نشست علمی_تخصصی 《جلوه هایی از منزلت قرآنی حضرت زهرا سلام الله علیها》 روز گذشته ۵ دی ۱۴۰۰ از سوی انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل، با ارائه دکتر محسن دیمه کار گراب، دانشیار دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهد مقدس برگزار شد.
در این نشست، جناب دکتر دیمه کار گراب بیان کردند: سخن گفتن پیرامون اهل بیت ( علیهم السّلام ) بسیار سخت و دشوار است. چرا؟ زیرا باید در مورد افرادی حرف بزنیم که هیچگاه سعه ی وجودی اینها را درک نخواهیم کرد. علم آنها را متوجه نخواهيم شد. میزان عقلانیت، میزان علم و عقلانیت والا، علم والا، ایمان والا و درجات تقوایی و ایمانی والای آنها را، شخصی غیر از خداوند و جز رسول اکرم ( صلّی اللهعلیه وآله وسلّم ) درک نخواهند کرد.
ما هرچقدر سعی بکنیم، این امکان را نداریم که کُنه معرفت اهل بیت (علیهمالسّلام) را بدست بیاوریم. کار، کار خداوند و رسول اکرم (صلّی الله علیه وآله وسلّم) است. مقام اهل بیت ( علیهمالسّلام ) بالاتر از مقام انبیای الهی است. در آیه ۱۲۴ سوره بقره و نیز آیات دیگر، ثابت میکند که مقام امامت، مقامی برتر از مقام نبوّت است. در روایات ذکر شده است که: زهرا ( سلام الله علیها ) حجت خدا بر اهل بیت (علیهم السّلام) هستند. به صراحت، این روایت می رساند که مقام حضرت زهرا ( سلام الله علیها ) والاتر از مقام اولاد معصومین (علیهم السّلام ) است. هرگاه در آیات قرآن، فضیلتی، علمی، شأنیت ایمانی، ایثار، تقوا، صحنه ی جهاد، صحنه بینظیر ایمانی و تقوایی دیدید، ناظر به شأنیت والای امیرالمؤمنین ( علیه السّلام )، در عین حال آیه ی شریفه که شأنیت والای امیرالمؤمنین ( علیه السّلام ) را برای ما رقم میزند، خود به خود به نوعی جایگاه حضرت زهرا ( سلام الله علیها ) هم نشان میدهد.
دکتر دیمه کار در ادامه بيان کردند:《لَیلَةُ القَدرِ خَیر مِن اَلفِ شَهر》، عظمت شب قدر را خدا میداند. این روایت را فرات نقل کرده است که مطلب زیبایی را میرساند : همینطور که شب قدر برای ما مجهول است، همان قدر شأنیت والای حضرت زهرا ( سلام الله علیها ) هم برای ما مجهول است و ما به آن علم نداریم.
این شخصیت را خدا باید توصیف کند و این هست که سراغ قرآن میرویم.
بهترین فردی که میتواند ایشان را توصیف کند، خود خداوند است.
ایشان ادامه دادند: در آیه ی مباهله که ماجرایش خیلی مفصّل است آنجا تعبیر شده که ( وَ نِساءَنَا وَ نِساءَکُم )، این آیه شریفه نشان میدهد که پیامبراکرم ( صلوات الله علیه ) هرچه در امّت گشتند، از حضرت زهرا ( سلام الله علیها ) بهتر و عالی تر پیدا نکردند. و این سببی بر سیّده نساء عالمین است، این فضیلت قرآنی حضرت زهرا ( سلام الله علیها ) است و آیه مباهله نیز، نشان میدهد که حضرت زهرا ( سلام الله علیها ) سیده ی نساء عالمین است چون پیغمبر ( صلّی اللهعلیه وآله وسلّم ) اگر کسی بهتر سراغ داشتند آن را اینجا می آوردند. حضرت زهرا ( سلام الله علیها )سیده نساء العالمین بودنش اطلاق دارد، کلّ عالم است، چه دنیا و چه آخرت. وَنِسَاءَنَا وَ نِساءَکُم، سند الهی بر استجابت دعا برای حضرت زهرا ( سلام الله علیها ) و مستجاب الدعوه بودن ایشون است و آیه ی تطهیر هم، سند عصمت حضرت صدّیقه طاهره ( سلام الله علیها ) است. بین اسناد اختصاصیِ حضرت امیر و حضرت زهرا و حَسَنین ( علیهم السّلام ) و اهل بیتی که بعدا مشمول این آیه ی شریفه میشوند.
🆔@quran_amol
جلسه نهم《کارگاه آموزش عربی کنکور ارشد و دکتری》برگزار شد.
انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل و انجمن علمی دانشجویی علوم قرآن و حدیث دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در تاریخ ۵ دی ۱۴۰۰ ، نهمین جلسه از سلسله جلسات کارگاهی خود را برگزار کردند.
در این جلسه دکتر سیده فاطمه سلیمی،استادیار زبان و ادبیات عربی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، دانشکده علوم قرآنی آمل به تشریح و تمرین مباحث تستی کنکور پرداختند.
در این جلسه ۳۰ نفر از دانشجویان محترم حضور داشتند.
این کارگاه یکشنبه ها ، ساعت ۱۸ الی ۱۹، برگزار می شود و در ماه های آبان و آذر در ساعت ۱۶ اجرا شده و ان شاءالله ماه های دی و بهمن در سامانه ادوبی کانکت بصورت آنلاین ادامه می یابد.
🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️
🆔@quranazaruinv
🆔@quran_amol
کارگاه آموزشی «نحوه جستجو به زبان انگلیسی در پایگاه های الکترونیکی» از سوی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و دانشکده علوم قرآنی آمل و دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
به گزارش ایکنا، کارگاه آموزشی «نحوه جستجو به زبان انگلیسی در پایگاه های الکترونیکی» در تاریخ ۵ دی ماه۱۴۰۰ از سوی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و دانشکده علوم قرآنی آمل و دانشگاه شهید بهشتی با حضور خانم سمیه آزاددل، دانشجوی کارشناسی ارشد و دبیر انجمن علمی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و نویسنده برگزیده سال ۹۹ و پژوهشگر سال ۹۷ برگزار شد.
خانم آزاددل در این نشست بیان کرد که چگونه در پایگاه های الکترونیکی از عملگرهای بولی (and, or,not) استفاده شود؟
ایشان در ادامه توضیح دادند که از عملگر and برای کاهش محدوده جستجو بین دو کلید واژه مثل education and leadership استفاده می شود.
از عملگر or برای گسترش حوزه جستجو استفاده می شود.
از عملگر not زمانی استفاده می شود که قصد حذف کلید واژهای را داشته باشیم.
کارکتر()
کلید واژههایی را که میخواهید یکی از آنها هربار بازیابی شوند در پرانتز قرار میدهید.
IranAND(AIDS OR HIV)
کارکتر ""
جستجوی عبارتی که شامل کلید واژههایی که باید کنار یکدیگر بیایند. مانند "heart attack"
کارکتر * در کلید واژهی مورد جستجو، جایگزین یک یا چند حرف میشود و کلید واژه را با املای گوناگون و نگارشهای متفاوت آنها بازیابی میکند. برلی بازیابی کلمات woman و women میتوان این کلمه را به شکل wom*n تایپ کرد. علامت ستاره موجب میشود که هر دو حالت کلمه بازیابی شود.
؟ جایگزین یک کارکتر میشود.
!با اضافه کردن این کارکتر به پایان کلید واژه یا کلید واژهها، تمام کلماتی که از لحاظ املایی ریشهی یکسانی با کلیدواژهی مربوطه دارند بازیابی میشوند. مثل !Educat برای Education, Educative, Educator.
سپس ایشان به معرفی درگاه ها وسایت های انگلیسی مثل
1. Google Scholar
2. libgen
3. Iranpaper
4. Islamica
5. Doaj
6. Web of science
پرداختند.
وی به معرفی موتورهای جستجو گوگل اسکولار و گوگل پتنت پرداخت و افزود برای یافتن مقالات از گوگل اسکولار و برای یافتن اختراعات از گوگل پتنت استفاده میشود.
در پاسخ به سوالات شرکت کنندگان در مورد شروع نوشتن مقاله و کتاب به معرفی سایت های isc و Alert برای دسترسی و اطلاع از همایشها پرداختند.
🆔@quranazaruinv
🆔@Modaresi_scientific_sbu
🆔@quran_amol
🔶️لینک فایل #ضبطی
(صوت و تصویر) کارگاه آموزشی "نحوه جستجو به زبان انگلیسی در پایگاه های الکترونیکی"، ۶ دی ۱۴۰۰👇🏻
https://meet.quran.ac.ir/pzxw7z7svepz/
🆔@quran_amol
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
🌿انجمن علمی دانشجویی
دانشکده علوم قرآنی آمل برگزار می کند:
🔴نشست علمی_کاربردی؛ "منجی عالم و عصر حاضر"🔴
#مهدویت💎
🔶️دکتر محمدحسین شیرافکن
(استاد حوزه و دانشگاه)
📆تاریخ: سه شنبه ۷ دی ۱۴۰۰
⏰زمان: ساعت ۱۹ تا ۲۰
🖥پخش زنده در ادوبی کانکت به آدرس:
🌐http://meet.quran.ac.ir/amol
🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️
🔴 توجه: مراحل اجرای کارگاه شامل ۴ رکن است:
۱)آشنایی با کلید واژه های مهدویت
۲) پرسش دانشجوها در زمینه بخش ۱
۳)آشنایی با کلید واژه های مهدویت
۴) پرسش دانشجوها در زمینه بخش ۲
🔴 برای نظم هرچه بهتر نشست، از دانشجویان محترم درخواست می شود ، قبل از نشست سوالات مرتبط با هر بخش را دسته بندی کرده و در زمان مقرر و با نوبت مطرح فرمایند، چنانچه کارگاه مورد استقبال محققان فعال واقع شود و حول محور اصلی خود باشد، به صورت سلسله جلسات ادامه می یابد.
🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️
#جلسه_سوم
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🆔@quran_amol
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
🌿انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل برگزار می کند:
نشست علمی_تخصصی؛
🔴"اعتبار سنجی روایات: با نگاهی بر تحلیل فهرستی "🔴
📆 تاریخ: دوشنبه ۶ دی ۱۴۰۰
⏰ زمان: ساعت ۲۰ تا ۲۱
🎙با ارائه: دکتر معصومه طاهریان قادی، دانش آموخته دکتری رشته علوم قرآن و حدیث، دانشگاه مازندران
🖥پخش زنده در ادوبی کانکت به آدرس:
🌐http://meet.quran.ac.ir/amol
📄همراه با اهدا گواهی معتبر به شرکت کنندگان
🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️
🔴 توجه: مراحل اجرای کارگاه شامل ۴ رکن است:
۱)آشنایی با اعتبار سنجی روایات
۲) پرسش دانشجوها در زمینه بخش ۱
۳)آشنایی با تحلیل فهرستی
۴) پرسش دانشجوها در زمینه بخش ۲
🔴 برای نظم هرچه بهتر نشست، از دانشجویان محترم درخواست می شود ، قبل از نشست سوالات مرتبط با هر بخش را دسته بندی کرده و در زمان مقرر و با نوبت مطرح فرمایند، چنانچه کارگاه مورد استقبال محققان فعال واقع شود و حول محور اصلی خود باشد، به صورت سلسله جلسات ادامه می یابد.
🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️
#جلسه_دوم
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🆔@quran_amol
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۰۷ دی ۱۴۰۰
میلادی: Tuesday - 28 December 2021
قمری: الثلاثاء، 23 جماد أول 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
ا 🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️10 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (روایت 95روز)
▪️20 روز تا وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
▪️27 روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
▪️36 روز تا وفات حضرت ام کلثوم علیها السلام
▪️37 روز تا ولادت امام باقر علیه السلام
🆔@quran_amol
نشست علمی_تخصصی 《اعتبار سنجی روایات با نگاهی بر تحلیل فهرستی 》 شب گذشته ۶ دی ۱۴۰۰ از سوی انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل، با ارائه دکتر معصومه طاهریان قادی، دانش آموخته دکتری رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه مازندران برگزار شد.
دکتر طاهریان قادی بیان کردند:
بستر روایات شیعه، کتاب بوده است یعنی ائمه معصومین (علیهمالسّلام) در زمان حیات خودشان علاوه بر اینکه مردم را ترغیب میکردند که روایات را برای هم به صورت شفاهی نقل کنند، به صورت کتبی هم آنها را ترغیب میکردند که روايات رو بنویسند.
در روایت از امام صادق ( علیه السّلام ) است که《آنچه را که میخواهید حفظ کنید، بنویسید.》
ائمه معصومین ( علیهمالسّلام ) سعی داشتند که با تشویق مردم، فرهنگ نوشتن احادیث را بین مردم رواج بدهند. که این اتفاق هم افتاد. در دوره امام باقر و امام صادق علیهمالسّلام، به اوج خودش رسید.
مجموعه کتاب ها و اصولی که در زمان خود ائمه معصومین ( علیهمالسّلام ) تدوین شد، نسل به نسل به دست آیندگان رسید. و از روی این کتاب ها، کتابهای دیگری نوشته شد.
یکی از مباحث ضروری که باید الان در بحث اعتبار سنجی روایت مورد توجه قرار بگیرد، این هست که ما اول باید تشخیص بدهیم که قُدما چگونه اعتبار سنجی میکردند. اگر ما به نحوه بررسی کردن آنها دست پیدا کنیم، میتوانیم در اعتبار سنجی خودمان هم، بعضی از آن ملاک ها که الان ممکن است به نوعی برايمان دسترس باشد آن نحوه از اعتبار سنجی، بتوانیم دوباره آن مدل اعتبار سنجی را بازسازی کنیم و روایات را تنها به صِرف ضعف سندی یا ضعف متنی، مُهر تضعیف نزنیم.
سرکار خانم طاهریان افزودند:
اگر یک نسخه ای به همراه با تحمل حديث به شيوه قرائت یا سماع بود، آن نسخه ارزشمند تر بود تا سایر طریق ها مثل وصیت.
بعضی ها در نسخه نویسی خیلی دقیق بودند و بعضی ها هم نه، هم به شخصیت افراد ربط پيدا میکرد و هم به اهتمامی که در بحث حدیثی داشتند، بعضی ها دقت بیشتری داشتند و آنهایی که دقت بیشتری داشتند، نسخه هایشان نسخه های مطمئن تری میشد. در کتابهای رجالی که نگاه میکنیم مثلا یک فرد به سهل انگاری شناخته شده و نسخه اش هم اهمیت آن پایین می آید.
یکی دیگر از چیزهایی که در اعتبار نسخه ها اهمیت داشت این بود که راوی چقدر به نسخه ی مشخص پایبند بوده است و متعهد بوده که فقط از یک نسخه نقل کند. چون نسخه های مختلف، ممکن بود تفاوت داشته باشد.
دومین مرحله ای که قُدما در بررسی احادیث و به نوعی اعتبار سنجی احادیث مورد توجه قرار میدادند، ملاک های کتاب شناسی بود. وقتی آنها بهترین نسخه رو از یک کتاب که تشخیص میدادند، بعد می آمدند روی آن نسخه کار میکردند و در مورد خود کتاب نظر میدادند. یعنی نویسنده ای که این کتاب را نوشته، آیا این کتاب به درستی روایتش انتخاب شده است؟ آیا روایاتی که در این کتاب آمده، قابل اعتماد هست؟
با چه ملاک هایی کتاب شناسی انجام میدادند؟
یکی اینکه می آمدند نویسنده ی خود کتاب را از نظر مذهب، از نظر شخصیت مورد سنجش قرار میدادند.
یکی از اهداف نوشتن کتابهای فهرست و حتی کتاب های رجالی که در شیعه نوشته شده است، چه چیزی است؟ این هست که آیا کسی که صاحب کتاب هست، کتابش قابل اعتماد هست یا نه.
اولین ملاک در بررسی های کتاب شناسی توسط متقدّمان، این بوده که آیا صاحب کتاب فرد مُوَثَّق و قابل اعتماد و صحیح المذهب، بوده است یا نه.
اگر نویسندهای، صحیح المذهب،دارای اعتماد صحیح و مورد وثوق بوده باشد، درجه اعتبار کتابش بالا می رفته است.
دومین ملاک این بوده است که آیا صداقت و امانت فردی که کتاب را منتقل کرده، مورد تأیید هست یا نه؟
کتاب شناسی در نزد قُدما، به عنوان یک ملاک و معیار در سنجش کتاب مورد توجه قرار میگیرند.
بحث دیگری که در ملاک های کتاب شناسی نزد قُدما مورد توجه قرار میگیرد، بحث محتوای کتاب و همخوانی آن با تعالیم شیعی است. فقط به نویسنده و ناقل کتاب توجه نمیکردند، در کنار آن می آمدند محتوای کتاب را به صورت کلی بررسی میکردند.
یکی دیگر از مطالبی که در بحث کتاب شناسی نزد قُدما مورد توجه است اینکه، آیا کتاب شهرت عمومی داشت یا نه.
یک بحث هم روایت شناسی بود. آنها کتابی را که قبول داشتند، می آمدند روایت های موجود در آن کتاب را از نظر سندی، متنی و... بررسی میکردند. یعنی مرحله سوم، بررسی روایت بوده است.
🆔@quran_amol
#اجتماع_ثقلینی
💠مراکز و اجتماع انجمن های مشارکت کننده در کارگاه ملی آمادگی آزمون های ارشد و دکتری رشته علوم قرآن و حدیث به میزبانی انجمن علمی دانشگاه قم
انجمن علمی قرآن و حدیث دانشگاه قم
🆔@qom_quranhadith
🆔@quran_amol
#کارگاه_آزمون_ارشد_دکتری
#مجازی_رایگان_گواهی
💠کارگاه ملی آمادگی آزمونهای ارشد و دکتری(۳جلسه)
[ویژه همه دانشجویان رشته و گرایش های علوم قرآن و حدیث کشور و طلاب متقاضی]
🔻افتتاحیه؛ قرائت قرآن قاری بین المللی استاد فراهانی و بیانات ریاست دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه قم؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر مودب
🔻ارائه دکتر محمدزاده(ریاست موسسه حافظون)
🔻بیانات ریاست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم حجت الاسلام و المسلمین دکتر نوروزی
🔻بیان تجارب پژوهشی و توصیه های عمومی به متقاضیان ارشد، دکتری و مصاحبه دکتری در بیان حجت الاسلام و السلمین دکتر رحمان ستایش(پژوهشگر برتر سال ۱۴۰۰)
🔻اختتامیه؛ با صدور بیانیه مطالبه گری لزوم توجه به پذیرش هدفمند و فراهم نمودن زمینه نقش آفرینی فارغ التحصیلان علوم قرآن و حدیث
✔جلسه اول؛ سه شنبه ۷ دی ماه
✔جلسه دوم؛ پنج شنبه ۹ دی ماه
✔جلسه سوم؛ شنبه ۱۱ دی ماه
🕕 هر جلسه ساعت ۱۸ الی ۱۹:۳۰
👈ورود کارگاه از طریق مهمان(Guest)؛
https://online.qom.ac.ir/quran_hadith_asso
انجمن علمی قرآن و حدیث دانشگاه قم
🆔@qom_quranhadith
🆔@quran_amol
✅انعکاس برگزاری👇🏻
🔴نشست علمی_تخصصی
با موضوع👇🏻
💥 اعتبار سنجی روایات؛ با نگاهی بر تحلیل فهرستی💥
🎙با ارائه: دکتر معصومه طاهریان قادی
🗞در خبرگزاری بین المللی قرآن کریم(ایکنا)👇🏻
https://mazandaran.iqna.ir/fa/news/4024211
#انجمن_علمی_دانشجویی
#علوم_قرآنی_آمل
🆔@quran_amol
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
🌿انجمن علمی دانشجویی
دانشکده علوم قرآنی آمل برگزار می کند:
🔴نشست علمی_کاربردی؛ "منجی عالم و عصر حاضر"🔴
#مهدویت💎
🔶️دکتر محمدحسین شیرافکن
(استاد حوزه و دانشگاه)
📆تاریخ: سه شنبه ۷ دی ۱۴۰۰
⏰زمان: ساعت ۱۹ تا ۲۰
🖥پخش زنده در ادوبی کانکت به آدرس:
🌐http://meet.quran.ac.ir/amol
🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️
🔴 توجه: مراحل اجرای کارگاه شامل ۴ رکن است:
۱)آشنایی با کلید واژه های مهدویت
۲) پرسش دانشجوها در زمینه بخش ۱
۳)آشنایی با کلید واژه های مهدویت
۴) پرسش دانشجوها در زمینه بخش ۲
🔴 برای نظم هرچه بهتر نشست، از دانشجویان محترم درخواست می شود ، قبل از نشست سوالات مرتبط با هر بخش را دسته بندی کرده و در زمان مقرر و با نوبت مطرح فرمایند، چنانچه کارگاه مورد استقبال محققان فعال واقع شود و حول محور اصلی خود باشد، به صورت سلسله جلسات ادامه می یابد.
🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️
#جلسه_سوم
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🆔@quran_amol
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه - ۰۸ دی ۱۴۰۰
میلادی: Wednesday - 29 December 2021
قمری: الأربعاء، 24 جماد أول 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
ا 🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️9 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (روایت 95روز)
▪️19 روز تا وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
▪️26 روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
▪️35 روز تا وفات حضرت ام کلثوم علیها السلام
▪️36 روز تا ولادت امام باقر علیه السلام
🆔@quran_amol
نشست علمی _کاربردی «منجی عالم و عصر حاضر» شب گذشته ۷ دی ۱۴۰۰ از سوی انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل، با ارائه دکتر محمد حسین شیر افکن ( استاد حوزه و دانشگاه ) برگزار شد.
دکتر محمد حسین شیرافکن بیان کردند:
همانطور که قبلاً گفته شد دلایلی در مورد فلسفه غیبت که دلایل متعددی بیان شده که در ادامه به دلیل بعدی می پردازیم:
🔶۲_مصونیت از بیعت با ستمکاران
حضرت ولی عصر (عج) بیش از رسیدن وقت ظهور و مأمور شدن قیام ،ناچار نمی شود که مانند پدران و بزرگوارانش ازراه تقیه به خلفای وقت بیعت کند امام حسن (ع)می فرماید:
خدای تبارک و تعالی ولادت اورا مخفی می کند و شخص اورا از دیده ها پنهان می سازد تا هنگامی که ظهور می کند در گردن او بیعت با کسی نباشد (هیچ عهدی برگردن امام زمان (عج)وجود ندارد).
اسحاق ابن یعقوب از امام زمان (عج)نقل می کند هریک از پدرانم بیعت کلی از طاغوت های زمان به گردنشان بود ولی من در حالی قیام خواهم کرد که بیعت هیچ طاغوتی به گردنم نباشد .
یکی از مهمترین مباحث در معارف اسلامی ،
بیعت و نقض بیعت است بیعت یعنی تعهد کردن ،تعهد آنقدر اهمیت دارد که در روایات یکی از نشانه های اهل ایمان متعهد بودن به تعهدشان خوانده اند. لذا اگر امام عهد ببندد پایبند بر عهد است پس قیام نمی تواند بکند.
امام حسن وقتی به زور بیعت با معاویه می کند پایبند به بیعتشان بود امام هیچ وقت خلف وعده نکرد و همیشه به عهدشان مسؤلیت داشتند.
🔶۳_دلیل سوم :جداسازی مؤمنان واقعی
امام صادق پس از بیان تأخیر فراوان کیفر قوم نوح (ع) می فرماید : غیبت قائم به طول
می انجام تا حق روشن گردد ایمان محض از تیرگی پاک شود واز شیعیان هرکس سرشت ناپاک دارد ولیکن آن هست که اگر امکانات وسیع و امن و امان گسترده در عهد قائم (عج) آگاه شود ،منافقانه رفتار کند،با ارتداد آنها خالص و ناخالص از یکدیگر جدا شود .
زراعت بن این می گوید: از امام صادق علیه السلام شنیدم که می فرمود :قائم قبل قیامش غیبتی دارد :گفتم چرا؟فرمود :می ترسد (تا آنجا که فرمود )...او منتظر است اما خداوند دوست دارد شیعه را آزمایش کند ،آن گاه منتقدان و طرفداران باطل به شک می افتند.
جابر می گوید:به امام باقر علیه السلام عرض کردم ،فرج شما چه هنگام خواهد بود ؟فرمود :دور است ،دور است ،فرج ما پیش نخواهد آمد تا اینکه غربال شوید باز غربال شوید ...تا اینکه ناخالصی از بین برود و صافی باقی بماند.
🔶۴_دلیل چهارم :آماده شدن اوضاع جهان
یکی از حکمت های غیبت ،آمادگی فکری برای آن حضرت است زیرا روش و سیره آن حضرت ، رعایت امور ظاهری و حکم به ظواهر نیست بلکه اوبر اساس واقعیات و بدون تقیه و بدون مسامحه به احقاق حقوق و رد مظالم و برقراری عدالت واقعی و اجرای تمام احکام اسلامی می پردازد .
و در پایان پرسش و پاسخ بین دانشجو و استاد در مورد غربالگری در آخرالزمان مطرح شد و استاد بیان کردند :
از مهم ترین اعمال ما در زمان غیبت ازدیاد ایمان است مثل تلاوت قرآن و بر خود اهل بیت علیه السلام و قرآن متوسل شویم تا از لغزش در امان باشیم .
🆔@quran_amol