💠 #صَفْح
🔹 مستحضرید که ما یک «عَفو» داریم و بالاتر از «عَفو»، «صَفح» داریم. «صَفح» آن است که از صفحه خاطرات آدمی این را بزداید و به یادش نباشد. اگر کسی نسبت به ما بد کرد ما می توانیم انتقام بگیریم که ﴿فَمَنِ اعْتَدی عَلَیكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَیهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدی عَلَیكُمْ:وهركس به شما تجاوز كرد، به مانند آن تجاوز، بر او تعدى كنيد ﴾،[1] این کفِ دین است، چون عدل بر همه واجب است و از عدل پایین تر که ما نداریم. عدل یک تکلیف عمومی است، چون بر همه واجب است؛ اما از این گذشتن میشود احسان، «عَفو» و بالاتر از «عَفو»، «صَفح» است. «صَفح» این است که صفحه خاطره را ورق بزنیم، اصلاً به یادمان نباشد که این آقا به ما بد گفته، فراموش بکنیم؛ تا این جا مقدور ماست، آدم وقتی چیزی را به ذهن نسپارد و بازگو نکند، کمکم در طول زمان یادش می رود. اما کاری که از ذات اقدس الهی بر می آید و نسبت به ما می کند، مقدور ما نیست. ما اگر کسی نسبت به ما بد کرده، ما چند کار میتوانیم بکنیم، یکی اینکه کلاً از او صرف نظر بکنیم و در صدد انتقام نباشیم. دوم اینکه اسم این را هم در هیچ مجامعی و محفلی نبریم. سوم اینکه در اثر عدم توجه، ذهن ما و صفحه ذهن ما را هم به این مشغول نکنیم، کم کم بعد از گذشت چند سال یادمان می رود؛ اما خود آن طرف که نسبت به ما بد کرد، هر اندازه ما نسبت به او احسان بکنیم، او شرمنده تر میشود، ما بخواهیم آن شرم او را جبران بکنیم مقدور ما نیست. اگر بگوییم ما کاری نداریم، احسان بکنیم، مرتّب نسبت به او کرامت بکنیم، هر اندازه که ما نسبت به او احسان بکنیم، شرمندگی درونی او بیشتر می شود. ما اگر بخواهیم این شرم درونی او را برطرف کنیم، قدرت نداریم. ما که قدرت «إسهاء» و «إنساء» نداریم تا یک کسی را سَهو بدهیم یا یک کسی را نسیان بدهیم، این مربوط به ما نیست.
🔹 اما خدا! کسانی که سالیان متمادی مشرک بودند، بت پرست بودند، برگشتند و اسلام آوردند؛ راهزنی کردند، برگشتند و اسلام آوردند، توبه اینها مقبول است، «الْإِسْلَامُ یجُبُّ مَا قَبْلَهُ:اسلام گناهان پیش از خود را نابود میکند»،[2] ذات اقدس الهی انتقام نمی گیرد، اینها را وارد بهشت می کند. اما اینها در درونشان نگران هستند که چرا من سالیان متمادی بیراهه رفتم! این در درون هر انسان تبهکاری هست، ولی وقتی بهشتی شد و ذات اقدس الهی او را وارد به بهشت کرد، چون او «مُقَلِّبَ الْقُلُوب»[3] است، کلّ صحنه و صفحه قلب او را تطهیر می کند، اصلاً این شخص یادش نیست که کار بد کرده است. اگر یادش باشد که کار بدی کرده، در بهشت رنج می برد، در حالی که در بهشت رنجی نیست! اگر حُر (سلام الله علیه) یادش بیاید که با پسر پیغمبر چه کرد، این در بهشت اوّلین داغ و غدّه اوست، اصلاً یادش نیست، این خداست! مگر حُر (سلام الله علیه) در بهشت یادش است که با حسین بن علی چه کرد؟ این کار فقط از خدا بر می آید که «مُقَلِّبَ الْقُلُوب» است. اصلاً جریان حُر (سلام الله علیه) هیچ یادش نیست که در دنیا چه کرد. ما با این خدا روبهرو هستیم! فرمود بگذر تا او بگذرد. او این توان را دارد که کلّ صحنه را عوض کند.
[1]. سوره بقره، آيه194.
[2]. المجازات النبويّة، ص67؛ عوالی اللئالی، ج2، ص54.
[3]. تهذيب الاحکام، ج2، ص74.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
4_5870445649035528677.mp3
4.59M
🖤🍃😌
🍎ٵࢪٵݦـــــۺ ۺب انهٜٜ
طبق قࢪاࢪهࢪشب
.یه ساعت طلایی 🌟داࢪیم
🍎خلوت شبانہ باقࢪانمون....
🌱#حالـــــتوسادهخوبکن
قاری: امیرحسین ساجدی
#سوه_فلق
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
🌴امام صادق -علیه السلام- چهار راهکار برای #حضور_قلب در نماز بیان میفرماید:
1. در نماز، هنگام قیام به سجدهگاه خود نگاه کن و هنگام رکوع، بین دو پا و موقع سجده روی بینی و هنگام تشهد روی زانوی خود را نگاه کن. چون نگاه کردن به این سو و آن سو از تمرکز انسان میکاهد و حواس او را به امور دیگر متوجّه میکند، حضرت اولین راهکار را، #تمرکز در نگاه کردن بیان فرمود تا در هر بخشی از نماز، نگاه نمازگزار به موضعی خاصّ باشد.
2. نماز را در وقتش بخوان. رعایت اوّلِ
وقت، به معنی داشتن تمرکز زمانی در #نماز است نه اینکه انسان هر وقت خواست نماز را به جا آورد و بگوید: وقت نماز وسیع است و هنوز قضا نشده است!
البته تمرکز مکانی هم داریم که این امر هم میتواند در حضور قلب مؤثر باشد؛ یعنی اگر شخص مقیّد باشد نماز خود را در مسجد یا حرم اهل بیت به جا آورد، به یقین تأثیر آن نماز و تمرکز شخص، بیشتر خواهد بود.
3. نماز کسی که آخرین نماز اوست و وداعکننده این عالم است را به جای آور. یعنی توجه داشته باش، شاید آخرین نمازت باشد. هنگامی که انسان به خود وعدهی حتمی برای زنده بودن ندهد، برای او بریدن از دنیا و آرزوها راحتتر خواهد بود.
4. توجه به اینکه در پیشگاه چه کسی ایستادهایم؟ البته این بخش، سختتر از موردهای قبلی است. انسان باید درک کند در پیشگاه چه حقیقتی ایستاده؛ او ما را میبیند در حالی که ما او را نمیبینیم؛ پروردگار عظیمی که دارای قدرت، عظمت و کمال بیانتهاست و بهترین نمازهای ما نیز در برابر شأن و منزلت ربوبی، کوچک و ناچیز است.
🔰بیانات استاد تحریری
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
04.Nisa.080.mp3
2.23M
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘
هر روز با تفسیر قرآن کریم
بصورت آیه به آیه ؛ mp3.
مفسر ؛ حجت الاسلام ، محسن قرائتی.
تفسیر آیه {٨٠} سوره نساء
-----------------------------------
مَّن يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطَاعَ اللَّهَ ۖ وَمَن تَوَلَّىٰ فَمَا أَرْسَلْنَاكَ عَلَيْهِمْ حَفِيظًا{٨٠}
------------------------------------
⏰ ۷ دقیقه
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوتی زیبا و صبحگاهی با صدای استاد سید متولی عبدالعال از سوره مبارکه آل عمران 114.
سلامتی و تعجیل در فرج صلوات.
اللَّهُمَّ صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
شادی روح شهدای خدمت و شهید رئیسی خستگی ناپذیر صلوات.
اللَّهُمَّ صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
قرآن کتاب هدایت
🇮🇷🇵🇸 ﷽ 🎥 روزمان را با #قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۲۶۵ قرآن کریم شامل آیات ۵۲ تا ۷۰ سوره مبارک
13.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
﷽
🎥 روزمان را با #قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۲۶۶ قرآن کریم شامل آیات ۷۱ تا ۹۰ سوره مبارکه حجر
🍃🌹🍃
🎙استاد: پرهیزگار
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
💎 راهکاری برای از بین بردن کینه
🔻امام جعفر صادق علیهالسلام:
تَهَادَوْا تَحَابُّوا فَإِنَّ الْهَدِيَّةَ تَذْهَبُ بِالضَّغَائِنِ
🌸 به یکدیگر #هدیه دهید تا دوستدار هم باشید زیرا که هدیه کینهها را از میان ببرد.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۲، ص ۴۴
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
024.mp3
12.43M
🔸 تلاوت دلنشین سوره نور با صدای زیبای استاد:
✨ #ماهر_المعیقلی
🔸 با استماع به تلاوت زیبای قرآن و صدای دلنشین این استاد، دل و روح خود را منور گردانید. 🤍
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
🔵👈 ذکر نجات بخش!
یکی از تجّار تهران که از مریدان حضرت آیت الله شاه آبادی(ره) استاد اخلاق امام بود، بعد از مدتی بر اثر تبلیغات مسموم علیه آقا ، مردّد شد که در درس آقا شرکت کند یا نه ، و چند وقت بعد، خواب دید قیامت شده و در صحرای قیامت جمعیت زیادی در آتش بودند. طبقه طبقه، مثل پله های استادیوم ورزشی، آتش بود و همه در این آتش بسیار عجیب می سوختند، وقتی که این جمعیت در درون آتش چشمشان به من افتاد صدایم زدند، فلانی به دادمان برس. گفتم: من برایتان چکار کنم؟ گفتند: باید بروی پیش آقای شاه آبادی، یک ذکری بگیری و ما را نجات بدهی.
گفتم آقای شاه آبادی را ازکجا پیدا کنم؟ گفتند در آن باغ. دیدم باغ بزرگی است و وارد آن شدم و آقای شاه آبادی را دیدم که در یک سالن بزرگ و مرتب نشسته اند. وقتی قضیه را برایشان گفتم ایشان فرمودند: " برو به آنها بگو من ذکری اعظم از ذکر «یا حسین» ندارم، من هم آمدم به آن جمعیت گفتم و آن ها یک « یا حسین» گفتند و همه نجات پیدا کردند. " بعد از خواب پریدم و فهمیدم اشتباه کردم. وقتی آقای شاه آبادی این مطلب را شنیدند، فرمودند بُعدی ندارد که یا حسین علیه السلام یکی از اسماء الهی باشد.»
[ برگرفته از کتاب آسمانی ، چاپ نهم ، 1388 ، ص 88 .]
جانم به فدایت یا حسین😭😭
السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین علیه السلام
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
7.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ارزش و اهمیت خدمت به مردم از دیدگاه آیات و روایات
🎥 حجتالاسلام #رفیعی: در آیۀ ۲۶ سوره یونس خداوند میفرمایند، اگر کسی به مردم خدمت کند ۵ جایزه به او میدهم.
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯