📚 نماز و روزۀ نیابتی
💠 سوال: آیا کسی که نماز و روزۀ قضای خودش را بر عهده دارد، می تواند نماز و روزۀ شخصی را که از دنیا رفته است بجا آورد؟
✅ جواب: در مورد نماز مانعی ندارد ولی در روزه، چنانچه #اجیر شده باشد، اشکال ندارد اما اگر بدون اجاره و به صورت مجانی بوده، بنابر احتیاط واجب صحیح نیست؛ البته پسر بزرگ در هر صورت می تواند روزۀ قضای پدر را انجام دهد.
#احکام_اجیر #نماز_استیجاری
🆔 @leader_ahkam
✳️برزخ
❓سوال
فسلفه وجود برزخ چیست؟
جواب اجمالی
✍یک از ویژگیهای عالم برزخ این است، که ناخالصیها از بین میرود وبا تحمّل مشقت و عذابهای آنجا روح مومن تصفیه میشود و با روحی پاک پای به صحرای محشر مینهد. برخی کمالات که مومن در دنیا موفق نشده است کسب کند، آنجا به دست میآورد. امام کاظم علیه السلام در این باره میفرماید: هر که از دوستان و شیعیان ما بمیرد و هنوز قرآن را خوب نداند، در قبر به او یاد میدهند؛ تا خداوند به این وسیله درجهاش را بالا ببرد. زیرا درجات بهشت به اندازهی آیات قرآن است. به او گفته میشود: قرائت کن و بالا برو؛ پس میخواند و در درجات بهشت بالا میرود.
ملاحظه میشود که عالم برزخ برای محبین اهلبیت محل تعلیم است.
🔸 در حدیث دیگری سماعة بن مهران، از امام صادق عیه السلام، نقل کردهاست؛ که امام فرمود: اگر گناهان انسان زیاد باشد و چیزی که کفارهی گناهانش باشد، یافت نشود؛ خدای عزّوجلّ او را به اندوهی در دنیا مبتلا میکند، تا کفارهی گناهانش باشد. پس اگر گناهانش پاک نشد، بدنش بیمار میشود، تا باعث پوشیدن گناهانش شود. حال اگر افاقه نکرد، برای کفاره گناهانش هنگام مرگ او سخت گرفته میشود و در قبرش عذاب میشود؛ تا خداوند را روز قیامت در حالی ملاقات کند که گناهی بر او نباشد، که به خاطر آن عذاب شود.
🔸از این حدیث استفاده میشود که اعمال و رفتار بندهی مومن، در چند مرحله تصفیه و پاک میشود: ۱. غصّه واندوه در زندگی ۲. بیماری جسمانی ۳. سختی جان دادن ۴. در عالم برزخ. در حدیث دیگری آمدهاست، که حضرت فرمود: إنَّ اَطفالَ شیعَتِنا مِنَ الموُمنین تُرَبیهِم فاطمةُ عَلیهاالسلام» کودکان شیعیان، از ما مومنین را، فاطمه سلام اللّه عیها (در برزخ) تربیت میکند. حاصل آنکه مستفاد از روایات این است، که در برزخ هم تعلیم است و هم تربیت و هم تصفیهی بعضی ناخالصیها.
🌐سایت جوابگو
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ:
🆔 @balagh_ir
💎ترس از سختی کار
امام عليّ عليه السلام فرمودند:
إذا خِفْتَ صُعوبَةَ أمْرٍ فاصْعُبْ لَهُ يَذِلَ لكَ ، وخادِعِ الزَّمانَ عَن أحْداثِهِ تَهُنْ علَيكَ .
حضرت علی علیه السلام می فرمایند:
هرگاه از سختى كارى ترسيدى در برابر آن سرسختى نشان ده ، رامت مى شود، و در برابر حوادث روزگار چاره انديشى كن ، برتو آسان مى شوند .
📚غرر الحكم : 4108
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ:
🆔 @balagh_ir
🌸حدیث روز🌸
💠 پیرو علی علیه السلام💠
🔻امام باقر علیه السلام:
🔹إنَّما شيعَةُ عَلِيٍّ عليه السلام ... إذا جَنَّهُمُ اللَّيلُ اتَّخَذُوا الأَرضَ فِراشا، وَاستَقبَلُوا الأَرضَ بِجِباهِهِم، كَثيرٌ سُجودُهُم، كَثيرَةٌ دُموعُهُم، كَثيرٌ دُعاؤُهُم، كَثيرٌ بُكاؤُهُم..
🔹پيروان على، ... چون تاريكى شب آنان را فراگيرد، زمين را فرش خود مىسازند و پيشانىهايشان را بر خاك مىگذارند. بسيار سجده مىكنند، فراوان اشك مىريزند، فراوان دعا مىكنند و فراوان مىگِريند..
📚الخصال : ص ٤٤٤ ح ٤٠.
49.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسمربالمهدی♥️
اینم از کلیپ سهشنبه این هفته😍
🎧 به همراه بخشی جذاب از صحبت های حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا غلام پور
👈🏻۱۸ آبان ۱۴۰۰
#سهشنبه_های_مهدوی💚
#پیشنهاد_دانلود👌🏻
#پیشنهادِما
سهشنبه های مهدوی نوشهر🌱
انقلابی:
🔴تلنگر
✍مردی از خانه ای که در آن سکونت داشت زیاد راضی نبود، بنابراین نزد دوستش در یک بنگاه املاک رفت و از او خواست کمکش کند تا خانه اش را بفروشد، بعد از دوستش خواست تا برای بازدید خانه مراجعه کند. دوستش به خانه مرد آمد و بر مبنای مشاهداتش، یک آگهی نوشت و آنرا برای صاحبخانه خواند.
خانه ای زیبا که در باغی بزرگ و آرام قرار گرفته، بام سه گوش، تراس بزرگ مشرف به کوهستان، اتاق های دلباز و پذیرایی و ناهار خوری وسیع، کاملا دلخواه برای خانواده های بچه دار.
صاحب خانه گفت دوباره بخوان! مرد اطاعت کرد و متن آگهی را دوباره خواند و صاحب خانه گفت : این خانه فروشی نیست!!! در تمام مدت عمرم میخواستم جایی داشته باشم مثل این خانه ای که تو تعریفش را کردی ، ولی تا وقتی که تو نوشته هایت را نخوانده بودی نمی دانستم که چنین جایی دارم.
خیلی وقت ها نعمت هایی را که در اختیار داریم را نمی بینیم چون به بودن با آنها عادت کرده ایم ، مثل سلامتی، مثل نفس کشیدن، مثل دوست داشتن، مثل پدر، مادر، خواهر و برادر، فرزند، دوستان خوب و خیلی چیزهای دیگه که بهشون عادت کردیم.
قدر داشته های خود را بدانیم .
👆👆👆👆
الإمامُ الصّادقُ عليه السلام : ما كُلُّ مَن نَوى شيئا قَدَرَ علَيهِ ، و لا كُلُّ مَن قَدَرَ على شَيءٍ وُفِّقَ لَهُ ، و لا كُلُّ مَن وُفِّقَ أصابَ لَهُ مَوضِعا ، فإذا اجتَمَعَتِ النِّيَّةُ و القُدرَةُ و التَّوفيقُ و الإصابَةُ فهُنالِكَ تَمَّتِ السَّعادَةُ .[الإرشاد : 2/204 .]
امام صادق عليه السلام : نه هر كس آهنگ كارى كند، بتواند آن را انجام دهد و نه هركه بر انجام كارى توانا باشد ، توفيق آن را يابد و نه هر كه توفيق يابد، آن را درست انجام دهد ؛ بلكه هرگاه نيّت و توانايى و توفيق و درست از عهده برآمدن فراهم آيند ، آن گاه است كه خوشبختى كامل مى گردد.
مشکاه الانوار ص۵۷۶ح۱۹۲۱
🌱قال الصادق علیه السلام
✨تامل یا مفضل ما انعم الله تقد ست اسماوه به علی الا نسان من ...الکتابه التی بها تقید اخبار الما ضمین للباقین للا تین و بها تخلد الکتب فی العلوم و الاداب و غیرها
⚜ای مفضل در نعمتهایی که خداوند به انسان ارزانی داشته است بیندیش ...از جمله این نعمتها نویسندگی است که اخبار گذشتگان را به باز ماندگان و از بازماندگان به آیندگان می رساند .به سبب آن است که دانشها و آداب و جزآنها در کتابها جاویدان می ماند.
بحارالانوار ج60؛ص257
🌟بسم الله الرحمن الرحیم🌟
#تحصیلی
#حدیث
#والدین
✅قال الصادق علیه السلام :
🌺لایَزالُ المُؤمِنُ یُورِثُ أَهلَ بَیتِهِ العِلمَ وَ الادَبَ الصّالِحَ حَتّی یُدخِلَهُمُ الجَنَّهَ جَمیعا
✳️امام صادق علیه السلام:
🌸 #مؤمن همواره #خانواده خود را از #دانش و #ادب شایسته بهرهمند میسازد تا همه آنان را وارد #بهشت کند.
📚مستدرک الوسایل، ج۱۲، ص۲۰۱
🅾️ مهم ترین اصل تربیتی فرزندان:
....خود سازی والدین....
🔰 جوانی از پدر خود خواست تا برای او #کتابی را بخواند، پدر ممانعت کرد. هرچه اسرار کرد با مخالفت پدر روبرو میشد تا اینکه پدر گفت:
من #سواد ندارم.
پسر خندهای کرد و دوباره به اسرار خود ادامه داد و گفت: ما که از بچگی همیشه شما را در حال #مطالعه میدیدیم و این عادت ما به مطالعه را از شما به #ارث بردیم!!!
پدر گفت: من سواد نداشتم اما برای اینکه در شما #انگیزه مطالعه ایجاد کنم، ادای مطالعه کردن را در میآوردم تا شما به جرم بی سوادی من از مطالعه غافل نشوید.
🌸روز کتاب و کتابخوانی گرامی باد🌸
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🌐 #سماح (مرکز مشاوره اسلامی حوزه علمیه)
سایت | ایتا | کارگاهها | آپارات