بازدید رئیس گروه تخصصی دامپزشکی موسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی از یک واحد کشت و صنعت در قزوین
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین ، دکتر سهیل قائم مقامی با حضور در اداره کل دامپزشکی قزوین در شورای اداری این اداره کل شرکت کرد و مطالبی را پیرامون اهمیت برنامه های ترویجی در موسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد و در ادامه گزارشی از اقدامات آموزشی و ترویجی انجام شده در قزوین، توسط مهندس اینانلو مسئول آموزش و ترویج اداره کل دامپزشکی برای وی ارائه شد.
دکتر قائم مقامی عضو هیئت علمی سازمان آموزش و تحقیقات وزرارت جهاد کشاورزی و مروج ارشد ملی موسسه ترویج، همچنین از چند واحد دامداری و آبزی پروری با هدف آموزش و ترویج گروههای هدف و کارکنان شاغل در واحدهای مذکور در سطح استان بازدید کرد و افزود: هدف از این بازدیدها بررسی راهکارهای ارتباط و تعامل بیشتر با بهره برداران مرتبط با دامپزشکی رفع خلا های احتمالی است .
دکتر قائم مقامی در حاشیه این بازدید بر اجرای کارگاه های مسئله یابی تاکید کرد و افزود: آموزش و ترویج موجب افزایش بازده تولید ، کاهش خسارت و حفظ سلامت کارکنان خواهد بود.
دکتر جوادی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین نیز در این جلسه بر اهمیت اجرای برنامه های آموزشی و ترویجی در راستای ارتقاء سطح دانش بهره برداران و آمادگی مجموعه دامپزشکی استان قزوین را برای همکاری بیش از پیش با موسسه آموزش و ترویج سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین
آغاز طرح ردیابی سرمی و مولکولی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در طیور بومی
طرح ردیابی سرمی و مولکولی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در طیور بومی در بازه زمانی دوم تیر تا دهم مرداد امسال در استان اجرا میشود.
مدیر کل دامپزشکی استان قزوین گفت: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به عنوان مهمترین تهدید صنعت طیور و همچنین به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای زئونوز ( مشترک بین انسان و دام ) از منظر بهداشت عمومی دارای اهمیت ویژه ای می باشد که در صورت شیوع منجر به خسارات اقتصادی، اجتماعی و اعمال محدودیت های متعدد برای صنعت طیور می گردد.
دکتر مهدی جلوخانی تصریح کرد: با توجه به لزوم پایش بیماری و به منظور جلوگیری از شیوع و گسترش آن در جمعیت انسانی و مزارع صنعتی طیور، طرح ردیابی سرمی و مولکولی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان همزمان با سراسر کشور در بازه زمانی دوم تیرماه لغایت دهم مرداد ماه سال جاری در 85 روستای استان از طریق مراجعه به روستاهای تعیین شده در شهرستانهای استان و اخذ نمونه های آزمایشگاهی برای انجام آزمایش های مربوطه، توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان اجرا می شود.
این مقام مسئول با توجه به نقش مهم طیور بومی در چرخش و انتشار ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ، از روستائیان خواست ضمن همکاری مناسب با گروههای دامپزشکی ، در اجرای هر چه بهتر این طرح، یاری رسان دامپزشکی استان باشند.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین
توصیه های بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان قزوین به هیات امنای محترم مساجد، هیات های مذهبی و امامزادگان (ع) در ایام محرم
1- اولویت اصلی ذبح دام ها در کشتارگاه های مجاز و نگهداری لاشه و آلایش به مدت 24 ساعت در سردخانه کشتارگاه ها به شرح ذیل می باشد:
کشتارگاه قزوین دشت بره (بوئین زهرا- سه راهی چینی مرجان- بعد از روستای وجیه آباد)• کشتارگاه مهر گستر سیمرغ زیاران (کیلومتر 7 جاده آبیک قزوین(جهت تهیه دام قربانی از مراکز مجاز تحت پوشش دامپزشکی اقدام گردد.
2- عدم ذبح و سربری دام در معابر و خیابان ها و در مسیر تردد هیئت های عزاداری و انتقال این دام ها به محل های تعیین شده برای ذبح، به منظور جلوگیری از آلودگی سطح معابر و البسه عزاداران محترم به ترشحات و خون دام ها.
3- توصیه می شود در صورت نیاز به ذبح دام سبک در خارج از کشتارگاه در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی از دستگاه ذبح دام سیار موجود استفاده و از ذبح دام سنگین در معابر خودداری شود.
4- ذابحین برای ذبح دام در خارج از کشتارگاه، نسبت به رعایت نکات بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظتی مناسب از جمله چکمه ، لباس کار ، دستکش ، عینک و ماسک ... اقدام نمایند.
5- پس از ذبح دام نسبت به پاکسازی، شستشو و ضدعفونی محل ذبح با مواد ضدعفونی کننده اقدام گردد.
6- ضایعات حاصل از کشتار پس از جمع آوری در کیسه های زباله مناسب و غیر قابل نشت قرار داده شود.
7- برای از بین بردن احتمالی برخی از عوامل بیماریهای زای دامی، از جمله عوامل بیماری تب کریمه – کنگو و تب مالت، لاشه دام ذبح شده و آلایش به صورت کامل، به مدت 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری و از مصرف گوشت و آلایش به صورت تازه جداً خودداری نمایید.
8- شهروندان در حین لمس دام و بافتهای بدن آن ، به ویژه در هنگام عملیات ذبح ، از دستکش استفاده کنند.
9- به عموم مردم توصیه می شود از تماس مستقیم با خون دام که می تواند منشاء بیماری هایی از جمله تب کریمه کنگو، تب مالت و سایر عفونت های میکروبی باشد، جدا" خودداری نمایند.
10- تاکید می گردد از مصرف لاشه ها و اندام هایی که رنگ و شکل طبیعی (قرمز روشن) ندارند (رنگ تیره و یا زائده های اضافی) جداً خودداری نموده و حتماً با کارشناسان دامپزشکی مشورت نمایند.
11- برای تهیه شیر نذری اولویت استفاده از شیر پاستوریزه می باشد. در غیر اینصورت از دامداری های تحت پوشش دامپزشکی و پس از 10 دقیقه جوشانیدن شیر نسبت به توزیع آن اقدام گردد.
12- هیات هایی که نسبت به استفاده از شتر و اسب در مراسم (تعزیه و ... ) اقدام می نمایند جهت تایید سلامت دام ها با ادارات دامپزشکی شهرستان ها هماهنگی نمایند.
13- پرسنل فنی دامپزشکی اعم از دکتران دامپزشک، کارشناسان دامپزشکی و بهداشت گوشت به همراه مسوول نمایندگی ولی فقیه و ناظران شرعی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی (به صورت شبانه روزی) در قالب اکیپ های بازرسی در استان و ادارات تابعه برای بازرسی بهداشتی و نظارت شرعی و آموزش و مشاوره به شهروندان آمادگی همکاری دارند.
14- ادارات دامپزشکی شهرستان ها و شماره چهار رقمی 1512 برای ارتباط با همشهریان محترم به منظور انجام بازرسی های بهداشتی و شرعی و تایید سلامت لاشه و آلایش و ارائه مشاوره بهداشتی فعال می باشند.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین
هدایت شده از حمزه ای
💢خودداری از ذبح دام در معابر عمومی
🔹معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت: توصیه میشود از کشتار دام در معابر عمومی خودداری شود زیرا خونی که جاری میشود برای فردی که ذبح دام را انجام میدهد و هم برای کسانی که در آن مکان حضور دارند ممکن است به لحاظ ابتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و دام تهدیدکننده باشد.
مشروح خبر 👇
https://sobheqazvin.ir/n/368721
کانال اخبار رسمی قزوین 👇
@sobheqazvin
هدایت شده از ایرنا قزوین
شهروندان قزوین از ذبح دام در مسیر دسته های عزاداری پرهیز کنند
💠مهدی جلوخانی، مدیرکل دامپزشکی استان قزوین گفت: شهروندان در ایام محرم از هرگونه کشتار و ذبح دام در مسیر تردد دسته های عزاداری، اماکن عمومی و خارج از محیط کشتارگاه به منظور جلوگیری از سرایت بیماریها پرهیز کنند.
🔹 با توجه به وجود بیماریهای مشترک بین دام و انسان، شهروندان دام خود را از میدانگاههای مورد تایید این اداره کل تهیه و از کشتار دام در معابر عمومی و خارج از کشتارگاه پرهیز کنند.
🔗 متن کامل خبر
📆 ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
📍Irnaqazvin - ایرنا قزوین
🌐 اخبار ایرنا مرکز قزوین را در شبکههای پیام رسان زیر دنبال کنید:
🆔https://eitaa.com/joinchat/686817521Cec4ee64a58
🆔https://t.me/+f908odwaUZVhM2I0
🆔https://ble.ir/join/NDVjYmFiZ
بازدید مشترک کارشناسان اداره دامپزشکی و حفاظت محیط زیست تاکستان از منطقه حفاظت شده باشگل
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان تاکستان گفت: در راستای پایش و مراقبت بیماریهای دام و طیور و نظر به اهمیت مناطق حفاظت شده محیط زیست، این بازدید مشترک به عمل آمد.
دکتر محمدرضا آذربایجانی تشریح کرد: در همین زمینه از آبخوریها، نقاط حساس و پرخطر، مناطق همجوار با روستاهای دارای دام و ... در اجرای برنامه پایش و مراقب از بیماریهای دام و طیور و شناسایی زودهنگام بیماریها به جهت کنترل سریعتر بازدید شد.
وی در نهایت از زحمات شبانهروزی پرسنل اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تاکستان قدردانی کرد و خواستار اطلاعرسانی بروز تلفات ناگهانی و موارد مشکوک به بیماریهای دام و طیور در گونههای حیات وحش به اداره دامپزشکی شهرستان تاکستان شد.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین
کمیته فرعی مبارزه با قاچاق دام استان قزوین در محل اداره کل دامپزشکی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین در جلسه ای با حضور دکتر زکی زاده دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان و نمایندگان دستگاههای اجرایی ذیربط و فراجا، با موضوع بررسی آخرین اقدامات انجام شده در حوزه قاچاق دام و داروهای دامپزشکی برگزار شد.
دکتر مهدی جلوخانی مدیر کل دامپزشکی استان قزوین در این جلسه با ارائه گزارشی از اقدامات اداره کل دامپزشکی در زمینه کد دار کردن خودروهای حمل دام و ساماندهی حمل و نقل داروهای دامپزشکی ،از همکاری دستگاه قضایی، کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و فراجا با دامپزشکی در راستای پیشگیری و مقابله با قاچاق دام و داروهای دامی تشکر و بر تداوم این روند تاکید کرد و افزود: در حال حاضر فلوچارت نحوه برخورد با دام قاچاق کاملا مشخص شده و وظایف هر یک از دستگاههای اجرایی مشخص است.
دکتر زکی زاده نیز در این جلسه بر تکمیل برنامه هویت دار کردن دامهای استان و ارائه آمار دقیق موجودی دام سبک و سنگین دام استان تاکید کرد و افزود برنامه ریزی برای برخورد با قاچاق دام می بایست آمار دقیقی از تعداد دام استان در دسترس باشد تا نسبت به حفظ سرمایه دامی اقدام کرد.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین
خروج گوشت قرمز از کشتارگاه دام فقط با خودروی سردخانه دار انجام می شود
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان آبیک گفت: با توجه به استمرار هوای گرم و ضرورت عملکرد صحیح خودروهای سردخانه دار در حمل گوشت و لاشه های استحصالی باتوجه به نقش و جایگاه خودروهای حمل گوشت در ارتقای سلامت و کیفیت گوشت در کشتارگاه های دام و طیور، حمل لاشه ها با خودروهای سردخانه دار و مجهز به سیستم برودتی مناسب الزامی میباشد.
دکتر صفرچی اظهار کرد: کادر بهداشتی دامپزشکی مستقر در کشتارگاه دام واقع در این شهرستان از خروج لاشه های استحصالی از کشتارگاه توسط خودروهای فاقد یخچال سالم و دارای شرایط نامناسب ممانعت بعمل می آورند.
همچنین طبق اظهار این مقام مسئول در حال حاضر تعداد 16خودروی حمل گوشت قرمز در کشتارگاه دام این شهرستان فعال هستند که پس از انجام بازدید های بهداشتی توسط کارشناسان دامپزشکی شرایط لازم در حمل بهداشتی لاشه را از منظر تامین برودت و ساختار مناسب برای حمل لاشه احراز کرده اند.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین
با توجه به نگهداری گله هاي دام سبک در جایگاه و احتمال بروز انواع بیماري در دام وضرورت پیشگیري از بروز بیماري ها و خسارتهاي ناشی به گله هاي دامی که از سرمایه هاي اصلی روستائیان مناطق محروم می باشد و همچنین حمایت از تولید با هماهنگی هاي صورت گرفته توسط اداره کل دامپزشکی استان قزوین و دامپزشکی شهرستان آبیک، فرمانداري شهرستان آبیک و همچنین مدیریت جهاد کشاورزي شهرستان آبیک، اکیپی متشکل از 1 نفر دکتر دامپزشک و یک واکسیناتور دامپزشکی ، دبه روستای اسلام آباد از توابع شهرستان آبیک اعزام و پس از حضور در روستا و طبق برنامه از پیش تعیین شده کلیه اهداف طرح مورد نظر، شامل ویزیت رایگان دام، واکسیناسیون دام سبک علیه بیماري آبله و طاعون نشخوارکنندگان کوچک و REV-1 ، برگزاي کلاس آموزشی و ترویجی، سم پاشی جایگاه دامداران و توزیع سم رایگان با موفقیت انجام پذیرفت.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین
6هزار راس دام سنگین تا پایان تیر ماه در کشتارگاه دام آبیک کشتار شده است
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان آبیک با اعلام این خبر افزود: کشتارگاه دام مهرگسترزیاران واقع در شهرستان آبیک یکی از کشتارگاههای مطرح در سطح کشور است که تحت نظارتهای بهداشتی کارشناسان دامپزشکی وظیفه تامین گوشت قرمز کشور را بر عهده دارد.
دکتر رضا صفرچی افزود: از ابتدای سال جاری تا کنون 6 هزار راس در این کشتارگاه تحت نظارتهای شرعی و بهداشتی اداره دامپزشکی شهرستان آبیک ذبح شده و 280 راس دام در بازرسی های بهداشتی، غیر قابل مصرف تشخیص و از چرخه مصرف انسانی خارج شده است.
این مقام مسئول از عموم مردم خواست که از خرید گوشت قرمز فاقد مهر و لیبل دامپزشکی خودداری کرده و در هنگام خرید به تاریخ تولید و مصرف لاشه دقت کنند و در صورت مشاهده کشتار غیر مجاز دام خارج از محیط کشتارگاه، مراتب را به شماره تلفن 4 رقمی 1512 اطلاع رسانی کنند.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین
جلسه مشترک هم اندیشی با زنجیره یکپارچه تولید مرغ در اداره کل دامپزشکی استان قزوین برگزار شد
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور استان گفت: پیرو سیاست های ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر یکپارچه سازی صنعت طیور به ویژه در مرغ گوشتی و فعالیت چندین زنجیره یکپارچه تولید در استان قزوین، به منظور هم اندیشی و ایجاد هماهنگی بیشتر زنجیره ها با اداره کل دامپزشکی استان، جلسه مشترک با مدیران ارشد یکی از زنجیره های فعال در سطح مزارع مرغ مادر و مرغ گوشتی استان با حضور نمایندگان اداره کل دامپزشکی استان برگزار شد.
دکتر وحید ابراهیم نژاد حمیدی افزود: در این جلسه نمایندگان زنجیره یکپارچه ضمن اشاره به مشارکت در جوجه ریزی 65 واحد مرغ گوشتی به ظرفیت2 میلیون و پانصد هزار قطعه و 4 واحد مرغ مادر گوشتی در سطح استان، بر لزوم هماهنگی با اداره کل دامپزشکی استان در تمامی مراحل پرورش طیور تاکید کردند.
در این جلسه با اشاره به دستورالعملهای ابلاغی دامپزشکی با موضوع نحوه فعالیت زنجیره های یکپارچه تولید، بر رعایت کلیه الزامات بهداشتی و قرنطینه ای در طول دوره پرورش واحدهای تحت پوشش، رعایت زنجیره سرد حمل و نقل واکسنهای مصرفی، استفاده از واکسنهای موثر در پیشگیری از بیماریهای ویروسی، رعایت الگوی برنامه واکسیناسیون، گزارش موارد وقوع تلفات و بیماری به دامپزشکی شهرستان و استفاده از دامپزشکان بومی به عنوان مسئولین فنی واحدهای تحت پوشش تاکید شد.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین
یک واحد تولید خوراک حیوانات خانگی در قزوین به علت تولید غیر مجاز توسط دامپزشکی پلمپ شد
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین با اعلام این خبر گفت: تولید هر نوع خوراک دام می بایست پس از اخذ پروانه بهداشتی، بر اساس پروتکلهای اعلامی از سوی سازمان دامپزشکی و تحت نظارت دامپزشک مسئول بهداشتی واحد، انجام شود تا سلامت محصول تولیدی تایید و مجوز عرضه داشته باشد.
دکتر سهیل بهنوش تصریح کرد: بر اساس پیگیری های اداره دامپزشکی شهرستان قزوین یک واحد تولید خوراک دام علی رغم عدم حضور مسئول بهداشتی، اقدام به تولید غیر مجاز خوراک حیوانات خانگی می کرد که کارشناسان این اداره به محل مذکور مراجعه کردند و لیکن متصدی واحد اجازه ورود به همکاران را نداد.
دکتر بهنوش ادامه داد: در همین راستا با همکاری دستگاه قضایی این واحد تولید غیر مجاز خوراک حیوانات خانگی پلمپ و پرونده آن به مراجع قضایی ارسال شد.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین
روز خبرنگار، روز گرامیداشت زحمات آن دسته از افرادی است که با پایبندی به مسئولیتپذیری و مقاومت در برابر چالشها، به نگارش حقایقی میپردازند که زمینهساز رشد و توسعهی جامعهمان میشوند.
شما نه تنها خبرنگارید، بلکه راهنمایی دلسوز در عصر اطلاعات هستید؛ که اگر هر روز هم از شما خبرنگاران تجلیل شود و پیام تقدیر و تشکر برایتان ارسال شود، باز هم نمیتوان از کار بزرگ شما قدردانی کرد.
خبرنگار گرامی، شمایی که همواره در تلاش برای روشنگری جامعه هستید، ستایش شما وظیفهایست که باید با عشق انجام دهیم.
تحسین بیپایان ما نثارتان و امیدواریم همیشه زنده و سربلند باشید.
ارادتمند:
دکتر مهدی جلوخانی، مدیر کل دامپزشکی استان قزوین
محمد فرحی، مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین