هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
حکم و فتوای جدی اقتصادی رهبری در سخنرانی ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰:
«آن وقت در اینجا من باید یک هشداری بدهم به آن کسانی که موجب شدند کارخانهها به تعطیل کشانده بشود. متأسّفانه کارخانههای متعدّدی به تعطیل کشانده شدهاند که ما گزارشهای بعضیهایش را دیده بودیم، از بعضیها هم حالاها داریم بیشتر مطّلع میشویم. کسانی به خاطر منافع خودشان کارخانه را به یک شکلی میگیرند، بعد برای اینکه از زمین آن کارخانه استفاده کنند، کارگر را به یک شکلی اخراج میکنند و ابزار کارخانه و آلات کارخانه را به پول تبدیل میکنند، بعد هم زمین را نگه میدارند تا در فرصت مناسبی تبدیل کنند به ساختمان و ارزش افزودهی #باطل و #حرامی را برای خودشان در این زمینه به دست بیاورند، چه بدانند و چه ندانند، این در واقع یک #خیانت است».
فتوا بر باطل بودن و حرام بودن ارزش افزوده در شرایط فوق و حکم خیانت برای مرتکبان آن...
این حکم قطعا محلی جدی برای مباحث حقوقی است و وظیفه قوه قضائیه را دو چندان میکند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
14.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰سلسله نشستهای حکمرانی انقلاب
🔸 ایدههایی در جهش تولید
✳️ برای اینکه فاصله تولید ناخالص داخلی (GDP) را نسبت به بقیه کشورها جبران کنیم چارهای جز جهش تولید نداریم!
✅ ما با عبور از کرونا و کروناهراسی و توجه به تولید میتوانیم بابی را باز کنیم که منجر به جهش شود.
🔸بر اساس مطالعات تاریخی کشورهای مختلف دنیا با سه عامل جهش کردند:
✅ دیکتاتوری
✅ ناسیونالیسم
✅استعمار
✳️ مسائلی مانند علم، دانش، فناوری، تکنولوژي و امثالهم عموما اتفاقاتی است که در پی جهش تولید اتفاق میافتد.
‼️ تصرف ما از جهش تولید یک تصور تجملاتی است و جنس صحبتهای نظریهپردازان ما در مورد جهش تولید از جنس این است که مهارتها بیشتر شود، دانشبنیان شویم، تکنولوژی را تقویت کنیم، دانشگاهها را بهینه کنیم و یا حتی فضای کسبوکار را بهبود ببخشیم.
⁉️ یعنی در حقیقت ما آنچه که پیامد جهش تولید است، پیشامد جهش تولید کردیم!
🔹حال ما به عنوان جمهوری اسلامی که هیچیک از این عوامل را نمیتوانیم استفاده کنیم چه گزینهای داریم؟
🆔 @Qasdway
هدایت شده از مدرسه روش
6.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تبدیل حکمرانی مردمی به حکمرانی محفلی!/ وقتی روحانی 4 سال است در جلسات مجمع شرکت نمیکند و کارش را در جلسات سران پیش میبرد!
🔸حجتالسلام قنبریان، استاد حوزه و دانشگاه: بیش از 4 سال است که رئیس جمهور در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت نمیکند، نه تنها برای حل مشکلات مردم بلکه حتی برای دفاع از افایتیاف و پالرمو هم حاضر به شرکت در جلساتش نیست.
🔸در مقابل شورای سران قوا را راهاندازی میکند که مجری و مقنن و ناظر تصمیمگیر میشوند و بعد امکان اعتراض و نظارتی وجود نخواهد داشت و اکثریت این جلسات هم با خود دولتیها است.
🔸شورای سران قوا بجای سیاستگذاری و هماهنگی قوا هم قانون مصوب میکند و هم کار مجمع تشخیص را انجام میدهد!
#ثریا
__
♨️کلیپهای بیشتر 👇
🆔 @www_snn_ir
🔸بیستمین جلسه کمیته مطالعات برنامه *اول پیشرفت* (برنامه هفتم توسعه) با همکاری اندیشکده امانت دانشگاه امام صادق علیه السلام
🔰موضوع: "جبران خدمات و دستمزد در بخش عمومی از نگاه اسلامی "
با حضور :
✅حجت الاسلام والمسلمین *قنبریان*
🗓 زمان : چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰
🕝 ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰
✔️ بدلیل مصوبه جدید ستاد ملی مقابله با کرونا، جلسه به صورت مجازی برگزار می شود.
🔴پیوند جلسه :https://vc.isu.ac.ir/ch/researchevents
_______________________________________
🌐 لینک کانال بله: https://ble.ir/barname7
_______________________________________
صفحه اینستاگرام
@barname7.ir
🆔 @Qasdway
این نمودار قیمت نفت از ۱۸۶۱ است. هرگاه قیمت نفت به بیش از ۱۰۰ دلار رسیده ( قیمت واقعی نه اسمی) ایران وارد دوره رونق شده است.
پر رونقترین ادوار اقتصاد ایران، دهه ۱۳۵۰ و دهه ۱۳۸۰ بوده است. همان دوران پر پول مشهور هویدا و دوره پر رونق احمدینژاد
کاهش قیمت نفت یک سیاست سهمگین استعماری بر علیه ایران است که متاسفانه برخی از اقتصاددانان داخلی هم متأثر از تئوریهای استعماری همچون بیماری هلندی، این کاهش را تأیید و تجویز میکنند.
برای خروج از بحران فعلی و برای وارد شدن سریع به دوره رونق اقتصادی باید قیمت نفت به سرعت افزایش پیدا کند.
چاره امنیتی: ناامن کردن مسیر تجارت جهانی نفت
چاره اقتصادی: اعلام قطع همیشگی صادرات نفت ایران، خروج از اوپک، اقدام به وارد کردن نفت توسط ایران و تبدیل ایران به هاب تولید فراورده نفتی.
البته بنده راه دوم را پیشنهاد میکنم...
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔸 سدسازی یا آبخیزداری؟!
✍️ مهدی عرفانیان
🔹 سالهاست، مهمترین راه تأمین آب در کشور، ساختن سد بوده است. لکن تحقیقات نشان میدهد عملیات سدسازی از جمله پروژههایی است که همواره با تخریب زیانبار و گسترده و تهدید محیط زیست توأم بوده است.
🔹 در سالهای اخیر کارشناسان و محققان همواره نسبت به پیامدهای نامطلوب سدسازی از جمله خشک شدن تالابها و به تبع آن جابهجایی جمعیتی و تحت تاثیر قرار دادن لانهگزینی پرندگان، فرسایش خاک و تخریب اکوسیستمهای حاشیه رودخانهها، هشدارها دادهاند.
🔹 همچنین ساختن سد در اغلب موارد موجب رونق اقتصادی نواحی پاییندست و فقر نواحی بالادست میشود. همچنین توهم فراوانی آب در پشت سدها موجب میشود که مصرف آب بیشترشود.
🔹 یکی دیگر از آثار مخرب سدسازی آن است که در بسیاری از موارد سدسازی آب جدیدی استحصال نمیکند، بلکه آب را از یک منطقه گرفته و در منطقهای دیگر ذخیره می کند؛ یعنی با آبادی یکجا ممکن است خرابی محل دیگری را به ارمغان آورد.
🔰 «دکتر کوثر»، استاد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس بر این نکته تاکید میکند که اصولا ایران به دلیل داشتن ذخایر آبرفت های درشتدانه، نیازی به سدسازی ندارد و میتوان کمک کرد که در این آبرفت ها آب کافی ذخیره شود...
💢 امروز در کشورهای مختلف جنبشهای ضد سدسازی و تخریب سدها شکل گرفته است. در نتیجه اقدامات این جنبش در کشور ایالات متحده آمریکا، از سال ۱۹۱۲ تا به امروز ۴۶۵ سد تخریب شده است که ۲۷ سد از سدهای بزرگ بودهاند.
مشاهده ادامه مطلب :
📌http://public.qasd.ir/articles/570#start
🆔 @Qasdway
13.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پرفسور مسعود درخشان در مصاحبه با رادیو اقتصاد به ضرورت محاکمه مسئولینی اشاره کردند که در میانه جنگ تمام عیار اقتصادی چوب حراج زدند بر منابع ارزی و طلای کشور
#سیف
#همتی
💠 @Profderakhshan
هدایت شده از پرفسور مسعود درخشان
14.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پرفسور مسعود درخشان:
این گروه که آمدند در بیتالمقدس و این فجایع را انجام میدهند، ابزاری هستند برای اینکه یک نظام سلطه به نام آمریکا نابود شود.
همین دفاعی که آمریکا از رژیم اشغالگر میکند باعث نابودی آمریکا خواهد شد.
💠 @profderakhshan
🔸 نقشه هوایی اقتصاد اسلامی (۲)؛ تجویز راهکار عملی برای حل مسائل
✍️ دکتر سید مهدی زریباف
🔹 یک متفکر اقتصاد اسلامی باید فضای اقتصاد را معماری کند و فرآیندی حکم دهد و تنها باید و نباید نگوید. از این رو درعینحال که بایدها و نبایدهای فقهی، دینی و فلسفی در ذهن متفکر وجود دارد اما وقتی با مسئله مواجه میشود، مبتنیبر یک فرضی راهکار عملی ارائه میدهد که خود این فرض تغییر یافته یک فرض غربی است.
✅ راهکارهای بنده به این دلیل که من فرضها را نسبت به اقتصاد متعارف تغییر دادهام متنوع است.
✅1️⃣ تهاتر؛ اساسیترین راهکار
🔹در کشور در چند بخش هزینه صورت میگیرد که از مهمترین آن بخش دولتی است. بخشهای دولتی نیز از بانکها برای انتقال پول استفاده میکنند. یک راهحل این است که بانکها حذف شوند. چراکه پول و قدرت و بانک، خود دولت است. لذا ۲۰۰۰ دستگاه دولتی دائماً پول در بانک میریزند و برداشت میکنند و بعد میگویند که کسری داریم! بخشهای زیادی از این کسرها و بدهیها بخشی از دولت به بخش دیگری از دولت است. به عبارت دیگر بخشی از دولت به بخش دیگر دولت از طریق واسطه بانک، بدهکار است.
✅2️⃣ یارانههای غیر پولی؛ دومین راهکار
🔹 دومین راهکار در این رویکرد، بحث یارانهها است که حجم عظیمی از هزینههای دولت را به خودش اختصاص میدهد. در این رویکرد فرصتهای اقتصادی، پولی و یارانهها، غیرپولی در نظر گرفته میشود.
✅3️⃣ جدا کردن بخش ریالی از بخش ارزی بودجه
🔹... زمانی که معیار اصلی دلار قرار گرفت،کل اقتصاد داخلی دلاریزه میشود....
🔰 مشاهده کامل مطلب:
📌http://zaribaf.qasd.ir/articles/571#start
🆔@Qasdway
هدایت شده از محسن قنبریان
🔶جلوه ای از اقتصاد مردمی
امام خمینی :
"درصورتی که نظام اسلامی با جهتگیری کلی بتواند دست زالو صفتان را از حریم رنجدیدگان و گرسنگان کوتاه نماید و مستضعفان را بر مقدرات خودشان حاکم ومسلط گرداند و توده های میلیونی مردم محروم را در تولید و تلاش و خلاقیت و ابتکار دخیل نماید این خود بزرگترین عامل تعاون و دخالت دادن آنها در امور و گرایش آنان به اخلاق کریمه و ارزشهای متعالی و فرار از تملق گویی ها می گردد"(صحیفه نور ج۲۱ص۱۲۸و۱۲۹)
پ.ن:
این سالها وبخصوص ماه های اخیر از "اقتصاد مردمی" با مشارکت توده های محروم در تعاونی های فراگیر ملی زیاد گفته ام .سندهای بالا دستی تا قوانین اجرایی و نمونه های شهری و روستایی تعریف شده اما همه متروک مانده را بازخوانی کرده ام. به امیدی که شاید توجه نامزدهای انتخاباتی را جلب کند!
کلیشه های تکراری اگر بگذارد!
#بازگشت_به_مردم
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
17.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا