recording-20220801-160005.mp3
4.55M
👆👆
🔈#صوت روش تحصیل پژوهش محور
🔹روش تحصیل تولید انسان های ضعیف و استعمار پذیر
#مباحث_پژوهشی
✅همراه با پژوهش مدرسه اهل البیت (ع) سبزوار
🆔 @pajohesh_s
👆👆👆👆👆
📝نکات مهمی که باید پیش از نگارش مقاله مد نظر قرار دهید
اولین نکاتی را که باید پیش از نگارش مقاله علمی خود مد نظر قرار دهید بیاموزید. سه پرسشی که در این مقاله مرور میشوند در نوشتن مقاله کمکتان میکنند. بهعنوان پژوهشگر، ممکن است با نگارش رابطهای عاطفی داشته باشید. شاید چیزی شبیه به این باشد: پیش از شروع نگارش، از آن متنفرید و، پس از پایان نگارش، عاشق آن میشوید.
در واقع، با اینکه نگارش سخت و طاقتفرساست، بهتر از هر کسی میدانید که ارزش نوشتن در این است که دیگران را در جریان پژوهشتان قرار دهید. اگرچه نوشتن تنها راه انتشار پژوهش نیست، اغلب در این راه اولین گام محسوب میشود. بنابراین، با توجه به اینکه نگارش مناسبترین راه برای بهاشتراکگذاری اثر علمیتان با سایرین است، باید به بهترین روش برای نوشتن گزارش پژوهشیتان فکر کنید.
#مباحث_پژوهشی
✅همراه با پژوهش مدرسه اهل البیت (ع) سبزوار
🆔 @pajohesh_s
👆👆👆👆👆
💠نماز اول وقت💠
🔶 کار کردن در یک کارگاه علمی، کارگاه آموزشی، مرکز تحقیقات، فلان کلاس درس و فلان دانشگاه، هیچ منافاتی با این ندارد که انسان نمازش را اول وقت، با توجه و با احساس حضور در مقابل خداوند بجا آورد.
📚 ۱۳۸۵/۰۶/۲۵
💠 تقویت معارف اسلامی 💠
🔶 آن چیزى که من توصیه مىکنم به همه اهل علم، دنبال این بروید که معارف اسلامى را در بین مردم تقویت کنید که رأس امور، این معارف اسلامى است و اگر او درست بشود همه کارها درست مىشود.
📚 امام خمینی، ۱۳۶۶/۴/۱۱
💠 از وظایف علما 💠
🔶 شما موظفید آنچه را تفقه کردهاید بین مردم منتشر کنید؛ و مردم را با مسائلی که یاد گرفتهاید آشنا سازید.
🔷 آن همه تعریف و تمجیدی که در اخبار از اهلِ علم و فقیه آمده برای همین است که احکام و عقاید و نظامات اسلام را معرفی میکند و سنت رسول اکرم (ص) را به مردم میآموزد.
🔶 شما باید به تبلیغات و تعلیمات در جهت معرفی و بسطِ اسلام همت بگمارید.
📚ولایت فقیه، امام خمینی، ص۱۳۰
#همراه_با_علما
✅همراه با پژوهش مدرسه اهل البیت (ع) سبزوار
🆔 @pajohesh_s
👆👆👆👆👆
مربی یار.apk
22.29M
👆👆
📲#نرم_افزار مربی یار
🔹هر آنچه در تربیت و تبلیغ کودک و نوجوان نیاز دارید.
✅همراه با پژوهش مدرسه اهل البیت (ع) سبزوار
🆔 @pajohesh_s
👆👆👆👆👆
✅ بررسی لغات قرآنی
📌 عذاب
💠 «أَنَّ الْقُوَّةَ لِلَّهِ جَميعاً وَ أَنَّ اللَّهَ شَديدُ الْعَذابِ» (البقرة: 165)
🔸 عذاب از ریشۀ «عَذب» به معنای گوارایی و شیرینی است.
🔹 «عَذَّبَ» یعنی شیرینی زندگی او را سلب کرد [که برای عقوبت اصطلاح شده است]
🔻 «عذابٌ اَلیم» یعنی درد آور که ناظر به کیفیّت عذاب است؛
🔻 «عذابٌ عَظیم» ناظر به کمیّت است.
🔻 و «عذابٌ مُهین» ناظر به توهین و تحقیر آمیز بودن عذاب است.
📌 تفاوت علم و حکمت
💠 «كَما أَرْسَلْنا فيكُمْ رَسُولاً مِنْكُمْ يَتْلُوا عَلَيْكُمْ آياتِنا وَ يُزَكِّيكُمْ وَ يُعَلِّمُكُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ يُعَلِّمُكُمْ ما لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُونَ» (البقرة: 151)
🔸 «عِلم»، مطلق دانستن است؛
🔹 ولی «حِکمَت» یعنی درک حقیقت آن طور که هست. حکمت یعنی بصیرت و تشخیص و تحلیل حقّ و باطل و انتخاب احسن.
📌 جناح
💠 «إِنَّ الصَّفا وَ الْمَرْوَةَ مِنْ شَعائِرِ اللَّهِ فَمَنْ حَجَّ الْبَيْتَ أَوِ اعْتَمَرَ فَلا جُناحَ عَلَيْهِ أَنْ يَطَّوَّفَ بِهِما وَ مَنْ تَطَوَّعَ خَيْراً فَإِنَّ اللَّهَ شاكِرٌ عَليمٌ» (البقرة: 158)
🔸 «جُناح»، یعنی انحراف از حقّ (این کلمه، عربی شدۀ «گناه» است)؛
🔹 ولی «جَناح» یعنی بال، جانب، طرف (جَناح راست و چپ).
📚 لغتنامۀ تفسیری، ص 23،24،25
#مباحث_علمی
✅همراه با پژوهش مدرسه اهل البیت (ع) سبزوار
🆔 @pajohesh_s
👆👆👆👆👆
📇 خلاصه متنی تفسیر قرآن، #مقدمات_تفسیری
📆 شماره جلسه: ۳۱
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️
♻️ یکی از ادله های عدم تحریف قرآن این بود که روایت فراوانی بر «وجوب خواندن سوره در قرآن» وجود دارد. از مجموع روایات فراوان که برخی به استحباب سوره در قرآن، برخی به فضایل آن و برخی به خواص آن میپردازند بدست می آید که سور تحریف نشده اند زیرا نمیشود برخی سوره ها تحریف شده و برخی دست نخورده باشند و روایات به خواندن سوره در قرآن ترغیب کنند.
🔰دلیل دیگر بر صیانت قرآن از تحریف که آنرا به اشتباه، دلیلی عقلی دانسته اند درحالیکه تحلیلی تاریخی است این است که بررسی قرآن در زمان نزول و خلافت شیخین و خلافت عثمان و خلافت امام علی نشان میدهد تغییری نکرده است.
1⃣🔺پیامبر اکرم غیر از اینکه در خواندن سور بر مردم و دقت در حفظ سور از تحریف، سور مختلف را در قرآن میخواند تا مردم مرتب آنها را بشنوند. مساله قرائت قرآن هم چنان اهمیت داشت که خود قرآن فرموده بود وقتی قرائتش را میشنوید ساکت شوید و گوش کنید. خصوصا در نماز که همگی فقها گفته اند استماع سوره، واجب است اگرچه در وجوب آن در غیر نماز اختلاف است. همچنین اگر فرمود کتاب خدا و عترتم را در میان شما گذاشتم منظورش این است که «کتاب عینی خارجی» که تمام سور در آن نوشته شده و در دسترس همه شما هست را در میان شما گذاشتم.
♻️مردم مکه زمانی که میخواستند مهاجرت کنند نه توان ماندن در مکه داشتند و نه خانهشان را کسی میخرید تا با پولش بتوانند هزینه های سفر را جبران کنند. در اینجا قرآن فرمود که آن جنبنده ای که غذایش را ذخیره سازی نمیکند نیز رزقش با خداست! در این لحظه مسلمانان انگیزه گرفتند و بدون هیچ توشه ای راهی مدینه شدند.
🔰مردمی که فقط بخاطر دینشان از زندگیشان گذشتند و مهاجرت کردند و دینشان نیز صرفا در قرآن خلاصه میشد (چون هنوز روایات زیادی نبود) این مردم آمادگی کامل برای فهم قرآن داشتند، هوش زیادی هم داشتند که اشعار طولانی را حفظ میکردند. پس آن ایمان قوی بعلاوه این هوش سرشار، باعث میشد که قرآن را براحتی حفظ کنند.
📜اگر امروز کسی شهید شود بازماندگانش گل سرسبد این کشور میشوند اما در صدر قرآن اگر کسی شهید میشد خانواده اش را به اسیری میبردند! این ایمان قوی مسلمانان صدر اسلام را میرساند که باعث میشد با یک آیه قرآن زندگی خود را رها کنند و براه بیفتند. کسی هم قدرت دست بردن در کتاب را نداشت این تحلیلی تاریخی در عصر خود حضرت بود که نشان میدهد امکان تحریف نبود.
2⃣🔺مقطع دوم، زمان «خلافت شیخین» است. اگر در این کتاب آیه ای بود و شیخین به جهت شک در اینکه جزو قرآن است میخواستند بردارند امکان نداشت. چون طبق توضیحات قبل مشخص شد که تلاشهای پیامبر و ایمان و هوش قوی مردم باعث میشد که کسی در بخشهای قرآن شک نکند.
🔰اگر هم میخواستند عمدا آیه ای را بردارند یا جزو مسائل حکومت بود و یا نبود. آیه ای که در مورد حکومت نباشد آنها انگیزه تحریف نداشتند و اگر در مورد حکومت هم بود قدرتش را نداشتند چون مردم آنقدر برایشان مهم بود که برای حفظ یک واو در قرآن، شمشیر میکشیدند .
♻️اگر آیه ای بود که مخالف خلافت شیخین بود دیگر حضرت امیر و مخالفانشان دست به دامان احادیث نمیشدند و صریحا به همان آیه اشاره میکردند حال آنکه ابدا چنین چیزی را در کتب احتجاج نمیبینیم . تقیه هم برای این است که دین بماند، اما اگر قرار باشد با حذف آیه ای، اصل دین در خطر قرار بگیرد دیگر حضرت امیر ساکت مینشست؟ دین تحریف شده که دیگر دین اولیه نیست.
3⃣🔺در مقطع سوم یعنی زمان «عثمان» نیز همانند زمان شیخین است و همان استدلالها با شدت بیشتر پابرجاست و امکان تحریف نبود. چون دیگر فتوحات اسلامی بسیار گسترده تر شده بود و از فلات آسیا تا فرانسه فعلی یک قرآن را میخواندند.
4⃣🔺در مقطع چهارم که زمان «خلافت حضرت امیر» بود که دیگر ذره ای امکان تحریف نبود چون اون اندک مسامحه ای با هیچکس نداشت. اما حتی یک کلمه ای هم در مورد تحریف در قرآن نگفت با اینکه قدرت کامل در دست او بود. شاید در زمان قبل خلافت امکان تقیه بود اما در زمان حکومتش که دیگر شمشیر به دست بود و اگر تحریفی بود حتما میگفت. فقط یک مریض العقل ممکن است چنین توهمی درباره حضرت امیر بکند.
5⃣🔺در مقطع پنجم که ««پس از خلافت حضرت امیر» است نیز که دیگر اصلا امکان تحریف عمدی نبود چون دیگر قرآن کاملا در فتوحات گسترده اسلامی منتشر و حفظ شده بود و ائمه نیز دیگر ساکت نمی ماندند حال آنکه اصلا چنین سخنی نگفته اند.
#تفسير_قرآن #همراه_با_علما
✅همراه با پژوهش مدرسه اهل البیت (ع) سبزوار
🆔 @pajohesh_s
👆👆👆👆👆
94-31.mp3
15.42M
👆👆
🎙#صوت تفسیر قرآن
✅ جلسه مقدماتی ۳۱
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
#تفسير_قرآن #همراه_با_علما
✅همراه با پژوهش مدرسه اهل البیت (ع) سبزوار
🆔 @pajohesh_s
👆👆👆👆👆
✅پنج اثر خوب صحبت کردن
امام سجاد علیه السلام روایتی در مورد گفتار نیکو نقل شده، که اثراتی برای آن ذکر شده است ..
1⃣ مال انسان را زیاد میکند؛
يُثْرِي الْمَالَ
2⃣ رزق و روزی انسان را زیاد میکند؛
وَ يُنْمِي الرِّزْقَ
3⃣ اجل را به تاخیر می اندازد؛
وَ يُنْسِي فِي الْأَجَلِ
4⃣ انسان را در میان اهل و خانواده خود محبوب میکند؛ وَ يُحَبِّبُ إِلَى الْأَهْلِ
5⃣ انسان را داخل بهشت می کند؛
وَ يُدْخِلُ الْجَنَّةَ.
📚 الأمالي( للصدوق)؛ ص2
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
📝سه اثر دعای مومن
امام سجاد علیه السلام: المؤمنُ مِن دُعائهِ على ثلاثٍ: إمّا أن يُدَّخَرَ لَهُ، و إمّا أن يُعَجَّلَ لَهُ، و إمّا أن يُدْفَعَ عَنهُ بَلاءٌ يُريدُ أن يُصِيبَهُ؛
دعاى مؤمن از سه حال خارج نيست:
📌🔷🔹 يا برايش ذخيره مىگردد،
📌🔷🔹 يا در دنيا برآورده مىشود،
📌🔷🔹 يا بلايى كه مىخواهد به او برسد، دفع مىشود.
📚 تحف العقول، ص 280
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
امام سجاد علیه السلام می فرمایند :
انسان مومن پنج نشانه دارد:
🌺علَاماتُ المُؤمِن خَمسٌ: الوَرَعُ فِی الخَلوَةِ، والصَّدَقَةُ فِی القِلَّةِ، والصَّبرُ عِندَ المُصِیبَةِ، والحِلمُ عِندَ الغَضَبِ، والصِّدقُ
🔹پرهیز از گناه در خلوت،
🔹صدقه دادن در هنگام تنگدستی،
🔹شکیبایی در وقت مصیبت،
🔹بردباری در حال خشم
🔹 و راستگویی به هنگام ترس.
📚الخصال، جلد 1، صفحه 269
#اطلاع_رسانی #همراه_با_اهلبیت
⚫️ شهادت امام سجاد علیه السلام را به همه ارادتمندان آن حضرت تسلیت عرض می کنیم.
✅همراه با پژوهش مدرسه اهل البیت (ع) سبزوار
🆔 @pajohesh_s
👆👆👆👆👆
🔷️ برگزاری مسابقه کتابخوانی در سطح ملی از کتاب «مسجد طراز اسلامی از منظر امام خمینی (رحمت الله علیه) و مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)»
🗒این مسابقه کتابخوانی از 30 مرداد همزمان با روز جهانی مسجد شروع می شود و 10 شهریور ماه 1401 پایان می یابد.
🔹️ علاقمندان به ویژه اعضای کانون های فرهنگی هنری و کتابخانه های مساجد سراسر کشور می توانند جهت شرکت در این مسابقه کتابخوانی، دریافت فایل کتاب و سوالات به کانال های ذیل در پیام رسان گپ مراجعه کنند:
@khatshekanbook
@shanbehaye_ketab
🔹️ علاقمندان به شرکت باید پس از مطالعه کتاب، پاسخ صحیح را به صورت عدد 10 رقمی، همراه با نام و نام خانوادگی به سامانه 10008940381 پیامک کنند.
#اطلاع_رسانی
✅همراه با پژوهش مدرسه اهل البیت (ع) سبزوار
🆔 @pajohesh_s
👆👆👆👆👆
🔷️برگزاری مسابقه بزرگ کتابخوانی در امتداد عاشورا (نقش تمدنسازی اربعین حسینی) در ایام محرم و صفر ۱۴۰۱ در کشور باجوایز نفیس
🔹️جوایز: ۸ کمکهزینه سفر کربلا هر کدام به ارزش ۱۰ میلیون ریال و هدایای نفیس فرهنگی جوایز این مسابقه است
🔹️ منبع این مسابقه کتاب در امتداد عاشورا (نقش تمدنسازی اربعین حسینی) تدوینشده توسط مؤسسه شهید روحی در ۵۴ صفحه است
🗒آخرین مهلت برای شرکت در مسابقه بزرگ کتابخوانی در امتداد عاشورا ۲۶ شهریور است.
🔹️علاقهمندان برای شرکت در این مسابقه و دریافت رایگان کتابها به سایت مرکز مجازی مسابقات کتابخوانی Www.m-ketab.ir یا سایت سماک www.samakpl.ir یا سایت حرم رضوی haramrazavi.ir مراجعه کنند.
🔹️احتمالا اطلاعات آن دسته از شرکتکنندگانی که قبلا در یکی از مسابقات کتابخوانی این مجموعه شرکت کردهاند، در سامانه موجود است، بنابراین این مخاطبان میتوانند با ورود به صفحه اصلی سایت و با استفاده از کدملی به عنوان نام کاربری و رمز عبور وارد شوند.
آن دسته از مخاطبان نیز که برای نخستین بار قصد شرکت در این مسابقه را دارند، ابتدا در سامانه ثبت نام کنند، سپس وارد سامانه شوند و به این ترتیب در مسابقه کتابخوانی شرکت کنند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک فرمایید
#اطلاع_رسانی
✅همراه با پژوهش مدرسه اهل البیت (ع) سبزوار
🆔 @pajohesh_s
👆👆👆👆👆
📝 روال نوشتن یک چکیده مقاله چگونه است؟
چکیده باید بعد از تمام شدن تحقیق انجام شود، متن و مقدمه مقاله را به منظور تهیه چکیده دوبار مطالعه کنید و نکات مهم را علامت گذاری کنید و کلید واژه ها را نیز لیست کنید.
بدون مشاهده اصل کار، نکات مهم بدست آمده از محتوی را به شکل یک بند یکپارچه پیش نویس نمایید، درضمن از روی متن اصلی رونویسی نکنید. کلیدواژه ها را نیز پیش نویس کنید، بعد از چندبار بازبینی و کم و زیاد نمودن نکات و رفع نواقص، آن را منتشر کنید.
🔺 نکته: در نوشتن چکیده به جای استفاده از گفته های دیگران، تفسیر خودتان را ارائه دهید.
🔻 نکته: در چکیده ضرورتی به ذکر منبع نیست.
🔺 نکته: در نوشتن چکیده شما فقط باید مثل یک داور بی طرف یافته ها خود را بگویید و کار خود را ارزشیابی نکنید. برای نمونه نوشتن اصطلاح “در این گزارش برتر …” یا “برگزیدن نمونه با توجه و دقت بالایی انجام شد” بیطرفی شما را نفی می کند.
با توجه به مطالب بیان شده، توصیه ما این است که موقع نوشتن چکیده گزارش، زمان و دقت کافی خرج کنید. نتیجه یک مقاله که وقت و هزینه بسیاری از شما گرفته در چکیده مشخص می شود و قادر است در قبول یا رد شدت کارتان موثر باشد.
#مباحث_پژوهشی
✅همراه با پژوهش مدرسه اهل البیت (ع) سبزوار
🆔 @pajohesh_s
👆👆👆👆👆
📸 || کلام ولایت
🔶🔷 اگر ما بتوانیم بر هوای نفس خود غالب بیاییم... بدانیم کار لازم چیست و آن را انجام دهیم، این در ما یک مرتبه ی جدیدی از حیات به وجود می آورد...
🔻 مقام معظم رهبری، ۱۳۸۹/۰۸/۲۶
#همراه_با_علما
✅همراه با پژوهش مدرسه اهل البیت (ع) سبزوار
🆔 @pajohesh_s
👆👆👆👆👆