اسماعیل بن سهل گوید:خدمت امام جواد علیه السلام نوشتم چیزی به من تعلیم فرمایید که اگر آن را بگویم در دنیا و آخرت #باشما باشم.
حضرت با خط خود نوشتند: أَکثِر مِنْ تِلاوَتِ "إِنْا أَنزَلنَا"
وَ رَطِّبْ شَفَتَیکَ بِالإِستِغفَارِ
سوره "انا انزلنا را زیاد بخوان و لبانت به گفتن استغفار"تر"باشد
ثواب الاعمال ,ص 197
https://eitaa.com/quraanalkarim
در محضر قرآن کریم
#هرهفته_یک_نکته_تجویدی📚آموزش #درست_خوانی قرآن کریم 🔰 استاد علی قاسمی ✅ درس اول : کسب مهارت در خو
سلام دوستان عزیز
👈 درستخوانی حرف واو را تمرین کردید؟ حرکت فتحه رو چطور؟
امروز نکته تجویدی دیگری را برایتان انتخاب کردیم.
ببینید👇
در محضر قرآن کریم
📇 تفسیر قرآن، #مقدمات_تفسیر 📆 شماره جلسه: ۱۴ 📚 مفسر: علامه جوادی آملی ♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️ 🔺1⃣
مقدمات تفسیر قرآن
لطفا مطالب را با دقت بخوانید و نکته برداری کنید
📇 تفسیر قرآن، #مقدمات_تفسیر
📆 شماره جلسه: ۱۵
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️
🔺1⃣ برای استدلال به قرآن، باید صیانت قرآن از #تحریف اثبات شود. اگرچه قائلین به تحریف در اسلام بسیار کمند و علمای محقق اسلام، تحریف را رد کردند. اولا اجماع، دلیل اول بر رد تحریف است. اگر اجماع شرایطش نبود باید عقلا اثبات شود. 🔺عصمت قرآن از لحظه ارسال تا لحظه ثبت و انتشار در جامعه در جلسات قبل اثبات شد. فرشتگان که قرآن را میاورند آنرا بدون کم و زیاد آوردند.
🔺2⃣دشمنان از همان صدر قرآن، از چند راه بفکر آسیب رساندن به قرآن بودند: اول آوردن شبیه قران که فرمود شما شبیه آن، کتاب دیگری نمیتوانید بیاورید که در عرض این کتاب بوده و حداقل ۱۰ آیه داشته باشد. عالمانشان بسیار تلاش کردند اما نتوانستند.
گفتند از راه «نقض و منع» وارد شویم. قرآن فرمود من حکیم(محکم) هستم. حال چون مایه علمی دارد قابل منع نیست و چون کامل است قابل نقض نیست.
🔺3⃣گفتند از راه کم و زیادکردن آیات وارد شویم. اول خواستند بگویند این بدست خود پیامبر ثبت شده. قرآن گفت این پیامبر کسی نیست که به خواست شما قرآن را تغییر دهد و به پیامبر هم فرمود اگر کسی بخواهد قول ما را تحریف کند ما طوری او را به زمین میکوبیم که نتواند بلند شود.
🔺4⃣بعد خواستند خود قرآن را تبدیل کنند. قرآن فرمود این کتاب عزیز است. عزت یعنی #صلابت و نفوذناپذیری، یعنی دست یافتنی نیست.
🔺5⃣پس این کتاب نه خود میپوسد به این صورت که گذشت روزگار آنرا کهنه و بی فایده کند چون #حکیم و محکم است و نه دیگران میتوانند آن را بپوسانند چون #عزیز است.
🔺 حضرت امیر در خطبه ۱۴۷ چاپ صبحی صالح گوید: خدا پیامبرش را به قرآنی مبعوث کرد که در آن تجلی کرده است. پس چون خدا لیس کمثله شیء است پس مَجلای آن (یعنی قرآن) هم لیس کمثله شیء است. تمام سوره های حوامیم (۷ سوره حم) با ستایش عزت و حکمت یا عزت و علم شروع میشوند. وقتی خدا بطلان پذیر و کهنه شونده نیست قرآنش هم که تجلی اوست قطعا چنین است و کهنه و پوسیده و باطل نمیشود.چنانکه طبیعت که تجلی خداست و کهنه نمی شود.
🔺6⃣در آیه ۹ حجر آمده: (انا نحن نزلنا الذکر و انا له لحافظون) یعنی سه بار با ضمیر «نا» تاکید کرده است تا نشان دهد قطعا نزول قرآن از سوی خداست و خودش هم حافظ آن است پس حدوث و بقای قرآن را با شدت بسیار زیاد صرفا به خود خدا نسبت میدهد. و ذکر همان #قرآن است نه پیامبر،و آیه ۶ همین سوره، نیز تاکید بر ذکر بودن قرآن دارد.
🔺همه مدبرات امر و فرشتگان در تنزل و صیانت قرآن حضور دارند.
🔺گوید ما آنرا حفظ کردیم نه اینکه آن را در لوح باطنی حفظ کردیم، بلکه قرآن باید در همین جامعه و بین مردم از گزند تحریف حفظ شود تا مردم هدایت شوند.
🔺8⃣صفت دیگر قرآن اینکه :
قرآن مثل استوانه نیست بلکه مثل #هرم است. یک آیه را که حذف کنی تمامش میریزد! #قرآن یک مجموعه است. و کم و زیاد نشده است.
https://eitaa.com/qasemiquran
🌹دوستان جدید الورود به کانال در محضر قرآن کریم خوش آمدید.
♦️انشاءالله بنا داریم با کمک تفاسیر اساتید بزرگی چون علامه جوادی آملی و علامه طباطبایی، آیت الله مکارم شیرازی و استاد قرائتی قرآن را از ابتدای آن بررسی کنیم.
♦️مقدمات و نکات تفسیری و تجوید و درست خوانی و تدبر در آیات نیز انشاءالله از برنامه های کانال می باشد.
و من الله التوفیق
https://eitaa.com/quraanalkarim
دوستانتون رو به کانال خودتون دعوت کنید
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹تفسیر قرآن کریم
🌹از ابتدا تا انتهای قرآن همراه هم
🌹#آیه5_سوره_فاتحة الکتاب
إیَّاکَ نَعبُدُ وَ ایّاکَ نَستَعینُ(۵)
فقط تو را می پرستیم و فقط از تو یاری می جوییم
1⃣: اگر کسی فهمید که خداوند مالک یوم الدین است. خدا را که حاضر و مشهود مطلق است میابد، لذا در اینجا انسان گوید «ایّاک نعبد و ایّاک نستعین»
2⃣: چرا بجای «ایاک» نگفته «ایاه»؟
🔺چون وقتی خود را در محضر خدا دید و تنها خدا را حاضر و رب مطلق شناخت، فقط او را #مخاطب مطلق میداند و دلیل تقدّم "ایاک" بر "نعبد" نیز همین است که ابتدا مخاطب یعنی خدا را میابد، خدای واحد، و بعد به خود میرسد.
3⃣: منظور از ما در «نعبد» چیست؟
🔺این "ما تنها" مخصوص نمازگذاران نیست بلکه همه موجودات شامل انسان و همه اعضایش و بهشت و جهنم و باقی موجوات عالمین است پس نمیگوییم تو را برای بهشت میپرستیم! زیرا بهشت نیز خود عابد خداست. لذا وقتی انسان خدا را به عنوان تنها رب و مالک شناخت و #موحد شد خود را همراه با تمام موجودات، بلکه با آنها یکی میبیند و خاصیت «من» از بین می رود پس میگوید «ما (تمام موجودات) تنها تو، یگانه رب، را میپرستیم.
4⃣: چرا پس از نعبد سریعا «ایاک نستعین» آورده؟
🔺تا بگوید که ما حتی در عبادت نیز #مستقل از خدا نیستیم و همان هم به لطف و رحمت خداست که فهمیدیم عابدیم و باید عبادت کنیم. و نشان دهد که هر کدام از عبادت(ایاک نعبد) و استعانت(ایاک نستعین) مستقلا برای خداست.
🔺 همینکه ما بدانیم همه چیز از خداست عبادت تشریعی است و اگر ندانیم و خود را در بخشی از افعال و افکار و تصمیمات و قوانینمان، مستقل از خدا دانستیم و گفتیم (من یا دیگری این قانون را گذاشتیم یا من در برابر خدا مستحق فلان چیزم) این استکبار است که با #توحید سازگار نیست.
https://eitaa.com/quraanalkarim
🔹پیام های #آیه5 سوره حمد🔹
✅ ابتدا باید بندگی خدا را به جا آوریم ،سپس از او حاجت بخواهیم.
✅ #بندگی فقط در برابر خداست.
✅ در #عبادت کردن نیز نیازمند کمک خدا هستیم.
https://eitaa.com/quraanalkarim
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
📃یک نکته، یک آیه
اولوالالباب
🌹 آیه 193 سوره آل عمران
🌸 رَبَّنَآ إِنَّنَا سَمِعْنَا مُنَادِياً يُنَادِى لِلْإِيمَانِ أَنْ ءَامِنُواْ بِرَبِّكُمْ فََامَنَّا رَبَّنَا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَكَفِّرْ عَنَّا سَيَِّئاتِنَا وَتَوَفَّنَا مَعَ الْأَبْرَار
ِ🍀 پروردگارا! قطعاً ما صدای ندا دهنده ای را شنیدیم که به ایمان دعوت می کرد كه به پروردگارتان ایمان آورید. پس ایمان آوردیم. پروردگارا! پس گناهان ما را بیامرز و بدی هاى ما را بپوشان و ما را همراه با نیكوکاران بمیران.
🌷 #ربنا: پروردگارا
🌷 #سمعنا: شنیدیم
🌷 #منادیا: ندا دهنده اى
🌷 #ینادی: ندا می دهد ، دعوت می کند
🌷 #ءامنا: ايمان آوردیم
🌷 #اغفر: اغفر از ریشه مغفرت، به معنای بیامرز
🌷 #ذنوب: گناهان
🌷 #کفر: بپوشان، از بین ببر
🌷 #سیئات: جمع سيئة، به چیزی که حال آدم را بد می کند یا چیزی که ناراحت کننده است سیئة گفته می شود.
🌷 #توفنا: ما را بمیران
🌷 #مع: همراه
🌷 #الأبرار: نيکوکاران
🌸 موضوع این آیه در ادامه آیات قبلی در مورد اولی الألباب كه همان صاحبان مغزها است که به آنها خردمندان هم گفته می شود. آنها با تمام وجود به #خداوند ایمان می آورند و به پیشگاه پروردگار دعا میکنند.
🔺ندا دهندگان، پیامبران و #قرآن هستند که می گویند: به پروردگارتان ایمان آورید پروردگارتان همان کسی که از خاک بی جان، چهره های گوناگون ، انسان ها، گیاهان ، گل ها و حیوانات را آفرید.
🔺 به گناه ذنب گفته می شود زیرا گناه به دنبال خود عواقبی دارد.
🔺 از ویژگی های دیگر گناه این است که حال آدم را ناخوشایند می کند و حال آدم را می گیرد. ندیدی وقتی عصبانی می شوی یا آبروی کسی را می بری یا دلی را می شکنی حال خودت گرفته است ، ندیدی وقتی ظلمی به کسی می کنی حال خودت گرفته است، ندیدی وقتی در گناهان غرق می شوی و به خدا پشت می کنی ، حال خودت گرفته است و #زندگی اصلا به تو خوش نمی گذرد و این به خاطر بدی ها و گناهان است. و خردمندان از خداوند می خواهند که بدی های آنها را از بین ببرد. سپس خردمندان از #خداوند می خواهند که به وقت مرگ، آنها را هم ردیف و همراه با نیکوکاران قرار دهد « و توفنا مع الأبرار»
🔹 پيام های آیه193سوره آل عمران
✅ #خردمندان، آماده ى پذیرش حقّ هستند و در كنار پاسخگویى به نداى فطرت، به نداى انبیا، علما و شهدا پاسخ مى دهند.
✅ از #آداب_دعا كه زمینه ى عفو الهى را فراهم مى كند، توجّه به رب بودن خداست.
✅ #ایمان، زمینه ى دریافت مغفرت است.
✅ #دیگران را در دعاى خود شریک كنیم.
✅ پرده پوشى و عفو، از شئون ربوبیّت و از شیوه هاى تربیت است.
✅ مرگِ #انسان با اراده الهى است.
✅ #ابرار كه همان نيکوکاران هستند مقامى دارند كه خردمندان آرزوى آن را دارند.
🌸🍃🌸🍃🌸🍃
https://eitaa.com/quraanalkarim
♻️ اعمال بدی که دیگران انجام میدهند، گمان مکن که آثار عمل، فقط دامان خودشان را میگیرد. نه، هم دامن خودشان را میگیرد، هم دامن آدم خوبها را میگیرد .
🍃 آدم خوبها را دیگر چرا؟ عمل بد من چرا دامن شما را بگیرد؟ این عادلانه است؟ بله برادر من! علت دارد.
🍃 علت آن، راضی بودن به فعل من است یا اینکه عمل بد من را دیدی و گفتی: به من چه؟ نهی از منکر هم نکردی. چون دیدی و نهی از منکر نکردی، یا راضی بودی به فعل من، آن بلایی که عارض من میشود، عارض شما هم میشود. صریح آیه قرآن است که میفرماید:
وَ اتّقوا فِتْنَةً لاتُصیبَنَّ الَّذینَ ظَلَمُوا مِنْکمْ خَاصَّةً وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَدیدُ الْعِقاب؛*
و از فتنهاى بپرهیزید که تنها به ستمکاران شما نمیرسد [بلکه همه را فرا خواهد گرفت؛ چرا که دیگران سکوت اختیار کردند] و بدانید خداوند، کیفر شدید دارد. انفال 25
#فتنه #حجاب #آثارگناه #جامعه #سکوت
آیت الله استاد ناصری رحمت الله علیه
═══✼🍃💖🍃✼═
https://eitaa.com/quraanalkarim
🌹دوستان جدید الورود به کانال در محضر قرآن کریم خوش آمدید.
♦️انشاءالله بنا داریم با کمک تفاسیر اساتید بزرگی چون علامه جوادی آملی و علامه طباطبایی، آیت الله مکارم شیرازی و استاد قرائتی قرآن را از ابتدای آن بررسی کنیم.
♦️مقدمات و نکات تفسیری و تجوید و درست خوانی و تدبر در آیات نیز انشاءالله از برنامه های کانال می باشد.
#تجوید روزهای شنبه
#مقدمات_تفسیر هر روز
#تفسیر_سوره_الفاتحه هر روز
#یک_آیه_و_پیامهای_قرآنی هر روز
و من الله التوفیق
https://eitaa.com/quraanalkarim
دوستانتون رو به کانال خودتون دعوت کنید