فدرال رزرو از تاریخ ۱۹ فوریه (روز اعلام تشخیص کرونا در ایران) تا به امروز، تقریبا ۲.۵ تریلیون دلار دارایی خریداری کرده است. داراییهایی با قیمت بسیار ارزان که با دلار بسیار گران خریداری شده است.
همه شواهد نشان میدهد که آمریکا در حال خرید داراییهای دنیا با استفاده از دلار است. دلاری که در شرایط عمیق رکودی، کاهش ارزش پیدا نمیکند.
☘کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
🆔 @QasdWay
◀️ کرونا و خواب خرسی اقتصاددانان ایرانی
🔹 متاسفانه اقتصاد خیلی زودتر از اقتصاددان های کشور ما به کرونا مبتلا شد!!!
🔹 درحالیکه در بسیاری از کشورهای درگیر کرونا توصیه ها و سیاست های اقتصادی همزمان و همگام با سیاست ها و توصیه های بهداشتی شد اما متاسفانه قابل پیش بینی بود که دانشگاهیان اقتصادخوانده به موقع نقش خود را به عنوان مؤذن جامعه اقتصادی ایفا نکرده و نماز این جامعه را قضا کردند و البته بارها و بارها شاهد این قصور از سوی اقتصادخوانده هایمان بوده ایم و چه بسیار نمازها که به خاطر این جماعت اقتصادخوانده در تاریخ جمهوری اسلامی قضا نشده است...
🔹 اقدام و عکس العمل سریع و به موقع اقتصاددان های کشورهای غربی و رخوت و گیجی اقتصادخوانده های ما در مواجهه با چالش های اقتصادی بحران کرونا به خوبی صوری و فرمالیستی بودن دانشگاه و دانشگاهیان کشور را نشان می دهد...
◀️سوال اینجاست:
🔹 اگر اقتصاددان های ما از همان ابتدا و مبتنی بر پژوهش و شواهد توصیه های ناظر به حکمرانی اقتصادی در این شرایط را به سوی دولت گسیل می کردند دولت از اقدامات گیج و بعضا مخرب خود عقب نمی نشست؟ اگر اقتصاددانان نقش خود را فعالانه ایفا می کردند تحریک تقاضا به بهترین شکل صورت نمی گرفت؟ دولت به سمت خرید نفت و ذخیره آن متمایل نمی شد؟ اگر اقتصاددانان افسار افکار حکمرانی اقتصادی را به درستی به دست می گرفتند مانع از این نمی شدند که دولت بی محابا بر آتش بورس بدمد و با برهم زدن توازن بازده بازارها به نفع بورس، به جای کمک به تولید آن را نابود نکند؟...
🖋 احسان ولدان؛ پژوهشگر اقتصادی
☘کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
☘اندیشکده قصد
🆔 @QasdWay
◀️ وقتی مجلس ما خواب بود!
🖋 احسان ولدان؛ پژوهشگر اقتصادی
🔹 در همین زمانی که مجلس ما خواب است و دولت برای پیشبرد سیاستهای خود مشغول خرج کردن از اعتبار رهبری است، کنگره آمریکا برای قانونگذاری متناسب با شرایط کرونایی فعالیتهایش را دو چندان کرده است.
🔹 این متن چکیده ای از قانون کنگره آمریکا برای کمک به اقتصاد ملی در مواجهه با کروناست...
🔹 ۲۵ مارس(۶فروردین) سنا قانون حمایت از کسب و کارها را تصویب میکند. دو روز بعد کنگره تصویب میکند. همان روز یعنی ۸ فروردین ترامپ امضا میکند و به قانون تبدیل میشود.
🔹 کل قانون حدود ۲۶۰ صفحه هست!
🔹 این قانون به قانون CARES است که مخفف این عبارت است:
The Coronavirus Aid, Relief and Economic Security
پیامدهای ویروس کرونا تسکین و امنیت اقتصادی
🔹 تاکید بر حفظ کسب و کارهای کوچک و تامین مالی آنها در این سند جالب است. بخشهایی از متن این قانون را در لینک زیر بخوانید.
http://qasdway.ir/fa/news/view/133/10
☘کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
☘اندیشکده قصد
🆔 @QasdWay
#سهام_ضد_عدالت
🔹 عرضه #سهام_عدالت در بازار سرمایه نتیجهای جز بازتوزیع منابع ملی به نفع ثروتمندان و بورسبازان ندارد. طبقه مستضعف سهام خود را به ثمن بخس میفروشد و خریدار آن کسی نیست جز ثروتمندان و بورسبازان.
🔹 نقدینگی که امروز باید صرف افزایش تقاضا شود به بورس هدایت میشود و رکود را عمیقتر میکند. رکودی که دو ماه است فریاد میزنیم که از راه رسیده است و باید انبساطی عمل کرد. اما انقباضی عمل میکنند!
🔹 بازار بورس هرگز نمیتواند فرمان رهبری بر حفظ قدرت تصمیمسازی سهامداران را در شرایطی فراهم کند که سهام تا این حد توزیع شده باشد. لذا اگر هم بخواهد این فرمان را اجرایی کند، به سرعت به تجمیع سهام روی خواهد آورد. پس از مدتی کوتاه، سیتهای هیأت مدیره شرکتهای سهام عدالت، توسط سرمایهداران یا نهادها یا بانکها خریداری میشود و تصمیمسازان اصلی و بهرهمندان از مواهب این سهام، این افراد حقیقی و حقوقی خواهند شد.
🔹 لذا با فرایندی که از دو روز قبل آغاز شد، سهام عدالت به سرعت به ضد خود تبدیل میشود و بی عدالتی در جامعه را تشدید خواهد کرد.
☘کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
☘اندیشکده قصد
🆔 @QasdWay
💠 قواعد حکمرانی تولید از منظر شهیدصدر
🔻دکتر #علی_سعیدی
🔹شهیدصدر با ارائهی تصویری از مذهب اسلام که عهدهدار تنظیم حیات اجتماعی مسلمانان است، ازطریق کشف زیربناها و اصول بنیادین اسلام ناظر به عرصههای زیست انسان، روششناسی جدیدی را برای حل مسائل مسلمانان از منظر اسلامی به متفکران مسلمان معرفی کرد.
🔸براساس دیدگاه شهیدصدر، برخلاف مذهب سرمایهداری که مشکل تولید را در طبیعت و کمبود منابع آن میداند، در نگاه اسلامی، طبیعت قادر است همهی نیازهای زندگی را که برآوردهنشدن آنها به مشکل جدی در زندگی انسان میانجامد، برآورده سازد. همچنین برخلاف مارکسیسم که مشکل تولید را به تضاد میان شیوهی تولید و روابط توزیع برمیگرداند، از دیدگاه اسلام، مشکل ـ پیش از هر چیز - خود انسان است، نه طبیعت و نه شیوهی تولید.
🔹نظام اسلامی تنها به جنبهی فکری برای حداکثرکردن تولید ثروت در جامعه اکتفا نکرده است بلکه قواعد و دستورات عملی را در عرصهی حکمرانی اقتصادی مطرح کرده است که اجرا و رعایت آنها میتواند ضمن رفع موانع تولید، انگیزههای اقتصادی فعالان اقتصادی را از فعالیتهای غیرمولد به سمت فعالیتهای تولیدی سوق دهد.
🔸شهیدصدر بر این باور است که در جامعهی اسلامی، دولت ازطریق یک بانک رسمی، عملیات جمعآوری اموال و بهکارگیری آن را بر عهده دارد و به بخش خصوصی اجازه نمیدهد که وارد عرصه سودبریهای بانکی شود. بدینسان، هدف توسعهای این عملیات بانکی از محتوای سرمایهداری آن جدا میشود.
🔹شهیدصدر بر این باور است که تضمین سطح معقولی از زندگی برای همهی افراد، باعث تحریک انگیزههای ریسکپذیری و افزایش شجاعت آنها در ورود به عرصههای تولید و ارتقای خلاقیت و نوآوری میشود چون در این صورت، مردم میدانند که اگر در فعالیت تولیدی خود بدون تقصیر و کوتاهی زمین بخورند، تمام هستی خود را از دست نخواهند داد و دولت معیشت آنها را تضمین کرده است.
🔸نقشی که شهیدصدر برای دولت در اقتصاد تعریف میکند تکمیلکننده و هدایتگر بخش خصوصی و مردمی است تا این اطمینان حاصل شود که هم تمامی امکانات جامعه در خدمت تولید قرار گرفته است و هم انحرافی در مسیر افزایش ثروت و تداول عادلانهی آن صورت نمیگیرد.
📃مشاهده متن کامل (http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=45479)
🆔 @shahidsadr
🆔 @QasdWay
طلاهاتون رو نفروشید بریزید تو #بورس!
آدم عاقل زمین رو نمیفروشه هوا بخره...
زمین هاتون رو نفروشید بریزید تو بورس
آدم عاقل زمین رو نمیفروشه هوا بخره...
کارخونه تون رو نفروشید بریزید تو بورس
آدم عاقل زمین رو نمیفروشه هوا بخره...
دلارتون رو نفروشید بریزید تو بورس
آدم عاقل هوا رو با هوا عوض نمی کنه...
هوا رو میده زمین میگیره...
@qasdway
قابل توجه طرفداران سینه چاک مالکیت خصوصی
این جمله را نه یک مارکسیست، که فردریش فون هایک میگوید. او که ارتدوکسترین طرفدار بازار آزاد و مالکیت خصوصی است.
« تا هنگامی که به عرصۀ فراخ قانون مالکیت و قرارداد میپردازیم، چنانچه قبلا هم تأکید کرده ام باید بیش از هر چیز از این گفته اشتباه که دو قاعده مالکیت خصوصی و آزادی قراردادها مشکلات را حل میکند بپرهیزیم ... وقتی که قانون مالکیت مد نظر است، به راحتی میتوان دید که قواعد ساده ای را که برای اموال منقول یا «اشیای عادی» مناسباند نمیتوان بیهیج حد و حصری گسترش داد. تنها کافی است به مسائلی بنگریم که حول زمین، مخصوصا زمین شهری در شهرهای بزرگ جدید رخ میدهد تا دریابیم برداشتی از مالکیت که بر این فرض مبتنی است که استفاده از فلان قلم دارایی صرفا بر منافع مالک آن تأثیر میگذارد چطور فرو میپاشد»
هایک؛ فردگرایی و نظم اقتصادی، ترجمه محسن رنجبر، صص ۱۱۸ و ۱۱۹
با توجه به این گفته هایک از اقتصادخوانهای ایرانی طرفدار خصوصیسازی این چند سوال را میپرسم:
۱- آیا خصوصیسازی زمین های شهری و غیرشهری، همانند خصوصیسازی و آزادی مالکیت یک لیوان بستنی است؟
۲- آیا خصوصیسازی کارخانهها و شرکتهای عظیم دولتی، همانند خصوصیسازی و آزادی مالکیت یک مغازه سوپری است؟
۳- آیا خصوصیسازی سهام عدالت، همانند خصوصیسازی و آزادی مالکیت یک شرکت ساختمانی است؟
☘کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
@qasdway
صدور اجازه اداره مستقیم سهام عدالت، سیاستی مضحک و دیوانهوار است. این سیاست بدون شک انداختن مردم در دام هلاک اموال است. مردمی را که حتی برای ورود صحیح به اینترنت یا یک ثبتنام ساده وام یارانه آموزش ندادهایم و آنها را مجبور میکنیم در صف کافینتها و دفاتر پیشخوان بایستند. چگونه از آنها انتظار داریم نوسانات بازار را تحلیل تکنیکال کنند و سهام بخرند و بفروشند؟
این سیاست، نتیجه اش آن است که اموال مردم به ثمن بخس به سفتهبازان حرفهای و رانتخواران بازار سرمایه منتقل میشود.
☘کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
@qasdway
گفتگوی زندۀ اینستاگرامی دربارۀ
«بررسی بازار بورس و آیندۀ آن در اقتصاد ایران»
دکتر #علی_سعیدی و امین کرندی
دوشنبه | ۲۲ اردیبهشت ۹۹ | ساعت ۲۲:۳۰
🆔 @QasdWay
📢جنون بورس و سرانجام آن
دکتر #علی_سعیدی
🔸گرایش عمومی امروز به بورس که کینز آن را #رفتار_گله_ای مینامید، آیندۀ ناگواری را برای اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت.
🔸چارلز كیندلبرگر، در كتاب معروف خود با عنوان #جنون، #وحشت و #سقوط، با استفاده از نظریۀ شکنندگی مالی مینسکی، تحلیلی از بحرانهای مالی ارائه میدهد.
🔸در تحلیل او، افزایش ارزش سهام و اوراق بهادار باعث هجوم افراد و خانوارهای زیاد به بازار با انگیزۀ سودجویی میشود. سفتهبازی برای سود منجر به انحراف رفتار معمولی و عقلایی به سمت پدیدههایی مثل جنون یا #حباب میشود.
🔸این امر تاجایی ادامه مییابد که برخی از سفتهبازان داخل بازار تصمیم میگیرند كه سودهای خود را نقد كنند و بنابراین سهام یا اوراق خود را میفروشند. درنتیجه، در رأس بازار تردید ایجاد میشود و دورۀ ناگوار نگرانی مالی پیش میآید.
🔸وقتی نگرانی ادامه مییابد، سفتهبازان به تدریج یا یکباره درمییابند كه بازار نمیتواند از این بالاتر رود و بنابراین، مسابقه برای تبدیل داراییهای مالی بلندمدت یا واقعی به پول شدت میگیرد.
🔸تنفر و بیاعتباری ممكن است منجر به وحشت شود و مردم برای خروج از بازار هجوم آورند.
🔸این وحشت ادامه مییابد تا به سقوط بورس منجر شود؛ پدیدهای که در بحرانهای مالی متعدد در کشورهای غربی بهوفور دیده شده است.
🔸مردم ما تاکنون چنین چیزی را به طور گسترده تجربه نکردهاند اما بهوضوح میتوان این چرخه را برای آیندۀ اقتصاد کشور دید.
👈 ما اکثر العبر و اقل الاعتبار (عبرتها چه بسیارند و عبرتگیریها چه اندک!)
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ مردم با درگیر شدن با بازار سهام حامی گفتمان امنیت سرمایه می شوند/ گفتمان امنیت سرمایه به دنبال تبدیل ایران به کشوری "نرمال" با هنجارهای مورد انتظار نظام بینالملل است
✍ امیر تفرشی
🔹با آزادسازی سهام عدالت، ۵۰ میلیون نفر از آحاد مردم که جزء ضعیفترین طبقات اجتماعی هستند وارد بورس میشوند و یا به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در بازار سهام منتفع یا متضرر خواهند شد. گفتمان امنیت سرمایه آیندۀ خود و جمهوری اسلامی را اینگونه طراحی میکند.
🔹زمانی که طیف گستردهای از مردم به صورت مستقیم و لحظهای از بازار سهام منتفع یا متضرر شوند، همۀ آنها حامی گفتمان امنیت سرمایه خواهند شد.
🔹گفتمان امنیت سرمایه به دنبال تبدیل ایران به کشوری "نرمال" با هنجارهای مورد انتظار نظام بینالملل است.
🔹با درگیر شدن آحاد مردم در سازوکارهای بازار سهام، مطالبۀ مردمیِ مبارزه با فساد با خواستِ عمومیِ مخاطرهزدایی از بورس جایگزین خواهد شد.
🔹لازمۀ این مخاطرهزدایی، «انعطاف در داخل» و «نرمش در خارج» خواهد بود.
🔹در ایرانِ فردا، بنا بر اقتضائاتِ امنیت سرمایه و خواستِ آحاد مردمی که به گروگانِ بورس و بازار سهام درآمدهاند، تنها کسانی صلاحیت حکمرانی خواهند داشت که متعهد به حفظ صلح و گفتگوی داخلی و خارجی باشند./ صفحه توییتری امیر تفرشی
@Rasad_tahlil
🆔 @QasdWay
📢دولت برای حذف صفر در سیاستهای پولی تجدیدنظر کند
دکتر #علی_سعیدی
🔸از زمانی که رضا خان ریال را واحد پول کشور اعلام کرد مردم ما ریال را به عنوان واحد رسمی نپذیرفتند و حدود ۱۰۰ سال است که مردم از تومان که در زمان قاجار رایج بوده استفاده میکنند؛ این نشان میدهد پذیرش یک واحد پولی توسط مردم یک مقوله جدی است و ما باید به این امر توجه داشته باشیم.
🔸برداشتن صفر موجب کنترل تورم و یا کاهش قیمت اقلام نخواهد شد و با فرض ثبات دیگر شرایط، حذف صفرها هیچ تأثیر واقعی در اقتصاد ندارد بنابراین قیمتها و دستمزدها تغییر نخواهد کرد.
🔸حذف چهار صفر اثرات روانی را در اقتصاد ایجاد خواهد کرد که این اثرات میتواند روی واقعیتها هم تأثیر بگذارد و ممکن است باعث افزایش تورم هم بشود؛ مسائل، پدیدهها و متغیرهای اقتصادی لزوماً بر اساس واقعیتهای بازار شکل نمیگیرد و اغلب تصورات و انتظارات مردم روی واقعیتها تأثیر میگذارد.
🔸حذف صفر را نمیتوان شتابزده عملیاتی کرد تا زمانی که نظام پولی و ساختار اقتصاد تغییر نکرده باشد همیشه نرخ تورم بالایی را تجربه خواهیم کرد و اگر یک عامل دیگر به آن افزوده شود ممکن است تورمهای عجیبی را شاهد باشیم و بعد از ۱۰ و یا ۲۰ سال دوباره مجبور به حذف چند صفر شویم.
متن کامل را اینجا بخوانید:
https://www.isna.ir/news/99023122356
🆔 @QasdWay
📚 #تازه_های_نشر
♦️«شرح صدر» به بازار کتاب آمد
🔹جامعترین زندگینامه استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر با ترجمۀ اسماء خواجهزاده به زبان فارسی منتشر شد.
🔸«شرحصدر» ترجمه «شهید الاُمة و شاهدُها» اثر شیخ محمدرضا نعمانی است. او تنها کسی بود که در دوران حصر، در خانه شهیدصدر ماند و این فرصت استثنایی سبب شد روایتهایی ویژه را از یکی از مهمترین دورههای زندگانی آن شهید والامقام ثبت و ضبط کند.
🔹شیخ محمدرضا نعمانی وقتی در دوران حصر از شهیدصدر میخواهد که شرححال خود را بنویسد، شهید پاسخ میدهد: «خون من سرگذشت مرا شرح خواهد کرد. من جز خدمت به اسلام چیز دیگری نمیخواهم و امروز اسلام به خون من بیشتر از شرححالم نیاز دارد؛ اما تو که سالها با من زندگی کردی و در این ابتلائات حضور داشتی و در مراحل مختلف مبارزه بودی، اگر خدا خواست و زنده ماندی چیزهایی که دیدی و شنیدی را بنویس».
🔸این کتاب در هشت فصل و با استفاده از متن دهها نامه و پیام شهید آیتالله سید محمدباقر صدر، به شرح زندگی او پرداخته است.
📌 برای خرید آنلاین این کتاب با ٢٠ درصد تخفیف ویژه تا پایان خردادماه اینجا را کلیک کنید.
🆔 @shahidsadr
🆔 @QasdWay
در ینگه دنیا، بازار سرمایه جایی است که اکثریت مردم در آن سرمایهگذاری میکنند. پدید آمدن یک شوک اقتصادی که منجر به سقوط ارزش بازار سرمایه شود، همه را یک شبه بیچاره میکند. آنچه در ماههای اخیر در بازار سرمایه آمریکا، لندن و ... رخ داد چنین بود. کرونا، یک شبه جامعه غربی را (مردم را) بیچاره کرد.
آمدن به خیابانها در چنین شرایطی فقط یک جرقه نیاز داشت که پلیس وحشی آمریکا آن جرقه را زد.
حال این که چرا سیاستگذاران ما دوست دارند بند جیب مردم را به دم این اژدهای غیرقابل پیشبینی متصل کنند نمیدانم...
نتیجه بورس باز کردن مردم، چیزی نیست جز اقتصادی بسیار ناپایا نسبت به آنچه در پیرامون رخ میدهد.
☘کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🆔 @QasdWay
کتاب #اقتصاد_مقاومتی؛ از وادادگی تا ابستادگی منتشر شد.
دکتر ابراهیم #رزاقی نویسنده کتاب در توضیح بسیار مختصری درباره اثر خود اینگونه میگوید:
«این کتاب در پی علت یابی عدم تحقق استقلال اقتصادی، گسترش فقر، بیکاری و ورشکستگی بسیاری از صنایع و خالی از جمعیت شدن بسیاری از روستاها و افزایش شدید قیمتها و رشد شدید فاصله طبقاتی پس از دفاع مقدس میباشد. مهمترین دلیل این نابسامانیها عدم توجه به الگوی اقتصادی منعکس در قانون اساسی و اجرای الگوی اقتصادی سرمایهداری لیبرال صندوق بینالمللی پول میباشد. تداوم اجرای این الگو از سوی مدیران اجرایی و عدم توجه به نتایج پدید آمده، ضرورت اصلاح راه رفته را مطرح میسازد.»
البته لازم به ذکر است که دکتر رزاقی در مسیر چاپ این کتاب خود با نامهربانیها و ناملایماتی مواجه شدند که منجر به تاخیر در چاپ کتاب شد و علت آن نیز عمدتاً به محتوا و رویکرد نقادانه دکتر رزاقی نسبت به دولتها و سیاستهای اقتصاد لیبرالی آنها برمیگردد.
🆔 @QasdWay
بِسمِ اللّهِ الرّحمنِ الرّحِیم
📚كتابخانه علوم اجتماعى📚
📌 در اين مجال بر آن شديم تا در كثرت كتب و منابع سطحى علوم اجتماعى، كتاب هايی ارزشمند و متفکرپرور در حوزه هاى مختلف علوم اجتماعی معرفى كنيم.
📌 اين مسير را با علم اقتصاد آغاز مى كنيم. علاوه بر كتاب هاى عمومى اصیل، در حوزه هاى تخصصی اقتصاد نيز منابعى برگزیده ارائه مى دهيم. اين كتاب ها يا جنبه آشنايى اجمالی در آن حوزه را دارند يا كتاب های پيشرفته آن حوزه محسوب مى شوند.
📌 کتب ارائه شده در این کانال طبق دسته بندی زیر ارائه شده است. برای دسترسی سریع تر از هشتگ ها استفاده کنید.
#آموزش_عمومی_اقتصاد
#فلسفه_اقتصاد
#فلسفه_و_اقتصاد
#روانشناسی_اقتصاد
#اخلاق_و_اقتصاد
#جامعه_شناسی_اقتصادی
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
#روش_شناسی_اقتصاد
#نظام_های_اقتصادی
#اقتصاد_هترودوکس_دگراندیش
#اقتصاد_اسلامی
#اقتصاد_سیاسی
#اقتصاد_ریاضی
#نظریه_بازیها
#طراحی_بازار
#آمار
#اقتصاد_سنجی
#اقتصاد_خرد
#اقتصاد_کلان
#اقتصاد_پولی
#اقتصاد_ایران
#اقتصاد_بینالملل
#اقتصاد_مالی
#اقتصاد_بخش_عمومی
#اقتصاد_سلامت
#اقتصاد_آموزش
#اقتصاد_رفاه
#اقتصاد_بیمه
#اقتصاد_نیروی_کار
#حقوق_و_اقتصاد
#سازماندهی_صنعتی
#اقتصاد_کسب_و_کار
#اقتصاد_توسعه
#اقتصاد_علم_و_فناوری
#اقتصاد_منابعطبیعی
#اقتصاد_محیطزیست
#اقتصاد_انرژی
#اقتصاد_منطقهای
#سیاست_گذاری_عمومی
#اقتصاد_رفتاری
#فرهنگ_اصطلاحات_اقتصادی
#متفرقه
🆔 @SSL_Qasd
اندیشکده قصد
بِسمِ اللّهِ الرّحمنِ الرّحِیم 📚كتابخانه علوم اجتماعى📚 📌 در اين مجال بر آن شديم تا در كثرت كتب و م
در این کانال به طور تخصصی با کتب حوزه علوم اجتماعی و اقتصاد آشنا میشوید.
آیا می توانیم پول چاپ کنیم؟
بخش اول
احسان ولدان/ پژوهشگر اقتصادی
🔹 "مسلما، نه" این عکس العمل طبیعی به این سوال است. روزی به همراه پسرم در خیابان قدم می زدیم که با فقیری روبرو شدیم. پسرم نگاهی به من انداخت و انتظار خود را برای کمک به او به من نشان داد. اما خب پولی همراه من نبود. به خانه که برگشتیم دیدم پسرم مشغول نقاشی شد. از او پرسیدم چه کار می کنی؟ او نقاشی خود را که یک اسکناس ده هزار تومانی بود به من نشان داد. هدفش این بود که آن پول را به مرد فقیر هدیه دهد. البته من به او توضیح دادم که این کار مجاز نیست و او پاسخ داد چرا نه؟ سخت بود این گزاره دانش اقتصادی را برای او جا بیندازم که وقتی میران نامحدودی پول به سوی کالاهای محدودی گسیل شود قیمت کالاها سر به آسمان می کشد...
🔹 خب درواقع من بچه ندارم و این داستان تخیلی را گفتم تا این حقیقت را بیان کنم که حرمت چاپ پول توسط بانک های مرکزی در اقتصاد کنونی بویژه در مواجهه با بحران های اقتصادی به چالش کشیده شده است. در طول بحران مالی 2008 بانک های مرکزی شروع به خریدن دارایی های مختلف کردند تا سرمایه گذاران را به کاری مشابه تشویق کنند و به آن ها اطمینان دهند. بانک های مرکزی برای تأمین بودجه این خریدها پول چاپ کردند. در مجموع بانک های مرکزی آمریکا، انگلستان و ژاپن 3.7 تریلیون دلار پول چاپ کردند و این در آن زمان سه برابر موجودی کل اسکناس های آن ها برحسب دلار بود. نتیجه چه شد؟ تورم هیچ گاه این کشورها را در این دوره تهدید نکرد. چرا که این پول ها صرف خرید دارایی شده بود و نه کالا...
🆔 @QasdWay
📺 دومین قسمت از مصیرِ صدر
قسمت بیستم برنامه مصیر با حضور آیتالله دکتر احمد مبلغی، یکشنبه ١۵ تیر ماه ساعت ٢١ از شبکه چهار سیما
🔻 آیتالله احمد مبلغی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، عضو مجلس خبرگان رهبری، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی و مؤسس و رئیس مرکز پژوهشهای دینی تطبیقی «التجدید» در لبنان است. وی به اندیشه اصولی، فقهی و تفسیری شهید صدر توجه ویژه داشته و در آثار و دروس خود به نقد و بررسی این اندیشهها میپردازد. او در بیستمین قسمت از برنامه مصیر به بحث درباره «کارکرد اندیشه شهید محمدباقر صدر برای امروزِ امت اسلامی» میپردازد.
🔹 گفتنی است چهار قسمت پیش رو برنامه مصیر به بررسی آرا و اندیشههای شهید صدر در ابعاد دیگر اختصاص یافته است.
🔸 این دومین قسمتی است که برنامه مصیر به بررسی آرا و اندیشههای شهید محمدباقر صدر میپردازد. در قسمت گذشته مصیر به «سیره و سرگذشت شهید صدر» پرداخت.
🔸میتوانید قسمت اول را در اینجا ببینید:
https://www.telewebion.com/episode/2305564
🆔 @shahidsadr
🆔 @QasdWay
مصاحبه خواندنی رییس سابق بانک مرکزی
حتما بخوانید
http://fna.ir/ey9dhi
@Qasdway