6.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 یاران تو از بهشت نمیآیند☘
معلمی شغل انبیاء
🎙 عینصاد
@qhoraanalkarim
🌸[﷽]
۞فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ ۖ وَلَا يَسْتَخِفَّنَّكَ الَّذِينَ لَا يُوقِنُونَ۞
🌱پس تو صبر پیشه کن، که وعده خدا البته حق و حتمی است و مراقب باش که مردم بیعلم و یقین و ایمان (مقام حلم و وقار) تو را به خفت و سبکی نکشانند..
﴿آیه 60 سوره روم﴾
♡الــهی،
"دردهایی" هست كه با هیچ گوشی نمیتوان گفت و "گفتنیهایی" هست كه هیچ قلبی محرم آن نیست
♡الهــی ،
↻⇦"تلاشهایی" هست كه جز به مدد تو ثمر نمیبخشد و تغییراتی هست كه جز به تقدیر تو ممكن نیست و دعاهایی هست كه جز به آمین تو اجابت نمیشود
♡الــهی،
دست هایم به آرزوهایم نمی رسد آنها بسیار دورند !
اما درخت سبز صبرم می گوید :
امیدی هست ؛
دعایی هست ؛
خدایی هست...
@qhoraanalkarim
القرآن الکریم
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷از ابتدا تا انتهای قرآن با هم
🌷تفسیر سوره الفاتحه
🌷 #آیه1_سوره_الفاتحه
🔵 نخستین آیه #قرآن بسم الله الرحمن الرحيم می باشد
🔹هر ذات و حقیقتی اسم و صفاتی دارد
برای مثال #گل_نرگس هم اسمی دارد و هم صفاتی دارد اسمش نرگس هست و صفاتش رنگ، لطافت و خوش عطر بودن آن است
ذات و حقیقت #خداوند اسمی دارد و هم صفاتی دارد اسمش الله است و صفاتش در این آیه الرحمن و الرحیم است البته صفات زیادی دارد که در سوره ها و آیه های دیگر آمده است.
✅اما معنای #الله چیست؟
امام محمد باقر علیه السلام می فرمایند:
الله یعنی کسی که پرستش می شود، اما آن خدایی که مردم از فهم و حقیقت آن عاجز و حیران هستند
🔸در سخنی از امام صادق علیه السلام آمده که #رحمان و #رحیم هر دو بر گرفته از واژه رحمت است پس هم رحمان و هم رحیم یعنی کسی که دارای رحمت و مهربانی و بخشش است البته معنای رحمان یعنی رحمت عام خداوند که شامل همه مخلوقات می شود و رحیم یعنی رحمت خاص خداوند که شامل افراد خاصی می شود.
🔸#بسم_الله یعنی به نام خدا یعنی اینکه ما با نام خدا همه کارهایمان را شروع می کنیم و از او کمک می گیریم و این به این معناست که نام خدا انرژی دارد نام ها می توانند به ما انرژی بدهند به همین دلیل اهل بیت به ما گفتند که از حقوقی که بر عهده پدر و مادر است گذاشتن نام خوب و نیکو بر فرزندان است زیرا اسم ها می توانند بر خود انسان و دیگران تاثیر بگذارد.
@quraanalkarim
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#تفسیر_القرآن الکریم
🍂ادامه تفسیر بسم الله🍂
#آیه1_سوره_فاتحة_الکتاب
«ﺑﺴﻢ ﺍﻟﻠَّﻪ ﺍﻟﺮّﺣﻤﻦ ﺍﻟﺮّﺣﻴﻢ»
🔺ﺳﺮ ﺁﻏﺎﺯ ﻛﺘﺎﺏ ﺍﻟﻬﻲ ﺍﺳﺖ. «ﺑﺴﻢ ﺍﻟﻠَّﻪ» ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﺩﺭ ﺍﺑﺘﺪﺍﻱ ﻗﺮﺁﻥ، ﺑﻠﻜﻪ ﺩﺭ ﺁﻏﺎﺯ ﺗﻤﺎم ﻛﺘﺎﺏ ﻫﺎﻱ ﺁﺳﻤﺎﻧﻲ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﺳﺮ ﻟﻮﺣﻪ ﻱ ﻛﺎﺭ ﻭ ﻋﻤﻞ ﻫﻤﻪ ﻱ ﺍﻧﺒﻴﺎ «ﺑﺴﻢ ﺍﻟﻠَّﻪ» ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺷﺖ. (قصه حضرت نوح و حضرت سلیمان و...)
🔺ﺣﻀﺮﺕ ﻋﻠﻲ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎم ﻓﺮﻣﻮﺩ: «ﺑﺴﻢ ﺍﻟﻠَّﻪ»، ﻣﺎﻳﻪ ﺑﺮﻛﺖ ﻛﺎﺭﻫﺎ ﻭ ﺗﺮﻙ ﺁﻥ ﻣﻮﺟﺐ ﻧﺎﻓﺮﺟﺎﻣﻲ ﺍﺳﺖ.
ﺑﺮ ﺯﺑﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻥ «ﺑﺴﻢ ﺍﻟﻠَّﻪ» ﺩﺭ ﺷﺮﻭﻉ ﻫﺮ ﻛﺎﺭﻱ ﺳﻔﺎﺭﺵ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ؛
🍀ﺩﺭ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﻭ ﺧﻮﺍﺑﻴﺪﻥ ﻭﻧﻮﺷﺘﻦ،
🍀ﺳﻮﺍﺭﺷﺪﻥ ﺑﺮ ﻣﺮﻛﺐ
🍀ﻭﻣﺴﺎﻓﺮﺕ ﻭهمه ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﺩﻳﮕﺮ.
🍀ﺣﺘّﻲ ﺍﮔﺮ ﺣﻴﻮﺍﻧﻲ ﺑﺪﻭﻥ ﻧﺎم ﺧﺪﺍ ﺫﺑﺢ ﺷﻮﺩ، ﻣﺼﺮﻑ ﮔﻮﺷﺖ ﺁﻥ #ﺣﺮﺍم ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﻳﻦ ﺭﻣﺰ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺧﻮﺭﺍﻙ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻫﺎﻱ ﻫﺪﻑ ﺩﺍﺭ ﻭ ﻣﻮﺣّﺪ ﻧﻴﺰ ﺑﺎﻳﺪ ﺟﻬﺖ ﺍﻟﻬﻲ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ.
🔺بسم الله آرم و نشانه مسلمانی است و در شروع هر کار باید گفته شود.
🔺 ﺑﻪ ﺍﻋﺘﻘﺎﺩ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠّﻪ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻠﺎم ﻛﻪ ﺻﺪ ﺳﺎﻝ ﺳﺎﺑﻘﻪ ﺑﺮ ﺳﺎﻳﺮ ﺭﻫﺒﺮﺍﻥ ﻓﻘﻬﻲ ﻣﺬﺍﻫﺐ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻗﺮﺁﻥ ﻧﻴﺰ ﻋﺼﻤﺖ ﻭ ﭘﺎﻛﻲ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﻪ ﺻﺮﺍﺣﺖ ﺑﻴﺎﻥ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ: ﺁﻳﻪ «ﺑﺴﻢ ﺍﻟﻠَّﻪ ﺍﻟﺮّﺣﻤﻦ ﺍﻟﺮّﺣﻴﻢ» ﺁﻳﻪ ﺍﻱ #ﻣﺴﺘﻘﻞ_ﻭ_ﺟﺰء_ﻗﺮﺁﻥ ﺍﺳﺖ.
@qhoraanalkarim
#تفسیر_القرآن_الکریم
دوستانتان را به کانال دعوت کنید
تا با هم تفسیر قرآن را پی بگیریم
برای آمادگی برای ظهور
@quraanalkarim
12.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هر سه شنبه یک نکته تجویدی
#دوره_آموزش
#تجوید_سطح_یک
#کتاب_تحسین_التلاوه
#درس_اول
💢تلفظ حرف "واو" 💢
زمان : ۶:۵۸ دقیقه
#استاد_علی_قاسمی
https://eitaa.com/qhoraanalkarim
6.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰خواهش می کنم با قرآن میونه خوبی داشته باشید...❗️
🎙سخنران استاد پناهیان
https://eitaa.com/qhoraanalkarim
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
القرآن الکریم
#در_محضر_قرآن
📇 تفسیر قرآن،
#مقدمات_تفسیر
📆 جلسه: ۵
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️
🔺1⃣قرآن کتابی است جهانی. لذا اول، زبانش را همه مردم عالم در همه اعصار بفهمند و دوم، محتوایش هم مورد نیاز همه مردم در همه اعصار باشد و سوم، تغییر و #پیشرفت_علوم نباید مردم را از قرآن بی نیاز کند.
🔺2⃣زبان قرآن را همه میفهمند چون زبان #فطرت است. یکی از شواهدی که ذکر کردیم آیه «و نزّلنا إلیک تبیانا لکل شیء» بود. حال هر مطلبی که آمده یا در همان سوره یا سور دیگر کاملا همه جوانبش را مطرح کرده است. آنگاه ارزش روایات و شان نزول و غیره باید در اینجا سنجیده شود.
🔺3⃣آیا قرآن عِدلی دارد که برای فهم مطالبش نیاز به آن داشته باشد؟ قرآن در فهمش استقلال ندارد زیرا لازمه استقلال اینست که همه مطالب را کاملا بفهماند حال آنکه اینطور نیست و نیاز به مطالب دیگر دارد و خود قرآن ارجاع داده به مطهرین که اهل بیتند.آیا اینطور است؟
🔺4⃣در مقام معنوی بزرگان دین همچون صاحب جواهر و کاشف الغطاء گفته اند #اهل_بیت بالاتر از قرآن و کعبه است. اما از نظر حجیت لفظی و ظاهری چطور؟ مبنای حجیت عمل ما به روایات چیست؟ چون پیامبر گفته کتاب الله و عطرتی. حال چرا حرف پیامبر حجت است؟ چون خداوند در قرآن گفت اطاعت کنید «ما ءاتاکم الرسول فخذوه و ما نهکم عنه فانتهوا». وقتی سخن به خدا رسید سوال قطع میشود و دیگر نمیشود پرسید چرا حرف خدا حجت است.
🔺5⃣پس از نظر ظاهری، روایت، عِدل قرآن نیست بلکه قرآن به روایات بها داده است و معصومین گفته اند که پیامبر فرموده دروغگویان بر من زیاد دروغ میبندند. هر چه گفتند با #قرآن بسنجید اگر مطابق قرآن بود بپذیرید وگرنه نپذیرید. قرآن هم روایات را حجت میکند و هم مشکلات روایات را پیدا یا حل میکند و در مقام تعارض روایات هم از قرآن کمک میگیریم.
🔺6⃣ آراء صحابه و مفسرین هم حجیت دارند؟ رای علما چون نظر علمی است راهگشاست و ارزش دارد اما حجیت ندارد چون معصوم نیستند.
🔺7⃣شان نزول حجیت دارند؟ اگر بصورت تاریخ باشد حجیت ندارد. در مورد تاریخ خوب کار نشده. حدیث با شان نزول دو فرق دارد: در تاریخ حدیث روی تک تک مهره های حدیث کار شده و علمای رجال و درایه کاملا کار کردند. اما در مورد تاریخ شأن نزول خیر. پایان سلسله تاریخ هم کار نشده و معصوم نیستند. باید روی تک تک سلسله تاریخ شأن نزولها کار کرد که ببینیم آیا همه قابل اعتمادند و نهایتا به #معصوم میرسد یا خیر. اگر همه قابل اعتماد باشند و نهایتا به معصوم برسد و معصوم گفته باشد، حجیت دارد اما آن هم باز مخصّص نیست بلکه زمینه را مشخص میکند چون قرآن برای زمان خاصی نیست.
🔺8⃣روایاتی که جنبه #تطبیق دارد چطور؟ مثلا صالح المومنین را روایت، فلانی دانسته است. چون روایت گفته به همان منتسب میشود اما روایاتی که بیان مصداق و جنبه تطبیق با شخصی یا چیزی را دارند انحصار را نمیرسانند بلکه صرفا مصداق را میگویند.
🔺9⃣روایت با سه شرط حجیت پیدا میکند:
۱. سنداً قطعی باشند.
۲. جهت صدور برای بیان معارف واقعی باشد نه تقیه.
۳. دلالتش نص باشد نه ظاهر.
https://eitaa.com/qhoraanalkarim
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷تفسیر قرآن الکریم
🌷از ابتدا تا انتهای قرآن باهم
🌷تفسیری ساده و روان
🌷 #آیه1_سوره_الفاتحه
🔸بسم الله الرحمن الرحيم (1)🔸
🔵در ادامه تفسیر آیه بسم الله الرحمن الرحیم هستیم
🌷 #بسم_الله: یعنی به نام خدا
🌷 #الرحمن: رحمت عام خداوند که شامل همه می شود.
🌷 #الرحیم: رحمت خاص خداوند که شامل افراد خاصی می شود.
🔸امام علی علیه السلام می فرمایند:
قولوا عند افتتاح کل امر صغیر او عظیم بسم الله الرحمن الرحيم (بحارالانوار-ج89)
هنگامی که می خواهید کار کوچک یا بزرگ را انجام دهید در آغاز آن بسم الله الرحمن الرحيم بگویید.
🔸در شروع هر کاری خواندن این آیه سفارش شده است.
🔸پیامبر اسلام فرمودند:هر کار مهمی بدون نام خدا شروع شود بی پایان است.
🔹گفتن بسم الله الرحمن الرحيم به ما یاری می رساند و در زندگی و رفتار ما تاثیر دارد.
گفتن بسم الله الرحمن الرحيم برکات فراوانی دارد. روایت هایی در پاداش فردی که اولین بسم الله را به #کودک یاد بدهد آمده است. "به کودکان خود این آیه را یاد بدهید که در هر کاری بگویند تا از همان دوران کودکی با یاد و نام #خدا انس بگیرند."
🔹 #حضرت_نوح علیه السلام در آن طوفان سخت هنگام سوارشدن بر کشتی برای پیروزی بر مشکلات به یاران خود دستور می دهد که در هنگام حرکت و توقف کشتی بسم الله بگویند.
حضرت سلیمان علیه السلام وقتی ملکه سبا را به ایمان به #خدا دعوت کرد نامه خود را با جمله بسم الله الرحمن الرحيم آغاز کرد.
🔹پیامبر اسلام می فرمایند:هنگامی که انسان کار خود را با نام خدا آغاز می کند #خداوند می فرماید:چون بنده ی من کار خود را با نام من آغاز کرد بر من خدا نیز لازم است که کارهای او را به گونه ای به پایان رسانم تا نتیجه بخش و مایه برکت باشد و بی ثمر نماند.
@quraanalkarim
https://eitaa.com/quraanalkarim
#تفسیر_القرآن_الکریم
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
☘قرآن باوری
💢«اگر این باور در ما تقویت شود که قرآن حقیقتی زنده و با شعور است، با قرآن رابطه دو طرفه برقرار می کنیم، با قرآن رفیق می شویم و قرآن بهترین رفیق شفیق ما در پستی و بلندی های زندگی و در تنهاییها و سختیهای زندگی ما خواهد بود. در این صورت رابطه ما و هر یک از آیات قرآن، بر اساس پاسخگویی یک موجود زنده به خواسته و نیاز ما خواهد شد.
💢 اساساً امکان ندارد که موجودی، زنده و حکیم باشد؛ اما در ارتباط با یک موجود زندهی دیگر مطالبی بگوید که با نیازها و خواستها و گفتههای فرد مقابل، بیارتباط است.
💢اگر این مطلب را پذیرفتیم، آنگاه گفتگو و مخاطبه با قرآن معنا پیدا خواهد کرد و خواهیم دید که قرآن مطابق نیازهای ما با ما به گفتگو می نشیند و به ما پاسخ میگوید.»
#استاد_عابدینی
https://eitaa.com/qhoraanalkarim