🔸دکتر علی سعیدی در نشست «سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی» گفت: منشأ اصلی مشکلات ما که با تحریم شدت گرفتهاند، به محدودیت در حوزه تجارت خارجی برمیگردد. تحریمها با ایجاد محدودیت در تجارت خارجی، اقتصاد ما را تحت فشار قرار داد و راهحل مشکلات کشور را هم باید در تجارت خارجی جستوجو کرد.
🔸فروش نفت ما به میزان زیادی پایین آمده و حجم خیلی از مراودات تجاری ما کاهش پیدا کرده و اینها در حالی است که شوک خاصی در تجارت جهانی اتفاق نیفتاده است. اگر بخواهیم نگاه مجددی بر تجارت خارجی داشته باشیم باید نگاه سنتی را که پیشینه آن به زمان رضاخان برمیگردد، تغییر دهیم. در نگاه سنتی، ما نفت خام میفروختیم و هرآنچه کالای مصرفی نهایی نیاز داشتیم وارد میکردیم. این معادله الآن به هم خورده و ما باید طرح جدیدی را جایگزین آن کنیم.
🔸حدوداً پس از سال ۲۰۰۰، تجارت جهانی در دنیا بهسرعت به سمت منطقهای شدن پیش رفته است. درحالحاضر، سه منطقۀ تجاری عمده در جهان داریم: آمریکای شمالی، اروپا و آسیای شرقی. پیشنهاد مشخص ما به دولت منتخب آن است که با تشکیل بلوک جدید تجاری در منطقۀ غرب آسیا با محوریت ایران، جای پای مؤثر و پایداری را در عرصۀ تجارت خارجی پیدا کنیم.
🔸ما باید تجارت خارجیمان را با کشورهای منطقه از جمله ترکیه، روسیه و کشورهای نفتی حاشیه خلیجفارس گسترش دهیم. گره کور این مسئله، تجارت با کشورهای نفتی است چون آنها تنها نفت دارند و ما هم مازاد نفت داریم. بنابراین، شکلگیری تجارت ما با آنها نیازمند خرید نفت از آنها و تبدیل آن به فراورده یا صادرات مجدد آن است.
🆔 @QasdWay
اندیشکده قصد
🔸دکتر علی سعیدی در نشست «سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی» گفت: منشأ
🔸 تحقق جهش تولید، علاوهبر تقویت زیرساخت بنیۀ تولیدی، نیازمند ورود هدفمند و برنامهریزی شدۀ محصولات تولیدی به بازارهای جهانی است. ساختار تجارت خارجی کشور باید بهگونهای باشد که از یک سو مواد خام و فناوریهای مورد نیاز تولید داخلی را تأمین کند و از سوی دیگر تقاضای لازم برای تولیدات ایرانی را جلب کند. به بیان دیگر، تجارت خارجی میتواند سرعت جهش تولید و به تبع آن، رشد اقتصادی و اشتغال را بسیار بیفزاید. همچنین نقشآفرینی مؤثر و گرفتن ابتکار عمل در عرصۀ تجارت جهانی باعث مصونسازی اقتصادی کشور در برابر تهدیدها و تحریمها و فشارهای اقتصادی میشود.
🔰 وضعیت موجود
🔹 طبق آخرین آمارهای منتشرشده، در سال ۱۳۹۷ بیش از ۶۰ درصد از صادرات کشور فقط نفت خام بوده است و بعد از آن محصولات پتروشیمی عمدهترین محصول صادراتی کشور بوده است.
🔰 برای مشاهده کامل مطلب به لینک زیر مراجعه نمایید:
📌 http://public.qasd.ir/articles/589#start
🆔 @QasdWay
اندیشکده قصد
🔸 تحقق جهش تولید، علاوهبر تقویت زیرساخت بنیۀ تولیدی، نیازمند ورود هدفمند و برنامهریزی شدۀ محصولات
⭕️ این صادرات کمتنوع به شرکای معدودی انجام میشود که در رأس آنها چین و هند و ترکیه و امارات قرار دارند.
🔰 برای مشاهده کامل مطلب به لینک زیر مراجعه نمایید:
📌 http://public.qasd.ir/articles/589#start
🆔 @QasdWay
🔰 سومین نشست از سلسله نشستهای مردمی سازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی
✳️ با عنوان مفهوم شناسی دولت مردمی
🔰 با ارائه
✅ دکتر محمد جواد شریف زاده،
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع)
📆 یکشنبه دهم مردادماه
🕰 ساعت 17 تا 19
به صورت مجازي
📌 vroom.um.ac.ir/ishm
🆔 @QasdWay
#اطلاع_رسانی
#واحدهای_پژوهشی
📣 دفتر مدیریت اسلامی دانشکده معارف اسلامی و مدیریت با همکاری اندیشکده مجاهد برگزار میکند:
✅ الگوی حل مسئله اسلامی؛ الگوی خطمشیگذاری اسلامی
🔸 حجتالاسلام و المسلمین محمد نهاوندیفر
🗓زمان: یکشنبه ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۰
🕦 ساعت: ۱۱:۳۰
این جلسه به صورت مجازی میباشد.
لينك ورود به جلسه:
🌐 vc.isu.ac.ir/ch/imgt
✅ [اخبار دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق علیهالسلام]
🆔 @mgtisun
🆔 @QasdWay
⚜️ سلیقهای عمل کردن یعنی تبعیت از آموزههای لیبرالیستی
🔰سلیقهای عمل کردن یعنی رفتن به دنبال تفکر بهاصطلاح علمی به جای تفکر انقلابی! لیبرالها سلیقه خود را در عناوین زیبایی همچون آزادی و علم پنهان میکنند. ما هم آزادی را قبول داریم و امام حسین علیهالسلام را بزرگترین آزاده جهان میدانیم اما آزادی که ما میگوییم یعنی بندگی حضرت حق: «من از آن روز که در بند توام آزادم». اما آزادی لیبرالها یعنی آزادی برای چپاول و غارت پرستش خدا سلیقهای نیست، پرستش سرمایه سلیقهای است زیرا که ریشه در تعلق وجه شیطانی انسان به مادیات دارد و از این رو احساسی و یا سلیقهای است نه علمی.
✅ ✅در این سیستم اگر بخواهیم به اسلام عمل کنیم باید افراد لیبرالیسم تعلیم دیده در غرب بیاوریم؟ حضرت امام فرمودند شیاطین تعلیم دیده. آمریکا شیطان تعلیم دیده اکبر است. با عملکرد علمی و عقلایی خود میخواهند ریشه اسلام را همانند ریشههای مسیحیت بزنند.
🔆 مدیریت میدان لازم است اما ریاست جمهور مدیر مدیران میدانی است و باید مدیران میدانی را در جهت راهبردهای نظام که توسط رهبری معظم بیان شده، حرکت دهد.
⚜️ رویکرد اسلامی به مسایل اقتصادی، رویکرد کلنگری است و همه عرصههای درگیری را میبیند چون اسلام کلنگر است و حتی دربارۀ تاریخ برنامه دارد. سیاستهای اقتصادی در دولت سیزدهم باید رویکرد کلنگری داشته باشد.
✳️ مدیران باید بدانند میدان، میدان جنگ است نه میدان جشن و سرور! باید آنچه در سیاست انجام میدهیم، مقوم نظام فرهنگی باشد، نه آنگونه که در دولت یازدهم و دوازدهم تضعیف شد. سیاستگذاریهای ما در حوزۀ اقتصاد باید مقوم نظام سیاسی و فرهنگی باشد و بهعکس.
✅ آقای رییسی باید از رییس بانک مرکزی بپرسید که آیا این نظام بانکی مقوم نظام سیاسی ما که نظام ولایت است، میباشد یا تضعیف کننده است؟ آیا تصمیمات وزیر اقتصاد است در جهت تقویت کل نظام است یا تضعیف کننده؟
💠 پای درس استاد درخشان
🔗 http://public.qasd.ir/articles/586#start
🆔 @QasdWay
‼️ رهاورد بانکها و بیمههای خصوصی و خصولتی‼️
⭕️ ۲۹ میلیارد پاداش برای هیات مدیره ۳۰ بانک و بیمه
🔻رقم پاداش اعضای هیئت مدیره برخی بانکها و شرکتهای بیمه کشور در سال ۹۹ نشان میدهد هیئت مدیره ۳۰ بانک و شرکت بیمه مجموعا ۲۹ میلیارد تومان پاداش گرفتهاند.
🔻قانونی بودن یا نبودن این پاداشها در اینجا مساله نیست، آنچه اینجا مساله است، اینکه این ارقام هیچ سنخیتی با زندگی مردم ایران ندارد که سالها زیر فشار تورم و تحریم، صورتشان را با سیلی سرخ نگه داشتند.
@Farseconomy
🆔 @QasdWay
⚜️ توصیه ۴۰ ساله استاد درخشان
✳️ نقش و خصوصیت بانک در یک سیستم اقتصادي از طریق مذاکره، توافق و قرارداد بین افراد و جعل اصطلاحات جدید تعیین نمیشود، بلکه خصلت سیستم نقش و عملی را که بانک باید متکفّل آن باشد مشخّص و اجراي آن را به شبکه اعتباري تحمیل میکند.
✅ لذا خصلت بانک نه از تعریف آن بر اساس خواستهاي من و شما، که از مطالعه رابطه آن با سایر شبکههای اقتصادی روشن میشود.
✅🔸 تا وقتی که اساس سیستم سرمایهداری دست نخورده بماند، وظیفه بانک باید همان چیزي باشد که کیفیت سیستم اقتصادي آن را تعیین میکند.
✅ با حفظ مبنای سیستم سرمایهداري هرگونه تغییري در رفتار بانک ضرورتاً بحرانزا خواهد بود.
🔰 نظامهای اقتصادی، درسگفتارهای ارائه شده در قم- سالها ۱۳۶۲ و ۱۳۶۳ . انتشارات مؤسسه فرهنگی فجر ولایت، تکثیر دوم، شهریور ۱۳۸۷، صفحه ۲۶۶ .
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ بانک های خصوصی چگونه با یک قدرت حاکمیتی خاص به راحتی با خلق پول، ثروت نجومی سرمایهداران را چند برابر می کنند؟!⁉️
⭕️ ۵۰ درصد از پایه پولی را شبکه بانکی ایجاد میکند و حدود ۵۶ درصد از آن را بانکهای خصوصی خلق پول میکنند. و نقش خاصی هم در پروژههای ملی و عمرانی اصلا ندارند‼️
⭕️ برای افراد متمول و مترف هستند و منافع شخصی یکسری افراد خاص را دنبال میکنند.
⁉️در حالی که اغلب مردم در وضعیت موجود با تورم افسار گسیخته دستوپنجه نرم میکنند‼️
🆔 @QasdWay