🔰 #احکام_شرعی 🔰
💎 #احکام_مکان_نمازگزار (۳)
💎 #بیحرکت_بودن_مکان_نمازگزار
۱۴۰۲/۰۲/۲۱
✅ مکان نمازگزار باید بی حرکت باشد؛ یعنی طوری باشد که شخص نمازگزار بتواند با آرامش بدن و بدون تکان خوردن نماز بخواند، بنابراین نماز در مکان هایی که موجب میشود بدن بیاختیار تکان بخورد، مانند خودرو و قطار در حال حرکت یا بعضی تختهای فنری، صحیح نیست، مگر هنگامی که به دلیل تنگی وقت و غیر آن مجبور باشد در چنین مکانی نماز بخواند.
✅ بر مسافرانی که با وسایل نقلیه عمومی سفر میکنند واجب است در صورت خوف فوت نماز، از راننده بخواهند توقف کند و بر راننده نیز پذیرش درخواست آنان واجب است و در صورتی که به هر دلیل توقف نکند، تکلیف مسافران این است که نماز را در همان حال حرکت بخوانند و تا آنجا که امکان دارد جهت قبله، قیام، رکوع و سجود را رعایت کنند.
♻️ احکام برگرفته از رساله نماز و روزه مقام معظم رهبری (دام ظله) است.
📚 @qometka
هدایت شده از رسالتنا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی کم نظیر سید هاشم الحیدری دبیر کل جنبش اسلامی عهدالله عراق
♻️ @seyedmousamousavi
🔰 #درمحضرقرآن 🔰
💎 #معجزه_سوره_حمد
✅ قرآن سر تا سر دارای اعجاز در زندگی مادی و معنوی میباشد و قرائت آن شفابخش تمام بیماریها و درماندگیها است. در بین سورههای قرآن برخی از سورهها از قدرت اعجاز بیشتری برخوردارند و تحولات زیادی را در زندگی افراد با ایمان به وجود میآورند. #سوره_حمد یکی از سوره های قرآن است که برای آن اثرات معجزه آسایی ذکر شده و دارای فضیلت بسیاری است.
در ادامه به برخی از #خواص و معجزه سوره حمد اشاره میکنیم.
1️⃣ #برآورده_شدن_حاجتها
امام علی (ع) فرموده است:اگر رزق و روزی و ثروت زیادی میخواهی و دوست داری از هر بنده و آزادی بینیاز باشی و به زودی به آرزوهایت برسی و از غل و غش و حیله در امان باشی؛ پس فاتحة الکتاب را بخوان که اسرار عجیبی در آن نهفته است.
سوره حمد را در پنج نوبت صبح، ظهر، عصر، مغرب و عشا برای رسیدن به آرزوها و حاجت ها ۱۰۰ مرتبه بخوانید.
2️⃣ #برکت_و_گشایش_روزی
پیامبر اکرم (ص) و سلم فرموده است: هرکس، هنگامی که وارد خانه خود میشود، سوره حمد و توحید را قرائت نماید خداوند فقر را از خانه او دور کرده و برکت زندگی او را به حدّی زیاد میکند که به همسایگانش نیز میرسد.
3️⃣ #درمان_بیماریها
امام صادق (ع) فرمود:کسی که سوره حمد او را شفا نبخشد، چیزی او را شفا نمیبخشد.
پیامبر اکرم (ص) فرمودند:سوره حمد بر هیچ دردی خوانده نشد، مگر اینکه دردش آرام میگیرد.
اما صادق (ع) فرمود: چنانچه بر مردهای ۷۰ بار سوره حمد خواندید و زنده شد تعجب نکنید.
✅ علاوه بر مورد یاد شده، خواص دیگری نیز در قرائت سوره حمد در روایات وجود دارد که جهت مطالعه به اینجا مراجعه کنید.
۱۴۰۲/۰۲/۲۳
♻️ @qometka
🔰 #احکام_شرعی 🔰
💎 #احکام_مکان_نمازگزار (۴)
💎 #فاصله_بین_زن_و_مرد
✅ نظر مقام معظم رهبری: بنابر احتیاط واجب باید میان زن و مرد در حال نماز (در غیر مسجد الحرام) حداقل یک وجب فاصله باشد و در این صورت اگر زن و مرد محاذی یکدیگر بایستند یا زن جلوتر از مرد بایستد، نماز هر دو صحیح است و فرقی نمی کند که زن و مرد محرم باشند یا نامحرم.
📌 #تذکر: البته در میان مراجع، فقهایی هستند که دیدگاه فقهیشان با مقام معظم رهبری در این مسئله متفاوت است و برای مطالعه نظرات فقها میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
📌 مقام معظم رهبری در این مسئله #احتیاط_واجب فرمودهاند و معنای احتیاط این است که بر مکلف واجب است که یا به مضمون همان احتیاط عمل کند یا در مسئله مورد نظر، از مرجع تقلید دیگری تقلید کند که پس از مرجع تقلید خودش، به لحاظ علمی از دیگر مراجع بالاتر است.
۱۴۰۲/۰۲/۲۴
♻️ @qometka
🔰 #نکتهی_مناسبتیواخلاقی 🔰
در آستانه سالروز #شهادت حضرت #امام_صادق علیه السلام، ضمن عرض تسلیت خدمت دوستان گرامی، به نکتهای از زندگی ایشان اشاره میکنیم که #پایههای_زندگی_امام_صادق (ع) را از زبان خودشان تشکیل میدهد.
✅ قِيلَ لِلصَّادِقِ (ع) عَلَى مَا ذَا بَنَيْتَ أَمْرَكَ ؟ فَقَالَ عَلَى أَرْبَعَةِ أَشْيَاءَ:
عَلِمْتُ أَنَّ عَمَلِي لَا يَعْمَلُهُ غَيْرِي فَاجْتَهَدْتُ
وَ عَلِمْتُ أَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ مُطَّلِعٌ عَلَيَّ فَاسْتَحْيَيْتُ
وَ عَلِمْتُ أَنَّ رِزْقِي لَا يَأْكُلُهُ غَيْرِي فَاطْمَأْنَنْتُ
وَ عَلِمْتُ أَنَّ آخِرَ أَمْرِي الْمَوْتُ فَاسْتَعْدَدْتُ.
بحار الانوار: ج75، ص228
✅ از امام صادق (عليه السلام) پرسیدند: كار و زندگی خود را بر چه اساسى استوار ساختهاى؟
حضرت فرمودند: بر #چهار_اصل:
1⃣ فهمیدم كه #عمل مرا كسى ديگر انجام نمىدهد پس (در انجام آن) #تلاش نمودم.
2⃣ دانستم كه خدا بر کار من آگاه است، پس (از انجام کارهای ناشایست) #حيا كردم.
3⃣ فهمیدم كه روزى مرا ديگرى نمىخورد پس #آرام گرفتم.
4⃣ دانستم كه پايان كار من مرگ است پس براى آن #آماده شدم.
۱۴۰۲/۰۲/۲۵
♻️ @qometka
🔰 #حدیث_اخلاقی 🔰
💎 #ادب
💥سئِلَ الاْمامُ الْحُسَینُ علیه السلام عَنِ الاْدَبِ. فَقالَ: هُوَ اَنْ تَخْرُجَ مِنْ بَیتِک، فَلا تُلْقِی اَحَداً اِلاّ رَأَیتَ لَهُ الْفَضْلَ عَلَیک.
✅ از امام حسین علیه السلام معنای ادب را پرسیدند؟
☘ امام علیه السلام فرمود: #ادب آن است که وقتی از خانه خارج میشوی به هرکسی برخورد کنی او را #برتر_از_خود ببینی.
(یعنی همیشه دیگران را از خود بهتر ببینی و احترام آنها را نگهداری)
📚 موسوعة کلمات الامام الحسین علیه السلام، ص 910.
#حکایت_آموزنده
در برخی از روایات آمده است خداوند به موسی علیه السلام وحی كرد وقتی خواستی به طور برای مناجات بيايی، فردی را كه خودت را از او برتر میدانی، به همراه بياور.
حضرت موسی برای همراه بردن كسی كه خود را از او برتر بداند، به هر كس رو آورد، نتوانست خود را از او برتر بداند از اين رو از دايره آدميان خارج شد و در دايره حيوانات به يافتن موجودی كه خود را از وی برتر بداند، برآمد، در نهایت با حیوانی که مبتلا به پیسی شده بود مواجه شد و ريسمانی به گردن آن انداخت تا با خود ببرد ولی كمی كه حرکت کرد، حيوان را آزاد كرد و خود به تنهايی رفت، وقتی خداوند از او علت همراه نياوردن كسی با خودش را پرسيد، عرض كرد موجودی كه من از او برتر باشم، نيافتم؛ خداوند فرمود: به عزت و جلالم قسم اگر موجودی را با خود همراه میآوردی و خود را از چيزي برتر شمرده بودی، تو را از ديوان پيامبری حذف میكردم.
۱۴۰۲/۰۲/۲۷
♻️ @qometka
🔰 #پنجشنبه_مهدوی 🔰
هر هفته روزهای پنجشنبه، یک #پرسش و #پاسخ در خصوص مهدویت خدمت عزیزان تقدیم میگردد.
📌 #پرسش: منظور از مهدويت چيست و از چه زمانى آغاز شده است؟
📌 #پاسخ: اعتقاد به مهدى موعود مسئهاى است که در تمام اديان و مذاهب مختلف جهان مطرح بوده و هست؛ بدين معنى که همهی ادیان و مذاهب قائلاند در آخر الزمان، مصلحى ظهور خواهد کرد و به جنايتها وخيانتها و تبعيضهاى بشر خاتمه خواهد داد.
اگر چه غير از قرآن مجيد، تمامى کتابهاى آسمانى ديگر دستخوش تحريف شدهاند، با اين وجود، جملاتى از دستبرد ديگران مصون مانده است، که در آنها از آمدن #منجی_موعود و #مصلح_جهانى گفتگو شده است، هر چند اين مطلب در منابع ادیان گذشته به صورت پيشگويى و مربوط به آينده است، لکن از آنجا که مضامين آن در قرآن و روايات متواتر وارد شده است از اين رهگذر مسلم مىشود که اين عبارتها از منطق وحى سرچشمه گرفته و از دستبرد انسانها در طول تاريخ در امان مانده است.
✅ از جمله روايات متواترى که به ظهور (مهدى موعود) وعده داده، حديث معروف نبوى است که فرمود:
لَو لَم یَبقَ مِنَ الدُّنیا إلّا یَومٌ واحِدٌ، لَطَوَّلَ اللّهُ ذٰلِکَ الیَومَ حَتَّیٰ یَلِیَ رَجُلٌ مِن عِترَتی، اسمُهُ اسمی، یَملَأُ الأرضَ عَدلاً وَ قِسطاً کَما مُلِئَت ظُلماً وَ جَوراً.
📚تفسير نور الثقلين ج ۳، ص ۴۶۵
اگر تنها یک روز به پایان دنیا باقی مانده باشد، خداوند، آن روز را چنان طولانی می گردانَد تا #مردی_از_عترت_من و هم نام من، بیاید که زمین را #پُر_از_عدل و داد کند، چنان که پُر از ظلم و جور گشته است.
#اللهم_عجّل_فرجه
♻️ ۱۴۰۲/۰۲/۲۸
♻️ @qometka
🔰 #درمحضرقرآن 🔰
روزهای #شنبه هر هفته #نکتهی_قرآنی از یک صفحه از قران تقدیم مخاطبان گرامی میگردد.
#صفحه_دوم_قرآن
#قرآن_کتاب_هدایت
✅ الم ذلِکَ الْکِتابُ لا رَیْبَ فِیهِ هُدیً لِلْمُتَّقِینَ...
در این آیهی شریفه خداوند متعال، قرآن را کتاب #هدایت_برای_متقین معرفی میکند، علاوه بر این آیه آیات دیگری نیز به همین مضمون وجود دارد.
در مقابل آیاتی که هدایت قرآن را برای متقین دانسته است، آیات دیگری در قرآن کریم وجود دارد که هدایت بودن کتابهای آسمانی و قرآن را #برای_همه_مردم دانسته و مخصوص مؤمنان قرار نداده است. درباره هدایت عمومی، قرآن میفرماید: (... ماهِ رمضان ماهی است که قرآن، برای راهنمایی و هدایت مردم و نشانههای هدایت ، و فرق میان حق و باطل ، در آن نازل شده است).
از مجموعه این آیات چنین استفاده میشود که از هدایت بودن کتابهای آسمانی ـ بهخصوص قرآن کریم ـ به #دوگونه یاد شده است:
1⃣ هدایت و بیداری برای جهانیان. 2⃣ هدایت برای متقین؛
یعنی قرآن کتابی است که برای همه مردم نقش هدایتگر دارد و هر کسی که بدون غرضورزی به آن مراجعه کند، مورد هدایت قرار میگیرد. شاهد این مطلب هم، آیاتی در قرآن است که این کتاب آسمانی را هدایتگر هر فردی میداند که اراده کرده تا در مسیر مستقیم گام بردارد «إِنْ هُوَ إِلاَّ ذِکْرٌ لِلْعالَمینَ. لِمَنْ شاءَ مِنْکُمْ أَنْ یَسْتَقیم».
از طرفی هدایتگری قرآن منحصر به مردم عادی نیست و چنین نیست که متقین و مؤمنان از هدایت او بهرهای نداشته باشند؛ بلکه برای آنان هدایت برتری دارد.
♻️ ۱۴۰۲/۰۲/۳۰
♻️ @qometka
🔰 #نکتهی_مناسبتی🔰
🔻 مناسبات_امروز 🔻
#حلول_ماه_ذی_القعده
#ولادت_حضرت_معصومه س
#روز_دختر
#آغاز_دههی_کرامت
ضمن عرض تبریک ایام دههی کرامت، با توجه به حلول ماه و تقارن آن با روز یکشنبه، فضیلت و کیفیت نماز_یکشنبه_ماه_ذی_القعده را در این مجال متذکر میشوم، ضمن اینکه لازم است به عرض دوستان برسانم که #چلّه این ماه بسیار تاکید شده است که آغاز آن از #امروز است که به #چلهی_کلیمیه معروف است.
#فضیلت_این_نماز:
🌹براى این نماز روایتى از رسول خدا صلى الله علیه وآله نقل شده و در فضیلت این نماز آمده است که، هر کس آن را بجا آورد توبهاش پذیرفته مىشود و گناهانش آمرزیده مىگردد و سبب برکت براى نمازگزار و خانوادهاش خواهد بود، و در روز قیامت کسانى که از او طلبى و یا حقّى دارند، از وى راضى گردند و با ایمان از دنیا مىرود و قبرش براى او وسیع و نورانى گردد و پدر و مادرش از او راضى شوند، و آنها نیز مورد مغفرت خداوند قرار گیرند، ذریّه او نیز بخشیده شوند و روزى او وسیع گردد. فرشته مرگ به هنگام مردن، با او مدارا کند و به آسانى جانش را بگیرد.
#کیفیت_این_نماز:
🌹رسول خدا (صلى الله علیه وآله) کیفیّت نماز را این گونه بیان فرمودهاند:
۱_ در روز یکشنبه غسل کند
۲_ و وضو بگیرد
۳_ و چهار رکعت نماز بخواند (هر دو رکعت به یک سلام)
🍀در هر رکعت،
۱_ سوره «حمد» یک مرتبه،
۲_ سوره «قل هو الله» سه مرتبه
۳_ و سوره هاى «فلق» و «ناس» را یک مرتبه بخواند.
🍀و بعد از نماز
۱_ هفتاد مرتبه استغفار کند،
۲_ سپس بگوید:
«لا حَوْلَ وَلا قُوَّهَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلىِّ الْعَظیمِ»
۳_ آنگاه بگوید:
«یا عَزیزُ یا غَفّارُ، اِغْفِرْلى ذُنُوبى وَذُنُوبَ جَمیـعِ الْمُؤْمِنینَ وَالْمُؤْمِناتِ، فَاِنَّهُ لا یَغْفِرُالذُّنُوبَ اِلاَّ اَنْتَ.»
♻️ ۱۴۰۲/۰۲/۳۱
♻️ @qometka
🔰 #موعظه_خوبان 🔰
شهید مطهری رحمه الله علیه در یکی از سخنرانیهای خود میگوید: نقل میکنند در همین کسالت قلبی که منتهی به فوت آیت الله العظمی بروجردی شد (ظاهرا سه چهار روز هم بیشتر طول نکشید) یک روزی ایشان خیلی متأثر بود و گفت که من خیلی ناراحتم از اینکه کاری نکردهام و میروم.
اطرافیان ایشان به وی میگویند: ای آقا! شما چه میفرمایید؟! شما الحمدللَّه این همه توفیق پیدا کردید، این همه خدمتها که شما کردید کسی نکرده، ای کاش ما هم مثل شما بودیم، شما که الحمدللَّه کارهایی که کردید خیلی درخشان است .
ایشان به این حرفها اعتنا نکرد و در جواب آنها این جمله را که حدیث است گفت:
خَلِّصِ الْعَمَلَ فَانَّ النّاقِدَ بَصیرٌ بَصیرٌ . (بحار الانوار ، ج 13 ص 431)
یعنی عمل را خالص بگردان که آن که نقد میکند و عمل را در محک میگذارد، خیلی آگاه و بیناست و از زیر نظر او کوچکترین عمل مغشوشی بیرون نمیرود. یعنی چه میگویید که ما کار کردیم؟! از کجا معلوم که این عملهای ما واقعا خلوص داشته باشد؟! برای خدا بودنش را از کجا تأمین میکنید؟!
♻️ ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
♻️ @qometka
🔰 #در_محضر_نهج_البلاغه 🔰
روزهای #سهشنبه هر هفته #نکتهای_از_نهجالبلاغه تقدیم مخاطبان گرامی میگردد.
✅ قال علی (ع): شَتَّانَ مَا بَيْنَ عَمَلَيْنِ؛ عَمَلٍ تَذْهَبُ لَذَّتُهُ وَ تَبْقَى تَبِعَتُهُ، وَ عَمَلٍ تَذْهَبُ مَئُونَتُهُ وَ يَبْقَى أَجْرُهُ. (حکمت ۱۲۱ نهجالبلاغه)
⚡️ ترجمه :
اين دو عمل چقدر با هم متفاوتند:
1⃣ عملى كه لذتش مىرود و عواقب سوء آن باقى مىماند.
2⃣ و عملى كه زحمتش مىرود و اجر و پاداشش باقى است.
🔴 اعمال گناه آلود داراى لذتى موقتى و ناپايدار است كه به زودى زايل مىگردد ولى عواقب بد آن هم در دنيا و هم در آخرت دامان انسان را مى گيرد.
⭐️ولى به عكس، انسانى كه به سراغ بندگى خدا مى رود و در ميدان جهاد با نفس و جهاد با دشمن حاضر مىشود، هر چند با مشكلاتى روبرو مىگردد; اما اين مشكلات تدريجا از بين مىرود و اجر و پاداش دنيوى و اخروى آن باقى مىماند.
☘و انسان عاقل، هیچوقت لذت موقت و فانی را بر لذت پایدار و همیشگی ترجیح نمیدهد.
#نهج_البلاغه
♻️ ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
♻️ @qometka
خرمشهر شهید آوینی.mp3
5.04M
به مناسبت ایام آزادسازی خرمشهر🌷
بشنوید صدای دلنشین #شهید آوینی را...
#فتح_خرمشهر
#شهید_آوینی
#ممد_نبودی_ببینی
♻️ ۱۴۰۲/۰۲/۰۳
♻️ @qometka