🔸 نقشه هوایی اقتصاد اسلامی (۲)؛ تجویز راهکار عملی برای حل مسائل
✍️ دکتر سید مهدی زریباف
🔹 یک متفکر اقتصاد اسلامی باید فضای اقتصاد را معماری کند و فرآیندی حکم دهد و تنها باید و نباید نگوید. از این رو درعینحال که بایدها و نبایدهای فقهی، دینی و فلسفی در ذهن متفکر وجود دارد اما وقتی با مسئله مواجه میشود، مبتنیبر یک فرضی راهکار عملی ارائه میدهد که خود این فرض تغییر یافته یک فرض غربی است.
✅ راهکارهای بنده به این دلیل که من فرضها را نسبت به اقتصاد متعارف تغییر دادهام متنوع است.
✅1️⃣ تهاتر؛ اساسیترین راهکار
🔹در کشور در چند بخش هزینه صورت میگیرد که از مهمترین آن بخش دولتی است. بخشهای دولتی نیز از بانکها برای انتقال پول استفاده میکنند. یک راهحل این است که بانکها حذف شوند. چراکه پول و قدرت و بانک، خود دولت است. لذا ۲۰۰۰ دستگاه دولتی دائماً پول در بانک میریزند و برداشت میکنند و بعد میگویند که کسری داریم! بخشهای زیادی از این کسرها و بدهیها بخشی از دولت به بخش دیگری از دولت است. به عبارت دیگر بخشی از دولت به بخش دیگر دولت از طریق واسطه بانک، بدهکار است.
✅2️⃣ یارانههای غیر پولی؛ دومین راهکار
🔹 دومین راهکار در این رویکرد، بحث یارانهها است که حجم عظیمی از هزینههای دولت را به خودش اختصاص میدهد. در این رویکرد فرصتهای اقتصادی، پولی و یارانهها، غیرپولی در نظر گرفته میشود.
✅3️⃣ جدا کردن بخش ریالی از بخش ارزی بودجه
🔹... زمانی که معیار اصلی دلار قرار گرفت،کل اقتصاد داخلی دلاریزه میشود....
🔰 مشاهده کامل مطلب:
📌http://zaribaf.qasd.ir/articles/571#start
🆔@Qasdway
هدایت شده از محسن قنبریان
🔶جلوه ای از اقتصاد مردمی
امام خمینی :
"درصورتی که نظام اسلامی با جهتگیری کلی بتواند دست زالو صفتان را از حریم رنجدیدگان و گرسنگان کوتاه نماید و مستضعفان را بر مقدرات خودشان حاکم ومسلط گرداند و توده های میلیونی مردم محروم را در تولید و تلاش و خلاقیت و ابتکار دخیل نماید این خود بزرگترین عامل تعاون و دخالت دادن آنها در امور و گرایش آنان به اخلاق کریمه و ارزشهای متعالی و فرار از تملق گویی ها می گردد"(صحیفه نور ج۲۱ص۱۲۸و۱۲۹)
پ.ن:
این سالها وبخصوص ماه های اخیر از "اقتصاد مردمی" با مشارکت توده های محروم در تعاونی های فراگیر ملی زیاد گفته ام .سندهای بالا دستی تا قوانین اجرایی و نمونه های شهری و روستایی تعریف شده اما همه متروک مانده را بازخوانی کرده ام. به امیدی که شاید توجه نامزدهای انتخاباتی را جلب کند!
کلیشه های تکراری اگر بگذارد!
#بازگشت_به_مردم
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
17.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸ایجاد 10 میلیون شغل پایدار با کمترین هزینه
✍️ مهدی عرفانیان
🔹طرح احداث باغ روی اراضی شیبدار از جمله مسائلی است که نقش مهمی در رشد تولید و امنیت غذایی کشور داشته باشد و به عنوان یکی از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی مطرح است. طبق طرح توسعه باغات روی اراضی شیبدار در قانون توسعه ششم (1396-1400) باید 500 هزار هکتار از اراضی شیبدار به احداث باغات تعلق پیدا کند.
🔹 الزام قانونی 500 هزار هکتاری توسعه باغات روی اراضی شیبدار در حالی است که که طبق اعلام مسئولان وزارت جهاد کشاورزی از سال 96 تا 98 تنها 60 هزار هکتار طرح توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار انجام شده است که در نتیجه آن 20 هزار شغل مستقیم ایجاد و 183 هزار تن افزایش تولید به دنبال داشته است. به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی قرار است تا پایان دولت دوازدهم طرح توسعه باغات در اراضی شیبدار در سطح 60 هزار هکتار دیگر نیز اجرا شود.
🔹با توجه به استعداد 40 میلیون هکتاری اراضی شیبدار در کشور و طبق آمار وزارت جهاد کشور مبنی بر اشتغال 20 هزار نفری با 60 هزار هکتار طرح توسعه باغات روی اراضی شیبدار می توان نتیجه گرفت که چنانچه از ظرفیت 40 میلیون هکتاری اراضی شیبدار استفاده شود، می توان بیش از 10 میلیون نفر اشتغال پایدار در کشاورزی ایجاد کرد.
🔹طبق برآوردهای مسئولان و کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی، چنانچه دیمزارهای کم بازده به احداث باغات تخصیص یابد، درآمد آن به بیش از 10 برابر خواهد رسید که این مساله نقش موثری در رفاه و بهبود معیشت آبخیزنشینان خواهد داشت....
مشاهده ادامه مطلب
📌http://public.qasd.ir/articles/572#start
🆔 @Qasdway
#تولید_پشتیبانیها_مانعزداییها
📌 از سلسله نشستهای راهبردی با محوریت شعار سال
🔰با موضوع:
تبیین و تحلیل جایگاه شعار سال در تحول سیاستهای تولیدی کشور
🎓با حضور:
دکتر حمیدرضا مقصودی، عضو هیأت علمی اقتصاد دانشگاه قم، پژوهشگر شبکه قصد
📆زمان: سهشنبه ۲۱ اردیبهشت۱۴۰۰
⏰ ساعت ۱۴
🌐لینک ورود به جلسه:
https://vc.isu.ac.ir/ch/ipms
______________________
🆔@basijisu_ir
🆔@jtabasij
💠 @Qasdway
🔹استخراج رمزارز حرام است، باعث افزایش مصرف برق در ایران بی آب می شود، غیر قانونی است، کلاه برداری است، به صرفه نیست و...
🔸همه این گزارهها برای مردم عادی است، برای خواص همه چیز برعکس است، برای آنها یک امر واجب است که به نفع اقتصاد مقاومتی هم هست و جهاد محسوب میشود و کمک به اقتصاد کشور است و از شیر مادر حلالتر و...
🔹آنقدر گردنشان کلفت است که بنر زده اند و برای شروع احداث مزرعه استخراج ارز دیجیتال مراسم رسمی کلنگ زنی برگزار کرده اند؟ ۵۰۰ میلیارد تومان هم سرمایه آوردهاند. اینها کی هستند؟ مملکت دست کیست؟
🆔 @Qasdway
15.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 سلسله نشستهای حکمرانی انقلاب
🔰 ایدههایی در جهش تولید
⚜️ فرصت کرونا زمینه تاریخی برای جهش تولید را فراهم کرده است.
✳️ ایدههایی که میتواند ما را جزء حتی ۱۰ کشور برتر اقتصادی دنیا قرار دهد.
✅ بازطراحی چرخههای تجارت جهانی
✅ تغییر استراتژی انرژی
✅ مردمیسازی تولید
✅ راهاندازی راستههای خودروسازی
✅ جهش در حوزه کشاورزی
🆔 @Qasdway
هدایت شده از مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزههای علمیه
هشدار اساتید حوزه و دانشگاه نسبت به طرح کمیسیون اقتصادی مجلس.pdf
682.1K
✅هشدار اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در خصوص طرح بانک مرکزی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی
❓برخی از کاستی ها و اشکالات «طرح قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران»
❗️در صورت تصویب این طرح که نسخه های مختلف آن در سالهای اخیر ارائه شده است... وضعیت اقتصادی کنونی ادامه خواهد یافت!
✅مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزههای علمیه👇
🆔 @emh_ismc_ir
🔰 سرمایهداری و سوسیالیسم: کاستی در شناخت و خطا در سرمایهگذاری
⚜️پروفسور مسعود درخشان
💠 @profderakhshan
🕰 زمان برگزاری: شنبه ۱۴۰۰/۲/۲۵ ، ساعت ۱۵ الی ۱۷
📌 https://meeting.atu.ac.ir/ch/saramad1
👤student user: stsr
🔑pass: ۸۳۲
🆔 @Qasdway
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ ایران؛ بهشت مالیاتیِ سوداگران
🎤 دکتر مهدی موحدی
🔸 نسبت مالیات تحقق یافته به تولید ناخالص داخلی (GDP) در سال ۲۰۱۹
💹 دانمارک - ۴۶٪
💹 فرانسه - ۴۴٪
💹 آلمان - ۳۹٪
💹 انگلستان - ۳۳٪
💹 ژاپن - ۳۲٪
💹 آمریکا - ۲۲٪
💹ا...
💹 ایران - ۸٪
✅ سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی ( نسبت مالیات از میانگین درآمد سرانه هر فرد) تنها ۸ درصد است و حجم عظیمی از این مالیاتها هم، از مردم عادی، تولیدکنندگان و کارمندان دولت گرفته میشود؛ نه از سوداگران و ثروتمندان! لذا این آمار به ما نشان میدهد که در کشور ما به شکل غیر عادلانهای از مردم مالیات میگیریم.
🔸 سهم مالیات بر درآمد شرکتها از کل مالیات
‼️ ایران با ۲۲ درصد و با اختلاف در صدر قرار دارد و بعد از آن ژاپن و کانادا و ترکیه و انگلستان و ... قرار دارند.
✅ فشار مالیاتی بر تولیدکنندگان یکی از مشکلات اصلی فضای کسبوکار است. گاهی این فشار حجم نیست و بسیاری از تولیدکنندگان حاضرند مبالغ گفته شده را بپردازند ولی نظام مالیاتی این فشار را از روی دوش آنها بردارد.
🆔 @Qasdway
هدایت شده از کتابخانۀ قصد
📕بحران اقتصاد جهانی؛ رکود بزرگ قرن بیست و یکم
نویسندگان:
میشل چوسودوسکی
آندرو گاوین مارشال
مترجم: شهرزاد مهدوی
نشر افکار
#اقتصاد_سیاسی
#اقتصاد_توسعه
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd
هدایت شده از کتابخانۀ قصد
کتاب "بحران اقتصاد جهانی: ركود بزرگ قرن بيستويكم" شامل بيست مقاله از صاحبنظران اقتصاد سياسی با ويراستاری ميشل چوسودوسكی و اندرو گاوين مارشال است.
براساس آنچه کتاب به آن پرداخته است، رکود اقتصادی در سرتاسر جهان شدت یافته و بیکاری گسترده، فروپاشی برنامههای اجتماعی دولتها و فقیر شدن میلیونها نفر از مردم را در پی داشته است. سقوط بازارهای مالی پیامدِ کلاهبرداری سازمانیافته و دستکاری مالی بود. بحران اقتصادی همراه با فرایند نظامیگری در سراسر جهان، «جنگی بدون مرز» به رهبری ایالات متحده امریکا و همپیمانان آن در ناتو را به همراه داشته است.
در کتاب حاضر، خواننده را از راهروهای فدرال رزرو عبور میدهیم و به سالنهای جلسات مجلل شرکتهای بزرگ در والاستریت میبریم که در آنها معاملات مالی تأثیرگذار به روال عادی تصمیمگیری میشوند. در این مجموعه مقالات به هنگام، هر یک از نویسندگان، پوسته پر زرق وبرق را میشکافند تا شبکه پیچیدهای از فریبکاری و تحریف رسانهای را افشا کنند که در خدمت پنهانکاری کارکرد نظام اقتصاد جهانی و پیامدهای ویرانگر آن بر زندگی مردم قرار دارد. اگر به دنبال ایده ها و حرف هایی نو در رابطه با حکمرانی اقتصادی و پولی و مالی هستید این کتاب را به شما پیشنهاد می دهیم.
🆔 @SSL_Qasd
هدایت شده از کتابخانۀ قصد
📕The Global Economic Crisis The Great Depression of the XXI Century
نویسندگان:
میشل چوسودوسکی (استاد اقتصاد دانشگاه اتاوا و مدیر مرکز پژوهش جهانی سازی)
آندرو گاوین مارشال (تحليلگر اقتصاد سياسی جهانی)
مترجم: شهرزاد مهدوی
#اقتصاد_سیاسی
#اقتصاد_توسعه
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
📌 سلسله نشست های حرکت قرن
نشست ششم:
♦️ملاحظاتی در باب انگیزش های غیرمالی کارکنان دولت♦️
ارائه دهنده:
✅ حجت الاسلام محسن خاکی
(پژوهشگر اقتصادی)
زمان:
🗓 پنجشنبه ٣۰ اردیبهشت ١۴٠٠
⏰ ساعت ١۵ الی ١٧
لینک جلسه:
👉 http://Vc.isu.ac.ir/ch/latifi
🆔 @harekate_qarn
🔸کالایی سازی آموزش و تبعیض بین نسلی(۲)
✍️حجتالاسلام قنبریان
🔹استدلال نخست در بحث کالاییسازی دانش، قاعده مشهور عدالت است. وقتی موضوع بحث از طریق قاعده عدالت خوب منقح شود، مشخص میشود که کالاییسازی دانش، موجب تبعیض آموزشی و تبعیض بین نسلی میشود و ثروت را تبدیل به قدرت در نسل بعدی میکند.
🔹استدلال دوم مبتنی بر حقوقی است که برای حاکم اسلامی ثابت میشود و در فقه نیز حاکم اسلامی وظایفی دارد. برای نمونه در خطبه٣۴ نهجالبلاغه امیرالمؤمنین علیهالسلام میفرمایند:« فامّا حقکم علیَّ .... تَعلیمُکُم کَیلا تَجهَلوا »...
🔹 استدلال سوم را شیخ انصاری در مکاسب بیان داشته که اگر چیزی از حق مخلوقین شد، یعنی ثابت شد که حق مخلوق است، در قبال پرداخت این حق نمیتوان اجرتی طلب کرد. محقق اصفهانی بر آن قیدی زده که این حق باید یک حق مصرح شرعی باشدو...
🔹چهارمین استدلال هم از طریق واجبات نظامیه است. در واجبات نظامیه جناب میرزای نائینی از استثناء قضاوت در بین واجبات نظامیه استفاده کرده و اجرت گرفتن از قضاوت را درعینحال که واجب نظامیه است، حرام دانسته است. چراکه این شغل مانند سایر حرفهها نیست که اجرت خود را از مراجعین به دادگاه بگیرد...
✅ باسواد شدن را نمیتوان فروخت و مثل کالای خصوصی با آن برخورد کرد و آن را وارد رقابتها و سایر مناسبات بازار کرد.
✅بر طبق اصل٣٠ قانون اساسی دولت موظف است وسائل آموزشوپرورش رایگان برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسائل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی بهطور رایگان گسترش دهد.
🔰مشاهده کامل مطلب:
📌http://public.qasd.ir/articles/573#start
🆔@Qasdway
🔰 همایش عدالت اجتماعی در گفتمان انقلاب اسلامی
✅ باحضور اساتید شاخص حوزوی و دانشگاهی وپژوهشگران جوان حوزه انقلاب اسلامی
🕰 زمان: 01 خرداد 1400
- نوبت صبح: 9 الی 13
- نوبت عصر: 14 الی 20
✳️ این وبینار به صورت مجازی برگزار خواهد گردید.
✅ لطفاً جهت صدور گواهینامه حضور:
1️⃣ نام و نام خانوادگی و کد ملی و مقطع و محل تحصیلات خویش را به سامانه 10001000001404 ارسال نمایید.
2️⃣ هنگام ورود به وبینار نام و نام خانوادگی خویش را جهت احراز حضور به شکل دقیق مرقوم فرمایید.
3️⃣ صدور گواهی نامه حضور منوط به شرکت در 15 جلسه از مجموع 17 جلسه همایش خواهد بود.
لینک ورود به همایش:
📍 https://www.skyroom.online/ch/razavimaharat1400/social-justice
انجمن علمی علوم اجتماعی دانشگاه رضوی در ایتا:
💠 @razavi_anjoman
اینستاگرام:
http://Instagram.com/razavi_social
🆔 @Qasdway
🔸 طرحی ضد اقتصاد مقاومتی و تولید ملی
🔰 در نقد طرح بانکداری مجلس
🔹اگرچه تلاش طراحان محترم این طرح بهمنظور بازاندیشی در باب برخی ساختارهای معیوب حاکم بر نظام پولی و بانکی کشور قابل تقدیر است اما طرح موجود کاستیهای فاحش و فراوانی دارد که ذیل سه محور به آنها اشاره میشود:
✅ محور اول: کاستیهای فرآیندی
✅ محور دوم: اشکالات کلیدی طرح پیشنهادی
✅ محور سوم: مغایرتها با ایده اولیه سیاستهای کلی پولی و بانکی
✅ جمعبندی و نتیجهگیری
✅ضمن اینکه فرآیند ارائه طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران خارج از اصول و مبانی و رویه متعارف بوده و در محتوا نیز با توجه به اینکه از خاستگاه تفکر لیبرالیسم افراطی و رهاسازی که در خاستگاه خود نیز دچار شکستهای متعدد شده، نشأت گرفته است لذا در حوزههای اهداف، ساختار، الگوی مدیریتی الزامات حاکمیتی از اشکالات اساسی برخوردار است.
🔰برای مشاهده کامل مطلب به لینک زیر مراجعه نمایید:
📌 http://public.qasd.ir/articles/574#start
🆔 @Qasdway
دزدخیزترین کشورهای جهان!
نمودار فوق تعداد سرقت به ازای هر صدهزار نفر را در کشورها نشان میدهد.
کشورهای غربی که اساس تمدن آنها بر سرقتهای کلان و تاریخی است در بالای جدول قرار گرفتهاند.
ایران از میان حدود ۸۰ کشور، رتبه ۶۲ را دارد اما متاسفانه تحقیر تاریخی و عدم اعتماد به نفس در میان مردم ما باعث ترویج انگارههای نادرست دربارۀ جامعۀ ایران میشود.
بیایید با نگاه مقایسهای به آمار جهانی، جایگاه واقعی خود را در جهان بهتر بشناسیم و از خودتحقیری بپرهیزیم.
🆔 @Qasdway
🔸 پاسخ اساتید بنام حوزه و دانشگاه در خصوص طرح جدید بانکداری مجلس
1️⃣ آیا از نظرات کارشناسی شما به عنوان یک متخصص در بررسی طرح جدید بانکداری استفاده گردیده است؟
2️⃣ این طرح تا چه اندازه توانسته است اشکالات طرح قبلی (نظیر عدالت اقتصادی، اشکالات شرعی، همخوانی با سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، پشتیبانی از تولید و ...) را برطرف نماید؟
🔸🔸 پروفسور درخشان
🔰 ۱. خیر
🔰 ۲. بسیار ضعیف و لکه سیاه مجلس
🔸🔸 پروفسور بخشی دستجردی
🔰 ۱. خیر
🔰 ۲. بسیار بسیار ضعیف
🔸🔸حجتالاسلام دکتر معصومینیا
🔰 ۱. خیر
🔰 ۲. بسیار ضعیف
🔸 دکتر سبحانی
🔰 ۱. خیر
🔰 ۲. جواب نمیدهم!
🔸حجتالاسلام دکتر عربی
🔰 ۱. بله
🔰 ۲. بین متوسط و خوب
🔸 حجتالاسلام دکتر یوسفی
🔰 ۱. خیر
🔰 ۲. بسیار ضعیف
🔸 دکتر زریباف
🔰 ۱. خیر
🔰 ۲. بسیار ضعیف
🔸 دکتر توکلی
🔰 ۱. خیر
🔰 ۲. بسیار ضعیف
🔸 دکتر صمصامی
🔰 ۱. خیر
🔰 ۲. بسیار ضعیف
🔸 دکتر توتونچیان
🔰 ۱. خیر
🔰 ۲. بسیار بسیار ضعیف
🆔 @Qasdway
اندیشکده قصد
📌 سلسله نشست های حرکت قرن نشست ششم: ♦️ملاحظاتی در باب انگیزش های غیرمالی کارکنان دولت♦️ ارائه د
هماکنون جلسه در حال برگزاری است.....
🔸 طرح بانک مرکزی حتی با اصلاحات زیاد نیز نمیتواند طرحی مفید برای اقتصاد کشور باشد.
👤 دکتر حسن سبحانی
🔹طرح بانک مرکزی حتی با اصلاحات زیاد نیز نمیتواند طرحی مفید برای اقتصاد کشور باشد. زیرا در 38 سال گذشته در نظام بانکی بر خلاف قانون عملیات بانکی بدون ربا تصمیماتی گرفته شده است که مبتنی بر قانون یا منطبق بر قانون نیست و همه انحرافات وضع موجود را درست کرده است.
🔹اگر این طرح نبود و به دهه 60 باز میگشتیم ترجیح می دادم در ساختار بانک ها تحولاتی صورت بگیرد که سرمایه گذاری از ساختار بانک جدا شود و نهاد ها و موسسات سرمایه گذاری به وجود بیایند؛ زیرا در درون بانک بودن و اقداماتی را برای سرمایه گذاری کردن، محدویت هایی را ایجاد می کند.
🔹مهمترین مسئله طرح مطروحه در کمیسون مجلس این است که اصولا روش پرداختن به مسئله از نظر تقدم و تاخر موضوع اشتباه است، به این معنا که در این طرح نهاد ناظر و سیاستگذاری تعریف میکند بدون آنکه مشخص کرده باشد که نهاد بر چه موسساتی و شعبی فعالیت میکند همچنین تفاوتی بین ربوی بودن یا نبودن آن ها نیز قائل نیست.
🔹همانطور که درهمه جای دنیا برای همه نوع بانک ها، بانک مرکزی تاسیس شده است، این طرح نیز شبیه آن را دنبال می کند در حالیکه ما معتقد هستیم، اگر بانکداری بدون ربا و یا در مراحلی اسلامی بشود کارکرد بانک مرکزی سیاستگذار و ناظر بر این بانک ها با کارکردهای نهادهای بانک مرکزی در جهان معاصر متفاوت است؛ یعنی این نهاد در هرجایی که میخواهد قانون گذاری کند باید به شرایطی که ما در کشور به لحاظ دغدغه مسائل شرعی داریم توجه کند.
🆔 @Qasdway
اندیشکده قصد
🔸 طرح بانک مرکزی حتی با اصلاحات زیاد نیز نمیتواند طرحی مفید برای اقتصاد کشور باشد. 👤 دکتر حسن سبحا
🔸 طرح بانک مرکزی حتی با اصلاحات زیاد نیز نمیتواند طرحی مفید برای اقتصاد کشور باشد.
🔹همانطور که درهمه جای دنیا برای همه نوع بانک ها، بانک مرکزی تاسیس شده است، این طرح نیز شبیه آن را دنبال می کند در حالیکه ما معتقد هستیم، اگر بانکداری بدون ربا و یا در مراحلی اسلامی بشود کارکرد بانک مرکزی سیاستگذار و ناظر بر این بانک ها با کارکردهای نهادهای بانک مرکزی در جهان معاصر متفاوت است؛ یعنی این نهاد در هرجایی که میخواهد قانون گذاری کند باید به شرایطی که ما در کشور به لحاظ دغدغه مسائل شرعی داریم توجه کند.
🔸به عنوان نمونه مشخص کند چه تلقی از پول دارد؟ آیا پول را کالا میداند یا خیر؟ بعد از اینکه کالا بودن یا نبودن پول مورد توافق اقناع کننده قرار گرفت در مورد خلق احتمالی این پول چه تصمیمی می گیرد و ده ها مسائل دیگر نیز مشخص شود و بعد از آن نهادها و موسساتی که میخواهند عنوان بانک بر آنان اطلاق شود با این کارکردها شرایطی برای خودشان به وجود بیاورند.
🔹در ایران بانکداری بدون ربا منطبق با قانون 62 برای یک ساعت هم اجرا نشده است و آییننامههای اجرایی آن، با قانون مغایر بودند؛ زیرا قانون تطبیق آییننامه با قانون در آن سال وجود نداشت.
🔹ساختار تعبیه شده باید به گونه باشد که شرعی بودن یا ربوی نبودن از درون ساختار بیرون بیاید نه اینکه ساختار نامطمئنی تعبیه شود و بعد شورایی را برای نظارت بگذاریم.
🔹 این طرح نشان نمیدهد که افراد نویسنده آن ظرافتهای خلق پول، کارکرد پول و.. را میدانستند و این کلیات قابل دفاع نیستد.
منبع: ایسنا
🆔 @Qasdway
🔆امام صادق علیه السلام میفرمایند: «خداوند تبارک و تعالی ثروتمندان و فقیران را در اموال شریک هم قرار داده است؛ بنابراین اغنیا حق ندارند اموال را به غیرشرکای خود بدهند» (کلینی، ١۴٠٧ق، ج٣، ص۵۴۵)
🔸با توجه به همین روایت امام خمینی اینگونه مینو یسند: «مگر نه این است که مال مورد شرکت مشاع است، پس فقرا در مال اغنیا شرکت دارند. کسی که حقوق مالی خود را پرداخت نکرده است، سهمی که میبایست پرداخت کند، بهصورت مشاع در دست اوست و در صورت عدم پرداخت، به صورت تصاعدی افزایش پیدا میکند تا آنجا که اگر کلیۀ اموالشان را هـم بدهند، باز بدهکارند» (صحیفه امام، ج١۴، ص٣٠٣).
🆔 @Qasdway
هدایت شده از پرفسور مسعود درخشان
باسمه تعالی
جناب آقای محمد باقر قالیباف
رئیس مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم. توفیقات جنابعالی را از درگاه خداوند متعال مسئلت دارم. اخیراً کلیات طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسیده است. کمتوجهی نمایندگان مجلسِ «انقلابی» به پیامدهای این طرح واقعاً شگفتآور است. نگران هستم که این مجلس نتواند با دولت انقلابی آینده همراه شود. این طرح از پشتوانۀ دانش و تخصص کافی برخوردار نیست. آثار منفی و مخرب این طرح بر نظام پولی و بانکی کشور دیده نشده است. هیچیک از تعارضات نظام بانکی موجود با حرمت ربا و خلق پول را حل نکرده است. معیار عدالت اسلامی در تخصیص اعتبارات مطلقاً لحاظ نشده است و این طرح را هیچیک از علمای بزرگ و مراجع عظام منطبق با ضوابط شرعی ندانسته و حتی آن را بهمثابه گامی استوار بهسوی بانکداری اسلامی تلقی نکردهاند.
تصویب نهایی این طرح قطعاً سرآغازی برای ایجاد اختلاف بین رئیس کل بعدی بانک مرکزی با مجلس فعلی خواهد بود. چرا ناآگاهانه زمینۀ تقابل دولت انقلابی آینده را با مجلس و به عکس فراهم میکنید؟ بازنگری نظام پولی و مالی کشور و اصلاح ساختار بانک مرکزی مدتهاست در دستور کار مجلس و بانک مرکزی قرار دارد. چرا چند ماه دیگر نیز صبر نمیکنید که رئیس کل بانک مرکزی در دولت آینده که انشاءالله فردی آگاه و انقلابی باشد بتواند دیدگاههای خود را در خصوص این طرح با مجلس در میان بگذارد تا با همفکری و توافق و مشارکت صادقانۀ دولت و مجلس انشاءالله مشکلات پولی و بانکی کشور و کاستیهای بانک مرکزی حل و فصل شود؟
مسعود درخشان
استاد اقتصاد دانشگاه علامهطباطبایی
۱۴۰۰/۳/۱
💠 @profderakhshan
🔸 طرح جدید بانکداری در جهت ادامه فرآیند خلق پول
✍️ حجتالاسلام دکتر غلامعلی معصومینیا
🔹 در اقتصاد رایج دنیا مسئله خلق پول، جدا از مسئله بانکداری اسلامی به شدت مطرح است. لذا اگر ساختار ما اسلامی است، هر سه بخش بانک، بورس و بیمه باید با آن تطبیق داده شوند و اگر به این نتیجه رسیدیم که باید تغییر کنند واقعا آنها را تغییر دهیم.
🔹 از سال ۱۳۹۷ تاکنون طرحهایی که در خصوص نظام بانکداری و بانک مرکزی تقدیم مجلس شده است، تغییرات زیادی داشتهاند که این تغییرات نشاندهنده این است که پشتوانه فکری محکمی برای آنها وجود نداشته است.
🔹 این طرح در جهت ادامه فرآیند خلق پول است یعنی به نحوی اجازه میدهد این روند ادامه پیدا کرده و بانک سپرده بگیرد و پول بدون پشتوانه ایجاد کند. خلق پول باعث میشود اقتصاد مالی شده و بخش پولی و مالی در درون خودش سودآور باشد. بنابراین وقتی ساختاری، خودش سبب سود آوری شود افراد زیادی را به طرف خودش جذب میکند و موجب عدم جذب افراد به بخش واقعی میشود. به همین دلیل بسیاری از اقتصاددانهای رایج دنیا معتقدند که قدرت خلق پول باید از نظام بانکداری گرفته شود یا مالیاتی وضع شود که اجازه ندهد خود نظام مالی و پولی از مواهب خلق پول بهرهمند شود. به طوری که آن مقدار که حق است به آن داده شده و بقیه مواهب صرف عام شود.
🔹بانک مرکزی در حال حاضر ۵ رکن دارد و سکاندار اصلی این ارکان هیئت عالی است که در ماده ۶ طرح ارائه شده، این هیئت، بالاترین مرجع سیاستگذاری تصویب مقررات و نظارت...
🔰 مشاهده ادامه مطلب:
📌http://public.qasd.ir/articles/575#start
🆔 @Qasdway
اندیشکده قصد
باسمه تعالی جناب آقای محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی سلام علیکم. توفیقات جنابعالی را از
🔶 مشکلات اصلی طرح از منظر پروفسور مسعود درخشان
✅ این طرح از پشتوانۀ دانش و تخصص کافی برخوردار نیست.
✅ آثار منفی و مخرب این طرح بر نظام پولی و بانکی کشور دیده نشده است.
✅ هیچیک از تعارضات نظام بانکی موجود با حرمت ربا و خلق پول را حل نکرده است.
✅ معیار عدالت اسلامی در تخصیص اعتبارات مطلقاً لحاظ نشده است.
✅ این طرح را هیچیک از علمای بزرگ و مراجع عظام منطبق با ضوابط شرعی ندانسته و حتی آن را بهمثابه گامی استوار بهسوی بانکداری اسلامی تلقی نکردهاند.
🆔 @Qasdway
⭕️ نرخ رشد ظرفیت اسمی نیروگاهها در دورههای مختلف
🔸 ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۴ ⬅️ ۲۹ درصد
✅ ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ ⬅️ ۴۵ درصد
🔻 ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۹ ⬅️ ۱۷.۶ درصد ⁉️
🆔 @Qasdway
هدایت شده از قیام
🔸چهار سال پیش وقتی قرارداد ساخت اولین شتابدهنده پزشکی تماماً ایرانی را با یک شرکت نوپا در اصفهان بسته شد، هیچگاه تصور نمیشددر زمانی کوتاه بهرهبرداری از دستگاههای بسیار پیشرفته حوزه پزشکی در کشور باشم.
🔹دستگاه شتابدهنده خطی یکی از پیشرفتهترین و گرانترین دستگاههای پزشکی در پرتودرمانی سرطان است. کشور ما به دهها دستگاه شتابدهنده اینگونه نیاز دارد.
🔸اولین نمونه نصب شده در شهرک سلامت اصفهان هر روز به بیش از 60 بیمار سرطانی سرویس میدهد
هزینه خرید این دستگاه بیش از 60 میلیارد تومان است و این به جز هزینههای سرویس و خدمات پس از فروش و قطعات است که عموماً بخاطر #تحریم قابلیت تهیه ندارد و البته این دستگاههای خارجی هم امروز توسط #شرکتهای_دانشبنیان تعمیر میگردند.
هزینه ساخت دستگاه داخلی کمتر از 30 درصد دستگاه خارجی است و شرکت بهیارصنعت در حال توسعه نسلهای جدید این نوع شتابدهندهها ی ایران ساخت تا 3 برابر قدرت فعلی است.
این راه آغاز شده و هیچ قدرتی توان توقف آن را ندارد.
#شتابدهنده_خطی
#سی_تی_اسکن
#همیار_دانش_بنیان
⚜قرارگاه یاوران اقتصاد مقاومتی⚜
🔹🔹قیام🔸🔸
🆔 @Qiam_ir