#یاد_خدا۶۷
✘ وقت «ذکر» حواست باشد قبل از شما اول خدا یادت کرده است!
خدا که یادت میکند؛
اگر زرنگ باشی و جدی، مینشینی به آن «یاد» پاسخ میدهی و خلوتی در درونت با خدا ایجاد میکنی!
در اینصورت «یاد دوم» خدا شامل حالت میشود (فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ)
و اثرات این «یاد دوم»، اطمینان قلب و آرامش بعد از آن است (أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ)!
https://eitaa.com/quraanalkarim
یاد خدا ۶۷.mp3
10.46M
مجموعه #یاد_خدا ۶۷
#استاد_میرباقری |#استاد_شجاعی
√ چطور میشه شبیه خدا شد و کسی رو بدون هیچ توقع و نیازی دوست داشت؟
https://eitaa.com/quraanalkarim
5.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#استوری | #استاد_شجاعی
کسی که اتفاقات مهم این روزها را نمیتواند بفهمد؛
بزودی با ظهور امام زمان علیهالسلام غافلگیر شده و توان انتخاب و حرکت از او سلب خواهد شد.
استغاثه
https://eitaa.com/quraanalkarim
💠
کرامت در حکمت نظری و عملی🔹 کرامت در حکمت عملی، یک #فضیلت_اخلاقی و ارزشی و در حکمت نظری، یک #کمال_وجودی است. ـ اتّصاف خداوند به کریم بودن: «إقرأ و ربّک الأکرم» ـ و موصوف شدن قرآن به کرم: «إنّه لقرءان کریم» ـ و اتّصاف رسول گرامی(صلّی الله علیه وآله وسلّم) به آن: «إنه لقول رسول کریم» ـ و موصوف شدن فرشتگان مأمور وحی قرآنی به کرامت «بأیدی سَفَرة ٭ کرام بررة»، همگی نشان آن است که #وصف_کرم جامع بین فضیلت اخلاقی و کمال وجودی است. 🔹 هر یک از این دو معنای #کرامت (نظری و عملی) برای ائمه (علیهم السلام) قابل اثبات است. امیرمؤمنان (علیه السلام)درباره فضایل نفسانی خود فرمود: فضایل و ملکات اخلاقی خود را به شما نشان دادم: «... و أریتکم کرائم الأخلاق من نفسی» و اهل بیت رسول اکرم(صلّی الله علیه وآله وسلّم) را جامع هر دو معنای کرامت دانسته، فرمود: «فیهم کرائم القرآن و هم کنوز الرحمن». 🔹 راز جامع بودن این بیان حضرت آن است که قرآن هر دو قسم حکمت نظری و عملی را در بردارد. در نتیجه همتایان قرآن (اهل بیت عصمت (علیهم السلام)) در هر دو بخش «بود و نبود» #حکمت_نظری و «باید و نباید» #حکمت_عملی از کرامت برخوردارند. 👈 تذکر: همان طور که اهل بیت طهارت (علیهم السلام) #جامع_کرامت_حقیقی (وجودی) و اعتباری، (اخلاقی) هستند، هم مُکرَم اند (باب افعال) و هم مُکرّم (باب تفعیل). عبارت مورد بحث زیارت به هر یک از این دو وجه که باشد، درباره آنها صادق است. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #دهه_کرامت 📚 ادب فنای مقربان جلد 3، ص277. https://eitaa.com/quraanalkarim
💠 پناهگاه الهی
🔹 به ما گفتند که هر وقت احساس خطر کردی بگو «الله»! معنای این آیه در سوره مبارکه «اعراف» که اگر یک وقت احساس خطر کردید وسوسه ای در شما پیدا شد به ذات اقدس الهی پناهنده بشوید، معنایش این نیست که بگویید «اعوذ بالله من الشیطان الرجیم»؛ البته این ذکر است، عبادت است، ثواب دارد، ولی این پناهگاه رفتن نیست! 🔹 سوره مبارکه «اعراف» آیه دویست این است: ﴿وَ إِمَّا ینْزَغَنَّكَ مِنَ الشَّیطانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ﴾، فرمود اگر احساس کردید که دارد [شیطان] سیخ می زند به طرف گناه بروید، احساس نزغ کردید، بگویید خدا! ﴿فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ﴾، «استعاذه»؛ یعنی پناه بردن. 🔹 در زمان دفاع مقدس رسم این بود می گفتند هر وقت آژیر خطر را شنیدید بروید پناهگاه، این معنایش این نیست که شما در خیابان بایستید، آژیر خطر را که شنیدید بگویید من می خواهم بروم پناهگاه! این مشکلی را حلّ نمی کند. اگر کسی وسوسه ای در او پیدا شد بگوید: «اعوذ بالله من الشیطان الرجیم» این مشکلی را حلّ نمی کند، این مثل همان است که در خیابان بایستد بگوید من میخواهم بروم پناهگاه، یا پناهگاه جای خوبی است! نه، بروید پناهگاه. 🔹 اگر کسی ـ خدای ناکرده ـ یک بیماری داشته باشد که به اتاق عمل بردند، این در پشت درب اتاق عمل هست، منتظر است که بیمارش عمل بشود، این چه حالی دارد؟ اینکه نباید به ما یاد بدهند، داریم این حال را، این را به ما کسی باید یاد بدهد؟ فرمود اگر احساس خطر کردی چنین حالی پیدا کنید، برای اینکه خطر دارد می آید. حالا یا خطر رشوه است، یا خطر سُحت است، یا خطر نامحرم است هر خطری باشد. این #فطرت ماست ما وقتی احساس خطر کردیم به جایی تکیه می کنیم. 🔹 فرمود اگر احساس خطر کردید که گناه دارد میآید یک چنین حالتی پیدا کنید، این معنی استعاذه است؛ البته «اعوذ بالله» گفتن ثواب دارد، ذکر است سر جایش محفوظ است، این #فرار_الی_الله است. 🔹 چه وقت و چه کسی به خدا پناه برد که خدا جوابش را نداد؟! به أحد انحای ثلاثه خدا جواب می دهد، ـ اگر مصلحت همان باشد که آن را انجام بدهد، یقیناً می دهد، ـ اگر آن مصلحت نیست سیئه ای از سیئات، باری از بارهای انسان را بر می دارد که سبکبار بشود. ـ اگر انسان بی بار است و سبکبار است، عطیه ای به او عطا می کند، حسنه ای بر حسنات او می افزاید. لذا ممکن نیست کسی حالی پیدا کند، به طرف خدا فرار بکند، دستی به طرف خدا دراز کند و این دست خالی برگردد، هیچ ممکن نیست! #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 سوره مبارکه ذاریات جلسه 18 تاریخ: 1395/11/04 https://eitaa.com/quraanalkarim
#یاد_خدا۶۸
✘ ما ابد درپیش داریم.
• دنیا و آخرت دو جهان «تو در تو» و موازیاند؛ یعنی دنیای ما درحال ساختن آخرت ماست.
• دنیا مستقل از آخرت نیست، بلکه فقط برای تمرینِ زندگی در آخرت، آفریده شده است.
• اگر بینش کسی نسبت به آخرت اصلاح شود، دنیایش را ارزان نمیفروشد.
• وای به لحظهای که میفهمیم تمام عمر، خدا مشتاق و منتظر و در دسترس ما بوده ولی ما عمر و مخصوصاً جوانیمان را مشغول بازی در دنیا بودهایم !
https://eitaa.com/quraanalkarim
یاد خدا ۶۸.mp3
11.85M
مجموعه #یاد_خدا ۶۸
#استاد_فرحزاد |#استاد_شجاعی
بسیاری از انسانها به «شوکِ لحظهی وفات»
و «گیجی و حیرانی و تنهاییِ زمان انتقال به برزخ» مبتلا میشوند.
علّت چیست و چگونه میتوان خود را از این خطر حفظ کرد؟
https://eitaa.com/quraanalkarim
📌 متن آیات تفسیر سوره مبارکه #بقره
📆 جلسه: 170
🔖 آیات: ۸۶ - ۸۷
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
🚸🚸🚸🚸🚸🚸🚸
✅ آیه ۸۶ بقره:
«اولئک الذین اشتروا الحیاة الدنیا بالآخرة فلا یخفف عنهم العذاب ولا هم ینصرون»
🔺اینها همان کسانند که آخرت را به زندگی دنیا فروختهاند؛ از این رو عذاب آنها تخفیف داده نمیشود؛ و کسی آنها را یاری نخواهد کرد.
✅ آیه ۸۷ بقره:
«ولقد آتینا موسی الکتاب وقفینا من بعده بالرسل وآتینا عیسی ابن مریم البینات وایدناه بروح القدس افکلما جاءکم رسول بما لا تهوی انفسکم استکبرتم ففریقا کذبتم وفریقا تقتلون»
🔺ما به موسی کتاب (تورات) دادیم؛ و بعد از او، پیامبرانی پشت سر هم فرستادیم؛ و به عیسی بن مریم دلایل روشن دادیم؛ و او را به وسیله روح القدس تأیید کردیم. آیا چنین نیست که هر زمان، پیامبری چیزی بر خلاف هوای نفس شما آورد، در برابر او تکبر کردید (و از ایمان آوردن به او خودداری نمودید)؛ پس عدهای را تکذیب کرده، و جمعی را به قتل رساندید؟!
🚸🚸🚸🚸🚸🚸🚸
🔰 @tafsire_tasnim1
📇 خلاصه متنی تفسیر سوره مبارکه #بقره
🔖 آیات: ۸۶ - ۸۷
📚 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
1⃣میفرماید ما از شما #میثاق بر عدم قتل گرفتیم و شما هم علم به میثاق داشتید و اقرار به میثاق کردید اما عامدانه این کار را کردید. این همان استکبار است. #استکبار یعنی وقتی «حق» را دید و برایش روشن شد خود را برتر از حق ببیند. گوید فرقی بین شما و آل فرعون نیست چون هر دو حق را دیدید اما خود را بالاتر از حق دانستید. چنانکه خصوصیات پیامبر اسلام را از راه کتاب فهمیدید و با حس هم هنگام تولدش دیدید اما در برابرش ایستادید.
2⃣آنچه که بر اعمال شما حاکم است #میل است نه دین لذا نمی توانید به اعمالتان رنگ دینی بدهید چنان که حتی آزاد کردنِ هم دینیتان با فدیه، به جهت علاقه به نژادتان و #نژادپرستی است نه اینکه اجرای حکم الهی و «خداپرستی» باشد. پس همین عملتان هم کفر است نه ایمان چون «کفر و ایمان» جمع نمیشود. پس تمام اعمال یهود #کفر است چون مطابق میلشان است نه دین.
3⃣ #نصرت به معنای باران است. زمینی که باران دیده را منصور گویند. لذا در معنای قرآنی، نصرت یعنی باران رحمت الهی برای حل مشکلات و شستن گناهان بندگان. گوید این یهودیان نه از درونشان راهی برای نجات دارند و نه از بیرون به آنها نصرت و کمکی می رسد.
4⃣فرمود شما از حضرت موسی تا عیسی که آخرین پیامبر بنی اسراییل بود، هر پیامبری برایتان فرستادیم یا کشتید یا بدرفتاری کردید. در پشت سر و بعد از حضرت موسی، پیامبران زیادی برایتان آوردیم «و قفّینا من بعده الرّسل» و با همه بدرفتاری کردید. طبق قرآن، مورد لعنت حضرت داوود هم قرار گرفتند
5⃣به حضرت عیسی غیر از علم و حکمت، #روح_القدس داده شد. روح القدس یعنی روحی که مقدس و پاک است. جبرئیل می تواند مصداقی از روح القدس باشد چنانکه انسان کامل هم مصداق آن است.
6⃣میفرماید عده ای از پیامبران را کشتید و عدهای را تکذیب کردید اما این رویه عملی شماست و پایان نیافته بلکه همین حالا هم اگر برایتان پیامبری بیاید همین کار را میکنید. علت هم این است که یهود #هوا محور است نه «حق محور». معبودشان هواست. کتاب را به میل خود تفسیر میکنند اگر مطابق میلشان نبود نمیپذیرند پس آنچه میپذیرند به جهت موافقت با میل و هوا و هوسشان است نه به جهت حق محوری و #توحید.
#بقره87
https://eitaa.com/quraanalkarim
ادامه مطلب
7⃣بحث از #روح_القدس:
انسان بیش از یک روح ندارد و هر چه در انسان است به منزله قوای این روح است. اما این روح درجاتی دارد که می تواند طی کند.
🔺۱. گاهی این روح در حد نفس نباتی است و تنها به فکر رشد کردن یعنی خوردن و پوشیدن است مانند کودکان نوزاد که میشود #نبات و گیاه بالفعل و حیوان بالقوه.
🔺۲. اگر از این مرحله گذشت و به مسایل عاطفی و اجتماعی و خدمات به دیگران برایش مطرح شد میشود #حیوان بالفعل و انسان بالقوه.
🔺۳. اگر از این مرحله هم گذشت و برایش مسایل عقلی، معارف الهی، ایثار و گذشت و عدل مطرح شد آنگاه وارد حوزه #انسانیت شده است. برای این انسان دیگر فرقی نیست و همه را انسان گویند و این تا مرز رسیدن به اوصاف الهی، هیچ مرزی ندارد و انسان می تواند مرتبا در انسانیت، بالاتر رود.
8⃣یکی از اصحاب نزد حضرت صادق میرود و میگوید پدرتان حضرت باقر، با اینکه پیامبر را ندیده از ایشان روایتی را بلاواسطه نقل کرده است. امام صادق سر را پایین برد و بعد از چند لحظه سر را بالا آورد و سخنی از خداوند را در همان لحظه به وی گفت! ایشان تعجب کرد که من آمده بودم بگویم چگونه باید روایت بلافاصله را از امامی که پیامبر را ندیده قبول کنیم حالا امام صادق بلاواسطه سخنی از خداوند را دارد نقل میکند! این نتیجه روح القدس داشتن است.
9⃣این درجات را با نام ارواح گوناگون می نامند و آن درجه عالی را #روح_القدس گویند نه اینکه این یک روح جداگانه ای از روح انسانی باشد که گاهی بر انسان نازل شود بلکه انسان خودش می تواند با آن روح مقدس مرتبط شود و حتی از جبرییل هم بگذرد. اینها #درجات_وجودی_انسان است نه اینکه انسان دارای چند روح جداگانه باشد لذا خداوند به حضرت عیسی، روحی داده بود که مقدس و مبرای از هر نقص و گناه و فراموشی و خطا و جهل بود.
0⃣1⃣در آیات دیگر هم گوید که حضرت عیسی دارای #روح_القدس بود حتی در قیامت هم، خداوند این نعمت را برای عیسی میشمارد. خداوند میفرماید من، عیسی را از شر و آزار یهودیان حفظ کردم وگرنه آنها باز هم درصدد آزار تو که پیامبری بودند. فرمود شما یهودیان هم #روح_القدس را در عیسی دیدید، هم آیات و نشانه ها را بالاتر از استدلالات عقلیست دیدید اما باز خود را بالاتر دانستید لذا گروهی از پیامبران را آزار دادید و گروه دیگر را کشتید.
#بقره87
https://eitaa.com/quraanalkarim