94-19.mp3
13.98M
🎙صوت تفسیر قرآن
📆 جلسه مقدماتی ۱۹
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
https://eitaa.com/quraanalkarim
در محضر قرآن کریم
گفته شد: برای استناد به قرآن باید شبهه #تحریف را با استدلال زدود. ۵ دلیل بر صیانت قرآن از تحریف اقا
🔹گفته شد:
ادله صیانت قرآن از #تحریف، بیان شد. یک دلیل عقلی و چهار دلیل قرآنی داشت.
🔺دلیل عقلی میگفت چون اصل نبوت وجودش ضروری است حفظ عصاره نبوت یعنی قرآن نیز ضروری است خصوصا چون قرآن مهیمن بر همه کتب آسمانی است.
اگر این کتاب هم تحریف میشد چیزی روی زمین به عنوان #حجت_خدا باقی نمی ماند. حال چون پیامبر اسلام و قران آخرین پیامبر و کتاب الهی هستند، عقل میگوید قرآن باید از تحریف در امان بماند.
🔺چهار دلیل قرآنی هم در کنار این دلیل عقلی آورده شد. اگر روایاتی بر تحریف اشاره دارند، چون این ۵ دلیل مذکور مخالف آن روایات هستند پس باید روایت را تاویل یا به قرآن عرضه کنیم و در صورت عدم تطبیق، طرد کرده و کنار بگذاریم .
اینک ادامه بحث👇
https://eitaa.com/quraanalkarim
📇 تفسیر قرآن، #مقدمات_تفسیر
📆 شماره جلسه: ۱۹
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️
🔺گذشته از ۵ دلیل مذکور، ادله روایی هم وجود دارد. از مجموع چند طایفه روایت مشخص میشود که تحریف در قرآن ممکن نیست.
🔺طایفه اول از روایات، همانان اند که در #فتنههای_روزگار ارجاع به قرآن میدهد تا مردم نجات یابند. حال اگر قرآن خود از تحریف مصون نباشد میتواند انسان را در فتنه ها نجات دهد؟!
🔺طایفه دوم #روایات_عرضه_بر_قرآن هستند که گویند آنچه از ما به شما رسیده (همه روایات) بر قرآن عرضه کنید و تطابق دهید. چون در روایات امکان جعل هست اما در قران خیر. و کلا همه روایات، تخصیص پذیر نیستند که بگویند فلان روایات را نمیخواهد با قرآن بسنجید. ترازو باید سالم باشد که بتوان با آن چیز دیگری را سنجید پس قرآن باید از تحریف در امان باشد.
🔺طایفه سوم از روایات، روایاتی هستند که #سیره_عملی معصومین را نشان میدهد که در مقام پاسخ و استدلال به همین قرآن موجود استدلال میکردند. اگر حرفی در مورد تحریف هم هست در همان زمان آشوب زدگی خلافت است که غالبا تازه مسلمان بودند و چند قرآن هم بیشتر نبود. بعدا که تا نیمی از اروپا هم رفت و امکان تحریف نداشت.
🔺همچنین وقتی معصوم به قرآن استدلال میکردند کسی به ایشان اعتراض نکرده که بخشی از قرآن تحریف شده است حال تو چگونه به آن استناد میکنی؟ شاید در آیاتی که حذف شده حرف دیگری باشد! تمسک آن معصومین، کاشف از اعتبار و حجیت قرآن است؟(اگر قرآن حجت نبود، آنها متمسک نمیشدند.)
🔺طایفه چهارم از روایات که مهمترین طایفه است همان #حدیث_ثقلین است. «انی تارک فیکم الثقلین، کتاب الله و عترتی، لن یفترقا حتی یردا علیّ الحوض،». گوید: «ما ان تمسکتم بهما لن تضلّوا ابدا» یعنی این دو از هم جدا نشدنی هستند تا زمانی که به اینها چنگ میزنید هرگز گمراه نخواهید شد.
👈اگر خطوط اصلی قرآن تحریف شده بود چگونه تمسک به این کتاب، انسان را از «هر گونه ضلالت» می رهاند؟! با توجه به حدیث ثقلین، عترت و کتاب خدا تا قیامت با همند. حال چون امامت تا قیامت باقیست کتاب خدا هم باید بدون تحریف تا قیامت باقی بماند.(مقام امام بالاتر از قرآن است، اما در مقام تمسک به قول آنها، باید به قرآن عرضه شود.)
🔺گاهی گفته میشود که برخی از بطون قرآن را خود پیامبر هم نمی داند. حال آنکه اولُ ما خلق الله، نور پیامبر است نه قرآن. اگر حضرت اولین فیض خداست هر فیضی که در جهان صادر شود بعد از آن است پس پیامبر به کنه قرآن اشراف دارد. تجلی قرآن بعد از تجلی پیامبر است البته قرآن به مقام ذات خداوند راه ندارد و تجلی علمی خدا است.
🔺اگر قرآن تحریف شده و مثلا در اصل، نام «امام علی» از قرآن پاک شده است مگر ممکن بود که حضرت امیر و یارانش به حدیث منزلت و ... استناد کنند اما به آن آیه که اسمش صراحتا در آن بوده استناد نکنند؟! این تازه برای زمانیست که اول اختلاف و پس از فوت پیامبر بود و هنوز تحریفی رخ نداده بود و غالب صحابه هم حافظ قرآن بودند.
پس کمترین تحریف و کاستی در قرآن رخ نداده است.
https://eitaa.com/quraanalkarim
انسان شناسی ۲۴۴.mp3
12.82M
#حجهالاسلام_قرائتی
#استاد_شجاعی
♻️شما همین الآن در حال عبورید!
از روی همان صراط که بارها نامش را شنیدهاید.
♻️تنها کار مهم شما نیز این است که در این مسیر:
۱ـ کسی را نسوزانید!
۲ـ خودتان نسوزید!
✘ چگونه میتوان نسوخت و نسوزاند؟
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
https://eitaa.com/quraanalkarim
1633264318609776566392.mp3
4.11M
السلام علیک یا سلطان خراسان
#صابر_خراسانی #حسین_خلجی 🎤
https://eitaa.com/quraanalkarim
روز زیارتی #امام_رضا
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 چگونه با قرآن انس بگیریم؟
🔰 چطور با قرآن گریه کنیم؟!
بر گرفته از جلسات #واقع_بینی و احساسات معنوی در قرآن؛
با نگاهی به تفسیر سوره محمد(ص)"
https://eitaa.com/quraanalkarim
📜یک آیه، یک نکته :
🍃خیانت، تهمت
✨️وَ مَنْ يَعْمَلْ سُوءاً أَوْ يَظْلِمْ نَفْسَهُ ثُمَّ يَسْتَغْفِرِ اللَّهَ يَجِدِ اللَّهَ غَفُوراً رَحِيماً (۱۱۰/نساء)
🌟و هر كس بدى كند يا بر خود ستم نمايد سپس از خداوند آمرزش طلبد، خداوند را آمرزنده و مهربان خواهد يافت.
✅🔴 اين آیه همانند سایر آیات سوره نساء، در مدينه نازل شده است. موضوع این آیات در ادامه موضوع آیات 105تا109 سوره نساء مى باشد. قرآن به دنبال بحث هاى مربوط به #خيانت و #تهمت كه در آيات قبل گذشت بيان مى كندكه راه #توبه، به روى افراد بدكار به هر حال باز است.
✅️ در آيه دو چيز عنوان شده يكى سوء و ديگرى ظلم به نفس ، و با توجه به قرينه مقابله و همچنين ريشه لغوى سوء كه به معنى زيان رسانيدن به ديگرى است ، چنين استفاده مى شود كه هر نوع گناه اعم از اينكه انسان به ديگرى زيان برساند يا به خود، به هنگام توبه حقيقى و جبران ، قابل آمرزش است .
✅️برخى منظور از «سوء» را گناه صغيره و مراد از «ظلم به نفس» را گناهان كبيره دانستهاند
✅️ضمنا از تعبير به يجد الله غفورا رحيما:
استفاده مى شود كه توبه حقيقى آنچنان اثر دارد كه انسان در درون جان خود نتيجه آنرا مى يابد، از يك طرف اثر ناراحت كننده گناه با توجه به غفور بودن خداوند از بين ميرود، و از طرف ديگر دورى خود را از رحمت و الطاف خداوند كه نتيجه معصيت بود، به مقتضاى رحيميت او، احساس مى كند.
🌷 #سوء: کار بد
🌷 #نفسه: خودش
🌷 #یستغفر: استغفار کند، آمرزش بخواهد
🌷 #یجد: می یابد
🌷 #غفور: بسیار آمرزنده
🌷 #رحیم: مهربان
#یَجِدِ_الله
https://eitaa.com/quraanalkarim
🔹 پيام های #آیه110سوره نساء
1⃣ #انسان حقّ ندارد حتّى به خودش ظلم كند و گناه در حقیقت ظلم به خویشتن است.
2⃣ راه #بازگشت براى خطاكاران باز است.
3⃣ میان #استغفار بنده و مغفرت الهى، فاصله اى نیست.
4⃣ #توبه_واقعى چنان شیرین است كه انسان، رحمت الهى را در درون خود احساس مى كند.
#یَجِدِ_اللهَ
https://eitaa.com/quraanalkarim
در محضر قرآن کریم
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌹تفسیر قرآن کریم 🌹از ابتدا تا انتهای قرآن همراه هم ♦️موضوع: راه مس
در مورد راه مستقیم توضیحاتی داده شد.
🔷روندگان این راه چه کسانی هستند؟
🔷منظور از انعمت علیهم چه کسانی هستند.
https://eitaa.com/quraanalkarim
🌸 🌸🌸🌸🌸😭
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹تفسیر قرآن کریم
🌹از ابتدا تا انتهای قرآن همراه هم
♦️موضوع: راه کسانی که به آنها نعمت دادی
#صِراطَ الَّذینَ أَنعَمتَ عَلَیهِم غَیْرِ الْمَغضوبِ عَلَیهِم و َلَالضَّالّینَ(آیه٧)
🔹گفتیم صراط به سالکین نسبت داده شده (صراط الذین ...) پس این راه، بیرون از #جان سالک و طی کننده ی راه نیست.
🔺خداوند در سوره انعام، صراط را «#دین» و در سوره حجر «#امام» معرفی کرده است که هر دو به معنای بزرگراهند.
پس صراط مستقیم بنابر نص قرآن همان #دین است و لذا پیمودن این صراط امری #معنوی بوده که رونده مسیر در اصول دین، با اعتقاد،
در اوصاف دین، با تخلق
و در اعمال دین با کردار، این صراط دین را سیر میکند.
🔺 مصداق صراط، هر چیزی است که انسان را به مقصد برساند. حال اگر مقصد مادی بود راه هم مادیست و اگر مقصد همانند خدا، معنوی بود، راه هم مانند دین، معنوی میشود.
♻️ قرآن گوید سبب پیمودن این راه معنوی، نه خواست انسان که #اِنعام_الهی و نعمتی از سوی خداست (صراط الذین انعمتَ علیهم).نعمت طی طریق، نه نعمتهای مادی. چون نعمتهای مادی خداوند ، نصیب گمراهان و مغضوبان هم میشود.
1⃣ کسی که خدا به او نعمت طی طریق را داده کیست؟
آیات ۶۸ و ۶۹ سوره نساء گوید اینها شامل (انبیا، صدیقین و شهدا و صالحین) هستند که در قیامت، شاهد بر اعمال دیگر انسانها نیز خواهند بود. کسی که نه مانع دیگری شود و نه دیگری را غافل کند، خدا نعمت طی صراط مستقیم را بدو میدهد تا آنرا طی کند.
2⃣ نعمت چیست (صراط الذین انعمت علیهم)؟
همانطور که گفته شد این نعمت، معنویست. در آیه ۱۱۰ مائده است که خدا به مسیح (ع) فرمود «إذ اَیَّدْتُکَ بِروحِ القُدُس» یعنی تو را با تایید روح القدس، کمک کردم.
این نعمت معنوی، همان #توفیق طی صراط مستقیم است.
🔹 اگر انسان نه مجرم بود و نه از مجرم حمایت کرد، خدا نعمت طی طریق به او میدهد.
🔺نوح در قرآن به خدا میفرماید که مگر تو نگفتی که من از اهل بیت تو حمایت میکنم پس چرا پسرم در گمراهی غرق شد و نجات نیافت؟ خدا در پاسخ گوید او از #اهل_بیت تو نیست چون اعتقاد و عمل صالح ندارد. در اینجا نوح از مجرم دیگر حمایت نمیکند و سریعاً میگوید خدایا من تو را تسبیح میکنم و تو پاکی از هر خطا و اشتباه، لذا ابراز پشیمانی از سوالش میکند.
🌹پندانه: چه مجرم بودن و چه از مجرم حمایت کردن، انسان را از طی طریق دین باز میدارد اما باید توجه داشت که حتی اگر سکوت هم به مجرم کمک کند، سکوت کننده، نزد خدا مجرم محسوب بوده و از طی طریق باز می ماند!
#آیه7سوره_حمد
https://eitaa.com/quraanalkarim
🔸وَ أَذِّن فِی النَّاسِ بِالحَجِّ یَأتوکَ رِجَالاً وَ عَلَی کُلِّ ضَامِرٍ یَأتینَ مِن کُلِّ فَجٍّ عَمیقٍ(آیه29/حج)
🔹 هدف از اجتماع حج ارتقاء امت اسلامی است / این اجتماع باید پیغامی برای مسائل روز دنیای اسلام داشته باشد
✏️رهبر انقلاب، صبح امروز در دیدار کارگزاران حج: حضور در #حج برای یک هدف است، آن هدف چیست؟ ارتقاء امت اسلامی و نزدیکی دلهای آحاد امت اسلامی به یکدیگر است، آن هدف اتحاد امت اسلامی است. در مقابل چه چیزی؟ در مقابل کفر، در مقابل ظلم، در مقابل استکبار، در مقابل بتهای بشری و غیر بشری، در مقابل همهی آن چیزهایی که اسلام آمد برای اینکه آنها را از بین ببرد، جمع بشوند با اینها مقابله کنند. امروز مثلاً فرض کنید مسئلهی رژیم صهیونیستی مطرح است، همهی دنیای اسلام باید جمع بشوند، پیغامی این اجتماع داشته باشد علیه رژیم صهیونیستی. امروز مسئلهی دنیا نفوذ قدرتهای استکباری است، همه باید جمع بشوند برای اینکه اعلام حضور بکنند، اعلام قدرت بکنند، سینه سپر کنند در مقابل قدرتهای استکباری. ۱۴۰۲/۲/۲۷
#حج
https://eitaa.com/quraanalkarim