🔺«دارالعلم رضوی» موجب احیای سنتهای علمی تمدن اسلامی میشود
رئیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی:
🔹مدرسه دارالعلم رضوی یک هدف و فایدهاش تقویت حوزه علمیه مشهد با تقویت انگیزههای طلاب و ارتباط با استادان برجسته است. حوزه مشهد یک سابقه خیلی دیرینه از عصر حضور معصوم(ع) تا عصر حاضر داشته است بنابراین در شرایط کنونی مقداری نیاز به احیا و تقویت دارد.
🔹حوزههای علمیه را میتوان به دو دوره تقسیم کرد: دوره معاصر مثلاً همین ۳۰ سال اخیر و نیز پیش از آن به شیوه سنتی. در دوره اخیر، نظامهای درسی مثل نظام واحدی یا چیزهای شبیه به آن به حوزه راه پیدا کرده؛ مسابقهای شده است مانند دانشگاهها.
🔹آن معنویتی که در بارگاه امام رضا(ع) هست، زنگارهای نشسته بر دل را هم میتواند بزداید و این برنامه خودسازی مهمی است و حسنش این است که دستوری و تعیینی نیست.
🔸مشروح این گفتوگو را در «قدس» بخوانید:
https://www.qudsdaily.com/Newspaper/item/65619
@QudsOnline
▪️دوشنبه ها حسنیه به پاست در قلبم/ سلام میدهم از عمق جان به سمت بقیع
#دوشنبه_های_امام_حسنی
@QudsOnline
🔺حجتالاسلام مسائلی: باید کارکردهای علمی مسجد را زنده کرد
استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با قدس:
🔹در تاریخ اسلام شاهد هستیم بسیاری از ابعاد فرهنگی و دینی در ذیل مسجد تعریف میشوند و حتی ابعاد علمی اسلامی و مدارس علمیه در کنار مسجد ایجاد شده و با ماهیت مسجد در هم تنیده هستند.
🔹متأسفانه بسیاری از کارکردهای مسجد که در گذشته بودهاند، مهجور شده یا از بین رفتهاند. بسیاری از آن کارکردها هم رو به افول هستند و نتوانستهایم آنها را استمرار دهیم و زنده نگه داریم.
🔹ما میتوانیم دروس عالی دینی را در کنار مسجد تعریف کنیم، یعنی میتوانیم مدارس کوچکی را در ذیل مساجد تعریف کنیم و رفتوآمد طلاب در مساجد دیده شود.
🔹امروز مساجدی که امکانات خوبی دارند، به تالار و سالنی برای درآمدزایی تبدیل شدهاند؛ برای برگزاری مراسم ترحیم، فاتحهخوانی، هفته، چله و سال اجاره داده میشوند و فرصت چندانی برای انجام کارهای تبلیغی، فرهنگی و آموزشی ندارند.
🔸مشروح این گفتوگو را در «قدس آنلاین» بخوانید:
https://qudsonline.ir/x9JX5
@QudsOnline