📛 گام های کوچک شیطان
🔸 از پیامبر پرسیدند ما می ترسیم از اینکه منافق باشیم. حضرت پرسیدند چرا؟ گفتند چون ما وقتی در محضر شما هستیم حس و حال خوبی داریم اما از نزد شما که می رویم رفته رفته عوض می شویم. حضرت فرمودند نه این نفاق نیست. ولی نگفتند چیز مهمی هم نیست و رها کنید! فرمودند این ها گام های شیطان است؛ خطوات الشیطان است.
⏳ خطوه به گام های دزدها می گویند که آرام آرام و نرم نرم می آید؛ در این وضعیت است که رفته رفته حال مناجات و دعا و زیارت از آدم می رود، نه برای یک شب و دوشب، که مدت ها حال و حواسش دور می شود از این فضاها. این ها گام های شیطان است که در آدم نرم حرکت می کند.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
❓ چه دعایی کنیم؟
🔸 اگر یک دعای شخصی میخواهید بکنید، دعای عاقبت به خیری بکنید برای خودتان، فرزندانتان و نسلتان. این دعای عاقبت به خیری خیلی مهم است. ما الان الحمدلله اهل ولایت و دعا و نماز و مسجدیم، ولی چندی که بگذرد معلوم نیست که ما اهل این حرف ها باشیم.
🔹 یکی از بزرگان سالها پیش به حرم مطهر امام رضا (ع) آمده بود؛ دیده بود چند نفر از علمای بزرگ در گوشه کنار حرم در حال دعا هستند. می گوید قصد کردم سؤالی از آنان بپرسم. یک به یک پرسیدم: اگر شما یک دعای شخصی مستجاب داشته باشید چه دعایی میکنید؟
✳️ می گوید آیت الله مروارید گفتند عاقبت بخیر. از آقای فلسفی پرسیدم گفتند عاقبت بخیری. از دیگری پرسیدم ایشان هم همین را گفتند. به قم برگشتم، از آقای گلپایگانی پرسیدم ایشان هم همین را گفتند. در مقاطع دیگر هم داریم این مسئله را. حضرت امام از آقای بروجردی پرسیدند ایشون گفتند علم اولین و آخرین. سپس ایشان همین سؤال را از امام می کنند، امام می گویند عاقبت بخیری.
⚠️ عاقبت به خیری خیلی مهم است. اینکه چه بلایی و چه کارهایی سمت شما خواهد آمد در آینده، خیلی مؤثر است. اگر بیست و چند سال قبل از عاشورا از شمر می پرسیدند تو میدانی یکی از جلادان کربلا هستی حتما می گفت خیر. شمر از سپاه امیرالمومنین (ع) بود در صفین و اگر آن تیر که در جنگ به او اصابت کرد به گلوی او خورده بود، امروز جزو شهدای اسلام از او یاد می شد. افراد خرد خرد تغییر می کنند.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
🏴 سالروز شهادت حضرت باقرالعلوم (ع) تسلیت باد. 🏴
❓ در پناه اسلام یا طاغوت (بخش ۱/۲)
❇️ روایت مهمی منقول از امام باقر (ع) است که حضرت میفرمایند: قَالَ اَللَّهُ تَبَارَک وَ تَعَالَی لَأُعَذِّبَنَّ کلَّ رَعِیةٍ فِی اَلْإِسْلاَمِ؛ خدا گفته من عذاب میکنم هر رعیتی را در اسلام است -یعنی در جمعیت مسلمان است - "دَانَتْ بِوَلاَیةِ کلِّ إِمَامٍ جَائِرٍ لَیسَ مِنَ اَللَّهِ" منتها این فرد رفته تحت تسلط حکومتی که ولیاش از سمت خدا نیست. "وَ إِنْ کانَتِ اَلرَّعِیةُ فِی أَعْمَالِهَا بَرَّةً تَقِیةً" حتی اگر این فرد در کردار خودش نیکوکار و با تقوی باشد...
⚖ حکم، حکم اجتماعی است. حکومت غیر الهی به جای خوبی نمیخواهد برود. کسی رفته در حکومت جائر دارد کار میکند، در عین حال اعمال عبادیاش را هم انجام میدهد؛ نماز، روزه، دعای کمیل، سینه زنی و ... دارد، در این جامعه قرار میگیرد؛ او کمک میکند به جامعهی کفر.
🚞 چنین شخصی مثل کسی است که در راهرو یک قطار، به سمت مخالف جهت حرکت قطار، حرکت میکند. او دارد طاغوت را تثبیت مینماید. ولو اینکه در اعمال نیکوکار و باتقوا باشد.
#گزیده جلسه۶۲ #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
🏴 سالروز شهادت حضرت باقرالعلوم (ع) تسلیت باد. 🏴
❓در پناه اسلام یا طاغوت (بخش ۲/۲)
💎 در ادامه روایت حضرت از قول خداوند میفرمایند "وَ لَأَعْفُوَنَّ عَنْ کلِّ رَعِیةٍ فِی اَلْإِسْلاَمِ دَانَتْ بِوَلاَیةِ کلِّ إِمَامٍ عَادِلٍ مِنَ اَللَّهِ" و محققاً بگذرم از هر رعیتی که در عالم مسلمانی، به ولایت و حکومت امام عادل منصوب از طرف خدا گردن نهد "وَ إِنْ کانَتِ اَلرَّعِیةُ فِی أَنْفُسِهَا ظَالِمَةً مُسِیئَةً" اگر چه خود آن فرد، نسبت به خودش ستمکار و بد کردار باشد.
✳️ این همان تسلط است. همانطور که در بدن قوی، میکروب هست اما میکروبها نمیتوانند عملیات انجام دهند و درواقع در بدنهای سالم هضم هستند، اینجا هم اگرچه شخص ستمکار است اما تأثیر اجتماعی این فرد و اشتباهاتش پایین است.
🔸 اینها از این روایاتی که باید با آب طلا نوشت! شما فرد را نگاه میکنید، خدا شما را در جامعه نگاه میکند، آن هم با توجه به آن پیام اصلی که «ﭐعْبُدُواْ ﭐللَّهَ وَﭐجْتَنِبُواْ ﭐلطَّاغُوتَ» طاغوت هم در قرآن یعنی همین امامان جور. یعنی همین حکومتهای جور.
🌷 این برمیگردد به همین نکتهی ولایتی، که مثل گلاب پخش شده در این برگ گل قرآن! در همه جا خودش را به نوعی نشان میدهد.
#گزیده جلسه۶۲ #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
📻 فایل صوتی جلسه ۱۰۵ #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
🗓 جلسه صد و پنجم ۹۸/۰۵/۱۷
📥 لینک دانلود:
http://dl.qasemian.net/upload/TS/1042.T00210501.mp3
#کلاس_تفسیر
✅ @qasemian_ir
غلامرضا قاسمیان
❇️ مراسم قرائت دعای پرفیض عرفه 🔸 با نوای #حجت_الاسلام_قاسمیان 📆 یکشنبه، ۲۰ مرداد ماه از ساعت ۱۵ مس
💎 *اعتراف به خطا*
🔸 امام حسین (ع) در دعای عرفه دارد: خدایا، کسی که خوبی هایش بدی است (پُر است از ریا و نیتهای مشکلدار)، بدیهایش چگونه است؟! خداوندا، کسی که حقیقتش ادعاست، چه جور ادعایش ادعا نباشد؟!
🔹 اعتراف به گناه و خطا و کمکاری، برای اینکه انسان به خدا برسد، خیلی مهم است. نه اینکه بگوید: اگر ما پیش خدا آبرو نداشته باشیم، پس چه کسی آبرو دارد؟!
#گزیده جلسه۳۴ #تفسیر #سوره_توبه
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
⚠️ عرفه برای خودش شب قدری است!
✳️ در مورد این روز آمده «مَنْ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ إِلَی قَابِلٍ إِلَّا أَنْ یَشْهَدَ عَرَفَه» در روایت آمده کسی که در ماه مبارک رمضان بخشیده نشود، بخششی برای او نخواهد بود مگر اینکه عرفه را درک کند. مهمتر از همهی فضائل این روز در آن است که فرد در خود صحرای عرفات باشد؛ اما بعدازظهر روز عرفه هم به نوبه خود مهم است.
‼️ طرف می گوید من کار دارم! یعنی چی که کار دارم؟ کار را کنار بگذار و برو دعای عرفه و دنبال توجه به این ساعات باش. این چیز مهمی است! مثلاً فردی درس دارد یا اداره دارد! خب مرخصی بگیر از محل کار. باید این کارها را در زندگی وارد کرد.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
#گزیده جلسه۱۰۵ #تفسیر #سوره_بقره
مورخ ۱۷مرداد۹۸
✅ @qasemian_ir
🐑 اهمیت قربانی کردن در روز عید قربان
🐏 موضوعاتی هست که بعضی فکر می کنند اسراف است، در حالیکه این طور نیست؛ مثل قربانی روز عید قربان. این موضوع قربانی روز عید، در حد وجوب است.
📖 در روایات داریم امّ سلمه - همسر پیامبر - خدمت حضرت رسول (ص) آمد و از حضرت پرسید "یَا رَسُولَ اللَّهِ یَحْضُرُ الْأَضْحَى وَ لَیْسَ عِنْدِی ثَمَنُ الْأُضْحِیَّةِ" عید قربان آمده و مال و پولی برای قربانی کردن ندارم. "فَأَسْتَقْرِضُ وَ أُضَحِّی؟" از حضرت پرسید آیا قرض کنم و قربانی کنم؟ حضرت می فرمایند "اسْتَقْرِضِی وَ ضَحِّی فَإِنَّهُ دَیْنٌ مَقْضِیٌ" قرض کن و قربانی کن، بدان که این دِین و قرضی است که ادا می شود و خدا برمیگرداند.
🔶 اینطور نباشد که بگوییم عید قربان هست که هست دیگه! خیر، در عید قربان باید قربانی کرد و یکی از مهم ترین کارهاست. قربانیِ عید قربان را فراموش نکنید و خودتان قربانی کنید و از این نگذرید؛ آن وقت اثرات و برگشت آن را ببینید. بعد از آن هم، هم خودتان از آن بخورید و هم به دیگران بدهید. "فَکلُوا مِنهَا وَ أَطعِمُوا الْبَائس الْفَقِیر" از گوشت قربانی بخور و بخوران.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
#گزیده جلسه۱۰۵ #تفسیر #سوره_بقره
مورخ ۱۷مرداد۹۸
✅ @qasemian_ir
💐 عید قربان مبارک! 💐
❇️ اسماعیل های ما... بخش اول
❗️ خدا که ملت را سر کار نمیگذارد! خدا میخواهد طرف این امتحان را انجام بدهد؛ امتحانی که از خودش بگذرد و خدا بگوید بارک الله و حالا چون از خودت گذشتی من آن امتحان را هم نمیگیرم؛ مثل داستان حضرت ابراهیم (ع) که این داستان برای همه ما هست. آن ذبح اسماعیل (ع) هم برای همه ما هست.
🔪 گاهی اسماعیلِ ما وقتمان است و گاهی درسمان است. ما چه چیزی را داریم ذبح میکنیم؟ خیلی وقتها خدا نمیگذارد شما اسماعیلت را ذبح کنی، ولی تا آنجا میبردت که ببیند آیا ذبح میکنی یا نمیکنی؟!
⚠️ اگر همه بدانند که ذبح نمیشود که همه بلدند اسماعیلشان را ذبح کنند. اگر ابراهیم میدانست این کارد نمیبُرد که دیگر امتحانی نبود. این امتحان برای همه ما هست. یک اسماعیلهایی داریم که باید ذبح کنیم به خاطر یک امر برتر. و وقتی میبری که اسماعیلت را ذبح کنی، میبینی ذبح نمیشود!
↩️ادامه دارد...
گزیده جلسه۲۲ #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
💐 عید قربان مبارک! 💐
❇️ اسماعیل های ما... بخش دوم
🔸 کسی که وظیفه شناسی بکند و اسماعیلهای خودش را ذبح بکند، خدا توفیقات مادی و معنوی را به پای او میریزد. ما تصور میکنیم که اگر فلان جا برویم وظیفه مان را انجام بدهیم و فلانجا به نظام اسلامی کمک بکنیم، پس کِی درس بخوانیم؟!
🔹 ما خیلی رزمنده ها را دیدهایم که اهل درس و بحث در حوزهها بودهاند و رفتهاند به جبهه و وقتی برگشته آنقدر خدا توفیقهای عجیب و غریب به او داده که میبینی از همقطارهای خودش درسش بالاتر است! همان همقطارهایی که نشستهاند و پدر خودشان را درآوردهاند و جبهه نرفتهاند!
#گزیده جلسه۲۲ #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
💥 از آه مظلوم بترس
⚠️ روایت عجیبی از امام محمد باقر (ع) است. فضاسازی در این روایت بسیار عجیب است. میفرماید: پدرم علی بن الحسین، امام سجاد (ع)، در لحظات آخر زندگی و احتضارشان، ضَمَّنِی إلَی صَدْرِه؛ مرا به سینهشان چسباندند (آدم همیشه حرفهای ناب را در لحظه احتضار میزند) و گفتند: این حرف را پدرم امام حسین آخرین لحظات به من گفت و به من گفت: پدرم علی بن ابیطالب این حرفها را در لحظات آخر به من گفت.
💠 فضاسازی روایت خیلی عجیب است! اینکه: «ایَّاکَ وَالظّلمِ مُنْ لا یَجِدُ عَلَیْکَ ناصِراً إلا الله»؛ ظلم همیشه بد است ولی برحذر باش از ظلم به کسی که هیچ پناهی جز خدا ندارد.
🔻 ما کج اخلاق هستیم و به افتاده هم لگد میزنیم. ولی فکر نکن کسی که پناهگاهی ندارد پناهی ندارد؛ حواست باشد که اگر او یک آه بکشد، دودمانت را به باد میدهد. که آه إسْمٌ مِنْ أسْمَاءِ اللهِ تعالی است.
🔆 لزومی هم ندارد بگوید ای خدا به خاک سیاه بنشانش! اگر کسی که مضطر است و تنها پارتیاش خداست، فقط بگوید: «ای خدا!» همین بیچارهات میکند. همینکه کسی را ندارد، خیلی کس را دارد...
#گزیده جلسه۱۳ #تفسیر #سوره_یوسف
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
🔸 از غدیر تا عاشورا
↩️ ماجرای عاشورا و ماجرای غدیر فاصله چندانی ندارند؛ حدود نیم قرن. تا حدی فراموشی می شود که سر سید شباب اهل جنت (ع) روی نی می رود. قبل از آن زمان حتی و در زمان امام مجتبی (ع) جامعه مدینه به جایی رسیده که وقتی یکی از خوانندگان زن از شام میخواهد به مدینه برود، مردم مدینه فرسنگها به استقبال او میروند. یعنی مرکز حکومت پیغمبر(ص) به اینجا کشیده میشود و عزت خود را از دست میدهد. عاشورا چیزی نیست که فقط پیوند عاطفی مطرح باشد.
💡 خواهش میکنیم در این ایام مردم ببینند آن جامعه بعد از مدتی به چه نقطهای رسیدند و با چه زاویههایی منحرف شدند.
💎 خدا خویشاوند ما که نیست! اگر درست از یک انقلاب مراقبت نشود به سادگی بعد از مدتی آرمانهایش را از دست میدهد و اگر مراقبت نکنیم تمام آرمان ها به فنا میرود
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
❇️ روایت #حجت_الاسلام_قاسمیان از دیدار جهادگران با رهبر انقلاب
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=43241
گزیدهای از متن:
🔺 نیروهای جهادی -که غالب آنها جوان هستند- از دو نقطه آسیب میبیند؛ دقیقاً همان نقاط آسیبی که آقا هم روی آن دست گذاشتند.
🔹 یکی این که گاهی ممکن است جوان از حالت الهی و معنوی خارج شود.
🔹 دیگری عدم ثبات جوانان در کار است! مثلاً جوان از سر بیکاری برای کار جهادی میآید و بعد از مدتی آن را رها میکند یا اینکه ازدواج میکند و مشغلههایی برایش پیش میآید که باعث میشود دیگر به این فضا برنگردد. این عدم ثبات در شخصیت و عدم ثبات در کارها، یکی از همان بزنگاههاست.
🔸 ببینید وقتی من در یک کاری ورود میکنم، ممکن است آوردهای برای من داشته باشد و فهمم را بالا ببرد و یک اردوی پانزده روزهی خوبی برای من باشد، ولی ایجاد ثبات در منطقه احتیاج به جمعیت و به ثبات قدم در این کار دارد.
📝 متن کامل این روایت را در لینک بالا مطالعه کنید!
✅ @qasemian_ir
📻 فایل صوتی جلسه ۱۰۶ #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
🗓 جلسه صد و ششم ۹۸/۰۵/۲۴
📥 لینک دانلود:
http://dl.qasemian.net/upload/TS/1042.T00210601.mp3
#کلاس_تفسیر
✅ @qasemian_ir
💐 سالروز میلاد حضرت امام هادی (ع) مبارکباد 💐
🔷 روایت است از امام هادی (ع) به عنوان شاخص امامت؛ در پاسخ این پرسش از حضرت که از کجا فهمیدید امام شدید؟ حضرت میفرمایند: به دلیل اینکه یک ذلّتی بر من وارد شد بیسابقه: «ذِلَّةٌ لِلَّهِ». سابقه نداشت برای من یک چنین ذلّتی. در پیش خدا من میبینم که خیلی شکسته شدهام. یک چنین شکستگی من تا حالا پیدا نکرده بودم. فهمیدم که امام شدهام.
🔶 این ذلّت لِلَّه، جزو شاخصهای بالا رفتن است اتفاقاً، نه شاخصهای پایین آمدن. شما بدانید با این شاخص، آنجایی که فکر میکنید خیلی سیم شما وصل شده به خدا، یعنی آن موقعهایی که فکر میکنید چقدر مثلاً ما حالی داریم با خدا، این همان جایی است که قطع شدید از خدا!
🔷 اگر کسی بهجدّ بتواند بگوید الاحقر، یعنی من از همه بدتر، من از همه پایینتر؛ اتفاقاً این نشان بزرگی و عظمت شخص است. این «ذلّتِ لِلّه»، یعنی اینکه در مقابل خدا چیزی آدم نداشته باشد، چیزی محسوب نکند خودش را، هر چیزی هم هست واقعاً و حقیقتاً از خدا بداند و ببیند. اگر این باشد، او به مقامهای انسانی دارد نزدیک میشود.
🔶 هر وقت فکر کرد که چیزی شدهایم! بالاخره زحمات نتیجه داد! عَجب چیزی در آمده؛ اگر یک چنین فکرهایی بکند، اینجا نقطهای است که نقطهی سقوط آدم است.
.
#گزیده جلسه۶۹ #تفسیر #سوره_مائده
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
💐 سالروز میلاد امام هادی (ع) و ایام عید غدیر مبارک باد. 💐
💡 امام هادی (ع) و اعتلای غدیر و ولایت
#️⃣ امام هادی علیهالسلام امامی بودند که هشتک زدند روی ولایت؛ توئیت کردند ولایت را و ترند کردند ولایت را! یعنی امامی بودند که هم جامعه کبیره را از ایشان داریم، هم زیارت غدیریه که در مفاتیح ۲۰ صفحه است و کولاک است.
📜 معتصم، با ۳۰۰ سرباز، امام هادی (ع) را به سامرا میبرد که در عید غدیر به نجف میرسند. آن موقع نجف هنوز شهر قابل توجهی نبود. حضرت میگویند به من اجازه بدهید بروم زیارت کنم و آنجاست که یکی از مستندترین زیارتهای ما - زیارت غدیریه - را میگویند ؛ زیارتی بیست صفحهای پر از آیات قرآن.
💎 توصیه میکنم هرکس میخواهد روی بحث قرآن در روایات کار بکند، این ۲۰ صفحه را ببیند. این کاری که امام هادی (ع) درباره ولایت کردند بسیار پررنگ است.
#گزیده جلسه۸۲ #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
✳️ ایام عید ولایت، عید غدیر خم مبارک باد ✳️
☘ در خطبه غدیر است که حاضرین به غائبین بگویند و هر پدری به فرزندش بگوید. پدری، مادری فرزندش را بنشاند و بگوید میخواهم ده دقیقه با تو صحبت کنم. میخواهم بگویم که در سال ده هجری، در چنین شبی و فردا روزی چه اتفاقی افتاد که کفار را مأیوس کرد و دین، اکمال پیدا کرد؟
☘ حواله ندهید که تلویزیون و صدا و سیما میگویند، چرا ما بگوییم؟ خود اینکه ما بگوییم خودش مهم است. قضیه را جدی میکند. قضیه خیلی جدی است. غدیر، جدی ترین عید است.
#گزیده جلسه۳۶ #تفسیر #سوره_نساء
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
💐 عیدالله الأکبر، عید غدیر خم، مبارک باد! 💐
💎 عید غدیر از بهترین و هدفدارترین عیدهاست.
✳️ بهترین عید ما عید غدیر است؛ نه به خاطر فضائل امیرالمؤمنین (ع)؛ که فضائل حضرت گرچه پایه ی عید غدیر می تواند باشد، ولی ربطی به عید غدیر ندارد. چون کسی در فضائل امیرالمؤمنین شک نکرده است؛ از مسیحی و بودایی و هندی و سنی و شیعه و صوفی تا عالِم تا کُشتیگیر، همه میگویند علی (ع) مال ماست و همه هم درست میگویند.
🔆 قطب همه، امیرالمؤمنین (ع) است؛ حتی در فرقه های دراویش اینطور است که بایدبتوانند سلسلهی نَسَبشان را به امیرالمؤمنین (ع) برگردانند. خلاصه همه مست وجود امیرالمؤمنین علیهالسلام هستند.
🗻 شبلی شَمَیِل (که خودش مسیحی است) میگوید: «علیٌ نسخه مفردة»؛ علی (ع) نسخهای است که کپی ندارد، حتی کپی برابر با اصل هم ندارد؛ حتی ائمه علیهمالسلام هم کپی برابر با اصل امیرالمؤمنین نیستند؛ خود حضرات میگویند: «أفضَلُنَا عَلِیٌ» و خودشان را در حد عبدِ امیرالمؤمنین میدانند. اگر کسی به آنان امیرالمؤمنین خطاب میکرد، میگفتند: امیرالمؤمنین یکی بیشتر نیست و آن هم حضرت علی علیهالسلام است.
🔑 در بحث فضائل امیرالمؤمنین که هیچ بحثی نیست، اما بحث ولایت بحث دیگری است.
↩️ ادامه دارد
#گزیده #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
غلامرضا قاسمیان
💐 عیدالله الأکبر، عید غدیر خم، مبارک باد! 💐 💎 عید غدیر از بهترین و هدفدارترین عیدهاست. ✳️ بهترین
💐 عیدالله الأکبر، عید غدیر خم، مبارک باد! 💐
🚫 گاهی ما بحث را میبریم در فضائل امیرالمؤمنین و همین جا هم متوقف میشویم. در صورتی که کسی در فضائل امیرالمؤمنین شک ندارد، بلکه هیچ دشمنی هم در این نتوانسته شک کند.
🔆 جهاد میخواهی علی (ع) از همه بالاتر، علم میخواهی علی (ع) از همه بالاتر، تکان میخورد آیه نازل میشد، انواع و اقسام شأن نزولهایی که در مورد امیرالمؤمنین آمده؛ خیلی از آنها را خود اهل تسنن نقل کردهاند. وقتی میخوابد سر جای پیامبر، آیه نازل میشود. نماز شب میخواند آیه نازل میشود. مباهله میرود، میشود نَفس پیغمبر. در صدقات کمک میکند، آیه نازل میشود. مسخرهاش میکنند، آیه نازل میشود. در جنگ احزاب میجنگد، آیه نازل میشود. شأن نزول خیلی از آیات منحصراً خود امیرالمؤمنین علیهالسلام است.
‼️ مگر میشود همهی فضائل را روی هم در کسی جمع بکنی و به او ارادت نداشته باشی؟! نکته اصلی غدیر، چیز دیگری است...
↩️ ادامه دارد
#گزیده #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
غلامرضا قاسمیان
💐 عیدالله الأکبر، عید غدیر خم، مبارک باد! 💐 🚫 گاهی ما بحث را میبریم در فضائل امیرالمؤمنین و همین
💐 عیدالله الأکبر، عید غدیر خم، مبارک باد! 💐
💡 آن چیزی که در غدیر است، فضیلت امیرالمؤمنین نیست، بلکه نکتهی اصلی در غدیر، «ولایت و حاکمیت و سرپرستی» است. از آنجا که ولایت هم به معنای مودّت و هم به معنای سرپرستی است، برخی در ولایت به معنای حبّ باقی میمانند و بد جایی هم ماندهاند؛ چون حبّ را همه دارند.
🔸 اگر کسی حبّ امیرالمؤمنین را نداشته باشد، اصلاً آدم نیست! مگر میشود همهی فضائل را روی هم در کسی جمع بکنی و به او ارادت نداشته باشی؟! به عبارتی حبّ امیرالمؤمنین خیلی هنر نمیخواهد؛ مثل این که الان شخصیت کسی را برای شما تعریف کنند که ته علم و جهاد و عرفان، ته نماز شب و انفاق و رسیدگی به آسیبهای اجتماعی است و ...؛ لاجرم آدم به او حبّ پیدا میکند!
↩️ ادامه دارد
#گزیده #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
5376514_-212427.mp3
3.98M
💐عید غدیر خم مبارک باد!💐
🔸مدح امیرالمؤمنین، علی علیهالسلام، با نوای حجتالاسلام قاسمیان
💎نه مراست قدرت آنکه دم زنم از کمال تو یا علی💎
✅ @qasemian_ir
غلامرضا قاسمیان
💐 عیدالله الأکبر، عید غدیر خم، مبارک باد! 💐 💡 آن چیزی که در غدیر است، فضیلت امیرالمؤمنین نیست، بلک
💐 عیدالله الأکبر، عید غدیر خم، مبارک باد! 💐
🔶 آن ولایتی که دنبالش هستیم، آن غدیرِ جاری، «رسیدن به حاکمیت دین در عرصههای مختلف» است. ما دنبال غدیر جاری هستیم و الّا غدیر خم یک صحنه تاریخی است و به من و شما چه که یک عده آمدند در غدیر خم و اتفاقی افتاد؟! اگر ربط دارد به خاطر این ربط دارد که آیا ما الان سر جریان غدیر ایستادهایم، یا سر جریان سقیفه؟ آیا میخواهیم جریان را به نفع غدیر تمام کنیم یا به نفع سقیفه؟! آیا به نفع حاکمیت اسلام میخواهیم تمام کنیم یا به نفع حاکمیت راه دیگر؟! و آن وقت هزینههای غدیر را پرداخت میکنیم یا نمیکنیم؟
💎 هزینههای غدیر، کار کردن است، حرف زدن است، مطالبهگری است، مردمیسازی است ... همهی اینها آن هزینههایی است که باید بدهیم تا غدیر را حفظ کنیم وگرنه غدیری حفظ نشده
#گزیده #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
✍️ عامل کلیدی در حفظ پیکره انقلاب ...
♦️ حضرت علی (علیه السلام) از خون صدّیقه طاهره (سلام الله علیها) گذشتند. حتی در دوره حکومت خودشان میتوانستند فدک را از مروان بگیرند اما نگرفتند. رفتار ائمه (علیهم السلام) اینگونه بوده است که #وحدت جامعه اسلامی را حفظ کنند لذا این پیکره اسلام را حفظ کردند.
🔶در جریان سقیفه و بعد از سقیفه هم، حضرت کارهایی کردند که نشان از جدیت ایشان در حفظ #وحدت جامعه اسلامی دارد. خیلیها میآمدند و سؤال میکردند که آقا ما تازهمسلمانیم، قبلاً چه اتفاقاتی افتاده است؟ خود حضرت به اطرافیانشان میگفتند که اگر من بخواهم خیلی از حرفها را بزنم، این تازهمسلمانها قاطی میکنند...
🔴 این «پیکره انقلاب» خیلی مهمتر از خیلی چیزهاست و باید حفظ شود.
✨در بحث وحدت، قرآن نکات مهمی را متذکر میشود: ثُمَّ أَنتُمْ هَؤُلَاءِ تَقْتُلُونَ أَنفُسَكُمْ وَتُخْرِجُونَ فَرِيقًا مِّنكُم مِّن دِيَارِهِمْ تَظَاهَرُونَ عَلَيْهِم بِالْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ... نظام را تکه تکه نکنید که بعد بخواهید هزینه دوخت و دوز آن را بدهید.
گزیده جلسه ۷۰ #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
⚠️ #ویژه ، با دقت بخوانیم: انقلاب ارزش ها
❓ ارزشها چگونه در جامعه پس از پیامبر و ایران پس از انقلاب، تغییر کردند؟
📖 خداوند در آیه ۶۷ سوره مبارکه توبه میفرماید: منافقین دعوت به منکر میکنند و از معروف نهی میکنند.
🎭 برداشت کودکانهای است که تصور کنیم کاری بد است و ما میدانیم بد است و این جریان میگوید بیا برویم این کار بد را بکنیم. ماجرا اینگونه است که ابتدا جای معروف و منکر را در فرهنگ و اندیشه جامعه عوض میکنند و بعد به منکری که لباس معروف پوشیده دعوت میکنند. منافقین سوار شهوات میشوند و ارزشها را تغییر میدهند. با ارزشهای جدید جامعه را هدایت میکنند.
📍 اما ما: حواسمان باید به تغییر ارزشها باشد. «وَ مَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا». شعارها را عوض نمیکنند.
🗣 به تغییر ارزشها اعتراض کنید. نهایتاً مثل ابوذر که اعتراض میکرد زبانشان را میبُرند. کسی که در جهت ارزشها فریاد بزند؛ او را خفه میکنند. تو چرا به فلان ارگان ایراد میگیری؟ چرا به اشرافیت مسئولین واکنش نشان میدهی؟ چرا مستند ضد اشرافیت میسازی؟ کسی نمیگوید آی مسئولین! چرا اینجوری زندگی میکنید.
⛏ به کارگری که نمیتواند زندگی خود را بچرخاند میگویند چرا فریاد میزنی و اعتراض میکنی و وحدت جامعه را برهم میزنی؟ اما آقازادهای که در ۲۴ سالگی عضو هیات مدیره چند شرکت است؛ آن مشکلی ندارد. به این میگویند انقلاب ارزشها. ارزشها چنان تغییری کرده که کسی نمیگوید لامذهب تو چه ژن خوبی داری با این سن کم این مناصب را داری؟
💠 راهکار ماجرا چیست؟ صبر و امید. صبر سکوت نیست؛ صبر بیباکی است و رفتن میدان و زخم برداشتن.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
📿 محور وحدت مانند نخ تسبیح
⁉️ در نهج البلاغه هست که خلیفه دوم در جنگ با فارس، سه سوال از امیرالمومنین (ع) می پرسد: سوال اول این که ما تک بزنیم یا پاتک؟ دوم این که ما تعدادمان کم است، چه کنیم؟ نکته سوم هم این که من خودم به جنگ بروم یا نه؟
🔆 در جواب سوال سوم حضرت می فرمایند: جایی که تو در آن هستی و جایگاهی که داری، جایگاه نخ تسبیح است به دانه های آن؛ که این نخ تمام دانه های این رشته را با هم نگاه داشته است. اگر رشته بگسلد، همه چیز از بین می رود و تمام دانه ها می ریزد. بعد از آن دیگر هرگز نمی شود این ها را جمع کرد.
✳️ پس وحدت می خواهیم ولی «محور وحدت» هم می خواهیم. اوست که مجتمع می کند و فاصله با اوست که تکلیف ها را در مسائل اجتماعی مشخص می کند؛ و الّا همین طور توصیه به وحدت اگر بخواهد به صورت خام باقی بماند، ممکن نیست. چون هر کس می خواهد دیگران را به خودش دعوت کند و می خواهد همه دور این فرد و این رای جمع شوند، که این گونه هرگز نمی شود!
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
⚠️ قابل توجه مدیران!
📜 امیرالمؤمنین به مالک توصیه می کنند: "یک کسانی را دور خودت بگذار که از تو انتقاد کنند." شما تا مدیر یک جایی نشوی نمیفهمی این چقدر سخت است که کسانی دور شما باشند که به شما انتقاد کنند! معمولاً انسان به صورت طبیعی کسانی را که از انسان انتقاد می کنند را دور از خود می گذارد. حضرت می گویند: فقط یک کسانی را که یک چیزهایی می گویند که خوشحالت می کنند و به تو انتقاد نمی کنند کنار خودت نگذار؛ یک کسانی باید کنار دستت باشند که به تو گیر بدهند و بگویند: آقا! این کاری که می کنی اشتباه است. این طرف این را ندیدی! و این خیلی کار سختی است.
🚷 از آدم تعریف می کنند و می گویند: حاج آقا خیلی خوب بود! و آدم توی دلش می گوید: آفرین! بعد این آدم کم کم می آید در حلقه های نزدیک تر و آن کسی که با صراحت انتقاد می کند، رفته رفته میرود در حلقه های دورتر!
🔶 این قابل توجه همه مدیران است. حتی حضرت می گویند: به آنها ریاضت و تمرین بده! «رُضْهُمْ عَلَى أَلاَّ يُطْرُوکَ» دور و بری هایت را ریاضت بده از تو تمجید نکنند «وَلاَ يَبْجَحُوکَ بِبَاطِل لَمْ تَفْعَلْهُ» از اینکه به خاطر کارهایی که نکرده ای تمجیدت کنند. اتفاقاً همه ما خوشمان می آید «الّا من عصمه الله» مگر اینکه واقعا کسی دست به دامن خدا شود.
گزیده #جلسه۱۰۶ #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
🔶 به مناسبت سالروز مباهله
🔆 راه رسیدن به خدا دوتاست: قرآن و اهل بیت.
💠 در مورد قرآن داریم: «إِنَّ هذِهِ تَذْكِرَةٌ فَمَنْ شاءَ اتَّخَذَ إِلى رَبِّهِ سَبيلاً» این قرآن مایهی تذکّر است تا هرکس میخواهد با آن راهی به سمت خدا باز بکند. یعنی هر کسی هر چقدر میخواهد خود را به خداوند نزدیک کند، باید «فَاقْرَؤُا ما تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ» قرآن زیاد بخواند، ترجمهی قرآن هم نه، خود قرآن.
💠 راه رسیدن به خدا از مسیر اهل بیت با آیه «قلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى» تعریف می شود. اجر رسالت، مودّت و دوستی اهل بیت است و بر اساس آیه «قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيهِ مِنْ أَجْرٍ إِلَّا مَنْ شَاءَ أَنْ يتَّخِذَ إِلَى رَبِّهِ سَبِيلًا» این اجر که همان طلب مودت است، برای کساني است که مي خواهند راهی به سمت خدا باز کنند.
💡 به بیان قرآن این دو راه به سمت خدا باز است و بقیهی راهها هم، راه نیست.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
🔺 #مهم #بخوانید «دو نکته قرآنی در باب مرزبندی و دوستی با دشمنان»
بخش اول
1️⃣ در سوره توبه - داستان حضرت ابراهیم (ع) - داریم «هنگامی که برای او روشن شد که پدرش دشمن خداست، از او بیزاری جست». مقام معظم رهبری در مورد این آیه تعبیر می کنند که آیهی مرزبندی است. ما ممکن است به اقوام خود ترحم کنیم ولی باید مرزها مانند مرزهای جغرافیایی مشخص باشد.
🇮🇷 چرا مرز های جغرافیایی مشخص است؟ بهدلیل اینکه معلوم باشد چه افرادی و در چه زمانی میروند و یا میآیند. برای این کار نیاز به ویزا و پاسپورت است. همانند مرزهای جغرافیایی، لازم است فرد نسبت به دشمنان و در کل نسبت به دیگران مرز اعتقادی داشته باشد، و این مرزبندی مانع از دیپلماسی نیست!
🚧 باید مشخص شود در بحثهای اعتقادی چه مواردی برای ما مهم، مرز ما و خط قرمز است. این آیه نشاندهنده این است که همانطور که مرزهای جغرافیایی مهم است و برای آن نگهبان میگذاریم و اعلام میکنیم، مرزهای اعتقادی نیز مهم است، اما مانع از مذاکرات نمیشود.
💎 مرزها را مشخص میکنیم و بعد، بر سر میز مذاکره میرویم، مؤدبانه مذاکره میکنیم ولی نه به گونهای که طرف مقابل احساس کند مرزهای ما ثبات ندارد و قابل تغییر است.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir