بیست و چهارم ماه ذىالحجّه، روز مباهله نام دارد؛ مباهله در لغت به معنای نفرین و لعنت کردن به یکدیگر است؛ در سال دهم هجری، گروهی از مسیحیان نجران (منطقهای در جنوب غربی عربستان سعودی) در شهر مدینه، نزد حضرت رسول(ص) آمدند و درباره حضرت عیسی(ع) با او گفتوگو کردند؛ پیامبر(ص) فرمود: عیسی بنده خدا و کلمه او بود که آن را بر مریم القاء نمود؛ مسیحیان گفتند چگونه ممکن است انسانی بیپدر به دنیا آید؟
آیهای از قرآن در اینباره نازل شد که مَثَل عیسی، مَثَل آدم است که بدون پدر و مادر و به امر الهی به دنیا آمده است؛ وقتی عقل و استدلال در وجود آنها تأثیر نکرد و بحث به نتیجه نرسید، پیامبر اسلام(ص) به فرمان پروردگار به آنها پییشنهاد مباهله داد، یعنی دو گروه، در محلی جمع شوند و به درگاه خداوند دعا و تضرع کنند و از خدا بخواهند حقیقت را آشکارنموده و دروغگویان را لعنت کند.
«فَمَنْ حَاجَّک فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَک مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَ أَبْنَاءَکمْ وَ نِساءَنَا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنفُسنَا وَ أَنفُسکُمْ ثُمَّ نَبْتهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَة اللَّهِ عَلى الْکذِبِینَ.» ال عمران(۶۱)
انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
بیست و چهارم ماه ذىالحجّه، روز مباهله نام دارد؛ مباهله در لغت به معنای نفرین و لعنت کردن به یکدیگر
«هرگاه بعد از علمى که (درباره مسیح )به تو رسیده، (باز) کسانى با تو به ستیز برخیزند، به آنها بگو: بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را، ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود، آنگاه مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.»
روز ۲۴ ذی الحجة، رسول خدا(ص) همراه با علی مرتضی، فاطمه زهرا و حسن و حسین(علیهمالسلام) برای مباهله بیرون آمدند، نصارا نیز بیرون آمدند؛ وقتی مسیحیان، شکوه و جلال آن بزرگواران را دیدند، ترسیده و از مباهله منصرف شدند؛ اسقف مسیحیان به پیامبر اسلام(ص) عرض کرد: اى ابوالقاسم! ما با تو مباهله نمیکنیم بلکه مصالحه میکنیم، پیامبر(ص) با آنان مصالحه کرد و آنان پرداخت جزیه و صلح در سایه حکومت اسلامی را پذیرفتند.
در نقطه مرزى حجاز و یمن منطقهای به نام «نجران» قرارگرفته است؛ در آغاز طلوع اسلام، این نقطه، تنها منطقه مسیحىنشین در حجاز بود که به عللى از بتپرستى دست کشیده و به آئین مسیح گرویده بودند؛ پیامبر اسلام(ص) همزمان با مکاتبه با سران دولتهای بزرگ و مراکز مذهبى جهان، نامهاى به اسقف بزرگ نجران (ابو حارثه) نوشت و طى آن، ساکنان نجران را به آئین اسلام دعوت نمود.
@quran_amol
⭕️ #تحریف #مباهله
👈 به راستی چرا ابن قیم (از مخالفین شیعه) هنگام نقل داستان مباهله پیامبر از کتاب صحیح مسلم و فضائل الصحابه، نام امیرالمؤمنین را از افراد حاضر در مباهله سانسور کرده است؟!
@quran_amol
11.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مباهله روز برتری اسلام
حجت الاسلام دکتر ناصر رفیعی
@quran_amol
پیامبر خدا (ص) فرمود:
پسرم حسین در سرزمینى به خاک سپرده می شود که به آن کربلا گویند، زمین ممتازى که همواره گنبد اسلام بوده است، چنانکه خدا یاران مؤمن حضرت نوح را در همانجا از طوفان نجات داد.
(کامل الزیارات، ص. ۲۶۹، باب ۸۸، ح. ۸)
#محرم
#دلتنگ_کربلا
#روضه
@quran_amol
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهید بهشتی:
حسینیان همواره با یزیدیان در ستیزند.
#ما_ملت_امام_حسینیم
@quran_amol
هدایت شده از ***
📣📣انجمن علمی دانشکده ی علوم قرآنی مشهد ان شاءالله برگزار می کند:
💯سلسله نشست های علمی #دانشجو_محور💯
اولین جلسه ی آنلاین:
♦️ارائه و تحلیل کتاب "از مباهله تا عاشورا"♦️
نویسنده: آیت الله محمد امینی
✅دانشجوی ارائه دهنده: خانم سیده زینب میری نژاد
✅با حضور استاد ارجمند: آقای دکتر محسن دیمه کار؛ عضو هیئت علمی دانشکده
سه شنبه ۲۸ مرداد؛ ساعت ۱۸
برگزاری درسامانه آموزش های الکترونیکی دانشگاه (http://vu.quran.ac.ir)
🔰دانشگاهیان برای ثبت نام، مشخصات خود را به آیدی های زیر ارسال کنند:
برادران👈 @quran99anjoman
خواهران👈 @behesht100
🥇همراه با تقدیم گواهی شرکت در نشست علمی
✳️پیگیر #اعلامیه_های_تکمیلی این برنامه در کانال انجمن علمی مشهد باشید.⬇️⬇️
💎با انجمن علمی، متفاوت بیاندیشید💎
🆔@anjomanelmiquran
هدایت شده از ***
برای شرکت در جلسه ی آنلاین #از_مباهله_تا_عاشورا: 🔻🔻
🔸🔹از قسمت پشتیبانی فنی (پایین صفحه ی http://vu.quran.ac.ir )، نرم افزار های لازم برای نشست علمی آنلاین را #هم_اکنون آماده کنید.
🔸🔹گفتنی است این نرم افزار ها برای درس های #آنلاین ترم آینده نیز لازم هستند.
#نشست_علمی
💎با انجمن علمی، متفاوت بیاندیشید💎
🆔@anjomanelmiquran