صبح ماهتون بخیر
آرزو میکنم
در این صبح زیبا
نسیم مهر و محبت
زلف خاطرتان را بیاراید
تپش عشق حیات
را در وجودتان گل افشانی کند
و شور زندگی
در جانتان متلاطم گردد
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
غفور جدی اردبیلی، خلبان جنگده اف ۴ در نیروی هوایی ایران بود که دوره تکمیلی را در آمریکا گذرانده بود و در جنگ ایران و عراق شرکت داشت. او پس از سرنگون کردن لشکر ۹ زرهی عراق جنگندهاش مورد اصابت گلوله توپ قرار گرفت و شهید شد. وصیت کرده بود که کفنش پرچم ایران باشد...
پیکر سرهنگ جدی به پایگاه ششم منتقل شد و آنجا بود که وصیتنامهٔ او خوانده شد که در قسمتی از آن آرزو شده بود سرود ای ایران خوانده شود که بنا به جو آن زمان، این مورد اجرا نشد و همسر گرامیشان به صورت آرام و در زیر لب این سرود را اجرا نمود و در قسمتی دیگر از آن نوشته شده بود: دوست دارم کفنم پرچم ایران باشد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
ناصرالدین شاه و عزیزالسلطان ملیجک دوم
"از تفضیلات تازه اینکه به ملیجک دوم نشان حمایل سرتیپی اول و منصب سرتیپی اول داده شد!
در فرمان خطاب معتمدالسلطانی به او دادند. در صورتی که این طفل هشت سال زیادتر ندارد!
. صلاح مملکت خویش خسروان دانند. ما را به چون و چرا چه کار است".
منبع: روزنامه خاطرات اعتماد السلطنه دوشنبه غره جمادی الثانی ۱۳۰۳ قمری
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
آگهی ساده درگذشت سهراب سپهری
سهراب سپهری شاعر و نقاش در اول اردیبهشت ۱۳۵۹ درگذشت و هر چند در شعر با «هشت کتاب» به شهرت رسیده و نقاشیهای او در نمایشگاههای معتبر جهانی به نمایش درمیآمد و هنرمندی بینالمللی به حساب میآمد اما روحیه انزواجو و فضای سیاست زده و پر هیاهو در هنگام مرگ سپهری مانع پرداختن ویژه مطبوعات به سهراب سپهری شد و هر چه زمان گذشت شهرت و اعتبار او بیشتر و بیشتر شد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
«جورج برنز» نویسنده ای که در 87 سالگی کتابی به نام «چگونه تا صد سالگی عمر کنیم» نوشت. جالب اینکه او در سال 1896 به دنیا اومده بود و در سال 1996 در حالی که دقیقا 100 سال عمر کرد از دنیا رفت!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
نمای زیبایی از آبادان و پالایشگاه آن در دهه ۴۰ شمسی
قسمتی از پالایشگاه بزرگ آبادان در کنار رودخانه اروند و کارون قرار دارد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
تصویری تاریخی از اعلام خبر شروع ساخت اولین تونل متروی تهران...
به نوشته روزنامه اطلاعات ۵ مرداد ۱۳۵۷
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
در دهه 1290 برای مدتی در برخی از مناطق تهران تفکیک جنسیتی برقرار بود؛ بدینگونه که یک سمت خیابان مخصوص عبور مردان و سمت دیگر مخصوص زنان بود و همچنین درشکهچیهایی که مسافر زن داشتند باید کروک درشکه را بالا میکشیدند تا نگاه نامحرم به زنان نیفتند!
عجیبتر آنکه دستور این تفکیک جنسیتی را ژنرال وستداهل، رئیس وقت نظمیه تهران داده بود که خود یک سوئدی بود!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
۴۳ سال قبل تمام بدن یک نوزاد "به غیراز صورتش" درآتش سوخت.
درسال1977عکس مراقبت ویژه ازیک کودک جزغاله شده درمطبوعات سرتاسردنیا چاپ شد؛نوزادی که سرتاپایش سوخته بود و کسی امیدوارنبود که زنده بماند.
هرکس که این عکس را می دید حدس میزد که مادرنوزاد اورادرآغوش گرفته اما واقعیت چیزدیگری بود !
آن زن مادربچه نبود ، اوسوزان برگر،سرپرستار بیمارستان" آلبانی نیویورک" بود که روزهای متوالی ،همچون یک مادر دلسوز از نوزادسوخته مراقبت کرد وشبانه روز به تیمارآن موجود معصوم پرداخت تابالاخره معجزه خدارابه چشم دید ونوزادرا از مرگ حتمی نجات داد.
حالا سالها از آن روزگذشته و"آماندااسکارپیناتی"یعنی همان "نوزادکوچک" به "خانمی رشید "تبدیل شده و بالاخره دراواسط سال2015 موفق شده که پرستارش را از طریق رسانه های مجازی پیداکند ودرآغوش بکشد.
سوزان برگر "پرستارفرشته صفت"وقتی پس از این همه سال باآغوش گرم واشک آمانداپیناتی مواجه شد گفت:"وقتی فهمیدم نوزادی که عاشقانه تیمارش کردم این همه سال به دنبالم میگشته زبانم بند آمد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸