربعین حس
✳️ مخارجی که در هر روز از ایام سال در کشور عراق برای زائران انجام میشود، بسته به وضعیت خدمات بین ۳۰ تا ۱۰۰ دلار معادل (۱۰۵ هزار الی ۳۵۰ هزار تومان)است که این مخارج مشتمل بر هزینۀ عوارض و ویزا(برای خارجیها)، اسکان، حملونقل(اعم از هوایی، زمینی و دریایی) و تغذیه(قیمت یک وعده غذای ساده در عراق: بهطور متوسط سه دلار) زائرین میباشد. اگر هزینۀ هر نفر روز را بهطور متوسط تنها ۴۰ دلار تلقی کنیم، میتوان حجم مابهازاء مالی خدمات دریافت شده در پدیدۀ اربعین حسینی را در کمترین حالت آن، ۸/۴ میلیارد دلار (معادل ۱۷ هزار میلیارد تومان و تقریباً ۲۰ درصد از درآمد نفتی کشور[3] و معادل پنج ماه یارانۀ پرداختی به کل مردم ایران) تخمین زد.
🔹 مبلغ فوق، خدماتی چون امنیت زائرین، رایزنیهای بینالمللی، بودجههای فرهنگی مؤسسات غیردولتی، هزینههای رسانهای و سایر هزینهها و حمایتهای دولتی را شامل نمیشود. افزودن هزینههای فوق، احتمالاً حجم مخارج را از بیستهزار میلیارد تومان فراتر خواهد برد.
✅ فرض تأمین خدمات اربعین حسینی با استفاده از بودجۀ بخش دولتی
🔹 ارائۀ خدمت در بخش دولتی از محل بودجۀ عمومی کشورها امکانپذیر است و دولتها پیمانکارانی برای بخش عمومی هستند که در بهترین حالت، در ازای ارائۀ خدمت خود، سود طلب نمیکنند اما تا زمانی که ردیف بودجهای برای یک فعالیت وجود نداشته باشد، آن فعالیت را انجام نمیدهند...
✅ فرض تأمین خدمات اربعین حسینی با برونسپاری به بخش خصوصی
🔹 بخش خصوصی برای کارآمدساختن فعالیت اقتصادی خود ناچار از دریافت مبلغی فراتر از هزینههایی است که متحمل آن میشود. بنابراین، برونسپاری چنین فعالیتی به بخشهای خصوصی نیز بر هزینۀ اجرای فعالیت میافزاید...
✅ نقش اقتصاد بخش سوم در خدمترسانی به زائران اربعین حسینی
✅ نقش اقتصاد غیر پولی در خدمترسانی به زائران اربعین حسینی
🔰 برای مطالعه کامل مطلب به سایت قصد مراجعه نمایید:
🔗 http://maghsoodi.qasd.ir/articles/598#start
🌐 http://qasd.ir
💠 @QasdWay
▫️ نشست علمی «آسیب شناسی مالی رایج اسلامی»
🔰 سلسله نشست های آیین بزرگداشت فقیه الاقتصاد استاد #سیدعباس_موسویان توسط گروه اقتصاد پژوهشکده نظام های اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار میشود.
🎙 با حضور:
#احمدعلی_یوسفی
#غلامعلی_معصومی_نیا
#محمد_توحیدی
⏰ شنبه ۱۷ مهرماه | ساعت ۱۲:۳۰
🖥 پخش زنده و مستقیم از:
💠 TV.iict.ac.ir
@eghtesad_mardomi
💠 @QasdWay